Şimdi Ara

[İTÜ'yü KAZANANLAR BURAYA] [ANA KONU] (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.453
Cevap
6
Favori
131.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır burda konusu var diye size sorayım dedim.
    Bu sene itü jeoloji- jeofizik yazmayı düşünüyorum. Bu senem ikinci senem ve bidaha hazırlanamayacağım. İlk sınavda başıma gelen talihsizliklerden dolayı (tuvalete çıkamama ve son 1 saat deli gibi tuvaletimin sancılı bir şekilde gelmesi) hedeflediğim herşeyin ötesine düştüm. İtü ye bu bölümlerden biriyle girip daha geçerli bir bölüme geçebilme şansım varmı ? Mesela elektronik haberleşme veya inşaat gibi? Özelde beykent üniversitesi %50 elektronik haberleşme gelecek gibi görünüyor ama özelde okumak istemiyorum açıkcası.
    Geçebilme şansım varsa önerirmisiniz?
    Sonuçta şansım varsa çalışırım ama üniversitede nasıl bir sistemle karşı karşıya olcağımı pek kestiremiyorum.
  • Eğer üniversite rehavetine kapılmazsan, ortalama bir öğrenci bile dediklerini yapabilir İTÜ'de.
  • Kapilcagimi sanmıyorum ( büyük konuşmayım) ama iste ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum finaller vizeler felan.Düzenli bir çalışmayla halledilebilecek bir şey ise üstünden gelebileceğime inanıyorum.
  • Gayet doğru, fakat yaz okulunda not yükseltmek isteyen de bir sürü insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

Kapilcagimi sanmıyorum ( büyük konuşmayım) ama iste ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum finaller vizeler felan.Düzenli bir çalışmayla halledilebilecek bir şey ise üstünden gelebileceğime inanıyorum.

Bizim Meteoroloji Mühendisliği için bir yerde "yatay geçişçilerin yeri" diye bir şey okumuştum. Uğraşıp kriterleri yerine getirdikten sonra mümkündür yani. Tabii ki gerçekleştirebilenlerin sayısı çok olmuyor; ama çalışmana bağlı.

Eğer İTÜ'ye geleceksen ve bölümler arası bir yataş geçiş için kasacaksan sana şimdiden önerim şudur: Üniversite ortamına çok kapılma ve ineklemeye bak. Çünkü dönem başında yatay geçiş, ÇAP veya yandal hedefleyenlerin çoğu yıl sonunda yalan oluyor. Bu bir gerçek.

Jeoloji Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği, Maden Fakültesinin bölümleridir. Lisans programına şunlardan bakabilirsin:

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/JEO/201010.html
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/JEF/201010.html

(Bunlar %30 İngilizce programlar.)

"Bölüm dersi" olarak ilk yıl, her bölümde olduğu gibi bu bölümlerde de giriş dersleri var. Bunların dışında, Jeoloji Mühendisliğinin programında JEO111 Kristallografi, JEO121 Yerbilimlerinde Tasarım, JEO112 Genel Jeoloji; Jeofizik Mühendisliğinin programında da yine JEO121 Yerbilimlerinde Tasarım dersleri var.

"Havuz dersleri" var bir de. İlk yılın büyük bir bölümünü havuz dersleri oluşturur. Bunlar da Fizik-1, Fizik-2, Matematik-1, Matematik-2, Genel Kimya, laboratuvar dersleri, statik, bilgisayar (BIL) vb. dersleridir.

Şimdi bu 2 bölümün bölüm derslerinin içerikleri, zorluk düzeyleri hakkında bilgim yok. Ancak verdikleri kredi düzeyine göre havuz derslerinin payı çok daha büyük. Bölüm derslerine de asıl; ama havuz derslerine özellikle yüklen. Eğer havuz derslerine iyi kasıp güzel notlar getirirsen yeterli ortalamayı tutturman mümkün olabilir. Bu havuz dersleri için de liseden biraz temelin olmalı. 2. dönem daha değişik konular var; ancak ilk dönemki konular hemen hemen lise konularının biraz daha ayrıntılı hâlleri. Eğer iyi çalışırsan iyi notlar alınması zor dersler değil.

Yatay geçişle ilgili ayrıntılı bilgiler için şu siteyi ve PDF dosyasını inceleyebilirsin:

http://www.oss.itu.edu.tr/
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/yatay_yonerge.pdf

Ancak hepsinden evvel sana en büyük önerim şu: Sen yine de LYS'lerde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Çünkü LYS sonrası MF/TM/TS/DİL puan türlerinde YGS puan türlerine göre başarı sıralamalarında ciddi sıçramalar yapanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Haziran 2011; 21:26:07 >

• Jeofizik jeolojiden daha hafif özellikle 1. sınıfta. Her şeyden önce temel şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
    quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

Kapilcagimi sanmıyorum ( büyük konuşmayım) ama iste ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum finaller vizeler felan.Düzenli bir çalışmayla halledilebilecek bir şey ise üstünden gelebileceğime inanıyorum.

Bizim Meteoroloji Mühendisliği için bir yerde "yatay geçişçilerin yeri" diye bir şey okumuştum. Uğraşıp kriterleri yerine getirdikten sonra mümkündür yani. Tabii ki gerçekleştirebilenlerin sayısı çok olmuyor; ama çalışmana bağlı.

Eğer İTÜ'ye geleceksen ve bölümler arası bir yataş geçiş için kasacaksan sana şimdiden önerim şudur: Üniversite ortamına çok kapılma ve ineklemeye bak. Çünkü dönem başında yatay geçiş, ÇAP veya yandal hedefleyenlerin çoğu yıl sonunda yalan oluyor. Bu bir gerçek.

Jeoloji Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği, Maden Fakültesinin bölümleridir. Lisans programına şunlardan bakabilirsin:

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/JEO/201010.html
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/JEF/201010.html

(Bunlar %30 İngilizce programlar.)

"Bölüm dersi" olarak ilk yıl, her bölümde olduğu gibi bu bölümlerde de giriş dersleri var. Bunların dışında, Jeoloji Mühendisliğinin programında JEO111 Kristallografi, JEO121 Yerbilimlerinde Tasarım, JEO112 Genel Jeoloji; Jeofizik Mühendisliğinin programında da yine JEO121 Yerbilimlerinde Tasarım dersleri var.

"Havuz dersleri" var bir de. İlk yılın büyük bir bölümünü havuz dersleri oluşturur. Bunlar da Fizik-1, Fizik-2, Matematik-1, Matematik-2, Genel Kimya, laboratuvar dersleri, statik, bilgisayar (BIL) vb. dersleridir.

Şimdi bu 2 bölümün bölüm derslerinin içerikleri, zorluk düzeyleri hakkında bilgim yok. Ancak verdikleri kredi düzeyine göre havuz derslerinin payı çok daha büyük. Bölüm derslerine de asıl; ama havuz derslerine özellikle yüklen. Eğer havuz derslerine iyi kasıp güzel notlar getirirsen yeterli ortalamayı tutturman mümkün olabilir. Bu havuz dersleri için de liseden biraz temelin olmalı. 2. dönem daha değişik konular var; ancak ilk dönemki konular hemen hemen lise konularının biraz daha ayrıntılı hâlleri. Eğer iyi çalışırsan iyi notlar alınması zor dersler değil.

Yatay geçişle ilgili ayrıntılı bilgiler için şu siteyi ve PDF dosyasını inceleyebilirsin:

http://www.oss.itu.edu.tr/
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/yatay_yonerge.pdf

Ancak hepsinden evvel sana en büyük önerim şu: Sen yine de LYS'lerde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Çünkü LYS sonrası MF/TM/TS/DİL puan türlerinde YGS puan türlerine göre başarı sıralamalarında ciddi sıçramalar yapanlar var.

Hocam öncelikle bu kadar detaylı bir sekilde anlattığın için teşekkür ederim. Anadolu cikisliyim temelime güveniyorum. Bu sene İTÜ elektronik haberleşme mühendisliği hedefimdi ama yukardada anlattığım bazı talihsizlikler yüzünden sınavım beklediğimden laf kat düşük geldi.
    Su an Lys hala çalışıyorum dediğim gibi bir daha diye bir şansım yok . İTÜ yazıp yatay geçiş yapabileceğime inanıyorum. Özel sansimda var Burs lu olarak ama cazip gelmiyor açıkcası.

• Yurttan çıkarken Internet bağlantımızı kapatmamız şart mı? Ayrıca bu kapatma işlemini nerede ve nasıl yapıyoruz?

Yarın yurttaki son günüm diye bu gece Torrent'e abanıyorum zaten. Kesmezler bu saatten sonra, keserlerse de kessinler.
  • quote:

Yurttan çıkarken Internet bağlantımızı kapatmamız şart mı? Ayrıca bu kapatma işlemini nerede ve nasıl yapıyoruz?

Yarın yurttaki son günüm diye bu gece Torrent'e abanıyorum zaten. Kesmezler bu saatten sonra, keserlerse de kessinler.

kestirme ya ben sömürcem sizin interneti perşembeye kadar burdayım zaten
  • quote:

Yurttan çıkarken Internet bağlantımızı kapatmamız şart mı? Ayrıca bu kapatma işlemini nerede ve nasıl yapıyoruz?

yurtnet.itu.edu.tr adresine giriyorsun, giriş yapıyorsun. Ondan sonra sayfanın en alt solunda kaydımı kapat gibi birşeyler var, ona tıklıyorsun o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

yurtnet.itu.edu.tr adresine giriyorsun, giriş yapıyorsun. Ondan sonra sayfanın en alt solunda kaydımı kapat gibi birşeyler var, ona tıklıyorsun o kadar.

Basitmiş, teşekkür ederim. :)

• Yarın prof. var. Maç saatini bekliyoruz artık. Hayırlısı.
  • Sınav saat yarın kaçta ve yerler belli mi?
  • http://www.ydy.itu.edu.tr/

Kurcalayın burayı. Sınav 9'dadır muhtemelen. Başarılar.
  • 2010 girişli Öğrenciler için, Yeni İngilizce Yeterlilik Sınavı I.Oturum 07 Haziran 2011 Saat: 10:00
    2010 girişli Öğrenciler için, Yeni İngilizce Yeterlilik Sınavı II.Oturum 09 Haziran 2011 Saat: 10:00

Akademik takvim.

Edit: Sınav yerleride açıklandı.http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=3374

"2010-2011 Akademik Yılı Lisans Hazırlık öğrencilerinden sınava girme hakkı kazanan öğrencilerin listesi için tıklayınız. " yazan kısımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 6 Haziran 2011; 16:13:13 >
  • Bu yaz okulu kaç paraya patlar bilen var mı bunun hesabını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cairne

Bu yaz okulu kaç paraya patlar bilen var mı bunun hesabını

Kredi başına 40TL.

Mat102E 5 kredi = 200TL
  • quote:

quote:

Kredi başına 40TL.

Mat102E 5 kredi = 200TL

Meraktan soruyorum,en fazla kaç kredi alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boQ7niz

quote:

quote:

Kredi başına 40TL.

Mat102E 5 kredi = 200TL

Meraktan soruyorum,en fazla kaç kredi alınabiliyor.

Yazın max. 12 kredi.

Ama normal dönemlerde alacağın max. kredi not ortalamana göre belirleniyor.

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.