Şimdi Ara

İyi bir internet bizimde hakkımız. Türkiyedeki interneti iyileştirme kampanyası. Yüksek ping ,Düşük hız ve Diğer Problemler. Durma sende imzala (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
5
Favori
6.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tam destek iss lerin bizi öptükleri yeter birazda biz onları öpelimde bizim çektiğimiz çileleri anlasınlar ama onlarda anlayacak kapasite yok nato kafa nato mermer işyerindeki arkadaşlarada imzalatıyorum nekadar çok imza olursa bizim için okadar iyi
  • AKK için benzer kampanyalar, lobi çalışmaları, bir sürü şeyler yapıldı. Hepsi de takdir edilecek işlerdi. Sonuç, şu an evde 1mbps daha yavaş 25gb daha fazla AKK lı kotasız internet kullanmak için 20tl daha fazla ödüyorum (teledünya)
  • İmzaladım,umarım faydası olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metulen kullanıcısına yanıt
    İşte burada artık teknik konulara değinmek istiyorum. Yurt dışında bulunan sistemler kaliteden ve farklı nedenlerden ötürü Türkiyede hizmet vermiyor. Bu hizmetler ülkemizde olmayınca faturası bize çok yüksek oluyor. Türkiyede veri merkezinden sunucu kiralanmıyor çünkü erişim süreleri çok düşük ve dengesiz bir bağlantı var.
  • Arkadaşlar kendi yaşadığım problemi yazacağım belki yardım edebilecek olur.

    Türk Telekom 24 mbit hız ve 150 akk olan paketi kullanmaktayız lakin Mayıs ayından beri gitgide düşen bir hız problemi çekiyoruz.

    Mayıs öncesi 21-22 mbit hız görürken mayıs sonrası 10 civarı hız almaya başlayınca "hak arama" başladı.

    Sonrasında 16 mbit görsek bile şükreder hale geldik.Defalarca çağrı merkezini arayıp arıza kaydı açtırdık,ekip geldi v.s her kafadan farklı bir ses çıktı.

    Şu anda 5-6 mbit hız geliyor ve sitedeki ankastreye gelen hız 8 mbit ve altyapı desteklemiyor adsl geçin deniyor.

    İyi de ben daha bir hafta öncesine kadar 16 mbit hızı alırken şu anda nasıl altyapı desteklemiyor da 5-6 mbit hız alıyorum?

    Bu konuda aydınlatacak yada bir şeyler söylemek isteyen varsa bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Evet ben bu problemleri akk kalkmadan öncede yaşıyordum. Problem akk değil yetersiz yatırım ve gerekli koşulların sağlanmaması . Yapıla yanlışlardan dolayı yurtdışındaki firmaların gereksiz yere kazanç elde etmesi ve biz kullanıcıların da problemli bir erişime sahip olmamız sinir bozucu bir durum.

    Ben bildiklerimle geliştirdiklerimle adım atmaya çalışacağım . Burada sizlerden de destek olarak yaşadığınız problemleri anlatmanız bizim için oldukça önemli.
  • change.org spam manyagi yapiyor, ama konuyu one cikartalim tabikide.
  • iyi bir internetten daha önemli önceliklerimiz yok mu bizim ?

    bir kez de eğitim için, sağlık için, yolsuzluklarla mücadele için, terör için, çocuklara ve hayvanlara hatta kadınlara istismar için duyar kasalım, imza toplayalım, sesimizi duyuralım.

    bir filmi saniyede 2.5 mb ile değil de 10 mb ile indirince eğitim seviyemiz artmıyor, hastalıklara çare bulmuyoruz, rüşvetçileri engellemiyoruz, masumların öldürülmesini ve görevlilerimizin şehit olmasını engelleyemiyoruz.

    bu saydıklarıma sesimizi çıkarabilsek zaten iyi bir internet hızına sahip olacak altyapıyı da hazırlaız.
  • İyi/kötü bir internet sağlasınlar da sonra hızlısına geçelim, artık bunu da söyletti Türk Telekom bana. Port yok diye taşındığım yere internet bağlatamıyorum ben daha Evet, bu çağda telefondaki kotamı yetirmeye çalışıyorum.
  • Bu kampanyaya imza vermiyorum. Sebebi ise son defa böyle bir kampanya yaptığımızda servis sağlayıcılar ek süre istedi. Sonra kotasız olacak diye fiyatı yukarı çekti. Şimdi eskisine göre daha çok para ödüyorum.
    Yanlış anlamayın , ben de isterim düzgün bir İnternetimiz olsun. Daha ucuz olsun ama iş imzaya gelince devlet halkını değil , firmayı gözetiyor. Daha hızlı İnternet isteyen kesimi ise " işte çocuklar pc de oyun oynuyor" olarak algılıyorlar. Geçtiğimiz günlerde " Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı 2017-2020 Taslağı" diye bir açıklama yapıldı. İçinde sunulan bilgiler 2013 ' de yapılan araştırmaları gösteriyor. Yani şöyle söyleyeyim , şu anda evinde kaç vatandaşın adsl altyapısını kullanıp İnternete girdiğini gösteren bir içerik koyamamışlar. Bu adamlardan fiber ve ucuz internet istiyoruz. Zor , çok zor .
  • konu popüler konulardan kaldırılmış

    İyi bir internet bizimde hakkımız. Türkiyedeki interneti iyileştirme kampanyası. Yüksek ping ,Düşük hız ve Diğer Problemler. Durma sende imzala


    BEFORE
    İyi bir internet bizimde hakkımız. Türkiyedeki interneti iyileştirme kampanyası. Yüksek ping ,Düşük hız ve Diğer Problemler. Durma sende imzala

    AFTER
    İyi bir internet bizimde hakkımız. Türkiyedeki interneti iyileştirme kampanyası. Yüksek ping ,Düşük hız ve Diğer Problemler. Durma sende imzala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 8 Ocak 2018; 23:4:55 >




  • Şu kadar kişi adsl kullanıyor denmemiş fakat kullanıcıların kullandıkları hızlar verilmiş 8 16 mbps gibi ve 2023 te verilebilecek alt limit belirlenmiş (umarim ulasirlar bu hedefe lafta kalmaz)



    Fiyatlar pahalilandi evet fakat önceki paketler sizin nasıl olsa 3 mbps e düşeceğinize göre fiyatlandırılıyordu ama şimdi düşülen hızlar farklı olduğu için daha fazla masraf oluşturuyor ayrıca 2019 a girildiğinde o kullanıcılar sınırsız olarak o hızları kullanacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 8 Ocak 2018; 23:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fp kullanıcısına yanıt
    Forumda bir problem var herhalde konu bazen internet sağlayıcıları kısmında bir gözüküyor bir gözükmüyor.
    ek
    Az önce yazıyı güncelleyemedim zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 8 Ocak 2018; 23:10:17 >
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Şunu belirmem gerekirki internet sayesinde birçok konu hakkında bilgi sahibi oldum. Gerek yerli gerek yabancı bilgi içeren çok güzel kaynaklar var. Bu sayede yurtdışında ada ülke içinde sizden kilometrelerce uzaklıktaki bir okulun hazırladığı dökümantasyona erişebiliyorsunuz.
    Ben bu konu hakkında uğraştığımdan ve biraz bilgi sahibi olduğumdan bu kampanyayı başlattım. Kısaca dünyanın daha iyi bir hale gelebilmesi için uğraşıyorum. İnterneti oyun için gören değil bilgi paylaşımı için kullananlardanım.

    Şöyle bir konuya değineyim eğitimle ilgili. Ben de kendi çapımda ufak şeyler geliştiriyorum. Milli eğitim bakanlığı okullara kodlama dersi getireceklerini söyledi .
    Birincisi öğrenciye eğitim verecek öğretmen yok ikinciside herkes bilgisayardan anlamak zorunda değil. Düşünsenize herkes bilgisayar mühendisi olmuş ne bir hastalığınızda yardımcı olacak doktor var nede tarlaya ekin eken çiftçi. Yani bu girişimi doğru bulmuyorum . Onun yerine öğrencilere doğru bilgiye nasıl erişecekleri hangi alanlarda internet üzerinde bulunan eğitimlere nasıl erişebilecekleri anlatılsa daha doğru olacağını düşünüyorum. Gerisi zaten merak ile ilerliyor. Şuanda bir okuldan çıkan öğrencinin kendi yeteneği ile araştırmalar yapıp ülkeye yararlı bir birey olacağına maalesef kalitesiz içerikler tüketiyorlar. Bu ülkemizin geleceği için oldukça zararlı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 8 Ocak 2018; 23:28:14 >




  • Gerçeği söylemek gerekirse her eve fiber çekilmesi zor bir durum. Bunun için öncelikle ülkemizin kendi ekipmanını kendi üretmesi gerekir.
    Bazı konular hakkında yorum yapmam kampanyayı başlatan kişi olduğum için doğru olmaz ama hakkımızı doğru ve tatlı bir dille ararsak doğru olur diye düşünüyorum. Hakkımızı aramazsak başkası bizim hakkımızı savunacağını pek düşünmüyorum.
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Hat değerleriniz ne durumda ? hat değerlerinizi atarsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTILIX

    Merhaba.
    Evet ben bu problemleri akk kalkmadan öncede yaşıyordum. Problem akk değil yetersiz yatırım ve gerekli koşulların sağlanmaması . Yapıla yanlışlardan dolayı yurtdışındaki firmaların gereksiz yere kazanç elde etmesi ve biz kullanıcıların da problemli bir erişime sahip olmamız sinir bozucu bir durum.

    Ben bildiklerimle geliştirdiklerimle adım atmaya çalışacağım . Burada sizlerden de destek olarak yaşadığınız problemleri anlatmanız bizim için oldukça önemli.


    Bunu yapicak olanlar yıllardır adsl kullanan tipler olmalı hey o 16 mbit sınırsız diyenlerle olmaz sorun yaşamıyorum 15 yıldır Türksat kullanıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    "Örgütlenme üzerinden hareket ediliyordu." derken kastettiğiniz şey çok muallak, zira birliktelik olmadan bir noktaya varılamaz. Hâlihazırda internete dair sorunlara tepkili olan çok sayıda destekçiden oluşmuş bir birliktelik var, bunun için farklı farklı birliktelikler oluşturmanın gereği olmamakla birlikte bunu yapmak gereksiz bir parçalanmaya yol açar, kitlenin motivasyonunu bitirir.

    Siz de bu konuyu bir "örgütlenme üzerinden hareket etmek" için açmışsınız, Change.org kampanyalarının zaten amacı da budur. Ancak belirttiğim gibi, kurulu bir birliktelik varken, destekçiler bu birliktelik etrafında sımsıkı birleşmişken yenisini kurma çabası yersizdir ve negatif etkiler yaratır.

    Destekçilerimiz arasında teknik konularda donanımlı ve her daim yardımcı olan birçok kişi var. Teknik konularda yeterli olduğumuz gibi bu konularda yardımcı olmak isteyen yeni kişiler oldukça da asla geri çevirmiyoruz, bu kişilere her zaman gerekli şekillerde kendilerini ifade edebilme ve destek olma imkanları tanıyoruz. Bir buçuk yılı aşkın bir süredir aktif ve etkili olarak devam ettirdiğimiz İnternette Kotaya Hayır / İnternette Kalite Hareketi kampanyamızda en önem verdiğimiz konular arasında her zaman destekçilerimizin görüşleri ve katılımları oldu, hiçbir zaman dışa kapalı olmadık. Bu kampanya asla "bir kişi"ye ait olmadı, daima "topluluk" vurgusu yapıldı. Bu önemli sebeplerle, birleştirici olan İnternette Kalite Hareketi çatısı altında toplanmak çok büyük bir önem arz etmekte. Donanım Haber'de de birkaç mesajlı üyesinden yöneticisine kadar tüm forumdaşlarımızın sıkı sıkıya birleştiği, bu muazzam birliktelikle internet alemine de çok önemli dersler verdiği, bir forumun nasıl olması gerektiğini öğrettiği bir çatıdan bahsediyoruz. Gerek teknik konularda, gerekse diğer konularda olsun "Bir fikrim var, ben de ülkemizdeki internetin daha iyi bir noktaya gelmesini istiyorum." diyen herkesin katılımına açık bir şekilde her zaman olduğu gibi hiç ara vermeden devam ediyoruz:

    Diğer forumlara örnek teşkil eden Donanım Haber forum konumuz:https://forum.donanimhaber.com/internette-kotaya-hayir--117507603

    Facebook:http://fb.com/akkyehayir

    Twitter:https://twitter.com/kotayahayir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 18 Kasım 2018; 3:2:10 >




  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışsınız yada ben anlatamadım. Kırdıysam kusura bakmayın.
    Demek istediğim o değildi . Parçalanmak tabiki doğru değil . Katılıyorum . Demek istediğim daha teknik kanıtlar ile çıkarsak belki daha iyi de olabilir. Yani şöyle birliktelik + teknik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 9 Ocak 2018; 1:43:20 >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    İyi bir internet bizimde hakkımız. Türkiyedeki interneti iyileştirme kampanyası. Yüksek ping ,Düşük hız ve Diğer Problemler. Durma sende imzala
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.