Şimdi Ara

İzmir Çeşmealtı 2007 Telekom'un Ölüm Resmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir'in Çeşmealtında telefon hattı için başvurduk, kutuda yer yok denerek yaklaşık 2 aydır bekletiliyoruz. Yazlıklardan telefonunu kapatan olursa bağlanırmış anca...

ADSL aboneliği gerektiren bir büro olarak düşünülen yerde 2 aydır telekomun keyfini bekliyoruz.

Sene 2007 ve Türk Telekom'un rezilliği....

Pazartesi sadece ADSL deniyecez onu da vermeyecekler muhtemelen...

• telefon olmadan zaten bağlayamazlar sanırım adsl
  • Telefondamı vermiyorlar artık, maşallah, 80 li yıllara döndü ortalık.
  • yapman gereken telekom mudurlugune yeni kutu yapmaları için bir dilekçe yazmakmış bizim yazlıkta da adsl için yer kalmamış smile dedi ttnet mudurlugune gidin dilekceyi verin hemen yeni yer açmak zorunda kalıyorlar dedi bence dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

yapman gereken telekom mudurlugune yeni kutu yapmaları için bir dilekçe yazmakmış bizim yazlıkta da adsl için yer kalmamış smile dedi ttnet mudurlugune gidin dilekceyi verin hemen yeni yer açmak zorunda kalıyorlar dedi bence dene.

TT kendi içinde halletse yazışma yapsa? Hala devlet yönetimindeymiş gibi aynı bürokratik zihniyet devam ediyor demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hammer8

telefon olmadan zaten bağlayamazlar sanırım adsl

baglayabılırler bu teknolojı ımkan tanıo...

hatta bırı mahkemeye verdı turk telekomu kazandı 2 ay once falan tt netın foyası ortaya cıktı ....

ınsallah ozel sektorlerın turkıyeye gırısım yapıp turk telekomun battıgı gunlerı bana goster yarabbım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: enico

quote:

Orjinalden alıntı: hammer8

telefon olmadan zaten bağlayamazlar sanırım adsl

baglayabılırler bu teknolojı ımkan tanıo...

hatta bırı mahkemeye verdı turk telekomu kazandı 2 ay once falan tt netın foyası ortaya cıktı ....

ınsallah ozel sektorlerın turkıyeye gırısım yapıp turk telekomun battıgı gunlerı bana goster yarabbım....

Arkadaşın demek istediği telefon hattı yokken adsl'nin bağlanamayacağı. Fiziksel bir hat yoksa arada yapabilecek birşey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

yapman gereken telekom mudurlugune yeni kutu yapmaları için bir dilekçe yazmakmış bizim yazlıkta da adsl için yer kalmamış smile dedi ttnet mudurlugune gidin dilekceyi verin hemen yeni yer açmak zorunda kalıyorlar dedi bence dene.

Telefon veremiyorlar ki. Olay TTnet ile alakasız. Telekom telefon vermiyor. Yani İzmir Çeşmealtında bırakın ADSL bağlatmak dial-up bağlantı bile yapamıyoruz.
  • iletisimin tekelin elinde oldugu bir ulkede yasanan sıragelmis rezalet...baska ne denebilir ki...
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 17:55:7 >
  • Dengesizlikten kaynaklanıyor bence. kurumlar bazı bolgelere vatan topragı degilmis gibi davranıyorlar. İstiklal caddesine belediye kablosuz internet dagıtıyor diger tarafta vatandas parasıyla hizmet alamıyor, alabilse odedigi fatura hizmetin karşılığımı o da ayrı bir tartisma konusu.
  • Tam bir nostalji. :D
    Hey gidi günler hey!

Hem'de İzmir'de!
    Vay ki vay.
  • yazlık yerlerde hat kapasitesi sınırlı, üstüne bu hatlar yılın büyük bir bölümü atıl duruyor. şehirde olsanız 2-3 günde bağlıyorlar.
  • ben antalya da adsl için 2004 nisanında başcurdum(çok önceden tel. hattı vardı) ve 2006 aralıkta geldi adsl.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

BEN TELEKOM'U PEŞKEŞ ÇEKTİLER DERKEN BAZI ARKADAŞLAR"EN AZINDAN DAHA KALİTELİ HİZMET ALICAZ." DEMİŞLERDİ.
    KEŞKE NOT ALSAYDIM KİM OLDUKLARINI.
    BUYRUN BİR YILLIK KAR'I 6,5 MİLYAR DOLAR OLUP 6 MİLYAR DOLAR'A SATILAN VE 'DAHA KALİTELİ' HİZMET VERMEYE BAŞLAYAN 'TÜRK!'TELEKOM.

Sevgili ordeniz, sırasıyla sana olayları anlatayım:
    Öncelikle Türk Telekom A.Ş. 'nin % 51'i OGER 'e % 49 'u T.C. Devletine aittir. Yani T.C. Devleti hala oldukça büyük bir payla Telekom'un içindedir. İkincisi TTNet A.Ş. de ayrı bir kuruluştur. Onunda % 49'u T.C. Devletine aittir. Hala gerçek anlamda özelleştirme yapılamamıştır ve yapılamaz da. Çünkü 100 yıllık bir yapı söz konusudur. Onu pat diye birden değiştiremezsiniz. Yönetimin OGER 'de olması da fazla bir işlevselliği yoktur çünkü bu tür kurumların YÖNETİM KURULLARI vardır. Yönetim Kuruları içinde OGER kadar T.C. Devleti'nin de yetkilileri vardır ve sık sık yapılacak olan yatırımlara karşı çıkmaktadırlar. Çünkü T.C. Devleti'nin paraya ihtiyacı vardır. Yatırım yaparak para harcanmamalıdır !
    İşte kurum bünyesinde yapılacak ve yapılması gereken tüm işlemlere bu YÖNETİM karar verir. Bu ister bir yerde port açmak olsun ister bina yapmak olsun, ister malzeme satın almak olsun, ister tarife olsun v.s.
    Gelelim diğer konuya. Türk Telekom A.Ş. tarihinde hiçbir zaman yılda 6,5 milyar dolar KAR ETMEDİ ! En yüksek yıllık karı 1 milyar dolardır. O da bürüt kardır. Şimdi bu karı dağıtalım.
    Yüzde 49 'u hazineye verilir ( Bu da 490 milyon dolar eder ). Kalan 510 milyon doların % 30 'u Yıllık Gelir Vergisi 'dir ( Yani 153 milyon dolar daha hazineye verilir ). Ne kaldı geriye ?
    Sadece 357 milyon dolar. İşte bu para OGER 'in resmi hesaplarına aktarılır. Peki bu parayı direk alabilir mi ?
    Kesinlikle HAYIR ?
    Neden ?
    Çünkü Türk Telekom'u satın alırken bir anlaşma yaptı. O anlaşmaya göre kazandığı paranın en az yarısını tekrar yatırım olarak Türkiye'ye harcamak zorunda !
    Şimdi onların yerine kendinizi koyun ve yaklaşık 8 milyar dolara ( OGER telekom'u 6,5 milyar dolara değil tam 8 milyar dolara aldı. Nedenini siz araştırıp bulun. Hatta bu yılla birlikte toplam maliyet 10 küsur milyar dolara ulaştı. ) aldığınız bir şirketi ve yatırımdan ne kazanmanız gerektiğini bulun !
    Adamların hedefi 10 yıl sonrası bu gün değil !
    Gelelim bir başka meseleye:
    Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Türk Telekom A.Ş. OGER gelene kadar bir sürü yatırım yaptı. Tabi kat be kat kazandı o ayrı. Ancak bu yatırımlar hep Devlet İhalesi ile oldu. Peki şimdi sıkı durun ( beni bu açıklayacaklarım için devlet dava edebilir hatta yargılayabilir hatta ... ) bu güne kadar yapılan bu ihlalelerde neler döndü, neler satın alındı, ne sistemler kuruldu biliyor musunuz ?
    İşte cevabı : Küçük bir örnekle başlayalım. Bu ihaleleri kazanan bir çok firma kablo alt yapısı yaptı. İnanmayacaksınız ama kullanılan milyonlarca km kablo ZİL TELİ 'dir. Evet zil teli. Bu kablo üzerinden değil 4 MBps basit data bile akmıyor. Sürekli arıza çıkartıyor, sürekli oksitleniyor, sürekli kopuyor.
    Diyeceksiniz ki bunu denetlemedi mi ? Nasıl denetlesin ki. Devlet içinde veya özel çalışan mühendisler var bu denetlemeli yapan. Verirsin üç beş kuruş ve denetlemeyi geçersin. Var mı bunun ötesi. En nihayetinde hepimiz insanız. Milyon dolarlık bir işte üç beş kuruşun önemi mi var ? Devlet Deniz, Yemeyen Keriz ! Yıllarca bunu görmedik mi ?
    Bir başka örnek: Telekom henüz OGER'e satılmamış. Devlet ADSL başlangıcını yapıyor. İlk yatırımları kuracak. Kurumda işi bilen yok. İhale açılıyor ve bir firma çok ucuza ihaleyi kazanıyor. DSLAM'lar takılıyor. Sonra bir bakılıyor ki bu DSLAM'lar yeni nesil değil. 2 MBps üzerini desteklemediği gibi her bir abone için bir işlem yapmak saatler sürüyor. Eeee işi bilen adam yok Telekom ne yapsın ?
    Başka bir örnek daha : Diyelim bir bölgeye santral kuracaksınız. O bölgenin hedefi 120 bin abone. Port miktarına göre küçük bir mühendislik hesabı ve 30 - 40 mtkare kulübe yeterli. Binayı pardon kulübeyi yapıyorsunuz, ardından portları çakıyorsunuz ve abolere telefon veriyorsunuz. Tıkış tıkış bir kulübe. Ancak yetiyor. Birkaç yıl sonra ADSL veya IPTV hizmeti vermek istiyorsunuz. Gerekli cihazları alıyorsunuz ama nafile. Santralde koyacak yeriniz yok. ÇÜNKÜ GELECEĞİ PLANLAMADINIZ !
    Upss ne yapacaksınız. Hemen yeni bir kulübe ve cihazlar oraya. Sonra aralarına kablo döşe. Altyapıyı hazırla, yolları kaz. Sistemi tamamla. Peki sağlıklı mı ?
    Kesinlikle HAYIR !
    En başta NAD lar ile DSLAM'lar aynı yerde olmalıdır sağlıklı hizmet için...
    Ve daha neler neler ?
    Neyse yazmaktan yoruldum. Biraz dinleneyim sonra devam edeceğim.

--------------------
    Gazeteler, radyolar, televizyonlar ve sorgular bu adreste :
    www.teknikadsl.com/gazeteler.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: engink

yazlık yerlerde hat kapasitesi sınırlı, üstüne bu hatlar yılın büyük bir bölümü atıl duruyor. şehirde olsanız 2-3 günde bağlıyorlar.

Yazlık yerler yunan toprağımı da yatırım yapmıyorlar. Gerçi yunan toprağı olsa böyle bir rezillik olur muydu acaba? Üstelik yaz kış oturanlar da var. İzmir Şehir merkezine Çeşmealtı en fazla 30 Km.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ondeire

ben antalya da adsl için 2004 nisanında başcurdum(çok önceden tel. hattı vardı) ve 2006 aralıkta geldi adsl.

diyecek birşey bulamıyorum.. 2 yılı geçmiş
  • @acemi webci....

güzel bir yazı... devamını bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.