Çayı iyi demleyemiyorum,bir türlü beceremiyorum ,şu mükemmel çay yapıyorum diye iddia eden arkadaşlar bana nasıl yaptıklarını anlatabilirler mi?
nan ne adamsınız yaw,heryerde lazım oluyor bu çay demleme işi.
Dünyanın en kolay şeyi yahu, Seylan çayı olursa daha bir güzel olur. 2 kaşık çay koy üst demliğe, altı kaynayınca yarım demlik doldur, 5 - 10 dk civarı kısık ateşte kalsın, biraz demlensin, Sonra iç.
5-10 dk da çay mı olur en az yarım saat beklemesi demlenmesi lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Vikernes
Dünyanın en kolay şeyi yahu, Seylan çayı olursa daha bir güzel olur. 2 kaşık çay koy üst demliğe, altı kaynayınca yarım demlik doldur, 5 - 10 dk civarı kısık ateşte kalsın, biraz demlensin, Sonra iç.
teşekkürler,söylediğin gibi deneyeceğim.
Şu çayı demleyemediğim için başıma gelmeyen kalmadı.Yeter artık.
Aslında herkes iyi çay demlediğini idda eder. Asıl mesele demini almış çaylardan hangisinin çayının kaliteli olduğudur. Lipton sarı poşet alıyorum ben herkes beyeniyor valla Birde püf nokta; çayını demliğe koyduktan sonra su kaynarken çayını soğuk suyla yıkamak amaç çayın tozunun gitmesi
quote:
Orijinalden alıntı: Metalwrath
İyi çay demlemek için ilk başta güzel çaya sahip olmalısın bu da genelde tek marka ve cins değil de harman çayla olur. Sana güzel bir çay harmanı önerisi vereyim. Doğadan normal siyah çaya, yine Doğadan Earl Grey ekle. Ve bulabilirsen az miktarda da kaçak çay denen Seylan çayı gibi sert çaydan ekle. Ama bunu az eklemelisin, yoksa herkes beğenmeyebilir. Yani denklemine şöyle diyebiliriz: 6/10 Normal Doğadan Çay-3/10 Doğadan Earl Grey-1/10 Seylan Çayı
Bunu bi de porselen demlikte 20-30 dk demlenmesine izin vererek yaparsan tamamdır;)
Blogumda ilginç bir demlik paylaşmıştım, BURADAN bakabilirsin
musluk suyuyla yapıyorsanız çayın demi tam çıkmıyor, damacana sularıyla harkuladenin harkında çay elde ediliyor. öylede damacana mı dayanır 2 günde biter diyenler olabilir, sadece demliğin üst kısmına yetecek kadar suyu damacanadan doldurun, kaynayınca üste boşaltın , alt kısmıda musluktan doldurun.
quote:
Orijinalden alıntı: TripsinojeN
quote:
Orijinalden alıntı: Metalwrath
Yok yav 1 gün beklemesi gerekiyormuş ben sordum
Sen yap 10 dk da çay. İçersiniz öyle inşaat çayı gibi. 25-30 dk durması lazım çayın adam gibi demlenmesi için.
İyi çay demlemek için öncelikle kaliteli bir çaya ve iyi bir suya ihtiyaç vardır. Çay olarak tavsiyem Çaykur'un çaylarıdır (içeriği tamamen doğaldır).
İyi çay demlemek için dikkat edilmesi gereken diğer hususlar:
- Çay suyunun yeterince kaynamış olması gerekir. - Mümkünse porselen demlik tercih edilmelidir. - Demliğe kaynamış su sonra da üzerine yeterince çay ilave ederek demlenmeye bırakmak gerekir. - Çayın demlenme süresi 10-15 dk kadardır. İçmeye başlamadan önce demlik içindeki çayın dibe çökmüş olması gerekir. - Ve bu aşamalardan geçerek demlenmiş olan çayın bayatlama süresi 30 dk civarıdır. - Ve tabi ki bardak olarak ince belli bardak... - Afiyet olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme