Şimdi Ara

İzmir-Satılık Zoom x4 ve Asus Modem- Kargo Bana Ait!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Tam takım ZOOM X4 kablolu modem - Fiyat 5TL

Zoom 5651 X4 ADSL Modem İncelemesi ve basit kurulum ayarları
    X4 çıktığında piyasaya hakim olmuş modellerden biriydi.

1977 den bu yana iletişim dalında Zoom , Digital Village ve ülkemizde kalitesi herkes tarafından bilinen Hayes markaları ile sektörün liderlerinden , adı modem denen cihazın standartlarını oluşturan firmalar arasında geçer , açıkçası standartları oluşturmuşlar dedikten sonra daha ne ekleyebilirim bilmiyorum. Sitelerinde ürettikleri cihazların aldıkları ödülleri yayınlamışlar ve daha yazının başında okuyucuya yönlendirme yapar gibi olmak istemesem de söylüyorum , 2003 yılında aldıkları ödüllerin büyük kısmı şu an tanıttığımız modeme verilmiş durumda.

Ttelefon kablosu üzerinden data erişimi sağlayan DSL teknolojilerinden bir tanesi. DSL teknolojileri xDSL olarak adlandırılıyor ve ADSL'den başka SDSL , VDSL gibi (temelde upload/download hızlarına ve oranlarına , bir de ulaşabildikleri mesafeye göre) bir çok harften oluşmuş DSL teknolojileri var. Ülkemizde son kullanıcı (yani bizler) sadece ADSL ile tanışmış durumdayız .

Modemin özellikleri

Zoom 5651 modelinin splitter'i kendi üzerinde , ayrıca satın almanıza gerek kalmıyor.

Modemin arkasına baktığımızda sırası ile adaptör girişini , açıp kapatma düğmesini , USB girişini , Ethernet (RJ 45) girişini , telefonun ve hattın gireceği RJ11 girişlerini görüyoruz. Bunlar için gereken adaptör , USB kablo , ethernet (RJ45) düz kablo (bu ayrıntıya dikkat , cross kablo değil) ve telefona bağlanabilecek (RJ 11) kablo ise kutunun içerisinden çıkıyor. Kabloların kalitesi gerçekten yeterli , o kadar ki USB kabloyu hiç poşetinden çıkartıp ziyan etmek istemediğimden dolayı o kısım ile ilgili testleri bende bulunan bir başka kablo ile yapmayı tercih ettim. Bu arada unutmadan deminki ayrıntıyı açıklayalım , modeminizi bilgisayara ya da hub'ınızın uplinkine bağlamanız gerektiğinde düz kablo kullanıyorsunuz. Modeminizle beraber gelen kablo 1,5 metre civarı , ev kullanıcısı için gayet yeterli olacaktır. Malum , her kablonun uzun olanı makbulken kalın ve bükülmeye karşı koyan ethernet kablosu (UTP) görüntü kirliliği ve karmaşa yarattığından dolayı "tam yetecek kadar olsa en güzelidir" denir.

Gelelim önden görünüşü incelemeye. Adaptörü taktığımızda yanan kırmızı ledi hesaba katmazsak modemin durumu ile ilgili bize veren 3 ayrı ledimiz var. LINK (en sağda , yeşil ) Telekom'a başvurduktan sonra uzun bir süre merak içerisinde bakacağımız LED , bağlantımızın gelip gelmediğini gösteriyor. Eğer sabit bir şekilde yanıyorsa danışma telefonlarını arayıp rahatsız etmeye başlayabilirsiniz. Ortadaki turuncu LED olan RXD ise dosya alışverişini gösteriyor. Açıkçası bu çok önemli bir özellik , sırf bunun için internal modem yerine external alan insanlar tanıyorum. En soldaki (LAN) ise modemimize ethernet üzerinden bağlı bir bilgisayarın olup olmadığını gösteriyor , kurumsal ölçekte çok ufak bir kullanım alanı olabilecek olsa bile son kullanıcı için "olsa olur olmasa da olur" ya da "çok gösterge göz çıkarmaz" şeklinde karşılanacak bir ekleme. İlk kurulum esnasında bu LED sayesinde ethernetin bağlı olup olmadığını anlıyorsunuz , sonra da gece lambası olarak iş görüyor.

2- Sadece adaptör, ethernet kablosu ve telefon kablosu olan, kutusuz(iyi paketlenecektir) ZOOM X4 kablolu modem - Fiyat 5TL

3- Sadece adaptör, ethernet kablosu, splitter ve telefon kablosu olan, kutusuz ASUS AAM6030BI 4 portlu kablolu modem - Fiyat 5

Özellikler

ADSL Hat Arayüzü : DMT Line Code, RJ-11 port
    Standart Uyumluluk : ANSI T1.413 issue2, ITU-T G.992.1, G.992.2, G.994.1, G.992.3 ADSL2, G.992.4 ADSL2, G.992.5 ADSL2+
    Arabirim : 4 x RJ-45 portu (10/100 Ethernet bağlantısı için)
    Veri Transfer Hızı : Downstream: 8Mbps, Upstream: 800Kbps
    Splitter : Var
    Diğer : ADSL2/ADSL2+ desteği , Firmware upgrade edilebilir, web tabanlı yönetim, Firewall
    Desteklediği İşletim Sistemleri : Windows 98/2000/ME/XP

4- Sadece modem kutusuz(düzgün paketlenecektir) gönderilecektir, LİNKSYS WİRELESS ROUTER 4 Portlu - 30TL-satılmıştır.

Türkiyenin her yerine istediğiniz kargo firması ile göndermeye özen gösteririm, ürünlerin hepsi 2. el ve sorunsuz ürünlerdir. Ürünler ps3 oyunları ile takas edilebilir(tabiki beğenebileceğim bir oyun olması gerekiyor).

siemens wireless modem 4 portlu - 35TL-satılmıştır..

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogosumer -- 3 Temmuz 2012; 20:04:03 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• hocam siemensin tam modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redscorp81

hocam siemensin tam modeli nedir?

siemens speed stream 6520, 4 potlu wireless modem, resimleri eklenmiştir.

• Kablosuz modem ve routerım satılmıştır. Alan arkadaşlar gayet memnundurlar, referanslarıma bakabilirsiniz. Kablolu modemlerim kalmıştır ve satışa devam etmekteyim.

• asus modemden kullanıyorum 5 yılı geçti internet cafemde hala taş gibi.Hayırlı satışlar hocam
  • elinde başka kablosuz modem varmı uygun fiyatlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

elinde başka kablosuz modem varmı uygun fiyatlı

daha fiber optiğe geçmedim; ancak fiber optiğe geçmeme ramak kaldı. Bu nedenle elimdeki airties rt205 wireless modem boşa çıkacak ama kesin bir süre veremiyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usta ps3 de nat type 2 ise kablolular birini bana kargolayıver acilen

fifa12 de ultimate team için sırf yedek modem bakıyorum şu sıralar da 10tl iken deneyelim bunlardan birini, bilen adamsın yollayıverirsin birini sen

duruma göre öm den havale bilgilerini yazarsın hocam
  • Ayrıca 1 adet wireless modem var ttnetin ancak adaptörü yok. oda 10TL

Adaptör 5V 1A olmalı, bulursam yollarım ama bulamazsam alırsınız artık, 5tlye satıyolar, daha bile ucuza vardır.

modeli: Echolife HG521

Marka: HUAWEİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogosumer -- 3 Temmuz 2012; 20:07:51 >

• kardesim izmir icinde gorusebilcegimz bi adresin var mi bana modem lazim suan icin acil ama makinalarda agriza yok dimi bir telefon numarasi verebilirmisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz modem hakkinda gorusmek istiyorum. Tel numarasi verirmisin bide izmir ici adres gorusebilcgmiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apo3535

Kablosuz modem hakkinda gorusmek istiyorum. Tel numarasi verirmisin bide izmir ici adres gorusebilcgmiz ?

pm attım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.