Şimdi Ara

İzmirden forum ahalisine selamlar..PC topluyorum yardım gerek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,şu sıralar kafam konfigrasyon ayarlamakla çok meşgul yardımlarınızı almak istedim.

-Evde genel kullanım için yine bizi bir 6-7 sene idare edebilecek bir sistem toplamayı düşünüyorum,kendi kişisel bilgisayarım olduğu için çok fazla bi yatırım yapmayı istemiyoruz.Kasa için en fazla 600 lira ayıralım diyoruz(şu an elimizde dvd writer ve 200 gb ide harddisk var,yeni hdd ve wirter almayalım dedik)

-En başta Intel mi AMD mi buna karar veremedim,eskiden(7-8 sene evvel) AMD sistemler çok sorun çıkarıyordu,işlemciler durduk yere yanıyordu falan,şu an böyle bir sıkıntı var mı bilemiyorum. F/P oranı hangi sistemin daha iyiyse onu alacağım. Intel olursa E5200, AMD olursa Athlon X2 240 düşünüyorum.

-Anakartlar hakkında pek bilgim yok,yeterki stabil çalışan ve ucuz bir anakart olsun, overclock işlemleri yapılmayacağından çok özellik aramıyorum.(ram olarak 1066 mhz destekleyen uygun kartlar varsa iyi olur)

-Ekran kartı olarak bir arkadaşım 9500 GT tavsiye etti ama son masaüstü ekran kartlarını da takip etmiyoruz pek,arasıra kardeşim oyun oynayacak,maddi açıdan bizi zorlamayacak bi ekran kartı tavsiye edebilirsiniz. (120 lira civarı) Bu arada evdeki eski philips 107E ye takıcaz sistemi yeni monitör parası biriktirene kadar,ondan dolayı VGA çıkışlı olması gerekiyorsa öyle bir model tavsiye ederseniz sevinirim.

-Şimdi elimizde bir Samsung Ide 200gb var,ama böyle yeni bir sisteme takarsak veri okuma performansını çok zora sokar mı?Sistemi çok yavaşlatır diyorsanız, hızlı ve stabil bir disk ne olabilir bizim için?Çok fazla kapasiteye gerek yok bu arada.

-Kasa için çok masraf yapmak istemiyorum,hem power supply'ı sağlam hem de uygun fiyatlı bir kasa lazım.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şimdiden.Eğer markalı masaüstü bilgisayarlar daha kaliteli ve daha ucuz oluyorsa (benim durumumdaki kullanıcılar için) markalı sistem tavsiyelerinizi de beklerim.

• AMD Athlon II X2 240 AM3 2.8 GHz
    GIGABYTE - GA-M720-US3
    HI-LEVEL 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM (Soğutuculu)
    Asus VGA EN8800GS 384 MB 192Bit DDR3
    COOLER MASTER ELITE RC-334 460W

TOPLAM=620 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 6 Eylül 2009; 19:34:32 >
  • leon-x in sistem uygun,
    ekran kartini daha iyi bisey isterseniz;

AMD Athlon X2 240, 64 Bit, Dual Core, AM3.....104
    GIGABYTE GA-M720-US3,AMD 720D,SES,LAN,SATA,DDR2 1200...121
    PALIT 512MB, GTS 250,DDR3,256Bit,DVI-I GREEN....190
    HI-LEVEL 2 GB, 1066 MHz, DDR II- SOĞUTUCULU......60
    ASUS 350 Watt ATX/MICRO ATX Midi Tower 2 Fanlı Siyah Kasa (TA982) ....98

=576 TL

asus'un psu su saglam, forumda gts250 ile kullanan var, overclock yapmayacakmissiniz, yeterli gelir diye dusunuyorum....
    sonradan 2gb lik ram alip takabilirsiniz, simdilik 2gb yeterli gelir...
  • caneker

Dostum sistemi yazan benim leon-x banlandı daha süresi var açılmak için
    Dediğin gibi yukarda yazdığım sistemin ram'i düşürürsen ekran kartı daha iyi olabilir

AMD Athlon II X2 240 AM3 2.8 GHz
    GIGABYTE - GA-M720-US3
    Palit GTS 250 GREEN 512 MB 256Bit GDDR3
    HI-LEVEL 2GB 800MHZ SOĞUTUCULU

TOPLAM=635 TL
  • caneker ve ali277 çok teşekkürler.Aklımdaki amd konf. oluşturmuşsunuz zaten,fakat şöyle birkaç sorum olacak.

-İşlemci+ram tamam.Peki anakart için bu önerdiğiniz kart stabilite ve f/p oranı olarak iyi midir?Daha ucuz bi kart almak intihar olur mu?

-Ayrıca ekran kartı bana pahalı geldi şu gts olan,diğer 8800 de pek iyi gibi gelmedi,benim dediğim 9500 gts ayarında veya ne bileyim ATI Radeonlardan hangi kartları tavsiye edebilirsiniz?(120 lira civarı)

-Asus'un kasaları kraldı eskiden eminim şu anda öyledir.Ama gözüme şu kasa çarptı,nasıldır bi yorumlarınızı alayım :

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gz-x2bpd-400-gz-x2-420w-aktif-pfc-midt-atx-siyah-kasa/productDetails.aspx?I_ID=38701 (kısacası gigabyte x serisi kasalar nasıl?)

http://www.vatanbilgisayar.com/feel-mio-931bb-2500-mio-931bb-fl550-400w-midt-atx-siyah-kasa/productDetails.aspx?I_ID=37761 (feel marka kasalar??)

Olabildiğince parça başına maliyeti düşürüp yani gereksiz kullanmadığım özellikler için para vermek istemiyorum,belki biraz kasarsam bi monitör de alma şansım olabilir :)

• jedaynayt
    GTS 250 HD4850 ayarında bir karttır ki çok iyi bir karttır parasını hak eder ikiside.

Maliyeti düşürmek istiyorsan HD4770 ki maliyeti düşürmek için alırsan değeceğini sanmam fiyat farkı çok az.

HD4670 yada 8800GS modellerine bak derim

Kasalar hakkında birşey demek istemiyorum ama yazdığım kasayı al derim hem uygun hem iyi
  • amd x2 250 dual işlemci

gigabyte 790x ud3p anakart

2x1 ddr2 800 corsair ram

leadtek 9500 gt ekran kartı

asus 350 w kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali277

caneker

Dediğin gibi yukarda yazdığım sistemin ram'i düşürürsen ekran kartı daha iyi olabilir

AMD Athlon II X2 240 AM3 2.8 GHz
    GIGABYTE - GA-M720-US3
    Palit GTS 250 GREEN 512 MB 256Bit GDDR3
    HI-LEVEL 2GB 800MHZ SOĞUTUCULU

TOPLAM=635 TL

@ali
    kusra bakma, avatariniz ayni, leon-x sanmisim bi an, niye banlandi acaba..
    @jedaynayt
    feel kasalarin psu su dandik oluyo diye biliyorum, sistemi o psu ya emanet etme, ama gigabyte guzel...
    anakart olarak daha ucuz
    http://www.exa.com.tr/biostar/anakartlar/biostar_a760g-328-7697.html
    olabilir...
    ekran kartini gts 250 al derim, overclock falan yapmayacaksan 8800gs le biraz zorlanirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 6 Eylül 2009; 22:45:04 >

• quote:

caneker

Hacı noldu ona ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheViperadix

quote:

caneker

Hacı noldu ona ya

Konu dışında Dh serverlarına karşı konu açılmıştı biz Nihat abi (leon-x) ile sürekli konuşuyoruz o günde acayip bozuktu forum gerçi hep bozukda ogün giremiyorduk resmen çok sinirlendik ben ve Nihat abi yazdık . Nihat abi sinirinden küfür edince 4 gün tatil verdiler Yarın bitiyor sanırsam.

Ama bu onun suçu değil gereksiz DH serverlarının suçu okadar reklam alıyorlar 3-4 günde bir forum bakıma giriyor ama hiç bir gelişme yok hep kötü bağlantı hızı var.

Bu siteye giren bir sürü üye var kapatın abi 2-3 gün adam akıllı server alın okadar reklam parasının yanında 1 serverin lafımı olur

İşte adamı çileden çıkardılar oda küfürü bastı usta olay böyle yani benim yerime o küfür etti iyide etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 6 Eylül 2009; 23:16:18 >

• Başka muhabbetler girmiş araya ama devam edeyim,gigabyte ile asus kasa arasında 25 lira fark var ve gigabyte'ın güç kaynağı aktif pfc'liymiş(ne anlama geliyor açıkçası bilmiyorum,akım kesici falan olabilir mi?) bu yüzden kasayı gigabyte alayım diyorum.

Ekran kartında da Ati Radeon 4670 almayı düşünüyorum,tamam GTS 250'ler güzel kartlar ama hem pahalı(zotac,asus vs) hem de şu an o kadar para yatırmak istemiyorum ekran kartına,bu arada Palit markasına karşı gıcığım var,ürünleri çok kalitesiz oluyor ondan,önceden iyi olmayan deneyimlerim vardı ge force 4 döneminde.

Ram olarak sadece Kingston 2 Gb Tek Modül 1066 MHz DDR2 Hyperx CL5 RAM bulabildim stoklarda (bilgisayarı Vatan bilgisayar'da toplatmayı düşünüyorum ondan),OCZ'ler falan daha pahalıydı,Corsair'in ürünlerinde çok geri dönüş olduğunu duydum ondan tercih etmedim,doğruluğunu teyit ederseniz sevinirim.

Anakart olarak Biostar A760G'nin tavsiye ettiğiniz Gigabyte'tan çok bi farkı yoksa daha ucuz olan Biostar'ı almayı düşünüyorum,bu konuyu da netleştirmeme yardım ediniz.

Son olarak tekrar soruyorum bu sisteme Samsung IDE HDD taksam sistem yavaşlar mı,yoksa Sata HDD mi almalıyım?

• Arkadaşlar yok mu bir tavsiye çok kararsız kaldım bi el atın duruma ;)
  • amd yanıyor ,palit kalitesiz , kingston ram alıcam dersen pek anlasamıycaz senle ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

amd yanıyor ,palit kalitesiz , kingston ram alıcam dersen pek anlasamıycaz senle ama

Ne demeye çalışıyorsun anlamadım??!Yalan mı söylüyoruz burda,ilk çıkan Athlon'lar overclock yapılmadan bile patlamıyor muydu milletin elinde,termal koruma koymadıkları için işlemci ve anakart mimarisine??

Palit ekran kartları için burda iyidir diyen tavsiye eden arkadaşların,ekran kartları bölümnde aynı kart için de kalitesiz dediklerini gördüm.GTS 250'de soğutucunun ekran kartının üstündeki RAM'lere yapışık olmadığını ve bu durumun sorun yaratabileceğini de söylemişler,ama burda kendileri tavsiye ediyorlar bana?!

Kingston RAM'lerin bi kötülüğünü görmedim şimdiye kadar, lifetime warranty sağlayan iyi bir firma,performans için almıyorum zaten kendi clock hızında çalışacak,Hi Level diye bi marka duymadım ama o daha iyise ayarlarız onu alırız,dert etme sen bunları ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.