Şimdi Ara

İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
9.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazmayı düşünen var ise soruları elimden geldiğince cevaplayabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aklımdan geçmiyor değil.Özel olması bölümün yeni açılmış olması eğitimi hepsi soru işareti kafamda genel çerçevesini çizerseniz sevinirim.
  • Bölüm hakkında fikrim yok ama üniversitenin kendisi güzel. Düzenli ve temiz. Ortam iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Christopher. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bölüm zor, severek girmeyen birisi için daha da zor. Ancak şu an üniversitede üzerine en çok düşülen bölümlerden bir tanesi konumunda. Bu sene aralarında benim de olduğum 20'ye yakın öğrenciyi Houston Texas'ta bulunan NASA Johnson Uzay Merkezi'ne götürdüler ziyaret ve ufuk açma amacıyla. Geçen sene 30 tam burslu öğrenci alınmıştı ve hazırlığı geçenler de dahil 5 kişi bölümü okudu bu yıl. Önümüzdeki dönem de ise bölüme başlayacak bütün öğrencilerle beraber hedef olarak koyulan projeler için ekip kurulacak. Bu sene girecek öğrencilerden, hazırlıkta olsa bile, istekli olanlarını da aramıza almayı planlıyoruz. Bölüm 1 yıllık olmasına rağmen 4 tane profesöre sahip ve hocalar çok deneyimli. Daha bölüme geçmeden hocalarla iletişim kurma ve fikir alışverişi yapma konusunda fırsatlar geçti elimize defalarca. Hepsi çok önemli insanlar ve çok ilgililer. Görüşme taleplerimizi geri çevirmemek olsun, e-postalara verilen cevaplar olsun hep bizimle iletişim halinder. Gelecek için ise burada yazmayacağım planlarımız ve projelerimiz var. Özel okul olmasının avantajı olarak ise daha yeni olmasına rağmen sürekli akademik kadronun güçlendirilmesini ve ilerideki projeler için finansal desteğin sağlanmasını söyleyebilirim.

• Hocam her şey iyi güzelde bölüm 1 yıllık dediniz yanlış anlamadım değil mi
    *Bölüm açılalı 1 yıl oldu

• Hocam biraz bölümü açabilir misiniz uzaya frlan çok ilgiliyim fakat bölüm hakkında tam olarak bir bilgi bulamadım size zahmet iyi günler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HOCam peki ne gibi durumlarda bursumuz yanıyor ve kontenjan artıcak mı benim 70bin sıralamam 68le kapatmış geçen yıl

• Kronossxx kullanıcısına yanıt
    Kısaca ben havacılık ve uzay= Nasa olarak özetliyorum. Aerospace diye geçiyor ismi ve her türlü uzay aracının üretilmesi planlaması çalıştırılması gibi alanlarla ilgileniyor. Ve belirli bir kısıtlaması yok. Uydu, uçak, roket, silah ve savunma sanayi, ateşleme sistemleri, drone gibi alanlarla da ilgili. Türkiye'de TAI, TUSAŞ, Aselsan, Roketsan, Thy gibi firmalarda iş imkanı bulunabilmekte, bizim okuldaki bölüm için bilgiyi ise yukarıda yazdıklarım arasında bulabilirsin

Bu sene 20 tam burslu alacak %50 burslusuna girebilirsin ancak. Burs kaybı da ders devamsızlığı ve disiplin suçu dışında kolay kolay olan bir şey değil

• Burs kaç yıl geçerli bazı üniverstelerde 7 yıl geçerli oluyor 8'e kalırsan tam ücret ödüyorsun bazılarında 1 yıl uzatsan ücret ödüyorsun, sizde nasıl bu durum
  • Kalma durumunda ücret ödemiyorsun diye biliyorum. Hakkın da 7 yıl

• Ücret ödüyosun derken bursun 1 yıl uzattıktan sonra iptal olmasından bahsetmiştim zaten neyse tamamdır bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
  • Hocam peki mezun olduktan sonraki iş imkanları , çalışma alanları neler bölümün önü Türkiye şartlarında ve yurtdışı şartlarında açık mı ?
  • emre0e kullanıcısına yanıt
    Önü yurtdışında çok çok açık bir bölüm özellikle Amerika'da. Türkiye'de ise TAI, TUSAŞ, Roketsan, Aselsan, Türk Havayolları, Tübitak gibi kuruluşlarda iş imkanı mevcut. Önümüzdeki çağ teknoloji ve uzay çağı olduğu için ve Türkiye'de "Aerospace Engineering" sadece 2 üniversite olunca iş bulma şansı çok daha fazla oluyor bir makina mühendisliğine kıyasla. Parası da cabası

• Hocam makine müh. düşünüyorum aynı üniversitede önerirmisiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneririm, ortamın havasına kapılmaz ve işi sıkı tutarsan iyi olur senin için

• Havacılık uzayın bu ünivde olduğunu bilmiyordum hocam. açıklamalarını okudum gayet açıklayıcı olmuş.bende aynı bölümü ODTÜ de okuyorum.talep olursa aynı konu başlığını açabilir ve bilgilendirmeler yapabilirim
  • Çok teşekkür ederim, kendi bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım. Odtü hem okul olarak hem bölüm olarak daha köklü bir geçmişe sahip olduğu için sizin avantajlarınız daha fazla bize göre. Sizin de konu açmanız orayı düşünenler için iyi olabilir

• Benimde sıralamam 70 bin geldi şok oldum 55 bin civarı bekliyodum. Makine yazmayı dusunuyorum ama havacılık ve uzayda makinaya yakın düşünüyorum. Tutar mı bilmiyorum %50 falan yazamam olursa %100 olmak zorunda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.