Şimdi Ara

jameson 505 w3013 uff kafam çok karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkesin ramazan bayramı mübarek olsun

elimde jameson 505 amfi var

gücünü tam olarak bilmiyorm aldığım sistemci 400 rms olduğunu söylüyor ama nette 300 civarı deniyor

buna kabin almaya karar verdim almak istediğim kabin kenwood w3013 1200 watt 400 rms

elhasıl benim sitemci amfiyi yakarsın diyo nette woofer yanar deniliyo (nette woofer kesinlikle amfiden daha güçlü olmasın diyenlerde var güçlü olsun diyenlerde)
    performans olarakta değerlendirirseniz sevinirim

2. bir sorumda stereo amfi

4 ohm @ 0,05% thd (20hz - 30 hz) --- 100w * 4
    2 ohm @0,05 % thd --- 200 * 4
    4 ohm köprülü 1%thd --- 400 * 2

max 1400 watt
    ( neleri yazmam gerektiğini tam bilmediğim için bunları yazdım)
    asıl sorum her çıkışın gücü ayrı mı aynı mı yane ben buna bi w3013 woofer bağlıycam bide 20cm woofer (eskice biraz özelliklerini tam bilmiyorm ama iyi bişeye benziyo) stereo olarak bağlıycam ayrı girişlere genede bunlar birbirlerinin gücünü keserler mi
    ona göre 20 cm yide ekliycem veya sökecem birbirlerini etkiliyorlarsa sorun olur mu

sorumun en önemli kısmı bu amfiye bu wooferi bağlarsam woofer hasar görürmü amfi yansın zarar görsün önemli değil woofera bişey olur mu

yardımlarınızı bekliyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca71 -- 19 Ağustos 2012; 10:23:08 >

• jamesona verılen paralar a yazık dandık bır amfı onun yerıne ınternetten alısverıs yapabılıyorsanız 5 kanal olarak sound magus h500 yok hoparloru teypden bası sade amfıden beslıyorum dıyorsanız mono bass amfısı olarak sound magus dk600 dk 1200 olabılır veya jbl 301,1 düzgün birşey alıp rezıl olmayın ilerisi içinde ıyı olur bunlara ek bırde kapasıtor al kı akun bozulmasın 1 farad kaafi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yespeed -- 19 Ağustos 2012; 8:08:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yespeed

jamesona verılen paralar a yazık dandık bır amfı onun yerıne ınternetten alısverıs yapabılıyorsanız 5 kanal olarak sound magus h500 yok hoparloru teypden bası sade amfıden beslıyorum dıyorsanız mono bass amfısı olarak sound magus dk600 dk 1200 olabılır veya jbl 301,1 düzgün birşey alıp rezıl olmayın ilerisi içinde ıyı olur bunlara ek bırde kapasıtor al kı akun bozulmasın 1 farad kaafi

kardeş amfiyi değiştirme imkanım yok benim almış bulunduk ne yapalım
    benim şimdilik yanıtlara ihtiyacım var bu konuda yardımcı olursan sevinirim

gerçi belli olmaz ilerleyen zamanlarda bir mono amfi alıp woofer için jamesonu dağıtabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca71 -- 19 Ağustos 2012; 10:16:24 >

• Zorlamadan rahat kullanabilirsin bence. Kicker Es 124 , Kicker Comp12 serileri 150 watt rms e sahip. Anfi fazla zorlanmaz bence bu wooferla
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentJ

Zorlamadan rahat kullanabilirsin bence. Kicker Es 124 , Kicker Comp12 serileri 150 watt rms e sahip. Anfi fazla zorlanmaz bence bu wooferla

ilginiz için teşekkür ederim kardeş sorularıma yanıt verirseniz sevinirim
    bide bunların fiyat durumu nasıl ?
  • Valla kickerları soruyorsan sahibinden.com da 0 ları 110 lira civarıydı kabinsiz olarak yanlış hatırlamıyorsam.
  • bence 505 i mid amfisi olarak kullanın. basınız için mono amfi alın. kenwood w3013 ler tek bobın 4 ohm dur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

bence 505 i mid amfisi olarak kullanın. basınız için mono amfi alın. kenwood w3013 ler tek bobın 4 ohm dur.

ilerde öyle bişey yapabilirim ama şu an bu bağlantıyı yaparsam woofer daha güçlü olduğu için zarar görür mü
    birde 2. Soruda sorduğum her bağlantiya ayrı güç mu gider yani 400 rms gücü olsa her bağladığım
    malzeme o 400 rms den mi eksiltir rear a wooferi köprülesem fronta bağladığım 2 oval woofera giden güçten çalar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentJ

Valla kickerları soruyorsan sahibinden.com da 0 ları 110 lira civarıydı kabinsiz olarak yanlış hatırlamıyorsam.

kardeş ben gitti gidiyo ya özelliklede sahibindene güvenemiyorum sonuçta arzalanmış işlem görmüş olabilir baştan sarılmış vs vs. Bunları anlamak mümkün mü ?

• Bendede usa 505 var. 30 cm 180 w rms woofer var.Onunla kullanıyorum.Yetiyor ama fazla kalite bass arama.Midlerde kicker ds650.2 var mükemmel çalıyor.

Benim woofera mono anfiye taktım inan normalden %50 daha derin ve kaliteli bass sesler çıkardı.Düzgün basss istiyorsan mono anfi al.Yok idare etsin dersen usa 505 e köprü olarak gir.Köprüde zaten 150-160 w rms güç veriyor.USA 505 midlerdeki performansı süper... İleride mono bass anfisi alacam.Şu an idarelik kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

Bendede usa 505 var. 30 cm 180 w rms woofer var.Onunla kullanıyorum.Yetiyor ama fazla kalite bass arama.Midlerde kicker ds650.2 var mükemmel çalıyor.

Benim woofera mono anfiye taktım inan normalden %50 daha derin ve kaliteli bass sesler çıkardı.Düzgün basss istiyorsan mono anfi al.Yok idare etsin dersen usa 505 e köprü olarak gir.Köprüde zaten 150-160 w rms güç veriyor.USA 505 midlerdeki performansı süper... İleride mono bass anfisi alacam.Şu an idarelik kullanıyorum.

2 köprüyü paralel bağlayıp gücü katlama gibi bi şansımız var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: atmaca71

quote:

bence 505 i mid amfisi olarak kullanın. basınız için mono amfi alın. kenwood w3013 ler tek bobın 4 ohm dur.

ilerde öyle bişey yapabilirim ama şu an bu bağlantıyı yaparsam woofer daha güçlü olduğu için zarar görür mü
    birde 2. Soruda sorduğum her bağlantiya ayrı güç mu gider yani 400 rms gücü olsa her bağladığım
    malzeme o 400 rms den mi eksiltir rear a wooferi köprülesem fronta bağladığım 2 oval woofera giden güçten çalar mı

hayır zarar görmez

evet her bağlantıya ayrı güç gider. siz siz sağ ve sol kanal olmak üzere 1 rca çıkışını sadece fronta verdiğinizde farklı randıman alırsınız, hem front hem de rear a verdiğinizde rca sinyali daha çok kanala bölüneceği için (yani sinyal voltajı da düşeceği için) daha daha farklı randıman alıcaksınız (olumsuz yönde), ses yüksek seslerde biraz daha erken bozulabilir

• quote:

Arkadaşlar şimdi ben xetec 150.2 ile cadence 60 rms oval hoparlör besliyorum kutudalar. Eski arabada ise anfisiz olarak kenwood oval hoparlör besliyordum kutusuzlardı. Onlar daha iyi çalıyordu nedeni ne olabilir bağlantıda sorun olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jilett -- 20 Ağustos 2012; 16:00:48 >
  • quote:

quote:

quote:

hayır zarar görmez

evet her bağlantıya ayrı güç gider. siz siz sağ ve sol kanal olmak üzere 1 rca çıkışını sadece fronta verdiğinizde farklı randıman alırsınız, hem front hem de rear a verdiğinizde rca sinyali daha çok kanala bölüneceği için (yani sinyal voltajı da düşeceği için) daha daha farklı randıman alıcaksınız (olumsuz yönde), ses yüksek seslerde biraz daha erken bozulabilir

saolasın kardeş ilgin için
    teyp de 4 rca var Y kablosuyla değilde teybden bir çif rca daha çeksem sonuç aynı mı olur ?
    Bide bu w3013 woofer la ilgili pek yorum bulamadım ben ilerde 1 mono amfi alırsam üst düzey performans bekliyorum nasıldır bu woofer yoksa arkadaşın dediği gibi kicker com12 dahamı iyi olur (ben sert bass istiyorum)

bunuda cevaplarsanız aklımda başka soru işareti kalmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca71 -- 21 Ağustos 2012; 14:16:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

Bendede usa 505 var. 30 cm 180 w rms woofer var.Onunla kullanıyorum.Yetiyor ama fazla kalite bass arama.Midlerde kicker ds650.2 var mükemmel çalıyor.

2 köprüyü paralel bağlayıp gücü katlama gibi bi şansımız var mı acaba

Forumdan buldum resmi aynen bu şekil oluyor köprüleme

jameson 505  w3013 uff kafam çok karıştı

Köprülenmiş anfiyi 2 kanalınıda bağlaman pek sağlıklı olmaz sanırım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpa07 -- 20 Ağustos 2012; 17:09:52 >

• yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim
    son 1 de kenwood w3013 hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi.

• soracağım bişey kalmadı ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.