Şimdi Ara

itü uzay mühendisliği okuyan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölüm hakkında pek bilgi bulamadım mezunları ne yapıyor imkanları vb nasıl yurt dışında iş bulabiliyorlar mı

• +1
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben henüz bölüme başlamadım bu yıl hazırlık okudum fakat biraz bahsetmek gerekirse uzay mühendisleri savunma sanayi ve uçak sanayi başta olmak üzere otomotiv ve makine imalat sektörü de dâhil geniş bir alanda istihdam edilirler.

Genelde bölümdeki öğrenciler roket ve uydu üzerine çalışırlar. Aynı zamanda uçak dersleri de alması o alanda da çalışabilmesini sağlar. İsterse alanında çok rahat iş bulur (türkiye dahil). Mühendise ihtiyaç çoktur ama mezun sayısı çok az olduğu için kadrolar boş kalmaktadır. Makina, elektrik-elektronik,bilgisayar vs. alanlara göre daha spesifiktir fakat artık her yerde kendi alanında uzmanlar daha öncelikli olarak tercih edilir. Başarılı her öğrenciye bütün kapılar sonuna kadar açılır.Hedefiniz savunma sanayii ise orda da maaşlar da dolgundur.Bu maaş meselesi birazda lisans hayatınızda kendinize katacaklarınıza ve tabi mezun olduktan sonra çalıştığınız yer ve mevkiye bağlıdır.

Bölüm hakkında bilgi kıtlığı olduğu için henüz beklediği ilgiyi görmemektedir.

Astronomi, astronotluk veya astroloji ile alakası yoktur. İş yapması için ülkesinde uzay üssü olmasına gerek yoktur.

Bazı çalıştıkları yerler şuralardır:

► üniversite ve araştırma kurumları(tubitak-sage, tübitak-uzay vb.)

► savunma sanayi

► uçak ve havaaraçları sanayi(roketsan, havelsan vb.)

► türk hava kurumu (thk)

► türk hava yolları(thy)

► türk havacılık sanayi(taı)

► türk havacılık ve uzay sanayi a.ş.(tusaş)

► yurtdışı kuruluşlar(üniversiteler, nasa, delta aerospace, esa, microsoft vb. özel kuruluşlar )

► malzeme geliştirme ve üretim sektörü

► bilişim ve yazılım sektörü

► hava ikmal bakım merkezleri

► ticari hava yolu şirketleri

► endüstriyel kuruluşlar

► makine imalat sektörü

► kamu kuruluşları(belediyeler, bakanlıklar, savunma sanayi planlama koordinasyon müdürlüğü, devlet planlama teşkilatı, sivil havacılık genel müdürlüğü vb.)

► havacılık ve uzay ar-ge kurumları

► türk silahlı kuvvetleri(kara ve hava kuvvetleri komutanlığı)

http://eskiweb.uubf.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=2101 burayı ziyaret ederek bölüm hakkında çeşitli konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.