Şimdi Ara

İyilik diye bir şey var mıdır acaba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet belki soru çok klasik oldu ama son zamanlarda bunu çok düşünüyorum. Geçen sene konu dışında biri yaptığımız iyiliklerin hepsini bir çıkarımız olduğu için yaptığımızı söylüyordu, ben o zaman gülüp geçmiştim ama ciddi ciddi doğru gelmeye başladı bana o fikir.

Şöyle ki mesela bir hayvana yardım etsek bunu gerçekten iyi olduğumuz için mi yapıyoruz, yoksa ruhumuzu tatmin etmek için mi ?

Küçücük bir hap bile insanı bambaşka birine dönüştürebiliyor.Hal böyleyken gerçekten sevginin ya da iyiliğin olduğu konusunda şüphelerim daha da artıyor.

Tabi ki yakın biri ölse üzülürüm depresyona girerim ama gerçekten sevdiğim için mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesela bir arkadaşınız hastalandı. Onu ziyarete gitmek geçmiş olsun demek bile bir iyiliktir Karşılığında siz de ondan siz hasta olunca bu iyiliği yapmasını beklersiniz
    Karşılık olarak iyilik gelmezse arkadaşlık çöküntüye uğrar. Bu da yapılan iyilik karşılıksız olmadığını gösterir.

2)Kendini tatmin ilkesi.
    Belirttiğiniz gibi kediye köpeğe yemek verirken onların da size yemek vermesini bekleyemezsiniz. Bunun yerine bu iyilik kendini tatmin için yapılır. "Bak ben iyi bir insanım" egosunu size kazandırır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ruh'a iyi gelen her şeyi iyi olarak nitelendirirsek yaptığımız iyi davranışlar iyi olarak algılanması gerekir. Tabi Ruh icin iyi olan seylerin kötü olma olasıliğıni katmadığimiz sürece. Her iyi davranış yapan kisi iyi olarak nitelendirilise dünya iyi adamdan geçilmez. Yapılan iyiliğin amacı irdelendiği zaman bir insanın iyi olup olmadığına karar veririz.

Senin depresyona girmen tamamıyla senin yakınına verdiğin değer ve sevgiye bağlı. Bir ölünün arkasından üzulmek iyi bir davranışa sebebiyet vereceği icin ve iyi davranışlar yapan kisinin iyi olma olasılığı yuksek olacagi icin seni iyi bir insan nitelendirilirsin ama senin o uzulme eyleminin amacına bağlı. Sen hangi amaçla niçin yakınına üzülüyorsun bu önemli?

İyi insan olmak icin o insanın icindeki duygularina bağlı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 27 Mayıs 2019; 16:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yaptığın iyiliğin keyfini değil, iyiliğin kendisini önemsiyorsan iyiliğin gerçektir.
    "Ben bu iyiliği yaptığım zaman, kendimi memnun hissetmeyecek olsam yine de bu iyiliği yapar mıydım?"
    Hiçbir şey kazanmayacak dahi olsan yapmak istediğin şeydir iyilik. Kimselerin bunu senin yaptığından haberi olmasa. Hatta, yaptığın iyiliğin sonucunda zarar görecek bile olsan yaptığın şeydir.

İyilik yapmak için sebeplerin olabilir. Sebeplerin olduğu ölçüde yaptığın şey "amaca uygun hamle" halini alır. İyilik yalnızca tanımlanamaz bir yerlerden içimize doğduğu ölçüde iyiliktir.

Ölümden bahsetmişsin. Sevgi de iyilik gibidir. Sebepsiz olduğu kadar gerçektir. Ölen yakının hayatta kalacak ama sen o ölmüş gibi hüzün dolacaksın. Sana maddi destek sağlıyorsa vs. hepsi kesilecek, tıpkı ölmüş gibi. Ama hayatta kalmaya devam edecek. Bunu kabul ederdim diyebiliyorsan, sevgin gerçektir.

Eğer sana sorsalar:"Sevdiğin ölecek ama hiçbir mutsuzluk, ukte yaşamayacaksın. Yalnız hissetmeyecek, mirasından da istifade edeceksin. Kabul mü?" diye sorsalar, sen evet diyebiliyorsan, sevgin (o kişinin ölmesinden korkun) mutluluk, dayanışma, maddiyat gibi çıkarlara daha çok bağlı durmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A8998040F -- 28 Mayıs 2019; 17:49:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    geçen yıl açıldı
    Buna bi çare var mı??
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.