Şimdi Ara

İyi üniversiteler de bütün bölümler yükselecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son 2-3 senedir örn ytü istatistik vs gibi odtü,itü,ytü,hacettepe gibi üniversitelerin geri kalmış bölümleri fırlayacak çünkü insanlar artık iyi üniversitelerde okumanın gerekli olduğu düşüncesi yerleşti özellikle itü.odtü de maden mühendisliğine dikkat çekmek istiyorum asgari ücret bursu + garanti iş imkanı mevcut siz neler düşünüyorsunuz ?




  • Bizim millet aldığı şeyin değer kaybetmesini istemediği gibi girdiği üniversitenin de sıralamasının düşmesini istemez. 2-3 sene önce 70-80 binle alan saçma sapan üniversiteler 30 bin bandına dayandı. İnsanlar ceng yazarak şuan sıralamasına çok yazık ediyor.

    Bu balon söndükten millet bi bakacak 30 binle girdiğim üniversite 50 binle almaya başladı. Ondan sonra acaba şunu yazsaydım daha mı iyi olurdu hesabı başlayacak. Tıpkı inşaatta olduğu gibi.
    2018 de 19 bin yapıp itü inşaat giren birisi belki de sıralamama yazık olmasın diye yazdı ama şuan 45 binle alıyor. Bu sene +50k ile kapatır. 19 bin yapmışken gerçekten istediği bir bölümü manipülasyon altında kalmadan yazsaydı daha iyi olacaktı.
  • istatistik ve biyomühendislik patlama yapacak. sıralamam yetsede yazsam.kaçırdık

  • Mantıklı

    Ben de şahsen ODTÜ olsun bizim olsun mantığıyla odtu maden yazardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyomühendislik şu an değilde bu istatistik , maden vs fırlayabilir

  • asgari ücret bursunu ilk 1000e vermiyolar mı ne alaka?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maden Mühendisliğine 50binden tercih edenlere asgari ücret ödemesi 5 sene boyunca yapılıyor.Okul bittikten sonra ise burs veren kurumlardan birinde çalışmak zorundasınız.(yani işe alıyor)

  • İstanbul ve Ankara için ilk 50bine asgari ücret, 50 65 arasına asgari ücretin yarısını veriyorlar. İstanbul ve Ankara dışındaki şehirlerde ilk 100bine veriyorlar artık asgari ücret bursunu. Çalışma şartlarını kaldırabilecek insan için çok iyi bölüm maden. İş bulmak zor değil, maaşları yüksek, lisansta gpa yüksekse Kanada ve Avusturya'da çok güzel imkanlar var. Ama genelde köylerde dağlarda şehirden uzakta çalışmak gerekiyor ve zor bir iş. Ben de yükselecektir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaları verse de maden okumam bana hitap etmiyor ülke çok pis darboğazda ama şöyle para için üniversite yazan öğrenciler mezun olduktan sonra hiç sevmediği bi mesleği yaptığını fark edince büyük sorun yaşayacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstatistik bilimi her geçen gün önemini daha da arttırıyor. Yapay zekanın temelinin istatistik olması en büyük etkenlerden olarak gösterilse de çok hızlı gelişen teknolojinin ve veri akışının çok yüksek seviye artmasından kaynaklı veri bilimi alanına kayan insan sayısını arttırıyor. Veri bilimi kabaca istatistik bilimi olarak nitelendirilebilir. Veri biliminde istatistikten farklı olarak ek olarak uyguladığımız şey işin içine yazılım dillerini katmak. Regresyon modellerinin kullanılmasıyla makine öğrenmesi yönteminin uygulanması vb. bunun güzel örneklerinden. İstatistik bölümünün puanları ilerleyen senelerde eğer iyi üniversitelerde Veri Mühendisliği , Yapay Zeka Mühendisliği gibi bölümler açılmazsa sıralamalarının mühendisliklere yaklaşacağını ve çok büyük bir ivme yakalayacağını düşünmekteyim. Veri bilimiyle uğraşmak isteyen ve Endüstri,Yazılım,bilgisayar mühendisliğine puanı yetmeyen arkadaşlar kesinlikle değerlendirsinler. Emin olun istatistik biliminin verdiği analitik düşünce yapısını başka şekilde kazanmak çok daha zor.





  • mantıklı TIP tutmuyorsa tercih edilebilir. Saçma sapan üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okumayın sakın

  • sm1leee kullanıcısına yanıt

    Ayrıca şunu da belirteyim, Veri Bilimi alanında kariyer yapmakta karar kıldıysanız ve eminseniz istatistik bölümünü okumanız diğer herhangi bir mühendislikten çok daha mantıklı olacaktır çünkü diğer mühendislik bölümlerinde alacağınız fizik,kimya donanım dersleri kaba tabirle iş hayatınızda hiçbir işinize yaramayacak. Tek odağınızın istatistik ve programlama olması sizin bu alanda daha hızlı gelişmenizi sağlayacaktır. Diğer bölüm derslerine o kadar vakit harcayıp işinize yaramayacak şeylerle uğraşıp kendinizi yormanın bir anlamı yok. Ülkemizdeki en büyük algısal problemlerden biri "Mühendis" etiketinin içeriğine bakılmadan değer biçilmesi. Çoğu genç kardeşimiz aile,çevre algısından dolayı mühendislik yazıyor ve 2. 3. sınıfa geldiğinde aslında istediği şeyin o olmadığını farkediyor. Lütfen bölüm tercihi yaparken ders içeriklerine çok dikkat edin. Hangi alanda çalışacağınıza karar verin ve ona göre bir bölüm,ders tercihi yapın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sm1leee -- 23 Haziran 2022; 20:50:45 >




  • Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt
    Bizim millet aldığı şeyin değer kaybetmesini istemediği gibi girdiği üniversitenin de sıralamasının düşmesini istemez. 2-3 sene önce 70-80 binle alan saçma sapan üniversiteler 30 bin bandına dayandı. İnsanlar ceng yazarak şuan sıralamasına çok yazık ediyor.

    Bu balon söndükten millet bi bakacak 30 binle girdiğim üniversite 50 binle almaya başladı. Ondan sonra acaba şunu yazsaydım daha mı iyi olurdu hesabı başlayacak. Tıpkı inşaatta olduğu gibi.
    2018 de 19 bin yapıp itü inşaat giren birisi belki de sıralamama yazık olmasın diye yazdı ama şuan 45 binle alıyor. Bu sene +50k ile kapatır. 19 bin yapmışken gerçekten istediği bir bölümü manipülasyon altında kalmadan yazsaydı daha iyi olacaktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sivasleeee S kullanıcısına yanıt

    Hocam elimde net bir veri olmadan ne desem yalan olur size yanlış bilgi verip kafanızı karıştırmak istemiyorum altını çizeyim , eğer tutarlı-tutarsız bir tahmin istiyorsanız 2020 yılına göre sayısal sıralamalar 20K aşağısında daha düşük netlerle iyi sıralamalar gelir. Ancak bu sıralama yukarılara çıktıkça 2020 yılına yaklaşacaktır ve bazı noktalarda daha kötü bile olabilir tabi bunun sizin belirttiğiniz aralıkta olacağını zannetmiyorum. Umarım beklediğiniz gibi gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sm1leee -- 23 Haziran 2022; 20:57:37 >
  • maden mi geçiyorsunuz hocam ?  

  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    ahahaha sanırım bu sene tercih listenizde istatistiğe ilk sıralarda yer vereceksiniz :) "Veri bilimi son yıllarda şişirilen bir alan" bunu okuduktan sonra evde kahkaha attım.

  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    bomboş yorum. istatistik bilgisayar mühendisliğinden bile daha iyi bölüm şuanda. istatistik eğitimi alıp kendini veri analizinde geliştiren adamın alacağı maaş en az 9k dolar. veri geleceğin petrolüdür




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F397F6D3 -- 23 Haziran 2022; 23:37:0 >
  • sl1ent kullanıcısına yanıt

    yok biz cENG den devam  

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.