Şimdi Ara

İyi Parti’den Tunç Soyer’e: Türkiye’ye karşı olan emperyalistlerle aynı safta yer almıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları İzmir’de bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmada “Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik” dedi. Tunç Soyer’in açıklamalarına “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Değerlerine ve Anayasasına karşı savaş açarak suç işlemektedir” sözleriyle tepki gösteren İyi Parti Milletvekili İsmail Ok, “Bu zavallılar ile asla yan yana gelmemiz ve birlikte yürümemiz söz konusu olamaz” diye konuştu.

    Tunç Soyer geçen günlerde KKTC’de yayımlanan Haberci gazetesine verdiği röportajda kullandığı şu ifadelerle de tepki çekmişti: “Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Filler tepişir, çimenler ezilir. Olan Kıbrıslılara oluyor.” Tunç Soyer’den şimdi de anadil çıkışı geldi. İzmir’de CHP’li büyükşehir belediye başkanları toplantısında konuşan Soyer, “Alevilerin cemevi talebini, Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini, Romanların kültürlerini yaşatacağı alanları, Suriyeli sığınmacılar meselesini, barışı ve onlarca farklı toplumsal sorunun çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik” açıklaması yaptı.

    Soyer’in Kıbrıs ve anadil açıklamalarına İyi Parti’den sert tepki geldi. İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Soyer’in açıklamalarıyla PKK’nın siyasi uzantısı olan bir partinin belediye başkanlarından hiçbir farkı olmadığını göstermektedir!” dedi. Soyer’in kamusal alanda Kürtçe hizmet verilmesi söylemleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluş Değerlerine ve Anayasasına karşı savaş açarak suç işlediğini vurgulayan Ok, şunları belirtti:

    “Sayın Soyer, CHP ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının emanetine ihanet ettiğinizin farkında mısınız? Daha öncesinde de Sayın Soyer, ‘Türk Milleti Kıbrıs’a fazla müdahil oluyor’ demek suretiyle, Türkiye’ye karşı olan emperyalistler ile aynı safta yer alabilmiştir!”

    ‘SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİNE TALİP OLDULAR’

    Reklamdan sonra devam ediyor
    İsmail Ok açıklamasında “Maalesef bazı Belediye Başkanları ve Yöneticiler de Sayın Soyer gibi 30 Mart yerel seçimlerinden sonra söylem ve eylemleri ile AKP’nin sözde çözüm (ihanet) süreci görevine talip olduklarını göstermektedir” diyerek CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger, Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da tepki gösterdi

    Ok, şöyle devam etti:

    “Sayın İmamoğlu, hain terör örgütünün elebaşı olan bebek katili için PKK mitinglerinde, seni çok özledik diyen ve Türkiye’ye her türlü hakareti yapan sözde sanatçı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmiştir. Yine bir Genel Başkan Yardımcısı Barış Pınarı Harekatı esnasında ‘Türkiye Kürtlere katliam yapmaktadır’ derken bir diğer parti yetkilisi ‘PYD terör örgütü değildir’ demiştir. Buradan Türk Milleti adına soruyorum:

    “Şehit ve gazilerimizin kanları ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletine “katil devlet” diyen ve Saray tarafından korunan, havuz medyasının baykuşu sözde kadın gazeteci ile aranızda ne fark var?

    ‘BİRLİKTE YÜRÜYEMEYİZ’

    “Maalesef bu zihniyet sahipleri Büyük Atatürk’ün dediği gibi gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunmaktadırlar. Bu zavallılar ile asla yan yana gelmemiz ve birlikte yürümemiz söz konusu olamaz. Bu zihniyet sahipleri ile mücadelemiz devam edecektir ve bu konuda asla taviz veremeyiz. Kahraman ecdadımızın kutsal emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak hepimizin en birinci görevidir. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”
    https://www.aydinlik.com.tr/iyi-parti-den-tunc-soyer-e-turkiye-ye-karsi-olan-emperyalistlerle-ayni-safta-yer-almistir-turkiye-kasim-2019







  • Birileri bu adama sadece belediye başkanı olduğunu hatırlatması lazım.

    Belediyeden geldiğinden beri bir fark ortaya koyamadı uluslar arası meselelere kadar burnunu sokuyor
  • Meral hn. parti içinden farklı görüşler olabilir aslolan benim ve Kemal beyin söylemleridir duruşudur dedikten sonra bu tip söylemler tamamen gündem dışı oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.