Şimdi Ara

İYTE 'de okuyan arkadaşlara sorum olucak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen iyi puanla alması beni cazip kıldı fakat yeni olması sebebiyle biraz kuşkularım var, burada okuyan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında İYTE yi ben de çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apathetical

Yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen iyi puanla alması beni cazip kıldı fakat yeni olması sebebiyle biraz kuşkularım var, burada okuyan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi?

hocam İYTE 1992den beri faaliyette olan bir üniversite, yeni açılmış derken neyi kastettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: β

quote:

Yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen iyi puanla alması beni cazip kıldı fakat yeni olması sebebiyle biraz kuşkularım var, burada okuyan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi?

hocam İYTE 1992den beri faaliyette olan bir üniversite, yeni açılmış derken neyi kastettiniz?

Arkadaşı mazur görmelisi ismi pek bilinmiyor.
  • ismi hiç duyulmamasının sebebini ben size şöyle açıklıyım.
    İYTE'de okumak cidden zordur şahsen ben hala 8senedir iyte öğrencisiyim son 3-4yılımı zaten bitirme amacıyla okumadığımdan bu kadar uzun surdu, fakat iyte gerçekten de bi bölum bitiriyim diplomam olsun mantığıyla okunabilecek bi okul değildir. girmek istediğiniz o bölumden gerçekten zevk alıyorsanız ve hayatınızın geri kalanını da gerçekten o bölumle ilgili sektörlerde yaşayarak devam ettirmek istiyorsanız. iyte yi yazmalısınız.

etrafta yuzlerce makine muhendisi bilgisayar muhendisi mevcut fakat çok az iyteli muh. görebilirsiniz. bu okulun kötu degil aksine elit olduğunu açıklar. zaten iytede bi bölumden derece yaptıysanız turkiyede bile gorulme ihtimaliniz zor. yurtdışında çok iyi yerlere gitmiş olabilirisiniz.

özetle neden az duyulduğuna dair şöyle bi örnek veriyim. "Bernard H. Mayer" markasını sokağa çıkıp sorsanız kaç kişi biliyor? aslında dunyanın en iyi saat markalarından biri olduğunu, saatin ferrarisi olduğunu kim biliyor? tabi iytenin 20yıllık geçmişi diğer universitelere göre az olduğu için de bunun etkisi var ama eğitimin kalitesi ve çıkan sonuçların elit olması ve az sayıda olması iytenin çok duyulmamasının başlıca sebebi.

heee benim fikrimi sorarsanız iyte'yi yazmayın. çunku ne biliyim hayatının geri kalanına karar verirken forumlarda soruşturup hiç kaynağı belli olmayan kime guvendiğini bilmeden hareket eden kişilerin ben iyteden mezun olup iyi bi yerlerde olabiliceğine pek inanmıyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdastakis -- 23 Nisan 2012; 14:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: β

quote:

Hocam faailet olarak kastetmiştim, yanlış anlaşılmak istemem ama gerek mühendislik fakülteleri olsun gerek diyer fakülteleri olsun çok büyük bir geçmişi var denilemez ve bence bu kadar iyi bir üniversitenin isminin bu kadar az duyulması buna bir örnektir. Tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmak istemem ben üniversiteyi kendi çapımda biraz araştırdım ve kazanırsam gitmeyi düşünüyorum ama gerek rehberlik hocalarıma gerek arkadaşlarıma sormama rağmen adına duyan olmamış denebilir sadece üniversite hakkında biraz bilgi edinmek istediğim için bu konuyu açtım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdastakis

ismi hiç duyulmamasının sebebini ben size şöyle açıklıyım.
    İYTE'de okumak cidden zordur şahsen ben hala 8senedir iyte öğrencisiyim son 3-4yılımı zaten bitirme amacıyla okumadığımdan bu kadar uzun surdu, fakat iyte gerçekten de bi bölum bitiriyim diplomam olsun mantığıyla okunabilecek bi okul değildir. girmek istediğiniz o bölumden gerçekten zevk alıyorsanız ve hayatınızın geri kalanını da gerçekten o bölumle ilgili sektörlerde yaşayarak devam ettirmek istiyorsanız. iyte yi yazmalısınız.

etrafta yuzlerce makine muhendisi bilgisayar muhendisi mevcut fakat çok az iyteli muh. görebilirsiniz. bu okulun kötu degil aksine elit olduğunu açıklar. zaten iytede bi bölumden derece yaptıysanız turkiyede bile gorulme ihtimaliniz zor. yurtdışında çok iyi yerlere gitmiş olabilirisiniz.

özetle neden az duyulduğuna dair şöyle bi örnek veriyim. "Bernard H. Mayer" markasını sokağa çıkıp sorsanız kaç kişi biliyor? aslında dunyanın en iyi saat markalarından biri olduğunu, saatin ferrarisi olduğunu kim biliyor? tabi iytenin 20yıllık geçmişi diğer universitelere göre az olduğu için de bunun etkisi var ama eğitimin kalitesi ve çıkan sonuçların elit olması ve az sayıda olması iytenin çok duyulmamasının başlıca sebebi.

heee benim fikrimi sorarsanız iyte'yi yazmayın. çunku ne biliyim hayatının geri kalanına karar verirken forumlarda soruşturup hiç kaynağı belli olmayan kime guvendiğini bilmeden hareket eden kişilerin ben iyteden mezun olup iyi bi yerlerde olabiliceğine pek inanmıyorum....

İnsanlar buraya bir fikir sahibi olmak için yazıyor.Elbette sadece buradan aldığımız bilgiler ile tercih yapmıcaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdastakis

ismi hiç duyulmamasının sebebini ben size şöyle açıklıyım.

Açık konuşmak gerekirse bu yazınızla pek yardımcı olmadınız, ben lise son sınıfı ögrencisiyim bu sene lys ile alacağım puanla meslek ve üniversite seçimi yapıcam ama buda hayatımın belirlicek meslek olucak ve herkesin istediği gibi iyi bir üniversite olmasını istiyorum puanım tutarsa yıldıza gidicem 2. tercihimde iyte ama sizin bu konuşmanız pek açıklayıcı olmadı.

• iyte'de bir dönem okudum, sonra askerlik belasına afla girip bir daha okudum, izmir'in akademik kadro anlamında en iyi üniversitesidir, eğitimi de çok kalitelidir, fakat; okulu öyle bir yere yapmışlar ki o kampüste okunmaz, benim fikrim bu, ben girerken Alsancak'ta Hilton otelinin karşısında çok merkezi çok güzel bir binada eğitim yapıyordu, zannedersem hazırlık bölümü hala orada, klavuzda da "iki sene sonra Urla'ya taşınacaktır " diye bir şey belirtmemişlerdi, 4 yıl orada okuyacaz diye girdim, daha sonra o berbat kampüse taşındı, 2009 affıyla geri döndüğümde de yemekhanenin ve yurtların tamamlanması dışında bir gelişme yoktu, o kampüsü göze alıyorsan ve bana eğitimi lazım, zor olsun ( eğitimi de kazıktır ) ama iyi bir eğitim alayım 4 sene dişimi sıkarım, kampüs önemli değil fazla diyorsan gir oku, ben öyle dağınık ve dağ başında bir kampüste okuyamam dedim ve bıraktım, kampüsten izmire ininceye kadar herhalde izmirden aydına varırsın, ulaşım anlamında çok ters yerde, ama eğitim kalitesi anlamında kuşkun olmasın, izmirde o kalitede bir ikinci üniversite yok, eğitim kaliteli ve gereğinden fazla zor, keşke Ege Üniversitesi'nin olduğu yerde İYTE olsaydı, o zaman tam okunacak bir üniversite olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.