Şimdi Ara

İzmir ve Ege üniversitesi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rap_üstad

bu izmirliler alem adamlar he

Akşam saat 8 de marketlerin kapandığını iddia eden sen alem adamsın. Komik adamsın vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Ben Antalyalıyım Ege'ye gelesim var hakikan bu kadar kötü mü İzmir? İnanmıyorum açıkcası köy mü İzmir ? eğlenilmez mi yani ?Adam gibi cevap versin biri, yukarıdaki arkadaşın anlattığı kadar kötü olucağına inanmıyorum İzmirin.

Doğma büyüme İzmirli olarak şunları söyleyebilirim.
    İzmir aslında büyük gözüksede küçüktür.İstanbul'da gördüğünüz bir arabayı bir daha göremezsiniz muhtemelen.Ama İzmir'de her an bir yerden daha önceden tanıdık gelen şeyler çıkar.
    Eğlencesi de vardır.Aslancak'ta gezersin.Balçova tarafında Agora,Kipa,Migros,MediaMarkt,BestBuy,Palmiye AVMleri var.Agora TÜrkiye'nin en büyük AVM lerinden biri.Ayrıca Ege Üni. ye yakın Forum Bornova vardır.Orası da güzeldir.Karşıyaka'da EGE Park,Çiğli Kipa falan vardır.Sonra Kıbrıs Şehitleri'dir,Kordon'dur,Kemeraltı'dır..İzmir'de gezecek yer çok.Hem İstanbul gibi aşırı kalabalık olmaz,rahat rahat gezersin.Havası,suyu güzeldir.Kızları güzeldir,havalıdır ama g.tü kalkıktır.Trafikte olmaz pek.Sadece sabah 7.30-9.00 arası ve akşam 17.00-19.00 arası sonra trafik olur.Sıcaktır,ufak da olsa bir rüzgar sağlayan bir kağıt parçası hayat kurtarır.Öğrenci için cennettir.Ekonomik açıdan zorlamaz.Ve en önemlisi bir kaç semt haricinde insanları çok düzgündür.Birlik,beraberlik üst düzeydedir.Kendi içinde sakin bir şehirdir.
    Sorun varsa cevaplayabilirim.

Hocam ben Antalyalıyım havası az çok İzmir'e benzer havayı suyu biliyorum nasıl olduğunu, annem zaten İzmirli.Çok kalabalık mı şehir insanı boğar mı ?Ayrıca insanları nasıl ?Ben biraz rahat bir insanım çok kasmam kendimi mahalle baskısı dediklerinden var mı ? Denizi nasıl girilebiliyor mu kirli diye duymuştum ? şehir çok pahalı mı ? Aradığını bulabilir misin?İnsanları yardımsever mi?Antalya'dan İzmire gidince yadırgar mıyım ?Adaptasyon sorunu yaşar mıyım ?

Havası Antalya'dan daha kötü sanırım. Burada yazlar çok bunaltıcı geçer ancak kışlar ılıktır. Rüzgarlar üşütür.

İnsanları hakkında tek kelime ettirmem kimseye, mesela bi yerde birine birşey sor hemen toplanırlar etrafına yardım etmek için. Otobüse bindin diyelim, bastın kartın yetersizse birisi mutlaka uzatır kartını. Fazla yozlaşma yok insanlarında.

Mahalle baskısı 0. İstediğin yerde istediğin kızla yiyiş, mesela bir arkadaşım başka biryere gitti Üni ye, sakalı kirli yapıp uzatmış keçi olarak, şortla da gezince insanlar tip tip bakıyormuş. Burada öyle birşey yok. İstediğin gibi konuş. İnsanları tatlı dillidir. Yardımseverdir.

Denizi ise Antalya dan 100 kat kötüdür. Antalya da yürüyerek gidiyorsunuz sahile yüzmeye ama burada öyle bir şansın yok maalesef. Denize girebilmek için 1.5 saat kadar yol katedip Gümüldür, Foça gibi yerlere gitmelisin. Sahil kenarı burada yüzmek için değil. Şu ss ile anlatabilirim sanırım demek istediğimi. Oralarda genelde genç insanlar takılır. Elinde 1 birayla orada kimse sana birşey demez. Kıyı şeridi şu resimde gördüğün gibidir. O yeşil alanlarda insanlar otururlar arkadaş gruplarıyla, eğlenirler. Bizdeki sahil bu amaçla kullanılıyor.

İzmir ve Ege üniversitesi ?

Fiyat konusunda İstanbul ve Ankara dan iyi olduğunu biliyorum ama Antalya ile kıyaslayamam çünkü orada nasıl bilmiyorum. Antalya dan gelen arkadaşımın dediğine göre buradaki ulaşım fiyatları ucuzmuş. 90 dk beleş uygulaması da var zaten. 90 dk da heryere gidersiniz.

Adaptasyon sorunu yaşayacağını sanmıyorum. İnsanlar Antalya ya göre daha rahat durumda ama hemen hemen benzer şehirler.

Ha birde, çekirdeğe çiğdem, simit e gevrek denir burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 18 Temmuz 2010; 20:28:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Antalyalı olsam gelmem izmir'e.İzmir okunacak yer ege üni güzel dokuz eylül'ün 2 kampüsü güzel ama dokuz eylül'ün tınaztepede okuyacaksan hiç gelme.Dağ başında boş ve tepelik bir kampüs.
    İstanbuldan izmir'e okumaya gelen zorlanır izmir küçüktür,pek ucuz değil.Ben izmirliyim ama eskisi kadar sevmiyorum.Burada okunur,gezilir ama çalışılmaz.İş olanağı pek yok iş bulsan zaten şehrindışında oluyor git gel derken istanbullular gibi saatlerce yol gidiliyor.

Dikkatimi çekiyor, her konuda İzmir'i kötülüyorsun. Beğenmiyorsan İzmirliyim falan deme. İşsizlik heryerde var. Tınaztepe'de okusa nolacak, adamın istediği bölüm ordaysa tabi ki gidecek.

Marketlerin 8'de kapandığını iddia eden kişiye de sadece Bizim mahalle arasındaki bakkal bile 12'de kapanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Antalyalı olsam gelmem izmir'e.İzmir okunacak yer ege üni güzel dokuz eylül'ün 2 kampüsü güzel ama dokuz eylül'ün tınaztepede okuyacaksan hiç gelme.Dağ başında boş ve tepelik bir kampüs.
    İstanbuldan izmir'e okumaya gelen zorlanır izmir küçüktür,pek ucuz değil.Ben izmirliyim ama eskisi kadar sevmiyorum.Burada okunur,gezilir ama çalışılmaz.İş olanağı pek yok iş bulsan zaten şehrindışında oluyor git gel derken istanbullular gibi saatlerce yol gidiliyor.

Dikkatimi çekiyor, her konuda İzmir'i kötülüyorsun. Beğenmiyorsan İzmirliyim falan deme. İşsizlik heryerde var. Tınaztepe'de okusa nolacak, adamın istediği bölüm ordaysa tabi ki gidecek.

Marketlerin 8'de kapandığını iddia eden kişiye de sadece Bizim mahalle arasındaki bakkal bile 12'de kapanıyor.

Adamın derdi belli. Gavuruz

• Arkadaslar ben tinaztepede okusam arkadas ege uni de okusa , ortak bi yerden ev tutsak , okullara kacar dk da gideriz ? Tek vasita ile gidebilir miyiz ? Ayrica iki yer arasi otobusle asagi yukari kac dk ?tinaztepe nin merkezle arasi kac dk ? Biz iki arkadas ist ten gelmeyi planliyoruz . Yardim edrrseni sevinirim. Ayrica aylik 1000 liraya bi kisi gecinebilir mi ? Yada ne kadara adam gibi gecinebiliriz ? Cok soru sordum kuura bakmayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orijinalden alıntı: Toranammo

Bende bu sene Dokuz Eylül Edebiyat Öğretmenliği tutturuyorum.İzmirdeyim.Duyduğuma göre dokuz eylül bucadaymış.Bucada sakin bir yermiş.Ve üniversiteden yurtlara 20 dklık yol varmış arabayla.Önemli olan okumak zaten arkadaşlar.Napıcanız gece hayatını.Tamam arada eğlenmek herkesin hakkıdır.Ama senin amacın burda mesleğini eline almak değilmi.

Ya olay bu diyorum ya, adamlar eleştirmek için saçma sapan şeyler üretiyor. Adam okumaya geleceğim nasıldır diyor, aşağıda gece hayatı yok yazıyor cevap olarak.

Eywallah birader
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Ben Antalyalıyım Ege'ye gelesim var hakikan bu kadar kötü mü İzmir? İnanmıyorum açıkcası köy mü İzmir ? eğlenilmez mi yani ?Adam gibi cevap versin biri, yukarıdaki arkadaşın anlattığı kadar kötü olucağına inanmıyorum İzmirin.

Doğma büyüme İzmirli olarak şunları söyleyebilirim.
    İzmir aslında büyük gözüksede küçüktür.İstanbul'da gördüğünüz bir arabayı bir daha göremezsiniz muhtemelen.Ama İzmir'de her an bir yerden daha önceden tanıdık gelen şeyler çıkar.
    Eğlencesi de vardır.Aslancak'ta gezersin.Balçova tarafında Agora,Kipa,Migros,MediaMarkt,BestBuy,Palmiye AVMleri var.Agora TÜrkiye'nin en büyük AVM lerinden biri.Ayrıca Ege Üni. ye yakın Forum Bornova vardır.Orası da güzeldir.Karşıyaka'da EGE Park,Çiğli Kipa falan vardır.Sonra Kıbrıs Şehitleri'dir,Kordon'dur,Kemeraltı'dır..İzmir'de gezecek yer çok.Hem İstanbul gibi aşırı kalabalık olmaz,rahat rahat gezersin.Havası,suyu güzeldir.Kızları güzeldir,havalıdır ama g.tü kalkıktır.Trafikte olmaz pek.Sadece sabah 7.30-9.00 arası ve akşam 17.00-19.00 arası sonra trafik olur.Sıcaktır,ufak da olsa bir rüzgar sağlayan bir kağıt parçası hayat kurtarır.Öğrenci için cennettir.Ekonomik açıdan zorlamaz.Ve en önemlisi bir kaç semt haricinde insanları çok düzgündür.Birlik,beraberlik üst düzeydedir.Kendi içinde sakin bir şehirdir.
    Sorun varsa cevaplayabilirim.

Hocam ben Antalyalıyım havası az çok İzmir'e benzer havayı suyu biliyorum nasıl olduğunu, annem zaten İzmirli.Çok kalabalık mı şehir insanı boğar mı ?Ayrıca insanları nasıl ?Ben biraz rahat bir insanım çok kasmam kendimi mahalle baskısı dediklerinden var mı ? Denizi nasıl girilebiliyor mu kirli diye duymuştum ? şehir çok pahalı mı ? Aradığını bulabilir misin?İnsanları yardımsever mi?Antalya'dan İzmire gidince yadırgar mıyım ?Adaptasyon sorunu yaşar mıyım ?

Alıntıları Göster
    istanbul=2*izmir=3*ankara=4*antalya= 2000*diger şehirler

orda izmirle diger şehirlerin 2lerini sadeleştir
    izmir diger şehirlere 1000basar arkadaş

bence istanbuldanda iyidir
    istanbul parası olana güzel
    ama izmirde çok paraya ihtiyaç yok,zenginide eglenir orta gelirliside , bizde(yani ögrenciler:D

• quote:

Orijinalden alıntı: alicanates

istanbul=2*izmir=3*ankara=4*antalya= 2000*diger şehirler

orda izmirle diger şehirlerin 2lerini sadeleştir
    izmir diger şehirlere 1000basar arkadaş

bence istanbuldanda iyidir
    istanbul parası olana güzel
    ama izmirde çok paraya ihtiyaç yok,zenginide eglenir orta gelirliside , bizde(yani ögrenciler:D

Alıntıları Göster
    biraz daha sakin izmirli arkadaşlar.burda nerdeyse olayı hakarete vardıracaksınız.hani izmirin hoşgörülü insanları?

• Arkadaslar ben de bu sene istanbuldan ege üni.tıp fakültesine gelmeyi planlıyorum.bazı sorularim olacak.
    1-Ege üniversitesine yakın yerlerde ortalama 1+1 evlerin kirası ne kadardır?
    2-İzmir'de gece kulübü var mıdır?Pavyon falan değil tabi normal insanların gittiği türden?
    3-İzmir'in kızları söylendiği kadar havalı mıdır?
    Bunlari merak ediyordum.Aklıma gelirse sorarım tekrar =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb Of God

Arkadaslar ben de bu sene istanbuldan ege üni.tıp fakültesine gelmeyi planlıyorum.bazı sorularim olacak.
    2-İzmir'de gece kulübü var mıdır?Pavyon falan değil tabi normal insanların gittiği türden?

1 - Bunun hakkında pek fikrim yok ama hem üniversiteye yakın olması hemde merkezi konumda olması nedeniylepek ucuz olacağını zannetmiyorum

2- Nasıl soru bu ya, Van'a , Hakkari'ye gitmiyorsunuz. İzmir'e gidiyorsunuz. Ülkenin en gelişmiş 3. şehirine, en kültürlü şehirine.

3- Kızlar havalıdır ama iyileride var, dikkat et ağzının suyu akmasın ama

• quote:

Arkadaslar ben de bu sene istanbuldan ege üni.tıp fakültesine gelmeyi planlıyorum.bazı sorularim olacak.

1-)Ege ünviersitesi bornovadadır. Benim arkadaş bu sene yanlış hatırlamyosam 450 ye oturuyodu. Bir tanede arkadaş buldu 225 e getiriyodu aylık ev kirasını.
    2-)Allah aşkına hiç mi duymadınız Alsancağı. Kaç tane şarkı yazılmıştır alsancak için. Hatta bendenizin bir şarkısı vardır. :) Sabah öyle akşam elimizde biralar sallana sallana alsancakdan aşşağa diye gider şarkı :) Türkiyenin bence istanbuldan sonra gece hayatı olan en güzel yer izmirdir.
    3-)İzmirin kızları güzeldir bakımldıır.
    Şahsen ben ankaradan geldim izmire okumak için. Hyatımın en doğru tercihlerinden birini yapmışım. Hem iklimi olsun hem hayat şartları olsun ankara ve istanbul ile kıyaslanmaz. İzmir çok daha ucuz bir şehirdir.
    Bunun dışında akşam marketlerin 8 de kapandığını söyleyen güzel kardeşimiz, gece yarısı 2 de 3 de göztepede mithat paşa caddesi ve yalı tarfında bir tur atsın bence kapalı bir tane market göremezsin. O kadar net söylüyorum. Bunun dışında balçova tarafında zaten büyük alışveriş merkezleri vardır. Kipa gece 11 de kapanır, agora vs gibi yerlerde gece o saatlerde kapanması lazım.
    Bunun dışında izmir çeşmeye 80 kilometre uzaklıktadır. Otobüse atlayıp 1 saat içinde rüya gibi bir denize girebilir ve evinize rahatlamış olarak dönebilirsiniz. Mordoğan, Karaburun gibi yerler çeşmeden çok daha yakındır. Buradada denize rahatlıkla girilebilir. Heleki arabanız varsa izmir rüya gibi bir şehir olur sizin için. :) Benim izmir için 5 yıllık değerlendirmem bunlardır.

• quote:

birinci şıkka cevap veremem

2-tabiki vardır.çok fazla tercih olmasada yetersizde değildir(istanbulla karşılaştırılmamalıdır)
    3-İzmirin kızlarını diğerlerinden ayıran tek şey dik yürüyebilmeleridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 18 Temmuz 2010; 22:31:03 >

• quote:

quote:

birinci şıkka cevap veremem

2-tabiki vardır.çok fazla tercih olmasada yetersizde değildir(istanbulla karşılaştırılmamalıdır)
    3-İzmirin kızlarını diğerlerinden ayıran tek şey dik yürüyebilmeleridir

Alıntıları Göster
    Ege'nin kampüsüne aşık oldum.
     İzmir ve Ege üniversitesi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Toranammo

Bende bu sene Dokuz Eylül Edebiyat Öğretmenliği tutturuyorum.İzmirdeyim.Duyduğuma göre dokuz eylül bucadaymış.Bucada sakin bir yermiş.Ve üniversiteden yurtlara 20 dklık yol varmış arabayla.Önemli olan okumak zaten arkadaşlar.Napıcanız gece hayatını.Tamam arada eğlenmek herkesin hakkıdır.Ama senin amacın burda mesleğini eline almak değilmi.

Haklısın dostum. Seneye ben de seneye Ankara'Dan İzmir'e göç ediyorum. Eğitim için. Dokuz Eylül edebiyat öğretmenliği bölümüne puanım yetiyor. Orada görüşmek dileğiyle. İzmir konusu hortlamasın. İzmir'i kimse kötülemesin. Ben de İzmirliyim ama abartmayın. Tercih meselesi. Herkes sevmek zorunda değil İzmir'i. İstemeyen gelmesin abicim

• Hocam ağzımızın suyu akmaz biz neler gördük istanbulda =) 400-450 gayet uygun bence.bornova merkezi bir yer anladığım kadarıyla.O zaman eylülde egedeyiz =)
  • quote:

Hocam ağzımızın suyu akmaz biz neler gördük istanbulda =) 400-450 gayet uygun bence.bornova merkezi bir yer anladığım kadarıyla.O zaman eylülde egedeyiz =)
    gel izmire ya izmir gibisi var mı hiç bi yerle kıyaslanmaz bile izmir insanları hiç bi yerdeki insanlara benzemez sız otobuste suraya gıtcem dedınız mı mıllet kendını parcalar ıstanbuldan gelen kuzenım soka ugradı ınsanların bu kadar bıze yardım etmeye meraklı olmasına ızmır gıbısı yok yok ah keske ıstedıgım bolum burda olsada kalsam ızmırde mecburen gıdıcem ama donup dolasacagım yer ızmırdır izmirde oyle ıstanbul gıbı gokdelenler bekleme ızmır bı anlamda turkıyenın en buyuk koyudur :) ama guzeldır ya varyanttan baktın mı otobusle ınerken ıste ızmır dersın gel pısman olmazsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: greens_t

gel izmire ya izmir gibisi var mı hiç bi yerle kıyaslanmaz bile izmir insanları hiç bi yerdeki insanlara benzemez sız otobuste suraya gıtcem dedınız mı mıllet kendını parcalar ıstanbuldan gelen kuzenım soka ugradı ınsanların bu kadar bıze yardım etmeye meraklı olmasına ızmır gıbısı yok yok ah keske ıstedıgım bolum burda olsada kalsam ızmırde mecburen gıdıcem ama donup dolasacagım yer ızmırdır izmirde oyle ıstanbul gıbı gokdelenler bekleme ızmır bı anlamda turkıyenın en buyuk koyudur :) ama guzeldır ya varyanttan baktın mı otobusle ınerken ıste ızmır dersın gel pısman olmazsn

çağırın herkesi çağırın , kalmasın bir farkı.bu nasıl izmiri sevmekse
  • quote:

quote:

İzmir insanı iyi niyetli oluyormuş genelde bunu anladım. güzel olduklarına inandıkları şeye beni de çağırıyorlar. ama sen tam bir yüz karasısın. tipe bak ya... çağırmayın kimseyi diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lownage

quote:

quote:

İzmir insanı iyi niyetli oluyormuş genelde bunu anladım. güzel olduklarına inandıkları şeye beni de çağırıyorlar. ama sen tam bir yüz karasısın. tipe bak ya... çağırmayın kimseyi diyor.

gel sen kardeşim bakma bu arkadaşa hepimize yer var izmirde ben mecburen başka bi şehire gidicem ünv için benim yerime sen gel her yerde vardır böyle aykırı anlamsız tipler sen bakma onlara

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

İzmir'i beğenmiyorsam niye izmirliyim demeyeyim? Nereliyim diyeyim? İzmirliyim demek için sizin fikirlerinizi bire bir kabul etmek mi? Hayret birşey herkes kendi fikirlerini savunur beğenip beğenmemek sana kalmış ama öyle izmirliyim deme diyemezsin Bu şehirde olanları beğenmek zorunda değilim.Aslında daha dün buraya gelen izmirli olmayıp izmirliyim diye geçinenler yorum yapmasın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.