Bildirim
İyi bilgisayar düşük fps

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bilen birisi yokmu??? -
Düşük fps dediğiniz ne kadar misal?
Sisteminiz oyun gereksinimlerini karşılayabilir ama sabit 60 fps verecek diye bir şey yok. Ki oyun gereksinimlerini fazla kafaya takmayın onlar referans olarak verilmişdir ki bir çok oyun gereksinimlerini karşılayan bir çok bilgisayarda düzgün çalışmıyor. Ani fps düşüşleri takılmalar donmalar yavaşlamalar. Özelikle online tabanlı oyunlarda meydana geliyor.
Şunu da belirteyim. Yanlış anlamayın ama bir çok kişiye söylüyorum bunu. Sizin sisteminiz oyunları akıcı oynamak için yeterli değil. Oyun gereksinimlerine bakarsanız zaten hemen hemen hepsi masaüstü bilgisayar bileşenlerini temel alarak hazırlanıyor.
Misal ekran kartınız gtx 1050 olarak gözüküyor ama leptop içine koyulan gtx 1050 ile masaüstü için hazırlanan 1050 aynı performansa sahip değiller. Boyutlarına bakarak bile performans farkının değişken olabileceğini tahmin etmek zor değil.
Piyasadaki en bilinen oyunlardan cs:go ve pubg'nin temel sistem gereksinimlerine sahip bilgisayarlar bu oyunları adam gibi oynatamıyor. Ani fps dropları ve özelikle oyun içinde bazı yerlerde ve bazı efeklerde çok düşük fps veriyorlar.
O yüzden sistem gereksinimleri her oyun için her zaman o gereksinimlere sahip bir bilgisayar tarafından düzgün şekilde çalıştıracağını göstermiyor malesef.
Ama yukarıda dediğim gibi bilgisayarınız(leptopunuz) oyun için yeterli değil. Bende sizden daha iyi masaüstü bilgisayar ve leptop var ama onları bile bazı oyunlarda yeterli bulmuyorum ki düzgün de çalıştırmıyorlar.
Velhasıl oyunların özellikle minumum sistem gereksinimleri o oyunu bilgisayarınızda sadece çalıştırabileceğinizi gösteriyor. Açıldığında sabit 30-60 fps ile akıcı olarak oynanmasını vaad etmiyor. Herkeste kendim dahil bir zamanlar böyle düşünüyordum bende, minumum sistem gereksinimlerini karşılayınca yada bir iki tık üzerinde daha iyiyse sistemim, o oyunu rahat oynarım düşüncesi hakim. Ama öyle değil ne yazık ki.
Kolay gelsin.
-
Çoğunlukla valorant oynuyorum 60-80 fps alıyorum.
Arkadaşımdada laptop var aynı özellikte sadece 1050 3gb var o benden daha yüksek fps alıyor.
Youtube dan testlere baktığımda(laptop) yine benim laptopumdan daha iyi fps alıyor. -
Bilen birisi yokmu? -
Bilgisayarına Msi after burner yazılımı indirip kur.O kurulurken bir program daha kurmanı isteyecek onu da kur. İkisi birlikte çalışıyor. Msi after burner programı içinden;
-İşlemci(Cpu) Kullanım Yüzdesi ve sıcaklığı
-Ekran kartı(Gpu) kullanım yüzdesi ve sıcaklığı
-Anlık Fps
değerlerini açıp ayarları kaydet.
Msi after burner programı açıkken fps'si düşük olduğunu düşündüğün 1-2 oyuna girip sol üste köşede o oyunlara ait fps sıcaklık değerlerininin resmini çekip buraya yükle. Isınma, ısınmaya bağlı performans düşüklüğü vs... oluyor mu anlamış oluruz.
Şimdi fps düşme olayı bir çok nedene bağlı olarak gerçekleşebilir. O yüzden bir çok şeyi kontrol etmek lazım. Şimdilik bunlara bir bakalım.
Kolay gelsin. -
-
Bilgisayarınız da iki ekran kartı var sanırım. Ama istediğimiz ekran kartının değerleri değil bunlar. İnteli sanırım gösteriyorsunuz ekranda. O yüzden gpu2 için ekran kartı değerlerini bir açın ve en azından 2 oyun için aynı ekran resmini çekip yükleyebilirseniz iyi olur.
Burada çünkü doğru ekran kartını görüntülüyorsak ya darboğaz var ya da farklı bir sıkıntı var. Ekran kartı kullanım oranı çok düşük gözüküyor.
2 tane oyun için görüntü çekip atabilirseniz iyi olur.
Kolay gelsin. -
-
Normalde %99'a yakın bir değerde çalışması lazım ekran kartınızın. Tamam ara ara inebilir ama %30'lara kadar düşmemesi lazım. %80-99 arası değerlerde çalışması lazım. Isınmaya bağlı bir darboğaz yok gibi duruyor. İşlemciniz biraz ısınmış ama ekran kartınız çok ısınmamış. Şimdi tabiki sıcaklık değerleri yüksek biraz ama leptop için normal bir durum. Benim leptop işlemci ve ekran kartı sizinkinden daha çok ısınıyor. Ama çok kayıp olmuyor.
Öncelikle güç planlarından işlemciniz yüksek performans durumunda mı bir kontrol edin. Değilse yüksek performansa alın. Daha sonra ekran kartınıza ait güncel ise daha eski 1-2 sürüm sürücü indirip kurup test edin tek tek. Güncel değilse güncelleyip test edin. Bunları yaptıktan sonra Nvidia kontrol panelinden 3d ayarlarından ekran kartınızı performans moduna alıp yine oyunları test edin her bir ekran kartı sürücüsü yüklemesinde de o ayarı kontrol edip performans moduna alın.
Bunlardan sonra eğer durum aynı ise Hard disk sentinel programını indirin ve bilgisayarınıza kurun. Açılan ekranda sağdan disk'lerinizi seçip solda ilk sekmede performans sağlık bilgilerinin olduğu sayfanın resmini çekip buraya yükleyin. Disklerde bir sıkıntı var ise görmüş oluruz.
Ek olarak da en son ne zaman leptop temizliği yapıldı. Eğer uzun süredir temizlik yapılmadıysa içini açıp toz temizliği yapın yapabiliyorsanız. Hatta termal macun değişebiliyorsanız işlemci ve ekran kartı için yenileme yapmanız gerekiyor. Ani ısınmaya bağlaı performans kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Isınma olunca leptopunuz kendini korumaya alıp hemen güç kesiyor olabilir. Bu da işlemci ve ekran kartı frekanslarınızın düşmesine neden olur. Buna bağlı olarakda düşük fps alırsınız.
Kolay gelsin şimdilik.
-
Yüksek performasda denedim sonuç aynı.Performans modunda da denedim sonuç aynı.Ekran kartı sürücüm güncel eski sürümleri deniyip size yazacağım.Böyle de olmassa son yazdığınız işlemi uygulayıp ss atıcağım.Bilgisayar yeni olduğu için temizliğe gerek varmı bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çelik024 -- 18 Temmuz 2020; 20:41:52 > -
-
Diskinizde sağlam gözüküyor. Aslında çok bi sıkıntılı durum yok ama sizinkiyle aynı özelliklerdeki bilgisayarlar neden faha fazla fps alıyorda ben alamıyorum diye kafanıza takıldı. Bende takıyorum böyle durumları.
Yani diğer donanımlarda bir sıkıntı olup olmadığını kestirmek zor. Aşağıdaki linkte verilen uygulama ile ram'lerinizi test edebilirsiniz.
Onun haricinde bilgisayarınıza herhangi bir zararlı yazılım bulaşmamış ise ve tespit edilemiyorsa son çare olarak format atıp temiz bir kurulum yapabilirsiniz.
Bilgisayarınız ne kadar yeni bilmiyorum ama önceki mesajlarımda dediğim leptop temizliği ile beraber işlemci ve ekran kartınız için macun yenilemesi yapabilirsiniz.
Leptop temizliği ve format ile temiz kurulum yaparsanız bir nebze fps oranlarınızda değişim olacağına inanıyorum. Tabi sorun varsa ve bu işlemler ile çözülürse istediğiniz fps oranlarını alabilirsiniz belki.
Bu noktadan sonra benim yapabileceğim yada önerebileceğim pek bir şey yok. Fps durumu aynı donanıma sahip bilgisayarlarda bile bazen değişken olabiliyor. Atıyorum her İntel 9300h aynı performansta çalışmayabiliyor. Donanımsal olarak bir durum var ise ve bu durum bilgisayarınızın normal çalışmasını kötü olarak etkilemiyorsa bunu tespit etmek çok zor. Kötü'den kastım donmalar takılmalar yavaşlamalar.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 20 Temmuz 2020; 20:48:6 >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- telefonda silinen not defterini geri getirme
- vk film izle
- bilinmeyen usb aygıtı (aygıt tanımlayıcısı isteği başarısız oldu)
- anakart dram ışığı yanıyor
- bilgisayar klavyeyi görmüyor
- steam açılmıyor
- komut istemi
- laptop menteşe tamiri
- video boyutu küçültme
- telefon suya düştü ne yapmalıyım
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X