Şimdi Ara

İTÜ vs Bilkent

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
3
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Öncelikle herkesi tebrik etmek istiyorum sonuçların da açıklanmasiyla. Aradığını bulanlar ve bulamayanlar için her şeyin hayırlısını diliyorum :) Tercihler konusunda benim de birtakım kafa karışıklıklarım var. Okuyan olursa ben de kendi durumumdan bahsetmek istiyorum.

    Geçen sene sayısaldan 37k ile mezuna bıraktım. Hedefim endüstri mühendislikleri veya itüde işletme mühendisliğiydi. Bu sene de 14.5k gibi bir sıralama geldi ve hedeflerim yine aynı. Bana en uygun bölümler bu şekilde. İTÜ işletme mühendisliği geçen sene 16.5k ile kapatmış çok büyük bir çekiş olmazsa olabilecek bir tercih gibi. Diğer bir seçeneğim de Bilkent ücretli endüstri mühendisliği. Maalesef %50 burslusunu yine iki üç soruyla kaçırıyorum sanırım (daha fazla da olabilir).

    Kardeşim de girdi bu sene. Onun hayali hep Bilkentte bilgisayar mühendisliği okumaktı ama bu kolda rekabet çok fazla takdir edersiniz ki, onun da burslular olmuyor ücretlisi olabilecek gibi. Bu noktada ailemiz sağ olsunlar bir küçük arsamız var orayı satarız,kredi çekeriz ama ikinizi de okuturuz Bilkentte diyorlar. Lütfen yanlış anlaşılmasın asla maddiyatla hava atmak gibi bir düşüncem yok zaten bizi okutmak için ayrılan bütçe de var olan malı mülkü satınca doğacak gibi.

    Ben de bu noktada şunu düşünüyorum: eğer itude işletme mühendisliği okumakla bilkentte endüstri mühendisliği okumak arasında bilkentin ücretine değecek kadar bir ayrım yoksa tercihimi ituden yana kullanayım. Hem böylece kardeşimle diğer senaryoya göre nispeten daha rahat öğrencilik hayatımız olmuş olur, ailemiz de daha rahat eder. Son zamanlarda da İTÜ hakkında pek iyi şeyler duymuyoruz bu da korkutucu biraz.

    Eğer forumda İTÜden olan arkadaşlar varsa katkı sağlarlarsa çok sevinirim. Ayrıca herkesin fikirlerine de açığım. Her şey gönlünüzce olsun :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jessepinkmannn kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık bi 700bin ₺’lik bir yatırım olur. Üstüne birikiminiz kalmayacaksa kötü bir tercih olabilir. Yüksek lisans yapmak isterseniz tamamen burslu olsanız bile taşınmak ev kiralamak derken bugünün parasıyla bir 100biner ₺ kadar birikim gerekir. İkiniz de yarı burslu ingilizce eğitim veren başka bir vakıfta okursanız başarılı olduğunuz takdirde rahatça yüksek yapabilirseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız. Peki İTÜ hakkında genel olarak bir duyumunuz var mı? Benim merak ettiğim biraz da bu. Gerçekten söylenildiği gibi geriye mi gidiş var? Tekrardan teşekkür ederim fikir verdiğiniz için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mschanandlerbong M kullanıcısına yanıt
    Türkiye şu an var olan tüm kurumlar gibi itü’nün de boğaziçi’nin de içi yavaş yavaş boşaltılıyor.

    Online dönemi de çok sağlıklı geçiremediler. En büyük eleştiri ne olduğu bilinmeyen bir tık zararlı bir yazılımı yükletmeleriydi. Sağlıklı ve kopyasız bir sınav için kamera önemli. Bilkent de bir sürü derste kameralı sınav yaptı. Bence yapılan eleştirilerin dozu abartı. İTÜ hala iyi bir okul. İşletme mühendisliğinin hocalarına da göz at. Bilkent endüstri ile karşılaştır. Dünyalar kadar fark yoksa bölümden meun olup amerikada yüksek lisans yapabilen kayda değer bi oran varsa seçilebilir. 50% başka bir vakıf dememin sebebi referans açıkçası. Güzel referanslar gerekebiliyor yüksek için ve devlet üniversitelerinde tutucu davranabiliyorlar. ODTÜ’de biraz tutucu olduklarını 1. ağızdan duydum mesela. Mezunlara okuyan öğrencilere ulaşmaya çalış. LinkedIn hesabı aç. Güzelce kendini tanıt kısaca bu olayı sor. Yüksek lisans yapan birileri varsa daha tatmin eden cevaplar alabilrsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Yol gösterdiğiniz için gerçekten teşekkür ederim. Önerileriniz dikkate alacağım. Vakit ayırdığınız için tekrardan teşekkürler :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam Mithrandir. hocam itü işletme müh.de okuyordu eğer ulaşabilirseniz yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OutOfTime47 -- 31 Temmuz 2020; 0:5:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OutOfTime47 kullanıcısına yanıt
    Aa direkt bölümü okuyan birisinin olması çok güzel. Sağ olun hocam bildirdiğiniz için. Müsait bir vakitte ulaşmaya çalışırım kendisine. İyi akşamlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mschanandlerbong M kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam sizede iyi akşamlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • itü işletmedeyim. bilkent endüstri>itü işletme. ama o kadar fiyat farkına değmez. %50 burslusuna bile değmez.
  • asssla ama aslla o parayı verme bilkente, bilkentin daha iyi olduğu bir gercek ama bu fark kendin kapatamayacagin kadar degil kesinlikle. itü hakkinda duydugun kotu seyler tamamen yonetimle alakalı, cogu devlet universitesi gibi malum. ayrica yukarida arkadasin dedigi gibi istanbul maslakta olmasi isletmeciler icin mukemmel bir avantaj. en sonunda karar sizin tabi ki umarim hayirlisi olur hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnothsnow -- 31 Temmuz 2020; 6:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.