Şimdi Ara

İyi Parti seçime girecek mi? Aytun Çıray açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Parti Genel Sekreteri Çıray, Aydınlık.com.tr'ye yaptığı açıklamada olası bir erken seçim durumunda partilerinin seçime girebileceğini söyledi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklaması üzerine gözler İyi Parti'ye çevrildi. İyi Parti, 26 Ağustos'ta yapılacak olan erken seçime girebilecek mi? Hukuki olarak olarak İyi Parti'nin seçimlere girmesinin önünde bir engel var mı?

    YSK'nın daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 298 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun" ile 2820 sayılı "Siyasi Partiler Kanunu"nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 9 partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu bildirilmişti. Listede 9 parti kendine yer bulurken İyi Parti yer almamıştı.

    Erken seçim çıkışının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı televizyon programında, 26 Ağustos 2018'de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan'da büyük kurultayını yapan İyi Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü. Seçim kanunu hatırlatan Özel, "Bir partinin seçime katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi lazım. Büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmesi lazım" dedi.

    İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Aydınlık.com.tr'ye yaptığı açıklamada partilerinin seçime girmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

    Çıray, “İyi Parti kesinlikle seçimlere katılabiliyor. Hiçbir hukuki sıkıntı yok. Geçmişte buna benzer uygulamarda açıkça ortadır” ifadelerini kullandı. Çıray aynı zamanda Bahçeli'nin açıklamasını, danışıklı dövüş olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı: Sayın Bahçeli'nin açıklamasını Erdoğan'dan habersiz yaptığını düşünmüyorum. Türkiye için erken seçim kararının hayırlı olduğu kanatindeyim. Türkiye daha zor günler yaşamadan ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan rahata kavuşacaktır. Seçimler ülkeye şimdiden hayırlı olsun.”

    İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER: TELAŞLANACAK BİR DURUM YOK

    MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısının ardından bir açıklama da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener açıklamasında “Zamanında ya da erken seçim bizim için fark etmez. Bizim için telaşlanacak bir durum yok” dedi.
    https://www.aydinlik.com.tr/iyi-parti-secime-girecek-mi-aytun-ciray-aydinlik-a-acikladi-politika-nisan-2018-4







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.