Şimdi Ara

itüde 3.50 ve üstü ortalama yapnak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
11.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nerden çıkıyo bu efsaneler yav. bu sene mezuniyetine gittim 3.99 ortalamalı okul birincisi konuşma yaptı
  • lonelyboy_59 kullanıcısına yanıt
    olum ciddi misiniz siz
  • bütün hayallerinizi, hayatınızı bunun üzerine endekslemeyin, benden tavsiye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Cap çift anadal mı ?

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: oerdemir55

2.31 ortalamaya sahip bir insan olarak ne çok zor ne de aşırı rahat denebilir.Gitmiş olduğun bölümle ama çok değişkenlik gösteriyor 2.sınıftan itibaren.Zaten itü sis sayfasında dereceye giren öğrencilerin mezuniyet ortalamalarını incelersen bir fikir sahibi olman açısından iyi olur.

Hocam sizin bölüm neydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

nerden çıkıyo bu efsaneler yav. bu sene mezuniyetine gittim 3.99 ortalamalı okul birincisi konuşma yaptı

İtü makine mi?

• Elektronikti sanirim ama tam hatirlamiyorum yanlis olmasin

• Troll Nick kullanıcısına yanıt
    İsletme mühendisliği 4.Sinif

• Itude ilk yilim bitti. Ortalama 3.57

insanlarin geneli umursamiyor. Ben basta bu kadar yuksek nasil yapacagim diye dusunuyordum. Cunku lise aliskanligi midir nedir 3.5 benim gozumde 100 uzerinden 87.5 yapmakti. Fakat isler oyle yurumuyor. Can sistemi var. Ortalamaya cc verilip standart sapmasina biraz da hocalarin o gun ki ruh hallerine gore de araliklar belirleniyor.

Mesela fiz102 diye bir ders var. %70 i kaliyor insanlarin (50 gecme notu var) siz 50 nin biraz ustune ciktiniz mi bb ler ba lar havada ucusuyor. 57 ile bb aldim. Arkadas 65 le aa aldi

bazi dersler var guzel hocalara denk geldin mi garanti aa gibi oluyor. Ingilizce türkçe ata gibi. Bir de ilk yil fiz lab ve kim lab dersleri var. Ders kacirmadigin muddetce o da garanti aa olarak gorulenlerden.

Geriye ugrasman gereken mat fiz kim bil ve bolum derslerin kaliyor

bu havuz derslerinde de ortalama genel olarak 40 olur. Lys n iyiyse de derse temelin saglam vaziyette baslamis olursun.

Eger yuksek not olmazsa olmazinsa irregular olarak baslayarak regular bir insana gore fazladan 2 donem (bahar ve yaz) elde edersin. Dersleri yaydira yaydira okursun ustten birkac kolay ders alirsin.

3.50 bence zor degil. Bugun ortalamasi 4 olan birisinin varligindan haberdar oldum. Bilgisayardaymis endustri ile cap yapacakmis. Iste boyle ortalamaya agiz acik bakakalinir.

Sonuc olarak 3.00 75 tir 3.50 87 5 tur gibi kafadan hesaplar yapmaya calismamak lazim. Senin notunu belirleyen diger insanlar oluyor. Ve diger insanlarin cogunun gozunde not onemsiz. Ituye kapak atildi ve calisma seruveni bitti gibi oluyor. Nitekim ben de istedigim bolume gecince cok pis salacakmisim gibi hissediyorum. :)

Bu arada erbakanin rekorunu rekor yapan sey o ortalamayla 3.5 senede bitirmek. Yoksa daha yuksek ortalamalar cikiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birsalkimuzum -- 20 Temmuz 2017; 23:35:46 >

• Bende gecis dusunuyorum millet saldigi icin yapamiyo diye dusunuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapamazsak ama istemediğimiz bölümde okuruz. O da olmaz. Ortamı bilmeden alışmadan 2 senelik plan yapılmamalı bence. Tekrar ygsye hazırlanmak daha mantıklı gibi. Ve yatay geçiş kontenjanı çok az 1 veya 2. Riske atılmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: birsalkimuzum

Itude ilk yilim bitti. Ortalama 3.57

insanlarin geneli umursamiyor. Ben basta bu kadar yuksek nasil yapacagim diye dusunuyordum. Cunku lise aliskanligi midir nedir 3.5 benim gozumde 100 uzerinden 87.5 yapmakti. Fakat isler oyle yurumuyor. Can sistemi var. Ortalamaya cc verilip standart sapmasina biraz da hocalarin o gun ki ruh hallerine gore de araliklar belirleniyor.

Mesela fiz102 diye bir ders var. %70 i kaliyor insanlarin (50 gecme notu var) siz 50 nin biraz ustune ciktiniz mi bb ler ba lar havada ucusuyor. 57 ile bb aldim. Arkadas 65 le aa aldi

bazi dersler var guzel hocalara denk geldin mi garanti aa gibi oluyor. Ingilizce türkçe ata gibi. Bir de ilk yil fiz lab ve kim lab dersleri var. Ders kacirmadigin muddetce o da garanti aa olarak gorulenlerden.

Geriye ugrasman gereken mat fiz kim bil ve bolum derslerin kaliyor

bu havuz derslerinde de ortalama genel olarak 40 olur. Lys n iyiyse de derse temelin saglam vaziyette baslamis olursun.

Eger yuksek not olmazsa olmazinsa irregular olarak baslayarak regular bir insana gore fazladan 2 donem (bahar ve yaz) elde edersin. Dersleri yaydira yaydira okursun ustten birkac kolay ders alirsin.

3.50 bence zor degil. Bugun ortalamasi 4 olan birisinin varligindan haberdar oldum. Bilgisayardaymis endustri ile cap yapacakmis. Iste boyle ortalamaya agiz acik bakakalinir.

Sonuc olarak 3.00 75 tir 3.50 87 5 tur gibi kafadan hesaplar yapmaya calismamak lazim. Senin notunu belirleyen diger insanlar oluyor. Ve diger insanlarin cogunun gozunde not onemsiz. Ituye kapak atildi ve calisma seruveni bitti gibi oluyor. Nitekim ben de istedigim bolume gecince cok pis salacakmisim gibi hissediyorum. :)

Bu arada erbakanin rekorunu rekor yapan sey o ortalamayla 3.5 senede bitirmek. Yoksa daha yuksek ortalamalar cikiyor

Bunun altına imza atılır. Birkaç şey eklemek istiyorum ufaktan.

İki tane sıkıntılı ders var birinci sınıfta. Biri Fizik2, öteki de BIL101e. (Bilgisayara giriş gibi bir ders, notu bir şeyi yok şansı olan iyi sallıyor geçiyor)

BIL101e yüzünden, ortalaması 3.3 olup da BIL101e den geçemediği için çap yapamayan gördüm mesela, bayağı üzülmüştüm. Onun dışında şu iki dersi tek seferde geçen hiçbir sorun yaşamaz. Ayrıca siz de yatay geçiş yaptıktan sonra salmak yerine bir sene daha ortalamayı koruyup ikinci bir bölümle çap yapabilirsiniz daha iyi olur.

O çapı kazandıktan sonra tamamiyle salabilirsiniz. ÇAP kazandıktan sonra salma durumunu iyi yaşadım ben de ama sonra toparladım. Yüksek lisans için ortalama gerekiyor bu sefer malum, ortalama derdi bitmiyor. Yoksa 2.0 2.0 mezun olurdum valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 20 Temmuz 2017; 23:49:42 >

• Ranez R kullanıcısına yanıt
    Yatay yaptiktan sonra (ki o bile net degil sonucta. Hayal kurmak guzel ama :) ) çap ı bi ara ben de dusundum . Fazla calismamis biri olsam da psikolojik olarak yordu sanirim, kaldirabilecegimi dusunmuyorum :) bir de o saatten sonra garanti okul da uzar bence o da korkuttu biraz

siz nerden nereye gectiniz de cap yaptiniz? Yazmasi bile garip geldi. Helal olsun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: birsalkimuzum

Yatay yaptiktan sonra (ki o bile net degil sonucta. Hayal kurmak guzel ama :) ) çap ı bi ara ben de dusundum . Fazla calismamis biri olsam da psikolojik olarak yordu sanirim, kaldirabilecegimi dusunmuyorum :) bir de o saatten sonra garanti okul da uzar bence o da korkuttu biraz

siz nerden nereye gectiniz de cap yaptiniz? Yazmasi bile garip geldi. Helal olsun :D

Geçip ÇAP yapmadım ben, direkt ÇAP'a başladım. Şimdi olsa çap yaptığım bölüme geçiş yapar sonra ordan daha tamamlayıcı olduğunu düşündüğüm bir bölümle çap yapardım ama.

Malzeme / Uzay çapı yapıyorum şu an, malzeme bitti sayılır öteki de seneye bitiyor.

Uzay - Makine çapı yapsaydım eğer çalışmak istediğim alan olan hava uzay araçlarının mekanik ve termal analizi konusunda daha sağlam bir temel edinebilirdim gibi düşünüyorum aldığım dersleri kıyaslayınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 21 Temmuz 2017; 0:13:16 >

• Ha bir de bil101 dersi kalkacak yerine yazilim dersleri konacak deniyor. (Rektör twitterdan dediydi :D ) Ama ne zaman gerceklesir muallakta

Baktiniz ne yatay ne cap olacaga benziyor bil 101 i salin ileride yerine gececek dersi alin. Daha aptalca bir dersi bulamazsiniz çünkü. Kumar gibi bir sey ortaya da dönemlerinizi koyuyorsunuz gerisi şans

• hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. itü elektronik ve haberleşme bölümüne gireceğim gibi gözüyor. bilgiayar istiyordum fakat sıralamam yetmiyor. bu konuyu da o nedenle açtım. bilgisayarla çap yapmak veya yatay geçişle geçmek istiyorum. ha ikiside olmazsa elektroniğe de ilgim var okurum bölümü üzülmem. üniversitede genel olarak çalışmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa salmayı düşünmüyorum. verebiliceğiniz başka taktikler var mı?@birsalkimuzum @Ranez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philedelphia -- 21 Temmuz 2017; 1:46:8 >
  • itü petrolde yapsan direk bp desin yada arapların yanındasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Philedelphia

hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. itü elektronik ve haberleşme bölümüne gireceğim gibi gözüyor. bilgiayar istiyordum fakat sıralamam yetmiyor. bu konuyu da o nedenle açtım. bilgisayarla çap yapmak veya yatay geçişle geçmek istiyorum. ha ikiside olmazsa elektroniğe de ilgim var okurum bölümü üzülmem. üniversitede genel olarak çalışmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa salmayı düşünmüyorum. verebiliceğiniz başka taktikler var mı?@birsalkimuzum @Ranez

Seçmeli derslerinizi bilgisayar mühendisliği ders planıyla kıyaslayarak seçin. Mümkün olduğunca yazılım alanında sizi geliştirecek dersler almaya bakın

Matematik mühendisliği ile de çap yapmayı düşünebilirsiniz bilgisayar olmazsa.
    www.sis.itu.edu.tr
    EHB-MAT 201410-201910 ARASI ÇAP PLANI
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/EHB_MAT_201410.html

Şöyle seçmeli derslere baktığımda
    Web Programlama
    Programlama Algoritmaları
    Veri tabanı yönetim sistemleri
    Bilgi işlem algoritmaları
    Gibi dersler gözüme çarptı en azından.

Bir sene kendinizi olabildiğince sıkın, derslere devam edin. İyi bir ortalama yapıp çapı yakaladıktan sonra zaten atılma da yok. Bir rahatlama donemine girersiniz.
    Matematik derslerinin kredisi yuksektir. İkisini BA+ üstü getirmeye çalışın. fiz102 ve bil101e kodlu dersleri de hallettiniz mi bu iş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 21 Temmuz 2017; 1:58:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ranez

quote:

Orijinalden alıntı: Philedelphia

hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. itü elektronik ve haberleşme bölümüne gireceğim gibi gözüyor. bilgiayar istiyordum fakat sıralamam yetmiyor. bu konuyu da o nedenle açtım. bilgisayarla çap yapmak veya yatay geçişle geçmek istiyorum. ha ikiside olmazsa elektroniğe de ilgim var okurum bölümü üzülmem. üniversitede genel olarak çalışmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa salmayı düşünmüyorum. verebiliceğiniz başka taktikler var mı?@birsalkimuzum @Ranez

Seçmeli derslerinizi bilgisayar mühendisliği ders planıyla kıyaslayarak seçin. Mümkün olduğunca yazılım alanında sizi geliştirecek dersler almaya bakın

Matematik mühendisliği ile de çap yapmayı düşünebilirsiniz bilgisayar olmazsa.
    www.sis.itu.edu.tr
    EHB-MAT 201410-201910 ARASI ÇAP PLANI
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/EHB_MAT_201410.html

Şöyle seçmeli derslere baktığımda
    Web Programlama
    Programlama Algoritmaları
    Veri tabanı yönetim sistemleri
    Bilgi işlem algoritmaları
    Gibi dersler gözüme çarptı en azından.

Bir sene kendinizi olabildiğince sıkın, derslere devam edin. İyi bir ortalama yapıp çapı yakaladıktan sonra zaten atılma da yok. Bir rahatlama donemine girersiniz.
    Matematik derslerinin kredisi yuksektir. İkisini BA+ üstü getirmeye çalışın. fiz102 ve bil101e kodlu dersleri de hallettiniz mi bu iş olur.

sağolun hocam. matematik çapı da aklıma yattı aslında. hem yazılımla ilgili hem de tübitak burs veriyor sanırım temel bilimlere.
    bir de bil101e dersi kalkmış sanırım. itünün bir sitesinde görmüştüm kaldırılan bölümler diye.

• Hangi bolume girmeyi dusunuyorsun , siralaman kac ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.