4. Kaptan gemiye cıkan comez kaptan oluyor. Yeni isi ogreniyor. Yaklasik maası 1000$ ama stajyer deil. Stajyerler 500 milyon falan aliyodu. Okul sırasinda yaz aylarinda staja cikman lazim okulu bitirmek icin.
zamanla 2-3 senede bir 3.kaptan 2.kaptan falan oluyorsun. Maasında artiyo. Yani 3.Kaptan 1500-2000$ maas alir ama bu maası almak icin bi 3-4 sene kafadan gerekiyor.
bilip bilmeden konuşma...www.gemiadami.com falan girin bakın 3.kaptan anca mısıra gider o paraya çok daha fazla maaşlar söz konusu benim 2.sınıf abi 3aylık staja 2.400ytl aylık maaşla çıktı...500 ytl kafadan endüşük para heralde.
Alacağın maaş anlaştığın gemiye göre değişir. Gideceğin yola göre değişir. Okul bittikten sonra bir açık deniz stajı vardı son hatırladığım. Kaptan veya makineci olmayacaksan tavsiye etmem. Gemi inşaa tamamiyle hamallıktır. Makine kafa ister. Kafan varsa paraya para demezsin. Kaptanlıkta asosyallik ister. Asosyal bir insansan başarılı olur paraya para demezsin. Eğer ben karayı özlemem gezer dolaşırım 1. kaptanın laflarıın çekebilirim diyorsan durma git. Ama bu mesleği tamamen sürdüren adam sayısı azdır.
1.si ben bu okul mezunuyum.merak ettiklerinizi kafanıza takılanları bana sorabilirsiniz.elimden geldiğince objektif bir şekilde sizi aydınlatmaya çalışırım.
2. alıntı yaptığım arkadaş...sen oradasın demek.koç ehliyetide neymiş bunu bir anlatırsan sevinirim.çok ağır yazmışsın.yok ona böyle demek lazım yok buna böyle demek lazım.sen kendini demek zorunda hisssetme bence.kimse salak değil.tek zeki adamda sen değilsin.takiye yapan adam kendini belli eder.samimi adamla bu tipi o okulda okuyan adam iyi ayırt eder.bu arada çok merak ettim ben oradayım demişsin ve daha sonra katüdeyim yazmışsın..nerde okuduğunu daha açık net söylersen sevinirim.eğer bizim okuldan değil isen ilgisiz kalıcam o anlamsız ve ağır yazına....
tekrar söylüyorum.İTÜ denizcilik fakültesi mezunuyum.gemi makineleri işletme mühendisliğinden.bana bu konuda istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum arkadaşlar.
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: himmet_dal
ben oradayım 1.sı nıftan itibaren yazlık staj var mok gibi para kazanıyon koç ehliyeti olursa staj işi ayarlı üst sınıflara abi abla çekecen en moktan yanı bu işin ama okul bitene kadar ayıya dayı de iş garanti istede mok gibi para var 10 milyarlar 15 milyarlar havada uçuyo gemiye göre istersen yurt dışındada çalış kimse tutmuyo benim üst sınıftan arkadaşlarım amerikaya venediğe bile gitti ilk stajda milletin parayla göremice yerleri görcen hem ben katüde okuyom 1.sınıfa geçtim ünüforma olayıda şimdilik gözüme güzel geliyor kız işi deyil seçmek isteyenlere kolay gelsin türkiyedeki ender adamlardan biri olucaksın
yokmu bu fakülteyi yazacak olan bu sene:)
katü hocam yazdım oraya... genel telsiz operatörü deilmi bu goç 4 sene boyunca alana kadar sınavına girip çıkacaz.abi bizim bölüm kaptanlık gemi makinaları ayrı oluyor heralde belki farklılık vardır bazı yerlerinde katüde sadece kaptan çıkılıyo makine yok bölümü yazacak adam kesin çıkar bitane msnde var benim heralde artık uzatmaz yazar o kadar lafa.itü mü katümü kararsız ama.
Lan itüde bölümmü seçilir gir işte.
kardeş başlık itü.ben oradayım demişsin ilk cümlende.sonrada ben katüdeyim demişsin.bu tezat olmuş.neyse bak sizin okulun piyasada kendini neden kabul ettiremediğini yüksek denizcilik gibi neden nam yapamadığını biliyormusun?birincisi bizim okulun tarihi 100 yıldan fazla.2. bizim okulda senin dediğin gibi abilik kardeşlik olayı var.bu bazı yönleriyle kötü ama bazı yönnleriylede sana bana hepimize faydalı güzel bir bağ.biz işin bu kısmına bakacaz.bunu dışardaski adama anlatamazssın.anlamaması da gayet normal.ama bu okuln 100 yıllık tarihinde bu şekilde gelişmiş.sizin okul gibi yeni olmamış.amacım okulunu kötülemek değil.ama sen kendi okulundaki insanı bu forumda kçümser ayı dayı yerine koyar isen senin alt döneminde seni o duruma sokar böylece okulunuz kaybeder siz kaybedersiniz.bizim okul mezunları genel itibariyle biribirine bağlıdır.piayasada büyük bir yer işgal eder.bunun sebebide bu ilişkilerden kaynaklanır.bende ilk başta garipsemiştim.ama daha sonra faydasını gördüm bu işin.neyse bu uzar gider.sana tavsiyem bu işie o şekilde bakma ve faydalanmaya çalış üst sınıftaki abilerinden mezun abilerinden..seninde faydan dokunsun senin alt sınıfına.
bugün denizcilik piyasasında söz sahibi firmalarda ki güzel pozisyonlardaki okul mezunu insanlar var.bunların yanına gittiğin zaman anlayacaksın bu işin güzel tarafını.bu muhakkak her okulda vardır.atıyorum itü endüstri mezunu birinin yanına endüstri okuyan biri gittiğinde de aynı şey yaşanır belki.ama bu bizde fazla işte.çok uzattım belki ama senin bu işin içinde olan biri olarak olaya böyle yaklaşman üzdü beni açıkçası.
tekrar söylüyorum.bu sene bu fakülteyi yazmak isteyen arkadaşlar var ise bana her türlü danışabilir.ben okulun eksileriye artılarıyla elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatırım
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: himmet_dal
katü hocam yazdım oraya... genel telsiz operatörü deilmi bu goç 4 sene boyunca alana kadar sınavına girip çıkacaz.abi bizim bölüm kaptanlık gemi makinaları ayrı oluyor heralde belki farklılık vardır bazı yerlerinde katüde sadece kaptan çıkılıyo makine yok bölümü yazacak adam kesin çıkar bitane msnde var benim heralde artık uzatmaz yazar o kadar lafa.itü mü katümü kararsız ama.
quote:
Orjinalden alıntı: Rohirrim
Bana bu konuda bilgi verebilecek olan var mı giden ortamı bilen iyi kötü yanlarını anlatabilecek birisi gitmeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim
Önce şu soruya cevap ver içinde. Denizcimi olmak istiyosun çok paramı kazanmak istiyosun Ozaman aklındaki tüm sorulara cvp bulabilirsin
ben bu yıl deu güverte yazmayı düşünüyorum puanım ve sıram çok rahat tutuyor ama kafama takılan bi şey var. bizim finalin 2008 rehberliğinde "güverte" bölümünde sadece deu var ve açıklamada "türkiyede kaptan yetiştiren tek okul" yazıyor. diğer yandan internetten baktığımda karşıma itü,ktü,kocaeli.... gibi üni. ler çıkıyor. demek istediğim şu biz öss puanı ile bu üniversitelere gidebiliyor muyuz yoksa denizcilik lisesi mezunları bu üniversitelere sınavsız geçişle mi gidiyor. bi de itüdeki bo konu ile ilgili tüm bölümler 2 yıllık mı? yanlış hatırlamıyorsam böyle bir şey okumuştum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme