Şimdi Ara

İTÜ yü anadolu daki üniversitelerden ayıran özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye'de amacı öğrenciye bir şeyler kazandırmak olan nadir ünilerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Birkaç güne kayıt olacam hiçbir ayrıcalık hissettirmediler tam tersine çoğu şeyi sıkıntılı geldi.Mesela boğaziçi/odtüde yurt konusu hiç sıkıntı değilken itüde sıkıntı.ayrıca harç parası sıkıntılıydı neyse ki harçlar kalktı.İnşallah mezun olduktan sonra bi ayrıcalık hissederim.

Üniversite ayrıcalığı yurt başvurusuyla oluyorsa sıkıntı var. Neyse.

İTÜ, 1773 yılında Osmanlı Devleti'nin kötü gidişini durdurmak ve devleti batı düzenine yaklaştırmak amacıyla mühendisler yetiştirmesi için kurulmuştur. Bir anlamda o zamandan bugüne modernize edilmiş ülkenin ve toplumun temelinde yatan unsurdur. Önümüzdeki eğitim yılı İTÜ'nün 240. yılı olacak. Ve hâlâ İTÜ ülkedeki en iyi eğitim kurumlarından biriyse, bunun sebebi kendi kendini yenilemeyi başarabilmesidir.

He, Anadolu üniversiteleriyle arasında ne gibi farklar var derseniz, şu kriterlere göre karşılaştırma yapılabilir: Laboratuvar sayısı, laboratuvar ekipmanları ve bu ekipmanlarla hangi deneylerin/araştırmaların yapılabildiği; bilimsel makale sayısı, fakülte sayısı, kampüs imkanları, şehir faktörü, kütüphane imkanları ve içeriği, akademisyen kadrosu, öğrenci profili, sosyo-kültürel yaşamı destekleyebilmesi, sportif aktiviteler vs.

İTÜ'de tüm bu unsurlar yüksek düzeydedir ve de belli başlı Anadolu üniversiteleri hariç bu imkanları sağlayabilen pek üniversite yoktur. Kendini geliştirmek tabii ki önemlidir fakat İTÜ'de kendini geliştirmek çok daha kolay olduğu gibi aynı zamanda da hakkı verildiğinde çok daha üst düzeye gelinebilir.

Bu arada, ODTÜ denmişken bir şey diyeyim. ODTÜ'nün kampüsünden çıkılmak istenmediği, İTÜ'nün ise böyle bir imkanın olmadığından bahsediliyor. Doğrudur, ODTÜ'nün büyük ve içinden çıkılmaya ihtiyaç duyulmayan bir kampüsü vardır ama İTÜ'de İstanbul'dadır. Fakültelerin bahçeleri Beyoğlu, Beşiktaş, Maslak gibi üst düzey yerleşim alanlarıdır. Ha, ayrıca İTÜ'nün kampüsü ve fakültelerinin olduğu araziler Türkiye'nin en değerli arazilerinden birkaçıdır, onu da eklemek lazım. Yukarıda ODTÜ denildi diye şey ettim, aklıma takılıyor da bu, atlanmasın.

• istanbul ticaret üniversitesi şehir olarak iyidir başka bi özelligi yok itü nün
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

istanbul ticaret üniversitesi şehir olarak iyidir başka bi özelligi yok itü nün

Hmm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Birkaç güne kayıt olacam hiçbir ayrıcalık hissettirmediler tam tersine çoğu şeyi sıkıntılı geldi.Mesela boğaziçi/odtüde yurt konusu hiç sıkıntı değilken itüde sıkıntı.ayrıca harç parası sıkıntılıydı neyse ki harçlar kalktı.İnşallah mezun olduktan sonra bi ayrıcalık hissederim.

Üniversite ayrıcalığı yurt başvurusuyla oluyorsa sıkıntı var. Neyse.

İTÜ, 1773 yılında Osmanlı Devleti'nin kötü gidişini durdurmak ve devleti batı düzenine yaklaştırmak amacıyla mühendisler yetiştirmesi için kurulmuştur. Bir anlamda o zamandan bugüne modernize edilmiş ülkenin ve toplumun temelinde yatan unsurdur. Önümüzdeki eğitim yılı İTÜ'nün 240. yılı olacak. Ve hâlâ İTÜ ülkedeki en iyi eğitim kurumlarından biriyse, bunun sebebi kendi kendini yenilemeyi başarabilmesidir.

He, Anadolu üniversiteleriyle arasında ne gibi farklar var derseniz, şu kriterlere göre karşılaştırma yapılabilir: Laboratuvar sayısı, laboratuvar ekipmanları ve bu ekipmanlarla hangi deneylerin/araştırmaların yapılabildiği; bilimsel makale sayısı, fakülte sayısı, kampüs imkanları, şehir faktörü, kütüphane imkanları ve içeriği, akademisyen kadrosu, öğrenci profili, sosyo-kültürel yaşamı destekleyebilmesi, sportif aktiviteler vs.

İTÜ'de tüm bu unsurlar yüksek düzeydedir ve de belli başlı Anadolu üniversiteleri hariç bu imkanları sağlayabilen pek üniversite yoktur. Kendini geliştirmek tabii ki önemlidir fakat İTÜ'de kendini geliştirmek çok daha kolay olduğu gibi aynı zamanda da hakkı verildiğinde çok daha üst düzeye gelinebilir.

Bu arada, ODTÜ denmişken bir şey diyeyim. ODTÜ'nün kampüsünden çıkılmak istenmediği, İTÜ'nün ise böyle bir imkanın olmadığından bahsediliyor. Doğrudur, ODTÜ'nün büyük ve içinden çıkılmaya ihtiyaç duyulmayan bir kampüsü vardır ama İTÜ'de İstanbul'dadır. Fakültelerin bahçeleri Beyoğlu, Beşiktaş, Maslak gibi üst düzey yerleşim alanlarıdır. Ha, ayrıca İTÜ'nün kampüsü ve fakültelerinin olduğu araziler Türkiye'nin en değerli arazilerinden birkaçıdır, onu da eklemek lazım. Yukarıda ODTÜ denildi diye şey ettim, aklıma takılıyor da bu, atlanmasın.

Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

istanbul ticaret üniversitesi şehir olarak iyidir başka bi özelligi yok itü nün

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

"Bir farkı yok iş sende biter. Amcamın komşusunun kuzeni Elazığ'dan mezun 5.000 TL ile işe başladı."cılar konuyu basmamış hayret.

Bir an ciddi ciddi okuyordum lan.
  • pişman etmeyin beni odtü yazdım diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miü

pişman etmeyin beni odtü yazdım diye.

Bölümden bölüme farkeder elbette ama bu iki üniversite mühendislik konusunda Türkiyenin en iyi üniversiteleridir.
    Birinci sınıf ya da hazırlık öğrencileri genelde kendi üniversitesini överken diğerini kötüler sadece o kadar:) o da karşı tarafı bilmemekten kaynaklanıyor genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miü

pişman etmeyin beni odtü yazdım diye.

Sen niye pişman oluyorsun ki? Anadolu derken ODTÜ'yü felan da mı kattın işin içine? ODTÜ/Hacettepe/Bilkent/TOBB vs. dahil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 1 Eylül 2012; 19:21:55 >
  • Yıldız Davutpaşa'da kampüs kuracam diye ar-ge ye paraayıramıyor.Yıldız daha oturmadı o yüzden bu kadar geride bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelpoy

mezun olduktan sonrası içini soruyorum,ayırt edici özellikleri nelerdir ? dili daha iyi öğrenmesi mi ,eğitimi daha iyi alması mı veya ney ... ?

http://forum.donanimhaber.com/m_64737676/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64737676
  • quote:

Orijinalden alıntı: müendis

quote:

Orijinalden alıntı: pelpoy

mezun olduktan sonrası içini soruyorum,ayırt edici özellikleri nelerdir ? dili daha iyi öğrenmesi mi ,eğitimi daha iyi alması mı veya ney ... ?

http://forum.donanimhaber.com/m_64737676/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64737676

http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=1368585&lastPostViewType=1

ne var ne yok

• Teknik universite olmasi,disiplinlerinin cogu muhendis oldugu icin yatirimlarini da bu dogrultuda yapar mesela ornek olarak icindeki uydu gozlem istasyonunu verebiliriz. Jeoloji, uzay, haberlesme gibi bircok alanina ortak hizmet eden bir imkan. Yanilmiyorsam turkiyede toplam 2 universitede bu imkan vardi. Yani arge falan isteniyorsa itu teknik uni oldugu icin cok buyuk avantaj
    Mumkunse yurt disinda yapilacak olan bir arge ama :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midicronica -- 3 Ağustos 2016; 17:41:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midicronica

Teknik universite olmasi,disiplinlerinin cogu muhendis oldugu icin yatirimlarini da bu dogrultuda yapar mesela ornek olarak icindeki uydu gozlem istasyonunu verebiliriz. Jeoloji, uzay, haberlesme gibi bircok alanina ortak hizmet eden bir imkan. Yanilmiyorsam turkiyede toplam 2 universitede bu imkan vardi. Yani arge falan isteniyorsa itu teknik uni oldugu icin cok buyuk avantaj
    Mumkunse yurt disinda yapilacak olan bir arge ama :D

Neden hortlattın yavrum sndjdjidi

• İTÜ çöp. Turkce ingilizce karistirmayi planlamalari mi dersin, elektrik elektronik bolumu olmamasi mi dersin... Yurttaki tipler hikayeler mi dersin. En iyi teknik universitelerin 80-90 binden adam almamasi lazim arkadas sonra okul boka baktiyor.

• Abi nasil oldugunu bilmiyom ama 5. Sayfada falan okudum bu konuyu hic bakmadim valla tarihe :D

• aynen :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.