Şimdi Ara

Jabra Elite 75T (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
12
Favori
32.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler jabra elite 75t aldım kutusunun ön sağ kısmına hafif baskı uygulayınca gıcırdama olayı sizde de mevcut mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kill_billal

    Aşağıda linkteki konuyu inceleminizi öneririm.
    https://forum.donanimhaber.com/jabra-elite-75t-kronik-tislama-problemi-hissing-problem-ve-servis-deneyimlerim--143299678#143299678

    @kenanmorbulut

    Bende böyle bir sorun yok. Rahatsızlık veriyor ise servise iletmenizi öneririm. Hızlıca çözüm buluyorlar gerekirse iadeyi de hızlıca gerçekleştiriyorlar.
  • Başka arkadaşlarda deniyebilir mi ön sağ taraf iki parmakla kıstırıp baskı yapınca gıcırdıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgilendirme için ama ben iade ettim, alacak arkadaşlarada tavsiyem amazon üstünden almaları, ürün ulaştığı anda hiçbir zorluk çıkatmadan para iadesini yaptılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlısı olsun. Umarım daha memnun olacağınız bir kulaklık bulabilirsiniz.

    Açıkçası ilk değişimden sonraki gelen kulaklığı da iade etmeyi ben de düşünmüştüm. Ama sonra bunu iade edip yerine ne alacağım konusunda tereddüt yaşadım. Galaxy buds+ mı? hayır, airpods pro mu? hayır, sennheiser momentum mu? dinlediğim müzik tarzına uymuyor, hayır. Dolayısıyla alternatifim yoktu. Bu ses kalitesini (müzik tercihlerim ve kulaklıktan beklentilerimle uyuşan bir ses kalitesi) başka kulaklıklardan alamayacağımı düşünerekten, iadeden vazgeçtim. O tıslama problemini de konu içerisinde belirttiğim yöntem ile aşabildiğimi görünce açıkçası kulaklığın ses kalitesinin yanında tıslama benim için hissedilemez oldu. En azından bu güzel kulaklığı iade etmeme sebep olacak bir problem değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 28 Mayıs 2020; 14:26:15 >
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    müzik kalitesi gerçekten çok başarılı,bunu kullanan birinin başka cihazdan keyif alması da zor. ben bu kadar para verilen cihazın böyle basit bir problemi çözemediklerine kızdım kendimce, iade ederkende üzülerek ettim. bennsorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü jabra uygulamasının içinde ambiyans sesler var, yağmur, deniz, mağara vs gibi, onları dinlerken hiçbir tıslama gelmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de sizin gibi üzüleceğimi bildiğimden sizin aksinize iade etmekten vazgeçtim. Ama takipteyim. Bu ufak problemler çözülmez ise veya gözüme batmaya başlarsa direk iade talep etme hakkım saklı zaten o yüzden hiç bir tereddütüm yok

    Kesinlikle katılıyorum. Ben de yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Sabırla bu minör problemin çözülmesini umuyorum.

    İadeden sonra ne yaptınız? Yeni kulaklık aldınız mı? Ne aldınız? Tatmin etti mi yeni aldığınız kulaklıklık?
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    yeni kulaklık almadım, jabradan sonra içime sinmeyeceğini biliyorum, yazılım güncellemsini takip ediyorum, yakın zamanda çözüldüğünü öğrenirsem yine 75t alırım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulaklığın şarj kutusunu evde kaybettim bir türlü bulamıyorum. Kafayı yicem. Kulaklıklarda şarj var kutuda da 59 gösteriyo.
    Soru 1: telefondan kutunun şarjını görebilmem, telefonumun evde olduğunun kanıtı mıdır?
    Soru 2: kutuyu bi programla falan bulmak mümkün müdür?
    Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mostonur -- 30 Mayıs 2020; 2:10:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mostonur M kullanıcısına yanıt
    1. Zannetmiyorum. Kutuya en son bluetooth ile bağlı olduğu andaki şarj durumunu gösteriyordur
    2. Bilemiyorum

    Bence jabra türkiye ile konuşmanız veya @jabrasupport twitter adresine özel mesaj ile sormanız daha makul olacaktır.
  • Jabra Elite 75T

    Arkadaşlar yeni bir güncelleme aldı kulaklık. Bu güncellemeyle artık kulaklık üzerindeki tuşlarin fonksiyonlarinin istenildigi şekilde ayarlanabilme ozelligi gelmiş. Ayrıca kullanan kisinin kulak duyusunu ölçerek özelleştirilmiş ses deneyimi sunma özelliği de gelmiş. Bu güncellemeyle sanki o tıslama daha da azalmış gibi geldi hatta farkedilmiyor bile. Daha çok deneyimleme firsatim olursa burada paylaşacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi forumlar arkadaşlar. Bu kulaklık ile Sony WF-1000XM3 arasında kaldım. Ben daha çok klasik, vokallerin önde olduğu akustik, rock tarzı müzikler dinliyorum. Cihazı ulaşımım sırasında, uzun seyahatlerde ve günlük müzik dinleme rutinimde kullanacağım, spor vs. yapmıyorum.

    Açıkçası Jabra hem kulaklığın hem kutusunun ergonomisiyle, iyi batarya süreleriyle, başarılı mikrofon kalitesiyle birçok kriterde dengeli bir kulaklık. Fakat müzik konusunda bassları ile öne çıkması düşündürüyor beni, ben genelde yüksek seste müzik dinlemeyi pek sevmeyen ve ayrıca "basshead" olmayan biri olarak bir tık 75T kullanıcılarından ayrılıyor olabilirim, başlarda belirttiğim gibi dinlediğim müzikler bu tarzda oluyor genelde.

    Sony ise ANC, dengeli ve kaliteli sesi, iyi batarya süreleriyle öne çıkıyor.Spor sırasında kullanmayacağım için kulaktaki konforu ve kutusunun büyüklüğü benim için bir eksi değil. Artılarından olan ANC ise çok gerekli mi emin değilim

    Varsa Sony'i denemiş birinden kıyas, yoksa da Jabra özelinde bass ağırlıklı müzikler dışında performansını merak ediyorum cihazın. Ben kulaklıkları ses ve geri kalan her şey olarak 2 etapta değerlendiriyorum. Genel toplamda Jabra önde olsa da ses kalitesinde benim için bir tık Sony'nin önde olacağını düşünüyorum ama kulaklıkları kendim deneyemediğim için buraya danışmak istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.İ.B -- 2 Haziran 2020; 1:4:40 >




  • sadece jabrayı kullandım, basları isterseniz öne çıkartıyor, uygulamasında ekolayzır var, oradan ayar yapılabiliyor, şarj süresi, genel kalitesi, ses performansı çok iyi ama benim kulaklıkta sorun olduğu için iade ettim, önceki mesajlara bakabilirsiniz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bir Jabra Elite 75t kullanıcısı olarak sizi kısmen aydınlatmak ve sorularınıza yanıt vermek isterim. Öncelikle Jabra sanıldığının aksine sadece bass müzik performansı veren bir kulaklık değil. Pek çok marka kulaklığın sunamadığı ekolayzır ayarlarını telefon yüklediğiniz uygulaması ile oldukça geniş bir şekilde sunabiliyor. Bu ekolayzır ile bass kuvvetini istediğiniz gibi artırıp azaltabiliyor, tiz sesleri öne çıkartabiliyorsunuz. Ama tabi bir airpods gibi tiz ve mid berraklığı tam anlamıyla alamıyorsunuz bunu da şerh düşmek gerekir. Ancak bunun aksine hiçbir zaman low seslerde yani bass larda boğulmuyorsunuz. Gayet net bir şekilde müziğin her detayı yine duyuluyor. Bu tamamen zevk ve tercih meselesidir ve kişiden kişiye değişir. Ben müzik dinlerken kulaklarımın "hoplamasını" severim. Ayrıca dediğiniz gibi jabra'nın kulakta çok şık ve kompakt bir duruşu var. Asla sırıtmıyor.

    Sony WF-1000XM3'e gelirsek; açıkçası bu kulaklığı çok merak etmeme rağmen hiç deneyimleme fırsatım olmadı. Ancak piyasada en kaliteli ANC özellikli kulaklık olarak lanse edilmekte şuan için. Araştırmalarımda elde ettiğim bilgilere göre ise ses karakteri mid-low arası yani ne çok bass ne çok tiz ama bass'a yakın. Dediğim gibi bu kulaklığın tercih edilme sebeplerinden en büyüğü ANC'si. ANC sizin için ne kadar önemli bunu düşünmeniz gerekmekte. ANC olmasa da olur diyorsanız pasif olarak bile güçlü ses izolasyonu sağlayan (Örneğin Jabra Elite 75t) kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Neticede ANC açıkken hem şarj çabuk tükeniyor hem de ses kalitesinden biraz da olsa ödün veriliyor. Neticede kulaklık bazı sesleri bastırmaya çalışıyor. Bir diğer dezavantajı benim için, görünüşü. Hem kutusu hem kulaktaki duruşu gerçekten bana çok kaba ve hantal geliyor. Yine sübjektif bir görüş tabi ki bu ama bence çirkin bir kulaklık.

    Belirtmiş olduğunuz müzik zevkinize en çok uyan kulaklık benim kanaatimce Sennhesier Momentum serisi. Şayet benim sizin gibi bir müzik zevkim olsa gözüm kapalı olarak sennheiser alırdım, ancak dedim ya zevk meselesi, beni tatmin etmez Sennheiser'ın hem ANC'si (sony kadar olmasa da), hem de akustik ve rock tarzı müzikleri ön plana çıkaran mid-high baskın ses karakteri mevcut.

    Şayet sennheiser'a bütçeniz yetmiyor ise yine müzik tarzınıza binaen, bu sefer Airpods Pro öneririm. Hem konuşma performansı hem de mid-high seslerin berraklığı ile öne çıkıyor. Yine bütçe olarak bu iki kualklık sizi aşıyorsa samsung galaxy buds+'ı tercih etmenizi öneririm. Çift sürücüsü, high-mid dengesi ile başarılı bir kulaklık. Youtube'da iphonedo'nun çektiği airpods vs galaxy buds+ karşılaştırma videosunu incelemenizi de öneririm şayet airpods ile buds+ arasında kalırsanız.

    karşılaştırma videosu:https://www.youtube.com/watch?v=SUoVzAd4mOM&t=1s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 2 Haziran 2020; 13:46:54 >




  • 007jami kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilgiler için. Ben TWS almaya karar verdiğimde Galaxy Buds+ ve Freebuds 3 arasında kalmıştım, sonrasında yabancı kaynaklara da baktığımda top 5 arasında genelde Türkiyede olan modellerden Apple, Sony, Sennheiser ve Jabranın modellerini gördüm. Aralarında kesinlikle en F/P olanı Jabraydı, benim opsiyonlarımla da çok fiyat farkı olmadığı için bu kadar para veriyorken düşüneyim dedim.

    -Apple kullanıcısı olsam Airpods Pro düşünebilirdim uyumluluktan ötürü ama onu direkt eledim, çünkü aralarında kısmen en pahalısı olmasına rağmen baktığım 10 kaynaktan 7-8'i diğer 3 kulaklığı ses kalitesinde Airpodsun önünde değerlendirdiği için mikrofonunun falan çok iyi olmasının bir önemi kalmıyor.

    -Bütçe olarak Momentum 1. seriye zorlarsam çıkarım, açıkçası müzik olarak kesinlikle bana onun uygun olduğunu düşünüyorum. Ama mikrofon kalitesi gerçekten çakma çinli kulaklıklardan hallice, pil süresi de oldukça kötü Jabra ve Sony'e göre, telefon görüşmesi öncelikli almıyorum ama bu kadar kötü olmasa kesinlikle tercih ederdim. 2. seriye ise ANC eklenmiş, mikrofonu güncellemelerle birlikte de harika olmuş, pil süresi de iyileştirilmiş fakat 2400 lira gibi fahiş bir fiyatı var

    -Sony ise ses karakteri olarak sizin de dediğiniz gibi bence de. Ve bu haliyle Momentum 1 ve 75T'nin ortasında konumlanıyor anladığım kadarıyla. Ayrıca pil süresiyle ve mikrofonuyla Momentum 1'in eksilerini kapatıyor. ANC ise daha önce deneyimlemediğim bir olay, yine dediğiniz gibi o özelliği ile öneriliyor ama çok gerekli olacağını düşünmüyorum, belki uçak seyahatlerinde falan kullanırım ama günlük olarak zaruri olduğunu düşünmüyorum. Fiyat olarak ise elden teslim alabileceğim 1200 liralık gibi bir fiyatıyla bana cazip gelmişti Momentum alternatifi olarak.Fakat kozmetik olarak sorunlu bir cihaz bu hem kendisi hem kutusu ile ama ilk kez TWS kulaklık alacağım için kullanıcı deneyimi tarafında ne olur bilemiyorum, şu an ben alacağım sese bakarım kafasındayım.

    -Jabra ise her açıdan en optimum kulaklık, hatta dün artık sıkılıp Mediamarkta almaya gittim fakat stokta yokmuş. Sanırım Jabrayı Amazondan sipariş verip test edip duruma göre iade etmek en mantıklısı gibi şu an. Teşekkür ederim size de




  • Freebuds3 mü yoksa 75t mi çok kararsızım lütfen yardım ediiin
  • F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    sakoya1991 S kullanıcısına yanıt
    @F.İ.B

    Rica ederim. Jabra tercihi ile pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Aldıktan sonra yorumlarınızı da bekliyorum. Amazondan almak olası bir iade durumunda bir avantaj yaratacaktır. Bu arada Jabra'yı alırsanız eğer, kullanmaya başlamadan önce muhakkak en son kulaklık güncellemesini yapın. Şimdiden hayırlı olsun o halde.

    @sakoya1991

    Açıkçası freebuds hakkında pek bir bilgim yok. Kulaklıktan beklentilerinizin ne olduğunu bilmiyorum ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bir üstte saydığım kulaklıklar tercih edilesi kulaklıklardır. Freebuds3'ün de 900 TL bandında olduğunu ve tamamen kulak içi olmadığını düşünürsek (silikonların padlerin olmayışı, bu bence müzik dinlerken bass ve ses izolasyonu bakımından negatif bir husus) bu saydığım kulaklıklardan daha aşağıda olacaktır. Ama dediğim gibi deneyimleme fırsatım olmadı maalesef. Objektif yorum yaptım




  • Merhaba arkadaşlar, EarGel (kulaklık başlığı, silikon, ped ismi her neyse) için tavsiyeye ihtiyacım var. Kulaklık kutusundan çıkan başlıklar (küçük orta büyük) Orta olanı birazcık büyük geliyor Küçük olanı ise birazcık küçük geliyor ve basslarda belirgin şekilde kayıp söz konusu oluyor. Bana küçük ve orta arası silikon baş lazım, önerisi olan varsa çok mutlu olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B a t h o r y kullanıcısına yanıt
    Benim araştırdığım kadarıylahttps://hifilife.com/products/comply-foam-truegrip-pro-jabra-true-wireless-2-0-kulaklik-ucu-m-l?_pos=1&_sid=95f962637&_ss=r&gclid=CjwKCAiAhc7yBRAdEiwAplGxX4ISQldSlwrp5yD3oT2n2MJrCqqbkvCcCegXUpXWo4lQRJU0az76YBoCyT8QAvD_BwE bu ürünü kullanabilirsiniz biraz tuzlu fiyatı var ama ben bu ürünü westone marka kulaklığimda uzun seneler kullandım ve memnun kaldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copilotttt -- 7 Haziran 2020; 20:59:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.