Şimdi Ara

İZMİR - Ibanez TB 50 R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde satmak istediğim 50 wattlık bir Ibanez Solid State amfi vardır. Amfi temiz ve sorunsuzdur.

Fiyat: 300 TL

Amfi yalnızca İzmir içi ve elden nakit olarak satılacaktır.

Amfi hakkında yaptığım incelemem aşağıdadır. Fotoğraflar bana aittir.

quote:

Ibanez Tb50R

Merhabalar arkadaşlar. Bu gün sizlere kendi amfimin inlemesini yapmak istiyorum. Amfi elime geçeli 1.5 hafta oldu. Ama inciğini cinciğini öğrendim. Bilgilerimi sizlere de bir incleme ile aktarmak istedim.

Amfi Şu anda piyasada olan TBX serisinin eski modelidir. 12" hoparlöre sahip kombo ve solid state tir.

Genel Bakış:

Amfinin üzerinde üstteki foto da da görüldüğü gibi 2 farklı, bir birinden ayrı kanal vardır. Clean (Temiz) ve Overdrive (Kirli). Ayrıca bu amfi kendi içinde Booster a da sahiptir.

Bu iki kanalın üzerinde birbirinden bağımsız olarak çalışan 2 farklı volume potu, gain potu ve ekolayzer vardır. Bu ekolayzerler 3 band dan oluşmuştur. (Treble (high), Mid, Bass (low))

Clean Kanalında gain bulunması garibime gitmişti ilk başta. ( cahilliğimden kaynaklanabilir yaygın olarak görmemiştim. ) Ama çok güzel bir pot olduğunu anladım sonradan. Sesi bozmadan, drive katmadan, temiz bir şekilde sanki amfinin devresini değiştiriyor gibi. Sesi aynı netlikte bırakıyor ama tonu kirletiyor. Texas blues tarzında falan çok işe yaradığını gördüm.

Clean kanalının tonları çok temizdi, özellikle daha önce uzun süre arkadaşımın kullandığı Marshall'ın mg50 serisine oranla.

Overdrive Kanalı zaten süper bir şey. Mid potansında bulunan mid shift tap denilen bir mekanizma var. Tam tanımını bulamadım ama anladığım kadarı ile olay şu, sistem coil tap ler gibi çalışıyor. Potans altta iken mükemmel bir mid baskılı solo tonu alıyorsunuz, yukarda iken midler traşlanmış bir şekilde cazgır bir ritm tonu. Ne yalan söyliyim bana bu pot aşağıda iken sesi çok boğuyormuş gibi geldi. Ama bazı sololarda kullanıyorum gayet güzel.

Overdrive yazdığına bakmayın Gain sonda iken çok sağlam bir Trash metal tonu alıyorsunuz. Ton aralığı çok geniş, saat 1 yönünde süper bir Gary Moore tonu buldum ki sormayın gitsin.

Spring Reverb olması ise amfinin başka bir marifeti. Çok tatlı bağımlılık yapan bir olay. Tanımı için YNX nickli abimiz Yunus Erkaya'nın " Ton Makalesi 2 " adlı yazısını okuyunuz.

Üstteki resimde de görüldüğü gibi amfinin arka tarafında Send - Return ve 2 adet foot switch cıkısı vardır.

Son olarak benim görüşüm. Amfiyi ikinci el tesadüfen buldum, bayram olması da artı olunca elimde olan para ile aldım bu amfiyi. 50 watt oluşu ev için "biraz" fazla. Ama death metal dinleyen ve sağlam yalıtımlı duvarları olan bir evde yaşayan birisi için sorun değil . Tonları dediğim gibi muazzam kısacası Orta Halli gig ler ve ev için hatta ufak kayıtlar için kullanılabilir bir amfi. Artık üretimde değildir fakat 2. eline denk gelmeniz zor da olsa mümkün. Tavsiye ederim. Özellikle Marshall MG serisi'nden çok daha iyi olarak buldum. Bir de okullar açıldıktan sonra fırsatım olursa bir arkadaşımın Solid State 65 watt Laney'si ile karşılaştırmak istiyorum.

Esenle Kalın.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Euphorium -- 18 Mart 2013; 19:41:45 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Fiyat 300 TL ye düşürülmüştür

• İlan hala aktiftir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.