Şimdi Ara

James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün kargodan James Donkey JD960 960GB model ssd im geldi. Yeni aldığım HP Gaming laptop da Windows 1 Tb XPG SX8200PRO üzerine kuruludur.
    James donkey i depolama olarak sisteme taktım. Yaklaşık 600 gb civarında ki irili ufaklı karışık dosya boyutuna sahip Nvme ssd üzerinden
    James Donkey e kopyalamaya başladım uzun bir süre tahmini 150 gb kopyalamadan sonra kopyalama hızı 410 mb/sn den anında 10 mb a kadar düşüyor.
    Sonra anlık dalgalanma ile 150-200 e çıkıp tekrar 10 mb civarına düşüyor. Dosya boyutunun bir önemi yok herhangi bir anda bunu yapıyor.
    Kopyalama hızı bir anda sebepsiz yere dibe çakılıyor.

    Denediğim şeyler Ntfs ayırma boyutunu varsayılan 4096 byte dan 64 kb a çıkardım değişen bişey olmadı.
    Disk MBR iydi geldiğinde GPT yaptım yine aynı değişen birşey yok.

    Benim sistem ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yedeklerin olduğu XPG8200pro zaten 3500 mb okuma hızına sahip.

    Sizce yapmam gereken başka birşey var mıdır?

    Forumdan sercaselli nickli arkadaş da dün foruma aynı sıkıntıyı yazmış.

    Acaba bu James Donkey lerin genelinde böyle bir problem mi var? Benim sıkıntı 100-150 gb veri yazmadan sonra ortaya çıkıyor.
    Sizce ürünü iade mi edip başka markaya mı yöneleyim. Yoksa değişim mi isteyeyim?

    14 günlük yasal iade süresini de aşmak istemiyorum.
    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.
    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 26 Kasım 2019; 15:34:9 >



  • Artık 100-150 gb veri yazmadan sonra değil bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Çok kısa bir süre 400-410 mb ile yazmaya başlayıp anında 8-10 mb a kadar
    düşüyor.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:32 >
  • Hocam onu da denedim 60 gb lik tek parça film dosyasında da aynı şeyi yapıyor. Parçalı dosyayı da aslında düzgün çalışınca çok yüksek yazma hızı ile
    yazıyor. Ama problem yazma hızı bir anda düşüyor.
  • James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.


    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.


    Ekleme

    17gb karışık dosya samsungdan samsunga
    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.


    17gb karışık dosya james den james e
    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.


    17gb karışık dosya samsungdan james e
    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.



    17GB karışık dosya, kendi içerisinde aynı yere kopyalama.
    İlk görsel HD512 Nvme , 2.Görsel Samsung 960Evo Nvme.

    Gördüğünüz gibi samsung çok daha kararlı , daha kaliteli , daha hızlı ve üst seviye bir ürün. Burada sonuç şuna geliyor, 250GB seviyesinde bir depolama alanı ama kaliteli daha kararlı üst seviye bir ürün mü , yoksa 2 katı depolaması olan ve çok daha hesaplı olan başka bir ürün mü ? Birisi standart garanti diğeri 3 yıl değişim garantisi. Diğer söylediklerimiz cezbettiği için, daha çok depolama birimine daha ucuza ulaşabildiğimiz için hesaplı olanı almamızda bir sakınca yok. Sadece ondan çok daha üst sınıf ürün performansı beklemek yanlış. 15-20GB arasındaki dosyanızı aynı yerde kopyalama yapıştırma yaparak fikir sahibi olabilirsiniz sizde.

    Bendeki testlerde 500mhz ile 35-50mb min max. değer gibi düşünülebilir , bunlar normal, sizinkine bakınca da kıyasta normal görünüyor. Ben oyunları kurdum onun için kullanıyorum , sistem diskim samsung. Bu sebeple çok önemli değil m2 ssd performansını alabiliyorum rahatlıkla. Yeni almışsın daha içine sinmediyse bence direk iade et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 26 Kasım 2019; 16:17:48 >
  • Hocam detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
    Son durumu size bilgi vereyim hala uğraşıyorum. Laptopu kapatıyorum belli bir süre soğumasını sağladım Ssd nin. Sonra açtım ve tek parça 60 gb lık dosyayı Xpg Sx8200 pro dan James Donkey e kopyalama yaptım. 60 gb dosyayı stabil 410 mb yazma hizi ile kopyaladim. Aynı dosyayı bu sefer 2.ci kez ara vermeden başka klasör e kopyalamaya başladım 5 gb lık kısmını stabil 410 mb ile kopyaladı ve sonra muhtemelen artık James Donkey ısındığı için hız bir anda tak diye 10 mb a kadar düştü. Neyse kopyalamayı iptal ettim ve anında tekrar başlattim bu sefer direk 10 mb ile kopyalama basladi. Çok nadiren hız çok kısa süre artıyor ama tekrar 10 mb a düşüyor.

    Ayrıca aynı 60 gb lık tek parça dosyayı James Donkey den James Donkey e kopyalamaya başladım cihazı soğuttuktan sonra tabi ;) 210 mb ile kopyalıyor. Tabi bir süre sonra o da stabil kalamayıp 8 mb a kadar düşüyor.

    Sizin testleri inceledim bende böyle değil. Te parca dosya da ssd de hız 10 mb kadar düşmez diye düşünüyorum. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

    Bu arada incehesap ile görüştüm iade etmek istediğimi söyledim. Bilgisayar kurulum ürünü olduğu için iade olmayacağını ancak değişim olacağını söyledi. 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkımız var mi bu ssd ürünün de geçerli mi?

    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.

    Bu da James Donkey den okuma hızı genel de 450 mb ile okuyor. Arada bir 150 mb a kadar düşüyor. Hadi o önemli değil sonuçta uygun fiyatlı ürün.
    Ancak yazma da böyle değil belli bir süre sonra ssd yazma hızı 10 mb a düşüyor :))

    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.

    Şimdi kendimi daha iyi ifade edebiliyorum sanırım. Gördüğünüz gibi Okuma testinde bir problem gözükmüyor.
    Ancak yazma testinde gördüğünüz gibi inanılmaz bir dalgalanma var ve bu hız normal dosya kopyalama da genelde 8-10 mb da kalıyor.
    Çok nadiren hız yükseliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 26 Kasım 2019; 17:10:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HD tune yazma testinde görünüyor.Elinizdeki ssd sorunlu.

    İnce hesap, Kurulu-hazır pc'ye takılı gelen ssd olduğundan iade almıyorsa başka marka ssd ile değişimini isteyin.Mesela yakın fiyatta Toshiba TR200 960gb var.
  • Üründe sıkıntı var gibi duruyor hocam, ama sorun olmayadabilir, hd tune yazma testi yapamadım ben, seçeneklerin iade etmek, başka ürünle değişim istemek , aynı ürünün yenisiyle değişim istemek. İade alınmaması gibi birşey yok tüm ürünler için geçerli benim bildiğim , adam 5 milyarlık ekran kartını iade ediyor, bana garip gelse de.

    başka birinden rica et bence birde o test etsin diskini onu da görmüş olursun, belki normal bir durumdur emin olamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 26 Kasım 2019; 21:46:54 >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hocam yaklaşık 8 saattir denemediğim yöntem kalmadı. Belli bir süre yazma işleminden sonra hız pat diye düşüyor. Hatta bak HD Tune ile güvenli sil
    işlemi yapıp öyle göndereyim dedim. Yaptığı işlem belli tüm sektörlere '0' Sıfır yazmak. Sıralı bir yazma işlemi yani. 380 mb ile başladı işlem yine
    ama bir süre sonra gördüğünüz gibi 25 mb a düştü. Ara ara hız normale çok kısa da olsa.

    Şimdi müşteri temsilcisi bana keyfi olarak iade edemezsiniz dedi. Peki dedim arıza olduğu kabul edilirse ne olacak dedim. Değişim yapılır dedi.
    Peki dedim ben değişim yapılmasını istemiyorum iade talep ediyorum desem ne olacak dedim. Talebinizi iletirsiniz değerlendirilir gibi bişeyler
    söyledi. Yani o zaman burada benim suçum nedir? Sen bana ayıplı arızalı ürün gönder ben iade isteyince kabul edilmemesi çok saçma olur.
    Umarım böyle bir hata yapmazlar.

    James Donkey JD960 960GB yazma hızı sıkıntısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 26 Kasım 2019; 22:51:4 >
  • Edersin hocam keyfi sıkıntı yok sen önce elindeki üründen sorun olduğundan emin ol bana yok gibi geliyor ama içine sşnmedşyse ara değişim yada iade yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten yaptığınız siparişleri 14 gün içerisinde keyfi olarak iade edebilirsiniz.

    quote:

    Cayma Hakkı Kapsamında Ürün İadesi
    İnternetten yapılan alışverişlerde tüketicilerin sahip olduğu en önemli hakların başında cayma hakkı gelmektedir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un tanıdığı bu hakka göre tüketici internet üzerinden satın aldığı bir ürünü hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin 14 gün içerisinde iade edebilmektedir. Ürünü iade işlemlerini gerçekleştirerek ürünü teslim almak satıcının sorumluluğundadır. Satıcının ürünü en geç 10 gün içerisinde iade alarak ödenen parayı iade etmesi gerekir.

    Günümüzde internetten ürün satan bazı mağazaların “iade yoktur, sadece değişim yapılır” gibi ibareleri sitelerine yazdıklarını görmekteyiz. Bu tür ifadelerin kanunen hiç bir geçerliliği yoktur. Eğer internet üzerinden satış yapılıyorsa satıcının ürünü iade almayı reddetmek gibi bir hakkı bulunmamaktadır. Üstelik kanun bu tür durumlarda yani satıcının tüketiciyi cayma hakkı konusunda bilgilendirmemesi halinde 14 günlük sürenin 1 yıl olarak uygulanacağını ifade etmektedir.

    Kanun sadece satılmakla tükenen, yapısı gereği iadesi mümkün olmayan ya da kişiye özel üretilen ürünlerle ilgili satıcıyı korumak adına cayma hakkına bir takım istisnalar da getirmiş bulunmaktadır. Daha önce sitemizde yayınladığımız cayma hakkı konulu yazıda bu hakka ilişkin bütün ayrıntıları bulabilirsiniz.


    Kaynak
  • Geçenlerde 3.5 inç dahili disk aldım aynı sorunu yaşadım bende bir türlü çözemedim her şeyi denedim.
    Low level format denedim, bilgisayar psu değiştirdim, en son temiz format attım bana mısın demedi.
    Pazartesi iade ettim hdd yi.

    Bu da buraya açtığım konu
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-hdd-ve-kopyalama-hizinin-bir-anda-sifira-dusmesi--140802230
  • 3.5 yıldır kullandığım ssd de böyle sorun olmaya başladı.Kendi içinde yada farklı bir diske kopyalama yaptığımda bazen kopyalama 1mb kadar düşüyor.Sorunu bende çözemedim.Sık yazıp,silme yapmadığım için sistem diski olarak kullanıyorum.Kullanımda bir sorun yok sistem gayet stabil ve hızlı.8 yıldır kullandığım mekanik disk stabil 110mb-160mb tek parça dosyayı yazabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 6 Aralık 2019; 8:26:48 >
  • 8 ay önce açılmış konu benimde 07 Şub 2020 tarihinde satın aldığım James Donkey JD960 960GB hata üstüne hata vermeye başladı.6 ay gibi kısa bir sürede bozulması rezilliktir.2013 yılında satın aldığım Transcend 128GB ssd hala taş gibi çalışırken James Donkeyin bozulmuş olması ve bir sürü benzer konunun olması genel bir sıkıntının işareti.Satın alırken parasında da değildim 10 taneye yakın ssd sahibiyim ve sadece depolama için kullanma açısından almıştım pişman etti.

    Deneme amaçlı windows kurdum sistem çok kararsız ve anlık takılmalar yaşıyor.Oyun yüklemelerinde disk yazma hatası veriyor.Kopyalama hızı tutarsız ve değişken şimdi değiştirme ve servis süreci başlayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    8 ay önce açılmış konu benimde 07 Şub 2020 tarihinde satın aldığım James Donkey JD960 960GB hata üstüne hata vermeye başladı.6 ay gibi kısa bir sürede bozulması rezilliktir.2013 yılında satın aldığım Transcend 128GB ssd hala taş gibi çalışırken James Donkeyin bozulmuş olması ve bir sürü benzer konunun olması genel bir sıkıntının işareti.Satın alırken parasında da değildim 10 taneye yakın ssd sahibiyim ve sadece depolama için kullanma açısından almıştım pişman etti.

    Deneme amaçlı windows kurdum sistem çok kararsız ve anlık takılmalar yaşıyor.Oyun yüklemelerinde disk yazma hatası veriyor.Kopyalama hızı tutarsız ve değişken şimdi değiştirme ve servis süreci başlayacak.
    James Donkey'nin 240 GB'ın üzerinde kapasitede SSD'si alınmaz. Depolama amaçlı kullanılacak en son SSD. Disk önbelleği dolana kadar iyi sonrasında yazma hızı çok düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.