Şimdi Ara

İTÜ ve DEÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ de ya da DEÜ deki duim lerden birine geçmeyi düşünüyorum . İTÜ nün çok büyük bir avantajı var mıdır DEÜ ye gitsem pişman olur muyum ? Çünkü İzmirde okumak benim için öncelikli önem arz ediyor da ...

• ben 2012 yılında itüde duim bölümüne girdim. 1 sene hazırlık okudum ve şu anda 3.sınıf öğrencisiyim. deü'yle karşılaştırma yapmaktan ziyade ben sana bizim okulu anlatıyım biraz.

bi kere bizim okulu diğer okullardan ayıran en önemli özelliği dönemler arasında abi-abla-kardeş ilişkisi olması ve herkesin birbirini tanıması, birbirine destek olması. itü'nün en büyük avantajı budur.

eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. dersleri sadece okuldaki derslere girip anlaman zor olacaktır. eğer işini iyi bilmek istiyorsan kendin okuldaki derslerden ayrı olarak bi çaba göstermen gerekir. ha bu durumda biz bildiklerimizi, tecrübelerimizi sizlere zaten aktarırız.

staj-iş bulma konusunda itü'de çok sorun yaşamazsın. ancak stajı bulabilmen için(özellikle kısa dönem stajlarda) torpilin olması çok çok büyük avantajdır. torpilin yoksa da kendini geliştirirsen(ikinci ve hatta üçüncü bir dil bilmen, not ortalamanı yüksek tutman gibi) stajlarını da halledebilirsin. ama yine de torpil bence okulun da önündedir.

hazırlık okulu maçkadadır, güzeldir ancak denizcilik fakültesinin yeri tuzlada ve sosyal olmak isteyen bir öğrenci için çok kötü. ulaşım büyük sıkıntı(kadıköy'e gitmek 1-1.5 saat sürüyor, metro yok, marmaray 2016'nın sonunda biticek diyolar). ancak bu yıl marina yapıldı(okula yürüyerek yarım saat uzaklıkta) biraz canlanma geldi. ama okulda yapabileceğin etkinlikler var tabi(okulun sitesinden bakabilirsin).

şimdilik aklıma gelenler bunlar. gelirse yine yazarım. sorularını da vakit buldukça yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridecymbal -- 1 Ocak 2016; 21:02:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ridecymbal

ben 2012 yılında itüde duim bölümüne girdim. 1 sene hazırlık okudum ve şu anda 3.sınıf öğrencisiyim. deü'yle karşılaştırma yapmaktan ziyade ben sana bizim okulu anlatıyım biraz.

bi kere bizim okulu diğer okullardan ayıran en önemli özelliği dönemler arasında abi-abla-kardeş ilişkisi olması ve herkesin birbirini tanıması, birbirine destek olması. itü'nün en büyük avantajı budur.

eğitim kalitesinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. dersleri sadece okuldaki derslere girip anlaman zor olacaktır. eğer işini iyi bilmek istiyorsan kendin okuldaki derslerden ayrı olarak bi çaba göstermen gerekir. ha bu durumda biz bildiklerimizi, tecrübelerimizi sizlere zaten aktarırız.

staj-iş bulma konusunda itü'de çok sorun yaşamazsın. ancak stajı bulabilmen için(özellikle kısa dönem stajlarda) torpilin olması çok çok büyük avantajdır. torpilin yoksa da kendini geliştirirsen(ikinci ve hatta üçüncü bir dil bilmen, not ortalamanı yüksek tutman gibi) stajlarını da halledebilirsin. ama yine de torpil bence okulun da önündedir.

hazırlık okulu maçkadadır, güzeldir ancak denizcilik fakültesinin yeri tuzlada ve sosyal olmak isteyen bir öğrenci için çok kötü. ulaşım büyük sıkıntı(kadıköy'e gitmek 1-1.5 saat sürüyor, metro yok, marmaray 2016'nın sonunda biticek diyolar). ancak bu yıl marina yapıldı(okula yürüyerek yarım saat uzaklıkta) biraz canlanma geldi. ama okulda yapabileceğin etkinlikler var tabi(okulun sitesinden bakabilirsin).

şimdilik aklıma gelenler bunlar. gelirse yine yazarım. sorularını da vakit buldukça yanıtlayabilirim.

Zahmet edip yazmışsın çok teşekkür ederim . İtü düşünüyorum ben de mantıklı olan o gibi . Bir de düz tabanlık dorun diye duydum . HHO muayenesinde fiz tabanlıktan elenmiştim de ne kadar doğru bilmiyorum bakalım hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• itünün mülakatını kafana fazla takma. hho en ufak sorunda bile eler seni ama itüde çoğu şey görmezden geliniyor maalesef

bir de şundan bahsetmek isterim. bizim bölüme gelmek isteyenler bu mesleği çok iyi araştırsın; çünkü, bu meslek diğerlerinden çok farklıdır. iyi araştırmadan gelmeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridecymbal -- 2 Ocak 2016; 11:32:48 >
  • Itü den mezun olup iş sıkıntısı yaşar mıyım birde torpilimiz yoksa staj yapamama durumunda ne olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü de lokal sistemi var deü de yavaştan oluşturuyor. Ama bu sisteme uymak zorunda değilsin. Çünkü işin içine girdikçe sana burda söylenen şeylerin yavaş yavaş anlamını anlıycaksın bende itü deyim. Bence yıldız gmim en mantıklı tercih kafan rahat beşiktaşta okursun. Ama ben dayanıklı adamım rahat ol dersen itü ye gel. Ama okul hayatın düşündüğün şeylerin ötesinde olcak sisteme uymam dersen uymayacak kadar güçlü müsün onuda okulda anlarsın. Haydi selametle.
  • yakın stajı bulmak zordur. Uzak nispeten daha kolay. Staj yapamazsan mezun olmayıp derslerini bitirip zabitlik yapcağın dönemde stajyerlik yapıp gelip okula mezuniyetini alırsın.Yani her türlü o stajı bi ara yapıcaksın zorunlu bunlar. İş sıkıntısı tamamen kişiye bağlıdır ve ne istediğine bağlıdır. İşsiz kalmak zordur başaranda vardır bunu ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deu mezunu kaptan ve muhendisle konustum; egitim olarak aralarinda fark yok.. Staj işi bireysel-torpil.. Itu ye bir iki sirket geliyomus fazladan bunlara girmek icin her anlamda cok saglam olmak lazim sanirim dunya capinda Chevron var sanirim.. Ama bu senin izmir de rahat okumana kiyasla ne kadar onemli sen biliyosun bunu.. Fark etmez bence..

Ozetle ben ikisi arasinda kalip izmir yakin oldugu icin deu yazacaktim.. Ama ikisindende vazgeçtim..

• quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

Deu mezunu kaptan ve muhendisle konustum; egitim olarak aralarinda fark yok.. Staj işi bireysel-torpil.. Itu ye bir iki sirket geliyomus fazladan bunlara girmek icin her anlamda cok saglam olmak lazim sanirim dunya capinda Chevron var sanirim.. Ama bu senin izmir de rahat okumana kiyasla ne kadar onemli sen biliyosun bunu.. Fark etmez bence..

Ozetle ben ikisi arasinda kalip izmir yakin oldugu icin deu yazacaktim.. Ama ikisindende vazgeçtim..

Ne yazcaksin hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Robb_Stark

quote:

Deu mezunu kaptan ve muhendisle konustum; egitim olarak aralarinda fark yok.. Staj işi bireysel-torpil.. Itu ye bir iki sirket geliyomus fazladan bunlara girmek icin her anlamda cok saglam olmak lazim sanirim dunya capinda Chevron var sanirim.. Ama bu senin izmir de rahat okumana kiyasla ne kadar onemli sen biliyosun bunu.. Fark etmez bence..

Ne yazcaksin hocam?

Yildiz teknik yazmaya karar verdim..

Sac sakal uniforma kurallari sebebiyle.. siralamam yetiyo sanirim hepsine..

Sen ne dusunuyosun? Siralama nasil gelfi?

• quote:

quote:

quote:

Ne yazcaksin hocam?

85k hocam. Deu gecen sene 92700 le kapatmis. Cok buyuk ihtimal tutacagini dusunuyorum. Zaten izmir istiyodum o yuzden sorun yok. Benim cok kotu gecmisti gelmicek diye cok korkuyodum ama buyuk ihtimalle gelecek. Bende farkli bir meslek yazmaya karar verdiniz sandim. Ytu mantikli gercekten

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne yazcaksin hocam?

85k hocam. Deu gecen sene 92700 le kapatmis. Cok buyuk ihtimal tutacagini dusunuyorum. Zaten izmir istiyodum o yuzden sorun yok. Benim cok kotu gecmisti gelmicek diye cok korkuyodum ama buyuk ihtimalle gelecek. Bende farkli bir meslek yazmaya karar verdiniz sandim. Ytu mantikli gercekten

Gelir hocam deu rahat ol.. Ben de izmir de yasamayi tercih etsek olsam deu kafam rahat yaziyodum fakat aklim karisti ve istanbul dedim.. hayirlisi bakalim..

• Hocam ikiside olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.