Şimdi Ara

J.R.R Tolkien - Bitmemiş Öyküler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hobbit ile birlikte Orta Dünya serüvenine girmiş bulunuyorum. Hobbit'ten sonra Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler şeklinde devam etmek istiyorum. Fakat araştırmalarım sonucunda hiçbir yerde Bitmemiş Öyküler'i bulamadım. Bu kitabı bulabileceğim bir yer var mıdır? Eğer Bitmemiş Öyküler'i bulamazsam Húrin'in Çocukları ile de devam edebilirim. Zaten Bitmemiş Öyküler'den sonra Húrin'in Çocukları'nı okumayı planlıyordum. Sizce yapmış olduğum sıralama iyi midir, iyi değilse daha iyi bir sıralama önerebilir misiniz? Son olarak Tolkien'in diğer eserleri olan Roverandom, Tehlikeli Diyardan Öyküler, Sigurd ile Gudrun Efsanesi hakkında pek fikir sahibi değilim. Bu kitapları sizce ne şekilde okumalıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi Forumlar.

• Ya bu Bitmemiş Öyküler Silmarillion'un içinde dahil değil miydi? Yanlış mı hatırlıyorum? :S
  • Benim bildiğim kadarıyla Güç Yüzüklerine Dair, Silmarillion'un içeriğinde bulunuyor. Bitmemiş Öyküler ayrı bir kitap olarak yurt dışında satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunbright

Benim bildiğim kadarıyla Güç Yüzüklerine Dair, Silmarillion'un içeriğinde bulunuyor. Bitmemiş Öyküler ayrı bir kitap olarak yurt dışında satılıyor.

Kitabı daha geçen gün okudum ama bahsettiğiniz öykü sanki Silmarillion'da var diye hatırlıyordum haksız sayılmazmışım.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Unfinished_Tales

Silmarillion’daki birbiriyle tutarlı ve birbirini takip eden roman düzeninden farklı olarak Unfinished Tales kitabındaki öyküler, Tolkien'in yarım bıraktığı şekliyle sunulmuştur, sadece karakterlerin isimleri değiştirilip düzenlenmiştir (bu değişiklikler, baba Tolkien'in eserlerin taslaklarını kaleme alırken karakterlerin isimleri için bir sürü alternatif sunması şeklinde kafa karıştırıcı çalışma üslubunun okuyucuları şaşırtmasını önlemek amacıyla yapılmıştır). Kitaptaki bölümlerden bazıları yarım kalmış öyküler iken, diğer bazı bölümlerde Orta Dünya hakkında çeşitli bilgiler yer alıyor. Kitaptaki herbir efsanenin sonuna, taslağın diğer eserlerdeki bilgilerle uyuşmayan yönleri ve bazı tam çözülemeyen notlarla ilgili açıklamalar yer alıyor.

• Yani buradan çıkarabileceğim sonuç: "Zaten Bitmemiş Öyküler'in tamamı Silmarillion içinde bulunduğu için tekrar kitabını bulup okumaya gerek yoktur." şeklinde mi olmalıdır?
  • Vikipedi'de yazılanları okudunuz. Sanırsam evet! :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Silmarillion'dan sonra Húrin'in Çocukları ile devam edeceğim. Peki diğer kitaplar hangi sıralamada okunmalı bir bilginiz var mı? Bir de bazı kaynaklarda Tehlikeli Diyardan Öyküler'in Húrin'in Çocukları'ndan önce okunması gerektiği belirtiliyor. Açıkçası Silmarillion'dan sonra nasıl devam edilmelidir konusunda arafta kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Roverandom, Tehlikeli Diyarlardan Öyküler ve Sigurd ve Gudrun Efsanesi nin seriyle alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunbright

O zaman Silmarillion'dan sonra Húrin'in Çocukları ile devam edeceğim. Peki diğer kitaplar hangi sıralamada okunmalı bir bilginiz var mı? Bir de bazı kaynaklarda Tehlikeli Diyardan Öyküler'in Húrin'in Çocukları'ndan önce okunması gerektiği belirtiliyor. Açıkçası Silmarillion'dan sonra nasıl devam edilmelidir konusunda arafta kaldım.

Kronolojik sıra şu şekilde;
    Silmarillion-Húrin'in Çocukları-Hobbit-Yüzüklerin Efendisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.