deyerli ustalarım.bir arkadaşa masaüstü bilgisayar alacağız.benim ilk aklıma gelen ekran kartı .bir de rem oldu.daha fazla bir şey bilmiyorum.sadece fiyatlara bakarak düşünüyorom ki bu pahalıysa demek iyidir
sizden ricam şudur ki eğer bir bilgisayar almak isteseniz en çok nelere dikkat etmek lazımdır.önceden teşekkür ederim
örneyin özelliklerine bakıyorsun yazıyorlar intel pentum 2 ve ya 4.nedir yani bunlar.
Öncelikle sistem alırken şunu asla unutma.Elindeki fiyata en iyi performansa göre bir sistem toplamak önemlidir.Bir sistemin performansını en düşük hızdaki parçası belirler.O yüzden dengeli bir sistem almak önemli.Bence en önemli ve dikkat edilecek parça anakart.Daha sonra ona uygun en iyi fiyat performansa sahip bir işlemci.Şu an standart olan 1GB RAM güvenilir bir markadan.Bilgisayarın kullanım amacına göre ekran kartı alınmasıdır.Diğer yan ürünler genelde yine ihtiyaca göre alınır...Sistemi kaldıracak güzel bir güç kaynağıda önemlidir.Sağlam bir kasa da hem PC nin dış görünüşünü güzelleştirir hemde sisteminin ömrünü uzatır...
en iyisi sen bütçeni yaz biz toplayalım burda.
Yapmanız gereken ilk şey hangi amaçla kullanacağınızı belirlemek.