Şimdi Ara

İyte, Ege, Marmara, İstanbul.. Hangisini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum(elektronik de olabilir tam karar verebilmiş değilim, bu konuda da yardım edebilirsiniz). İzmirde yaşıyorum. Sınav sonucum tam sınırda gelecek gibi görünüyor. İlk hedefim Ytü(bilgisayar ve elektronik puanları hemen hemen aynı). Ama eğer dediğim gibi sınırda kalırsam hangi üniversiteyi seçeceğim hakkında hiç bi fikrim yok. Sadece İzmir ve İstanbul düşünüyorum, ama İstanbul öncelikli.
    Aklımdaki üniversitelerden birisi İyte. Okuduğum, duyduğum bilgilere göre eğitimi gayet iyi. Ancak okul fazla kalabalık değil, yani sosyal ortamı fazla yokmuş gibi geliyo bana. Son 9 yıldır sosyal ortamı olmayan bi okulda okudum, üniversitede biraz kendimi aşmak istiyorum. Bu nedenle İyteden biraz şüpheliyim. Ayrıca burda okursam İzmir'de oturmama rağmen yurtta kalırım çünkü şehir merkezine çok uzak.
    İkinci olarak Ege Üniversitesi. Mühendislik eğitiminin iyi olduğunu duydum. Sosyal ortamının da iyi olduğunu biliyorum. Ancak İzmir'de olması beni düşündürüyor.
    Başka bi düşündüğüm üniversite Marmara Üniversitesi. Okuduğum yorumlara göre pek sevilen, önerilen, iyi bi üniversite değil. Tabi bunlar sadece okuduğum yorumlar.
    Bunun dışında son olarak İstanbul Üniversitesi. Forumda okuduğum kadarıyla mühendislik eğitimi kötü bi üniversite. Burda yakın bi arkadaşımın abisi okumuş herhangi bi memnuniyetsizliği yok ama, bu üniversite hakkında da pek bilgim yok.
    Önereceğiniz diğer üniversitelere açığım, dediğim gibi İstanbul veya İzmir'de olmasını istiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 19 Temmuz 2011; 13:15:06 >

• Bende bilgisayar müh. düşünüyorum fakat herkesin heryer bilgisayar müh. dolu sözlerinden sonra biraz başka mesleklere yönelm gösteriyorum :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dew!Lso0n.^

Bende bilgisayar müh. düşünüyorum fakat herkesin heryer bilgisayar müh. dolu sözlerinden sonra biraz başka mesleklere yönelm gösteriyorum :))

Bunu pek önemsemiyorum. Sonuçta vasıflı eleman lazım piyasaya. Kendini geliştiren insan her zaman iş bulabilir diye düşünüyorum(tabi ki kendi fikrim bu).
  • Marmara üniversitesi için konuşayım.Üniversitenin en iyi mühendislik dalı bilgisayar mühendisliğidir.10 yıl önce marmara tıp puanları ile yarışıyordu.Şu anda da lider konumdadır.

Üniversiteyi beğenmeyen, kötü yorum yapanların hepsi afedersiniz ama ekşide iki sayfa okuyup bilmişlik taslayanlardır.Hiçbir şeyden haberi olmayan tayfadır.Nesi kötü dediğin zaman ''..işte ne biliyim kötü yeeaaa..'' dan ileri bir cevap veremeyen kesimdir.Ayrıca ekşide bir kaç üniversite dışında hiçbir üniversiteye iyi-güzel yorum yapılmaz.

25-26 temmuzda haydarpaşa kampüsünde tanıtımlar var.Hocalar ile tanışıp bilgi alma imkanınız var.Gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim.Tekrar dediğim gibi bilgisayar mühendisliği marmara üniversitesindeki mühendisliklerin en iyisidir şu anda.Ayrıca elektrik-elektronik mühendisliğininde sıralaması yüksektir fakat bu mühendislik için marmara kötü tercih olur.

edit

paragrafın başını okudum şimdi, sosyal ortam demişsin.Klasiktir biraz sana bağlı ama mühendislik fakültesi göztepe kampüsündedir.Ayrıca Fef-Tef-Aef-yabancı diller-hazırlık fakülteleride oradadır.Eğer birazcık olsun ışık varsa sende çok geniş çevren olur Bu arada İyte eğitimi daha iyi marmaradan.Ama yıldız mı marmara mı dersen ben marmarayı seçerdim.Şahsi düşüncemdir, hem sosyal ortamı hem kampüs konumu etkilerdi bu seçimi.Ytü ile arasında dağlar olmadığı sürece seçmezdim yıldızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 19 Temmuz 2011; 14:04:57 >

• Marmara'nın gerçekten çok iyi bir sosyal ortamı var bildiğim,gördüğüm,duyduğum bu yönde.Ama akademik kadro konusunda benimde bazı tereddütlerim var,şu aralar bende marmara nın makine bölümünü araştırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Marmara üniversitesi için konuşayım.Üniversitenin en iyi mühendislik dalı bilgisayar mühendisliğidir.10 yıl önce marmara tıp puanları ile yarışıyordu.Şu anda da lider konumdadır.

Üniversiteyi beğenmeyen, kötü yorum yapanların hepsi afedersiniz ama ekşide iki sayfa okuyup bilmişlik taslayanlardır.Hiçbir şeyden haberi olmayan tayfadır.Nesi kötü dediğin zaman ''..işte ne biliyim kötü yeeaaa..'' dan ileri bir cevap veremeyen kesimdir.Ayrıca ekşide bir kaç üniversite dışında hiçbir üniversiteye iyi-güzel yorum yapılmaz.

25-26 temmuzda haydarpaşa kampüsünde tanıtımlar var.Hocalar ile tanışıp bilgi alma imkanınız var.Gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim.Tekrar dediğim gibi bilgisayar mühendisliği marmara üniversitesindeki mühendisliklerin en iyisidir şu anda.Ayrıca elektrik-elektronik mühendisliğininde sıralaması yüksektir fakat bu mühendislik için marmara kötü tercih olur.

edit

paragrafın başını okudum şimdi, sosyal ortam demişsin.Klasiktir biraz sana bağlı ama mühendislik fakültesi göztepe kampüsündedir.Ayrıca Fef-Tef-Aef-yabancı diller-hazırlık fakülteleride oradadır.Eğer birazcık olsun ışık varsa sende çok geniş çevren olur Bu arada İyte eğitimi daha iyi marmaradan.Ama yıldız mı marmara mı dersen ben marmarayı seçerdim.Şahsi düşüncemdir, hem sosyal ortamı hem kampüs konumu etkilerdi bu seçimi.Ytü ile arasında dağlar olmadığı sürece seçmezdim yıldızı.

Çok sağol hocam, gerçekten marmara'yı neredeyse aklımdan çıkarmıştım okuduklarımdan sonra ama sen bu konudaki fikrimi tamamen değiştirdin.
    Bi de şunu sorayım sen olsan iyte'yi mi marmara'yı mı seçerdin?

• Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege vs Yeditepe
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi gördüm sorunu.

Yani İzmir ortamını ve İYTE ortamını pek bilmediğim için sağlıklı cevap veremem.Yukarıda dediğim gibi Ytü mü Marmara mı desen Marmara derim(yukarıda da dediğim gibi olanak-eğitim yönlerinde dağlar kadar fark olmadığı sürece de seçmem ytü yü.Kişiseldir).Ama İyte hakkında pek bir bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Şimdi gördüm sorunu.

Yani İzmir ortamını ve İYTE ortamını pek bilmediğim için sağlıklı cevap veremem.Yukarıda dediğim gibi Ytü mü Marmara mı desen Marmara derim(yukarıda da dediğim gibi olanak-eğitim yönlerinde dağlar kadar fark olmadığı sürece de seçmem ytü yü.Kişiseldir).Ama İyte hakkında pek bir bilgim yok

Anladım hocam, yine de sağol. Puanıma göre bi daha bakarım artık.

Diğer arkadaşlardan da öneri-cevap bekliyorum

• Mühendislik okuyacaksan ve puanın bu aralardaysa ytü seçmem, sosyal olanakları kötüdür diye bir tercih yapma ve hayatını şekillendirme fırsatın kalmıyor. Kaldıki yıldızdaki sosyal ortam, marmara gibi kampüsleri elli tarafa yayılmış bir üniversteden kat be kat iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca mühendislik eğitimi açısından marmara'nın hem labaratuvarlar hem de akademik kadrosu bakımından teknik üniversitelerle karşılaştırılımayacağı açıktır. Çünkü teknik eğitim yapan üniversitelerde; yeni binasına taşınan elektrik elektronik fakültesi örnektir trilyon düzeyinde harcamalar yapılan altyapıyla kurulur ytü gibi bir üniversitede(-ki bilgisayar müh, bu fakülte içindedir). O yüzden mezun olduğunda piyasadaki itibarınıda düşünürsen marmarayı düşünme derim ben.
  • saydığın üniversitelerin hepsi birbirine denk. maddi imkanlar ,kalacak yer vs durumlarına göre tercihini yap bana kalırsa istanbulda bir yer olsun
  • bende izmirdeyim 7 tercih yaptım 6. tercihim ytü elektrik mühendisliğiydi 1 puanla kaçırdım ve şu an iyte makine mühendisliğindeyim hiç te pişman değilim mutluyum umutluyum
  • hocam senin sıralama 27k değilmiydi,marmara gelme ihtimali var mı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silvestet

hocam senin sıralama 27k değilmiydi,marmara gelme ihtimali var mı ki ?

Konuyu sonuçlardan önce açmıştım artık yok ihtimal
    Bu arada İyte tutuyo ama seneye kalmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.