Bu bildiğin içinde hiçbir şey olmayan tatsız tuzsuz poğoçamsı bir şey yahu bunun neresi meşhur. Bu İzmiri anlamıyom ha dünyanın en dandik yeri midir nedir. Bi İzmir Kumruları var meşhur bir boyozları. İzmir kumru bildiğin ufak sandviç ekmeğinin içinde peynir biber domatesi var. Doğduğumdan beri her gördüğüm pastanede satılan bir şey. Dünyanın en sıradan şeyi. Boyoz zaten..
madem bilmiyon konusma be cahil arkadasım benim. tatsız tuzsuz dedigin şey içi boş olsada fırınlarda satılan en lezzetli gıdadır.
edit: İzmirli kardeslerim kareksan ın boyozunu yemediyseniz bi deneyin farkı göreceksiniz
Valla bugüne kadar bir ton izmirli arkadaşım oldu. O salamlı şey süper bir şey ama ne zamanki kumru diye onu tarif etsem adamlara, o kumrumu lan diye bana saydılar sövdüler ve dediğim şeyi tarif ettiler. Okuldan İzmirli arkadaşlarım var muhabbeti çok döndü ve onlar da hep o tarif ettiğim şeyi tarif ettiler. Resmen o salamlı şeye kumru diyince kızdı adamlar bana. Ve İzmire gittiklerinde gelirken boyoz getirdiler yedim hiç öyle numarası olan bir şey değildi bildiğin peynirli poğçanın ufak ve içi boş olanı. Hatta kendide poğça hamuru kadar lezzetli değil.
peynirli biberli domatesliye gercek kumru diyenlerde var aslında ama işin aslı kumru ekmegi denilen susamlı ekmege dayanmaktadır. onu gectim boyozu neden sevmedigini simdi anladım. boyoz fırından cıkar cıkmaz yenilmezse aradan zaman gecince yagı donar, hamuru lastik gibi olur ve tadı resmen buharlasmıs olur. izmire gelirsen boyozu sıcak yemeye bak farkı anlayacaksın. bu arada yukarda sert cıkıs yapmısım kusura bakma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme