Şimdi Ara

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
48
Favori
18.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

İzmir ve İzmir'deki Üniversiteler Hakkında Sormak İstedikleriniz

(En Son Oy Tarihi: 18.8.2019)
Giriş

Orijinalden alıntı: scdewils

can alıcı soruyu soruyorum, ege üniversitesimi 9 eylül mü hadi bakim cevapla

Sosyal açıdan Ege, eğitim açısından Dokuz Eylül

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

Ben de Ege'de diş hekimliği okuyorum.Sorusu olan varsa bölüm ve fakülte hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

amaaaaaaaaaaaan şimdi çok heyecanlandım bak ege diş istiyorum bende ulaşım konum sosyal faaliyetleri nasıl oranın ilk defa izmire geleceğim inş hiçbirşey bilmiyorum izmirle ilgili biraz anlat şurayı yav

• b1 seviyesi düşük değil mi eğitim açısından.Yani yurt dışı falan düşünüyorsanız b1 gerçekten düşük bir kur
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

b1 seviyesi düşük değil mi eğitim açısından.Yani yurt dışı falan düşünüyorsanız b1 gerçekten düşük bir kur

Elementary'den başlayanlar var hocam. Beginner mi daha düşük Elementary mi bilmiyorum en düşük kurda olanlar vardı. Şu an C1 düzeyi eğitim görüyorum.

Ekleme: Bu sene YDY de açılan en iyi kur B1 di, ben de en iyi sınıftan başladım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 27 Şubat 2014; 17:03:59 >
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    C2- Hocam IYTE de arkadaşlarım var ve IYTE ye gitmiş, görmüş biri olarak sana şunu söyleyeyim. Eğer IYTE ye gidersen her faküte başında 15 20 tane köpek sürüsü ve yurtların bahçelerin içinde düzinelerce köpek göreceksin. Çok büyük bir kampüsü var ve abartmıyorum 150 200 tane köpek vardır. Benim köpek fobim var çok fena takıntı yaptım zor gidiyorum arkadaşların yanına :D

IYTE güzel bir üniversite sanırım eğitim açısından. Bölümleri yine yüzde yüz. Eğitimi bizimki kadar sıkı değildir heralde çünkü ben herkesin ağzından 9 Eylül'ün çok zor olduğunu duydum.

Yerleşke Urla'da dağın başında. Sosyal yaşam için Alsancak ya da Balçova'ya gitmen gerek ki Balçova 90 dakika, Alsancak ise 120 dakika sürüyor. Bornova, Karşıyaka demiyorum çünkü gidersen dönemezsin . Benim Buca'dan Urla'ya gitmem yaklaşık 3 ya da 3,5 saat sürdü ki 4 ya da 5 aktarma yaptım. Urla'da eğlenme yerleri yok gibi 2 tane bar ile kafe arası bir yer gördüm ki yetersiz bana kalırsa. Bu arada unutmadan; İzmir'de 90 dakika içinde aktarma yapmak ücretsiz. 4-5 araba değiştirdim ve verdiğim para sadece 2,20 falandı

Para konusunda şöyle açıklayayım. Her haftasonu bara, night club a gidip 100 civarı para harcarsan ( ki baya eğlenmek için çıkması lazım o kadar para ) okul çıkışlarında paran kalmaz açıklıktan çatlarsın. Ya da zengin olman gerek biraz. Onun dışında her gün gidip 2-3 bira içsen sıkıntı olmaz 15 20 lira bir şey zaten. Sigara kullanmadığını varsayıyorum.

Benim mesela 500 TL banka, 500 TL de kredi kartım var. Kredi kartımdaki limit bitiyor genelde, nakit para olarak da 400 civarı harcıyorum. Bu ara biraz dağıttım 2 haftada 300 gibi bir para harcadım ayın 15 ine kadar dayanırım heralde .

Ya hesabını tutarsan her şeye paran kalır. Yeri gelecek 1 2 bira içip kalkacaksın, yeri gelecek ortaya şişe açacaklar . Böyle yani, İzmir'e gelirsen çaylar benden

İYTE de okuyorum iyte hakkında izmire uzak olmasından başka söylediklerine katılmıyorum.Bana göre şu an da İzmirin en kaliteli eğitiminin verildiği üniversite ayrıca eğer arkadaşın olursa hiç de sıkıcı bir yer değil

• quote:

Orijinalden alıntı: scdewils

quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

Ben de Ege'de diş hekimliği okuyorum.Sorusu olan varsa bölüm ve fakülte hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

amaaaaaaaaaaaan şimdi çok heyecanlandım bak ege diş istiyorum bende ulaşım konum sosyal faaliyetleri nasıl oranın ilk defa izmire geleceğim inş hiçbirşey bilmiyorum izmirle ilgili biraz anlat şurayı yav

Diş hekimliği fakültesi konum olarak bornovada.Ege Üniversitesi metro durağına çok yakın.Yani okula ulaşımını İzmir'in herhangi bir yerinden metroyla rahatça yapabilirsin.Bornova'da senin de tahmin edebileceğin gibi onlarca yurt var.Çoğu arkadaşım oralarda kalıyor.Evde kalanlar da var.Bornova tam öğrenci mekanı olduğundan ne ararsan var yani öyle söyleyeyim.
    Okulda 25-30'a yakın kulüp var ve çoğu da aktif olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor.Ben herhangi bir kulübe girmediğimden bu sene tam bilgi sahibi değilim ama aradığını bulursun öyle söyleyeyim.
    İzmir çok güzel bir şehir.Bir kere insanı sıcak,rahat,anlayışlı.Ben liseyi İstanbul'da okuyan biri olarak kesinlikle İzmir'de yaşamayı tercih ederim.Şehirin ulaşım ağı çok sade.İstanbul gibi keşmekeş değil.Ayrıca istediğin herşeyi yapabilecek imkana da sahipsin burada.

Ben de 1. sınıf olduğumdan şindilik söyleyebileceklerim bu kadar hocam.Umarım bu sene sen de hedefine ulaşırsın.Başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: Merve38

Hukuk fakültesi nasıl ? Kampüs olarak ? Hukukta da kedi köpek var mı ? Veya başka hayvan ? Benimde aşırı fobim var hayvanlara karşı.

Dokuzçeşmeler kampüsünde Hukuk, yukarıda bilgi var kampüs hakkında.

YDY bölümünde kediler var hocam ben severim kedileri de YDY ile Hukuk arasında 3 4 tane köpek var bir şey yapmıyor onlar. Hani fobim var benim için sorun değil o kadar köpek, sizin için de olmaz.

Köpeklerden çok korkarım ya bir şey yapmasalar da. Fare falan var mı peki kampüste ?Benim için sorun vallahi. Ama napalım her yerde var sanırım. İngilizce hazırlık hukuk ta da var mı ? Geçemezsek tekrar hazırlık okuyabiliyor muyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EMekCiEmeK

C2- Hocam IYTE de arkadaşlarım var ve IYTE ye gitmiş, görmüş biri olarak sana şunu söyleyeyim. Eğer IYTE ye gidersen her faküte başında 15 20 tane köpek sürüsü ve yurtların bahçelerin içinde düzinelerce köpek göreceksin. Çok büyük bir kampüsü var ve abartmıyorum 150 200 tane köpek vardır. Benim köpek fobim var çok fena takıntı yaptım zor gidiyorum arkadaşların yanına :D

IYTE güzel bir üniversite sanırım eğitim açısından. Bölümleri yine yüzde yüz. Eğitimi bizimki kadar sıkı değildir heralde çünkü ben herkesin ağzından 9 Eylül'ün çok zor olduğunu duydum.

Yerleşke Urla'da dağın başında. Sosyal yaşam için Alsancak ya da Balçova'ya gitmen gerek ki Balçova 90 dakika, Alsancak ise 120 dakika sürüyor. Bornova, Karşıyaka demiyorum çünkü gidersen dönemezsin . Benim Buca'dan Urla'ya gitmem yaklaşık 3 ya da 3,5 saat sürdü ki 4 ya da 5 aktarma yaptım. Urla'da eğlenme yerleri yok gibi 2 tane bar ile kafe arası bir yer gördüm ki yetersiz bana kalırsa. Bu arada unutmadan; İzmir'de 90 dakika içinde aktarma yapmak ücretsiz. 4-5 araba değiştirdim ve verdiğim para sadece 2,20 falandı

Para konusunda şöyle açıklayayım. Her haftasonu bara, night club a gidip 100 civarı para harcarsan ( ki baya eğlenmek için çıkması lazım o kadar para ) okul çıkışlarında paran kalmaz açıklıktan çatlarsın. Ya da zengin olman gerek biraz. Onun dışında her gün gidip 2-3 bira içsen sıkıntı olmaz 15 20 lira bir şey zaten. Sigara kullanmadığını varsayıyorum.

Benim mesela 500 TL banka, 500 TL de kredi kartım var. Kredi kartımdaki limit bitiyor genelde, nakit para olarak da 400 civarı harcıyorum. Bu ara biraz dağıttım 2 haftada 300 gibi bir para harcadım ayın 15 ine kadar dayanırım heralde .

Ya hesabını tutarsan her şeye paran kalır. Yeri gelecek 1 2 bira içip kalkacaksın, yeri gelecek ortaya şişe açacaklar . Böyle yani, İzmir'e gelirsen çaylar benden

İYTE de okuyorum iyte hakkında izmire uzak olmasından başka söylediklerine katılmıyorum.Bana göre şu an da İzmirin en kaliteli eğitiminin verildiği üniversite ayrıca eğer arkadaşın olursa hiç de sıkıcı bir yer değil

Hocam IYTE nin eğitimini tam bilmiyorum doğrusunu söylemek gerekirse, bölümde tanıdık arkadaşım yok hepsi hazırlıkta. Bizim üniversite hakkında o kadar laf duydum ki cidden biraz tırsar oldum mühendislik fakültesinden

Sosyal açıdan çok zayıf hocam konumdan dolayı. 2 tane cafe gördüm ben Urla'nın köyünde. Anca yazın canlanır oralar Çeşme, Alaçatı olduğu için.

@Merve38, ya köpeklerden ben de korkarım da benim için sorun olmuyor o kadar köpek, zaten sadece sabahları uyurken bir de öğlen sağda solda yürürken görüyorum hayvanları . Tınaztepe'de yok galiba varsa da ben göremedim . Fare falan yok hayvanat bahçesi mi bura . Hukuğun hazırlığı yok galiba yarın öğrenip mesaj atayım size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 27 Şubat 2014; 23:04:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EMekCiEmeK

Hocam IYTE nin eğitimini tam bilmiyorum doğrusunu söylemek gerekirse, bölümde tanıdık arkadaşım yok hepsi hazırlıkta. Bizim üniversite hakkında o kadar laf duydum ki cidden biraz tırsar oldum mühendislik fakültesinden

Sosyal açıdan çok zayıf hocam konumdan dolayı. 2 tane cafe gördüm ben Urla'nın köyünde. Anca yazın canlanır oralar Çeşme, Alaçatı olduğu için.

@Merve38, ya köpeklerden ben de korkarım da benim için sorun olmuyor o kadar köpek, zaten sadece sabahları uyurken bir de öğlen sağda solda yürürken görüyorum hayvanları . Tınaztepe'de yok galiba varsa da ben göremedim . Fare falan yok hayvanat bahçesi mi bura . Hukuğun hazırlığı yok galiba yarın öğrenip mesaj atayım size

Çok sevindim vallahi :) Tamam mesajını beklerim hazırlık düşünüyorum çünkü :) Bilmem vallahi bizim burada gördüm Erciyes'te ondan dedim :)

• Dokuz eylül maden müh okuyan biri olarak 3 sınıftayım.Ydy değeri bilin sonra geri gelmiyor.Tınaztepe yerleşkesi olarak söylersek kötü bence sosyal bir alan yok yapcak bişey yok anca arada masa tenisi o kadar.Bölümler arası uzak.Ulasımda kötü bence yerleşke otobusler hep dolu heleki dekanlık ydy fılan tasınınca nasıl olur bilmem.Buca zaten kötü ben bucakooptayım alsancagı 20 25 dk gittiğimi bilmem rekorum git gel 3.5 4 saat arası bişeydi(Gittiğin saatte bağlı).Eğitim olarak iyidir ona bişey diyemem.
    Araban varsa azcıkta paran iyidir buca İzmir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraghost

Dokuz eylül maden müh okuyan biri olarak 3 sınıftayım.Ydy değeri bilin sonra geri gelmiyor.Tınaztepe yerleşkesi olarak söylersek kötü bence sosyal bir alan yok yapcak bişey yok anca arada masa tenisi o kadar.Bölümler arası uzak.Ulasımda kötü bence yerleşke otobusler hep dolu heleki dekanlık ydy fılan tasınınca nasıl olur bilmem.Buca zaten kötü ben bucakooptayım alsancagı 20 25 dk gittiğimi bilmem rekorum git gel 3.5 4 saat arası bişeydi(Gittiğin saatte bağlı).Eğitim olarak iyidir ona bişey diyemem.

Biraz abartmışsın hocam Buca'dan Alsancak hiçbir türlü gidiş geliş 4 saat sürmez. Eshotla 30 dakika IZBAN ile 20 dakikaya Alsancaktayım (Şirinyer-Alsancak). Sosyal alan olarak kütüphanenin yemekhanesini bir de sosyal tesisleri gördüm yetersiz biraz.

Ulaşım kötü değil hocam yolu mu bilmiyorsun . Denk mi geliyor yoksa hocam cidden şaşırdım

Ekleme: Hocam galiba siz, bizim bölüm bir de metalurji aynı binadayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 27 Şubat 2014; 23:56:11 >

• quote:

quote:

Dokuz eylül maden müh okuyan biri olarak 3 sınıftayım.Ydy değeri bilin sonra geri gelmiyor.Tınaztepe yerleşkesi olarak söylersek kötü bence sosyal bir alan yok yapcak bişey yok anca arada masa tenisi o kadar.Bölümler arası uzak.Ulasımda kötü bence yerleşke otobusler hep dolu heleki dekanlık ydy fılan tasınınca nasıl olur bilmem.Buca zaten kötü ben bucakooptayım alsancagı 20 25 dk gittiğimi bilmem rekorum git gel 3.5 4 saat arası bişeydi(Gittiğin saatte bağlı).Eğitim olarak iyidir ona bişey diyemem.

Biraz abartmışsın hocam Buca'dan Alsancak hiçbir türlü gidiş geliş 4 saat sürmez. Eshotla 30 dakika IZBAN ile 20 dakikaya Alsancaktayım (Şirinyer-Alsancak). Sosyal alan olarak kütüphanenin yemekhanesini bir de sosyal tesisleri gördüm yetersiz biraz.

Ulaşım kötü değil hocam yolu mu bilmiyorsun . Denk mi geliyor yoksa hocam cidden şaşırdım

4 saatın içinde otobus beklemelerde dahil olabilir dediğim gibi rekorum bucakoop alsancaktan bahsediyorum bende abartma yok.Ydy guzeldi ydy deyken bölüme gecsek bölüm dersleri alsak diye bakardık ama sımdı ydy ozluyoruz walla ilk 1,5 sene bölüm dersi yok zaten adam akıllı.Neyse tınaza geç bide o zaman uplarsın konuyu:)

• quote:

quote:

quote:

4 saatın içinde otobus beklemelerde dahil olabilir dediğim gibi rekorum bucakoop alsancaktan bahsediyorum bende abartma yok.Ydy guzeldi ydy deyken bölüme gecsek bölüm dersleri alsak diye bakardık ama sımdı ydy ozluyoruz walla ilk 1,5 sene bölüm dersi yok zaten adam akıllı.Neyse tınaza geç bide o zaman uplarsın konuyu:)

Bucakoopu tam bilmiyorum hocam EVKA-1 tarafları mı oluyor acep . Gerçi benden daha iyi biliyorsundur sen de. Bakalım seneye geçelim de bölüme ne olacaksa olsun .

• Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    Cok yararli oldu çok teşekkür ederim yine aklima birsey takilirsa sorarim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bucakoopu tam bilmiyorum hocam EVKA-1 tarafları mı oluyor acep . Gerçi benden daha iyi biliyorsundur sen de. Bakalım seneye geçelim de bölüme ne olacaksa olsun .

Hocam tınaztepenin karsında kalan yuksek apartmanlar var oralar bucakoop.Ben yüreyerek gidiyorum okula 7 8 dk asagıdaki yerleşke otobüslerine. EVKa1 sırınyere yakın cezaevinin ordan gidiyorsun galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcıadım

bornova da öğrenci evleri fiyatları aylık ne kadar biliyormusun?

Bornova da oturuyorum 750 lira altına ev bulman çok çok zor.

• Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    hocam dokuz eylül kazansam araba cepte İzmir hayatımın şehri orada deü pdr kazansam düünyalar benim olacak seneye girecem sınava çok çoook aama çook eksiğim var nasıl düzeltecem bilmiyorum
  • yukarı
  • Yararlı konu
    İyte hakkında yeni bilgiler olursa alıntı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naples -- 24 Mart 2014; 14:37:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naples

Yaralı konu
    İyte hakkında yeni bilgiler olursa alıntı bekliyorum

Tamam hocam teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.