Şimdi Ara

Jailbreak ve unlock la ilgili bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi ben Iphone4'u jailbreak ve unlock yaptım diyelimki daha sonra yeni bir sürüm cıkınca mesela 4.2 onu yuklersem tekrar simlockmu olacak telefon yani her yeni sürüm cıktıgında onu yukledıkten sonra ben yıne jailbreak ve unlock mu yapmam gerekiyor tam olarak nasıldır bu iş?

• evet usta 4.1 de jb yaptın dıyelım 4.2 yukledıgınde tekrar jb yapman gerekıcek ve aynı sekılde unlock.ama suan ıcın 4.1 ve 4.2 ıcın sımunlock bulunmuyor.ancak baseband yukseltmeden 4.1 sım unlock yapılıyor.
  • baseband tam olarak ne oluyor, bide bu jailbreak ve unlock yaparken telefona zarar verme gibi durumlar olabılıyormu ?
  • baseband'ın tam olarak bende ne oldugunu bılmesemde arastırdıgım kadarıyla "operatör şebekelerin baz istasyonlarıyla iletişime geçen sistemidir" olarak tanımlanmıs.soyle bısey var bırde siz mesela 4.1 kullanırken basebandınız 02.10.04 dur.4.2 ye gectıgınızde bu 03.10.01 olucaktır yanı her versıyon yukselttıgınızde otomatıkman basebandınızda yukselıyor.fakat ınsanlar jb ve unlock yaparken basebandları sabıt tutup telefonlarının 4.1e yukseltıp jb ve sımunlock yapabılıyor.bu arada jaılbreak ın telefonunuza hıcbır zararı yoktur.aksıne app storeda paralı olan uygulamaları jb yaptıktan sonra cydia ve installous aracılıgıyla ucretsız edınebılırsınız.simunlockun ıse su anda 3gs ve 3g ler ıcın cıkan versıyonunda pıl sorunu ve msg ekranı sorunları oldugu gorulmektedır ama merak etmeyın bunlarda ufak yamalarla halledılıyor.hatta yanılmıyorsm bugun pıl sorunu ıcın ultrasnow guncellemesı cıktı.
    uzun lafın kısası:jaılbreak ve unlock telefonunuza zarar vermez olası bır durumda restore ıle telefonunuzu eskı halıne cevırebılırsınız.benım kısısel gorusum maddı durumunuz ıyıyse ben her uygulamayı parayla alırım dıyorsanız jb yapmayın ama yok ben oyle herseye para veremem dıyorsanız jb yapmanızı tavsıye ederım alt tarafı 2dk ıslemdır en ufak bı resımlı anlatımla bıle kolayca tek basınıza yapabılırsınız. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addntox -- 3 Aralık 2010; 14:37:02 >

• yani baseband de işletim sistemi gibi yükseltmeleri olan birşey, asıl merak ettıgım şu benim bu malı türkiyede bi magazadan almamla amerikada bi magazadan almam arasında tek fark versiyonlar yenılendıkce bu versiyonların jailbreak ve unlocklarının cıkmasını beklemek mı?
  • sana soyle soyleyebılırım ben 3 ay once iphone 4 aldım amerıkadan 3 aydır bır alo dıyemedım:) unlock yuzunden sırf 200 300 tl daha ucuza almak ıcın boyle bısey yaptım ve su ana kadar yaptıgım en yanlıs elektronık yatırımı dıyebılırım ama eger sen ıngıltereden yada baska bır ulkeden sımfree yanı unlocku olmayan bır telefon alıcaksan hıcbır sorun yasamazsın ne basebandla nede versıyonlarla alakan olur 4.2 cıktıktan 5 gun sonra jb sı cıktı senın tek sorunun jaılbreak takıp etmen olur.baseband sa dedıgım gıbı unlock ıcın gereklı bırsey jaılbreak ıle bır alakası yok.sana tavsıyem amerıkadan deılde sımlock ollmayan bır yerden almandır amerıka ve kanadadakı butun telefonalr sım unlockludur.
    burdanda hangı ulkelerden sımfree ip4 satıldıgına bakabılırsınhttp://forum.donanimhaber.com/m_43380459/tm.htm

• bildigim kadarıyla sürümü downgrade edip bi alt sürüme geçip o sürümün jailbreak ve unlockunu yapabiliyosun ? Bi yerde okumustum tam emin deilim ama bi bak istersen...Bu arada ferhatemre33@hotmail.com msn eklersen daha rahat konusabiliriz

Bu arada diyelim ben surumumu jb ve unlock yaptım yeni sürüm cıktıgında ille yüklemek zorunda degilim dimi?Unlock'u cıkana kadar eski sürümünü kullanmaya devam edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ShagraX* -- 3 Aralık 2010; 15:30:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bıdlıgım kadarıyla 02.10.04 u su an benım kullandıgımı downgrade yapamıyosun.msn kullanmıyorum bu arada msg atabılırsın ozelden merak ettıgın bısey olursa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.