Şimdi Ara

İZMİR FOÇA JANDARMA KOMONDO YEDEK SUBAYLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
137.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş çarşamba akşamı derken ancak ozman mı vakit buluruz diyorsun?:)
    12 si cumartesi 17:00 ' a kadar teslim olmamız gerekiyorda onun için teredütte kaldım.
    Gitmeden insallah tanışırız.
    msn: zeus-59@hotmail.com


    quote:

    Orjinalden alıntı: muarat

    herkese çok teşekkürler arkadaşlarrr çarşamba akşam foçada ki arkadaşlarla görüşmek dileğiyleeee
  • kardeşim o eski dönemden (319) kalma. o zaman ayın 12si çarşambaya geliyordu sanırım. sen nereden gideceksin foça'ya? bir de şu eski/yeni kavramına biri açıklık getirsin lütfen...
  • Hmm ok anladım arkaadsım saol.
    Ben Tekirdağ/Saray 'dan gideceğim cumartesi sabah yola cıkıcam aksam 3-4 gibi teslim olurum.
    senn nerden gideceksin?
    quote:

    Orjinalden alıntı: erdeniz

    kardeşim o eski dönemden (319) kalma. o zaman ayın 12si çarşambaya geliyordu sanırım. sen nereden gideceksin foça'ya? bir de şu eski/yeni kavramına biri açıklık getirsin lütfen...
  • istanbul kardeş. ben o saatlerde teslim olmayı düşünüyorum..
  • beyler benim gozumde cok uzamaya basladi bu 12 ay, nasil geccek hic aklim almiyor, kendimi hazirlamistim kisa doneme, cok ters kose oldum ya.

    bu arada Yeni Foca ya gitmemiz gerekiyor. hakanvatansever@hotmail.com tertiplerle tanismak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 11 Nisan 2008; 0:00:27 >
  • eyvallah kardeş bu bilgi iyi oldu. bence 2 döneme ayırmalı bu askerliği. 3 aylık acemilik ve devamında gelen 9 ay.. önce hayırlısı ile 3 ayı atlatalım da gerisi Allah büyük...
  • Arkadaşım biz eski foçaya gidicez.
    Erdeniz ve hakan arkadasım inallah teslim olmadan birliğin önünde tanısırız.
    İyi günler bizi bekliyor:)
  • gideceğiniz yer Eski Foça yedek subay okulu Eski Foça'da. Yeni Foça farklı oraya gitmeyin sakın. yanlış hatırlamıyorsam aralarında 30-40 km kadar mesafe var. hepinize şimdiden hayırlı teskereler...
  • Hayırlı olsun tertipler. Benimde İZMİR NARLIDRE - uzun dönem. İnşallah ucakta yada oralarda karşılaşır ve daha yakından tanışırız. Başlığı görünce bende birkaç şey yazmak istedim. Benimde 2 kuzenim orda yaptılar aslında biraz zor olduğundan bahsedilir ama her güzelsey kadarmış. Yani umarım hepiniz için en güzeli ve en hayırlıs olur!..
  • sed22 Salih E.D. Komando Yedek Subay İzmir Foça Eğ.Kom.

    Herkese kazasız belasız teskereler..
  • cümlemize hayırlı teskereler inşallah. Güzel dostluklar kurarak geçen bir 3 ay olur umarım. Başka türlü orası bitmez :)

    Ben de allah nasip ederse saat 14:00 gibi izmire iniş. Sonra da eski Foça yolları... Havaalanından en kolay nasıl gidilir hala öğrenemedim. Bilen varsa tavsiyelerini alayım lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdeniz -- 11 Nisan 2008; 11:37:30 >
  • ben de 309. dönem foça mezunuyum. ardından şırnak/ballı çıktı... ballı'dan da sınır bölüğüne tim komutanı olarak görevlendirildim. çok zor günlerdi ama yaptık geldik. foça'da iç güvenlik seçilirseniz % 75 ihtimalle şırnak veya hakkari çıkar...
  • Kolay gelsin ,
    Taşlı tepe, külah tepe , inci kaya (of of of :) ) ,radyo link ve diğer tüm tepelere selam olsun. Yürüken arada bir arkanıza bakıp manzarayı seyredin , bir daha isteseniz de gidemeyeceğiniz yerler.
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum,
    foçadaki komando eğitimi hakkında bilgi almak istiyorum. yemin töreni, izim durumu, içerdeki şartlar???

    şimdiden teşekkürler
  • İlk 1 ay çok şikayet edeceksiniz fakat en rahat zamanlarınız olacak. Tüm gün yürüyecek koşacak sürüneceksiniz. Bunların yanında dinlemek zorunda olduğunuz yaklaşık 13-14 adet ders olucak ve sınavları+uygulama sınavlaarına gireceksiniz. Salı geceleri kısa (gece 2-3-4) cuma geceleri cts 12-13 e kadar tatbikatlarınız olacak. 4 haftanın sonunda cuma günü yemin edeceksiniz ve evci olarak Foça içerisinde çıkabileceksiniz. İzmire gidip gelmiştim ben sabah 9 da imza atıp geri döndüm. Sizi yalnızca anne baba ya da evlenmiş erkek kız kardeşiniz evci çıkarabilir ve yalnızca yemin töreni haftasına mahsus bir durum bu. Cts pazar ilk 1 aydan sonra çarşı izni olabilir. Ceza alabilirsniz kalırsınız o zaman içerde. 13 haftanın sonunda 5-6 günlük genel tatbikata çıkacaksınız yürüyeceğiniz mesafe ömrünüzde yürüdüğünüzden fazla olacaktır muhtemelen.

    Eğitimde 18 kişilik timlere ayrılırsınız ikişerli body leriniz olur. Timde 2 roket 2 mg3 1 kanas geriye kalanda g3 g41 hk33 herhangi bir piyade tüfeği olur. Çantanız artık sırtınıza yapışır aldığınız günden sonra ayrılmaz parçanız olur :) Arazide yatmak zevklidir bir kere çıkınca kışlaya dönmek istemeyeceksiniz, hoş onlar da pek döndürtmeyecekler zaten. Öğleden önce eğitim öğleden sonra spor(koşu barfiks sürünme şınav ...) akşam yemeği ki bazen 10 dk da yemek yiyip hazırlanıp sırada olmanız gerekebilir yemeyin atıştıracak bişeyler bulunsun hep bi kenarda :) Yemekten sonra eğitim salı cuma haricinde kesin 2-2.5 saatlik dersler vardır. Uyursunuz horlarsınız ceza alırsınız komiktir :)

    Duşa, tuvalete bazen yemek yemeye bile fırsat bulamadığınız anlar olacaktır. Ama her zaman tebessümle hatırlayacağınız bir anı olarak kalır Foça.




  • Profesyonel orduya geçilmesi sebebiyle aktif göreve çıkmamalarının söz konusu olacağını zannetmiyorum , yetişmeyecektir henüz şu anda operasyonlar da yoğun olduğu için biraz ertelenebilir bu durum.

    Foçadaki durumu size biraz izah edeyim. 1 aylık bir eğitimden sonra sağlık muayenesine alınacaklar.Komando birliklerine ve iç güv. birliklerine gidecekler iki bölüğe ayrılacak. Açıkçası ikisinin biribirine üstün gelecek pek yanı yok. Zaten alacakları ğitim 1:1 aynı olacak.

    Nedir fark?
    Komando birliğine gidecekler ,eğitim sonunda genelde ilmerkezlerinde olanbirliklere dağıtım olurlar. Bu bir avantajdır. Fakat operasyonlara çıktıklarında uzun süre o dağ senin bu tepe benim yürürler. Coğrafi dağılım daha fazladır. Türkiyenin 4 bir yanına dağılabilirler. Tabi ki doğu yine oldukça faolacak diğer bölgelere göre.

    İç güv birliklerine gideceklerin ise coğrafi olarak dağılımları çok daha dardır. Hakkari ve Şırnak sınır birliklerine oradan da uç karakollara yollanırlar. 24 saatlik pusufaaliyetleri, mayın tarama gibi bir çok faaliyet icra ederler. Ve sınıra sıfır konumdadırlar.
    İkisi içinde geçerli olan eğitim birlikleri de var tabiki. Buralarda takım komutanı ve eğitmen olarak görev alırlar.
    İçgüv eğitimde 3km silah teçhizatlıkoşu testine kom.lar 5km testine tabi tutulur eğitimdeki tek fark budur.


    Foça da yanlış hatırlamıyorsam 13-14 adet ders alıcaklar. Hiç okumaya vakitleri olmayacak olsada hepsi için 2şer kitap verilecek. Sınavlara girecekler. Temel Savaş ve Beden Eğitimi dahil. 13 haftanın sonunda not ortalamaları hesaplanıcak ve bölükleri içerisinde sıralamaya tabi tutulacaklar. Bu sıralamalarda %5 lik kesime giren grup kura çekmeden istediği yere gidecektir. Çalışan başarır, torpil iddiaları olur fakat gerçekçilik payı sıfırdır. Biz 9 kişi kuraya girmemiştik. Geri kalanlar kinder toplarının içlerine atılmış kuraları akvaryum benzeri bir kutudan sıraları geldikçe çekip , o anda bilgisayara kaydettirirler. Yüksek bir moral ve biraz istekle başarılmayacak bişey değil.

    Karamsar olmayın hayırlısı olsun, benim devrelerimden hepsi sağ salim evlerine döndüler. Arkadaşınız da dönecektir. Moral verin , siz karamsar olursanız o çocuk orada perişan olur. İmkanınız olursa gidin , inanılmaz bir moraldir bu. Cep telefonu konusu biraz hassastır acele etmesin. Aklıma şimdilik gelenler bunlar.




  • benimde 12 nisanda nişanlım gitti. şuan sağlık kontrolleri falan yapılıyormuş, neyseki her akşam konuşuyoruz, ama eğitim biraz zor olcakmış sanırım.
  • gurkans kardeş valla güzel anlatmışsın o günleri hatırladım her zorluğa rağmen güzeldi hey gidi günler hey bitmeyen sabah içtimaları çök kalk cezaları hele o 200 m sürünme testi yokmu kulağına kadar taş girer mesela helikopter gezintisi süper yukardan foça mühteşem insanın yere inesi gelmiyor hey gidi bahçecik kendi köyüme okadar gitmemişimdir kısa traves orta traves ömrümde okadar yol yürümemişimdir bundan sonrada yürüyemem heralde allaha çok şükür devrelerimden kötü haber almadan o günlerde geldi geçti

    komando bittiği yerde başlar (tabi bitmeye fırsatı olursa)
    tüm askerlerimizin allah yardımcısı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgm -- 30 Nisan 2008; 10:02:33 >
  • merhaba. anlatılanların neredeyse hepsini okudum. arkadaşların yazdıklarının hepsi doğru fakat bazı değişiklikler var. Ben şuanda 321. dönem olarak bu okulda eğitim görmekteyim. bir insan evladının gudubetliğinin, cenabetliğinin kanıtlandığı bir yer. Kesinlikle bir insanın görmek istemeyeceği bir yer. Bazı babayiğitler var aranızda ben yaparım komandoluğu bişey olmaz bana diyen, tahmin edebiliyorum. Buraya isteyerek gelen komando olmak için yanıp tutuşan herkes isyan bayralarını kaldırmış durumdalar. eğitim görürken kesinlikle küfür edebilme kabiliyetiniz artıyor. eğitim bitiminde neler olur bilmiyorum ama. komutanların her hareketinizi vatana ihanet olarak algılamaları insanı çoğu şeyden soğutuyor. Bazı arkadaşlar bana kızacaklar biliyorum ama vatan sevgisinin tek birşey ile ölçülmesi ve bunun üstünde disiplin kurulmaya çalışılması insanın duygularını değiştirebiliyor. Uzun travers dönüşündeyim. yaklaşık 35 saat oldu uyumadım. son 12 saatte sadece bir cubuk kraker yedim. 40 km yol yürüdüm. 5000 koşup, süründüm. Sizce nasıl bir ruh hali içinde olmam gerekir. Sizin düşüncelerinize bırakıyorum. ama şunu bilinki ben ne kadar anlatırsam anlatıyım buraya gelip görmeyen birisi hiç bir dediğimi anlamıyacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: olympist

    merhaba. anlatılanların neredeyse hepsini okudum. arkadaşların yazdıklarının hepsi doğru fakat bazı değişiklikler var. Ben şuanda 321. dönem olarak bu okulda eğitim görmekteyim. bir insan evladının gudubetliğinin, cenabetliğinin kanıtlandığı bir yer. Kesinlikle bir insanın görmek istemeyeceği bir yer. Bazı babayiğitler var aranızda ben yaparım komandoluğu bişey olmaz bana diyen, tahmin edebiliyorum. Buraya isteyerek gelen komando olmak için yanıp tutuşan herkes isyan bayralarını kaldırmış durumdalar. eğitim görürken kesinlikle küfür edebilme kabiliyetiniz artıyor. eğitim bitiminde neler olur bilmiyorum ama. komutanların her hareketinizi vatana ihanet olarak algılamaları insanı çoğu şeyden soğutuyor. Bazı arkadaşlar bana kızacaklar biliyorum ama vatan sevgisinin tek birşey ile ölçülmesi ve bunun üstünde disiplin kurulmaya çalışılması insanın duygularını değiştirebiliyor. Uzun travers dönüşündeyim. yaklaşık 35 saat oldu uyumadım. son 12 saatte sadece bir cubuk kraker yedim. 40 km yol yürüdüm. 5000 koşup, süründüm. Sizce nasıl bir ruh hali içinde olmam gerekir. Sizin düşüncelerinize bırakıyorum. ama şunu bilinki ben ne kadar anlatırsam anlatıyım buraya gelip görmeyen birisi hiç bir dediğimi anlamıyacaktır.



    Bu yazdıklarınızı tekrar yapabilmek için ilerde çok iç çekiceksiniz fakat insanın hayatında yalnız bir kez yaşayabileceği deneyimlerdir. Komutanlarınız emin olun ki sizin iyiliğiniz için o şekilde davranıyorlar. Değeri bitince anlaşılır şimdi ne desem boş gelir size :) Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.