Genelde killleri adam kaççak gibiyse kendime alıyorum(lee sin olduğum için yakalamam pek zor olmuyor çoğu zaman) normal zamanda özellikle lanedekine vermeye çalışıyorum. Sonuçta eğer lanedeki adam güçlenirse karşıdakine daha kolay baskı kurar/baskısını daha koaly def edeiblir. benim ganklerimde kolaylaşır. ynlış mı düşünüyorum?
doğrusun
karaktere göre değişir oyunu taşıyabilcek potansiyelde olan karakterler(nocturne, leesin, tiger udyr) ile killi özellikle bırakmak anlamsızken daha amumu, phoenix udyr, warwick gibi carry olmayan karakterlerle kill almaya çabalamak anlamsızdır. Her 2 durum için de söylüyorum en önemli olan adamın ölmesidir supportun kill alması bile adamın 10 canla kaçmasından iyidir.
Bence dogru cunku sen zaten jungle yaparak para kazaniyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: erdemfb12
Adamlarda lanede minion keserek para kazanıyor ^^
Ya kill bırakmayı falan boşver adamı öldürmeye yoğunlaş kill vericem diye adam kaçarsa bayağa kötü oluyor çünkü yani kim alırsa alsın adam ölsün yeter :D
quote:
Orijinalden alıntı: nyksgece
quote:
Ya kill bırakmayı falan boşver adamı öldürmeye yoğunlaş kill vericem diye adam kaçarsa bayağa kötü oluyor çünkü yani kim alırsa alsın adam ölsün yeter :D
support hariç kill bırakmak diye bi kavram yok
quote:
Orijinalden alıntı: nyksgece
quote:
Ben olsam bnde kill veermem zaten glssin bi zahmet ks atsin
ama gidip de bugünkü amumu gibi yaparsan 0 assist ve 15killi varsa bizim gibi carryde de 3 kill varsa ve o anasının amumuya yani ks attıktan sonra o amumu more ks noobbbbbbb fah yu derse yani bu amumunun yaptığını yaparsan olmaz
Kill bırakmaktan kastım az canı kaldığında takım arkadşaım öldürebilcek gibiyse dalmıyorum. zaten genelde kaçmasına engel olmak için karşı tkaımın kulesine doğru gidip gank atıyorum
o değilde ben jungler olarak ölürken bile supportlara ölüyorum buna ne diyeceksiniz?
Jungler benim lane'ime gank geldiğinde kill'i kimin aldığı benim için önemli değil. Ben alırsam lane'de dominantlığım artar, jungler alırsa genel olarak her lane'e atacağı ganklerde daha etkili olur. İki türlü de kazanç.
İlk başlarda ben de çok tereddütte kaldım acaba kill alınmalı mı diye ancak ilerledikçe killeri adama bırakacam diye 100 hp ile adamı kaçırdığım olmuştu. Bakıyorsun adam kaçacak gibi direk killi alırsın. Yok karşıdaki adamın hiç bir escape skili kalmadı (flash ile duvar araksına geçebilecek durumda değilse tabi.) adam 1-2 kez vurup bırakırdım hem asist alır hemde arkadaşımın lane'ini ezmesine yardımcı olurdum.
Eğer arkadaşın yakalayacaksa bırakırsın, yakalayamıyorsa alırsın. Bana göre kill değil, 100 health indirsen bile lane'deki arkadaşın için faydalı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Black Burn
İlk başlarda ben de çok tereddütte kaldım acaba kill alınmalı mı diye ancak ilerledikçe killeri adama bırakacam diye 100 hp ile adamı kaçırdığım olmuştu. Bakıyorsun adam kaçacak gibi direk killi alırsın. Yok karşıdaki adamın hiç bir escape skili kalmadı (flash ile duvar araksına geçebilecek durumda değilse tabi.) adam 1-2 kez vurup bırakırdım hem asist alır hemde arkadaşımın lane'ini ezmesine yardımcı olurdum.
Bunu sen mi diyorsun :O
Eğer jungler gank'e geldiğinde ben carry oynuyorsam son vuruşu yapmaya çalışıyorum çünkü gank'ler dışında defansif oynuyorum ve kill alma olasılığım pek olmuyor. Ama çok da bir takıntım yok adam bende kalsın diye ignite falan atmıyorum.
high elo oyunlarda falan genelde ad carrye veriyorlar killi. 20. Dkda 12 kill 0 asist tristana oyunu kazandırmaya yeter de artar bile.
High eloda takıma verirsin killeri low eloda takımın muhtemelen üst düzey gerizekalılar olduğun için tüm killeri almanı tavsiye ederim hatta flash falan atıp direk ks at bildiğin
quote:
Orijinalden alıntı: BuKaHero
Jungler benim lane'ime gank geldiğinde kill'i kimin aldığı benim için önemli değil. Ben alırsam lane'de dominantlığım artar, jungler alırsa genel olarak her lane'e atacağı ganklerde daha etkili olur. İki türlü de kazanç.
Konudaki tek mantıklı cevap olduğu için alıntılıyorum mesajını
quote:
Orijinalden alıntı: GhilleintheMist
Genelde killleri adam kaççak gibiyse kendime alıyorum(lee sin olduğum için yakalamam pek zor olmuyor çoğu zaman) normal zamanda özellikle lanedekine vermeye çalışıyorum. Sonuçta eğer lanedeki adam güçlenirse karşıdakine daha kolay baskı kurar/baskısını daha koaly def edeiblir. benim ganklerimde kolaylaşır. ynlış mı düşünüyorum?
bol bol yardıma gidip adamları rahatsız edersen daha sonra alınan killerde asistin olmasada katkın olmus olacak o yüzden kill alamıycam gang atsam nolur demeyip git ve rahatsız et. kill alma konusunda ise lee sin oynuyorsan eğer earlyde cok rahat kill alabilme potansiyeline sahip bunu zaten biliyorsundur. gang gittiginde kill i support dısında kim alırsa alsın önemli değil ama sen alırsan diğer lanelerdeki gang girisimlerinde basarılı olma sansın artar. ad veya ap carry kill alabilecekken flash ignite gibi speller atıp ben alıcam banane deyip spellerini harcamadıgın sürece bi sorun olmaz. kimse sana niye sen öldürdün demez ama sunada dikkat et sen 7 8 kill almısken takımın sadece 3 4 kill almıssa burada bi terslik var demektir.
Ben her zaman kaçma ihtimaline karşı ölümüne girişirim. Bırakmam hiç peşini. Ama adamın kaçma ihtimali %1 gibi bir ihtimalse ve yanımdaki elemanın kille ihtiyacı varsa bırakırım. Ayrıca gank atılan lanede carry varsa killi ona bırakmamak terbiyesizliğin daniskasıdır. Örneğin, 25. dakikada 5 kill almış bir Vayne, 10 kill almış bir Rammus'tan her türlü daha fazla fayda sağlar takımına. Tabii buna oyuncunun yeteneği faktörünü eklemedim. Erkenden iyi kasmış bir Vayne ile team fighta girip triple veya quadra alabilirsiniz ama Rammus'la ne kadar kasarsanız kasın en fazla bir adama taunt atıp onu öldürebilirsiniz.
Gerçi fazla uzatmaya gerek yok. Adı üstünde; "Carry". Bırakın da adam taşısın takımı. Çok kill almak istiyorsanız, carrylerde ustalaşın o zaman.