Şimdi Ara

İtü-Odtü muhendislik mi Tıp mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eminim çoğu tıp okuyan veya üniversite için hazırlanan kişilerin aklındaki en büyük sorulardan birisi ben de tıp1 deyım aynı sorunun cevabını şiddetle merak ediyorum tıp seçmemdeki ana etken paraydı bunu saklamıyorum lakin acaba itü yada odtüye gitseydim ki gidersem pc mühendisliği düşünüyordum daha mı iyi olurdu benim için odtü itü mezunu arkadaş varsa bilgilendirirse sevinirim doğuda bir pratisyen maaşının 6-7 olduğunu düşünmekte de fayda var bence yani şöyle diyeyim sabah 9 akşam 5 ayda min 7000-8000 kazandırcak olan meslek hangisidir intertte forumda her kafadan bir ses çıkıyor kime güvenip kime güvenmiyeceğini bilemiyor insan gerçekten işin içinde olan bilgili kişilere ihtiyacı var aklında bu soru olanların hala merkezi yatay geçiş sistemiyle itüye geçebilirim imkanım var lakin dediğim gibi kafam çok karışık
    http://www.drtus.com/yeni/m/anasayfa.php?sayfa=forumlar&islem=konuoku&cat_id=18&forum_id=215&topic_id=107928 mesela şöyle bir konu buldum gerçekliği nedir bide sadece döner kısmı aldıkları paranın cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

İTÜ-ODTÜ Mühendislik mi Tıp mı?

İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Türkiye'nin en saygın teknik üniversiteleri arasında yer alır. Her iki üniversite de mükemmel mühendislik bölümleriyle bilinirken, ODTÜ aynı zamanda seçkin bir tıp fakültesine sahiptir.

Mühendislik

Mühendislik, fiziksel dünyadaki sorunlara çözümler üreten disiplinler bütünüdür. Bu alanda uzmanlaşmak, edindiğin bilgi ve becerilerle çeşitli sektörlerde kariyer fırsatları sunar. İTÜ ve ODTÜ, makine, elektrik-elektronik, inşaat ve bilgisayar mühendisliği gibi geniş bir mühendislik programı yelpazesi sunar.

Tıp

Tıp, insan sağlığı ve hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Tıp fakültesi, hastaları teşhis etme, tedavi etme ve onların sağlığını ve zindeliğini koruma yeteneklerini geliştirmek için gerekli teorik ve pratik bilgiyi sağlar. ODTÜ Tıp Fakültesi, Türkiye'nin önde gelen tıp fakültelerinden biri olarak kabul edilir.

Hangisi Sizin İçin Uygun?

Mühendislik ve tıp, kendine özgü avantajları ve zorlukları olan iki farklı meslek yoludur. İTÜ veya ODTÜ'de mühendislik eğitimi almakla ilgileniyorsan, matematik ve fen bilimlerine ilgi duymalı ve problem çözme konusunda yetkin olmalısın. ODTÜ Tıp Fakültesi'nde okumayı düşünüyorsan, biyoloji ve kimya konularında güçlü bir temele ve başkalarına yardım etme tutkusuna sahip olmalısın.

Sonuç olarak, İTÜ ve ODTÜ, mühendislik ve tıp alanlarında mükemmel eğitim fırsatları sunar. En uygun yolun hangisi olduğuna karar verirken ilgi alanlarını, güçlü yönlerini ve kariyer hedeflerini göz önünde bulundurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü-odtü müh. yurt dışına çıkabilme sansı en yükseksek meslek mühendisilktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

itü-odtü müh. yurt dışına çıkabilme sansı en yükseksek meslek mühendisilktir

Yurdisina cikinca durumlar daha da karmasik hale geliyo bence hindistan çin gibi ulkeleride isin icine katmak gerekiyo rekabet ortami buyuyo dedigim gibi 1.agizdan bu meslegin icinde olan kisiler bizi bilgilendirirse daha net dusunubeliriz cunku su an disardan bakiyoruz olaya

• yazıyı okumadım ama

1)internette anonim hesapların yazdıklarını okuyup, ciddiye alıp meslek seçimi yapmak net mallıktır.(bu mesaj dahil)

2)ingilizce okumayacaksan yurt dışında doktorluk yapman imkansıza yakın çünkü tavsiye mektuplarına usmle den daha çok önem veriyolar.bu durumda tanınmış veya tanınmamış bir amerikan hocadan mektup alırsan seni bir adım öne geçirir.

ayrıca amerikada doktorluk için 4-5 bin doları gözden çıkarman gerek.nedenini merak ediyosan google a dr çamsarı yaz, arat.

yani yurt dışı düşünüp parayı kırmak istiyosanız mühendislik daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

yazıyı okumadım ama

1)internette anonim hesapların yazdıklarını okuyup, ciddiye alıp meslek seçimi yapmak net mallıktır.(bu mesaj dahil)

2)ingilizce okumayacaksan yurt dışında doktorluk yapman imkansıza yakın çünkü tavsiye mektuplarına usmle den daha çok önem veriyolar.bu durumda tanınmış veya tanınmamış bir amerikan hocadan mektup alırsan seni bir adım öne geçirir.

ayrıca amerikada doktorluk için 4-5 bin doları gözden çıkarman gerek.nedenini merak ediyosan google a dr çamsarı yaz, arat.

yani yurt dışı düşünüp parayı kırmak istiyosanız mühendislik daha uygun.

Yurtdisi su anlik dusunmuyorum lakin ingilizce seviyem idare eder su an okudugum bölum min%30 ingilizce zaten sorum şuydu tr şartlarin itu pc mi yoksa tıp mı maaş calisma sartlarti rahatlik goz onunde bulundurularak cevaplanirsa sevinirim

• Bu soru nedense bana çok komik geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AquaSs

Bu soru nedense bana çok komik geliyor.

neden 18 19 yaşında birinin meslekleri yeterince bilememesi mi
    akrabalarının ailesinin durmadan aynı şeyi söyleyip gençlerin onlara inanması mı?
    saçma sapan eğitim sisiteminden geçip meslekler hakkında en ufak bir bilgi verilmemesi mi?
    bu yaşta biri meslekleri tam anlamıyla bilemez öğrenemez çevre baskısına açıktır ama işin içine girdikçe gerçeği görmeye başlıyo insan
  • bilgisayar mühendisliğinde o kadar kazanabilirsin ama en az 6-7 sene tecrübeli olmalısın. yada kendi şirketini kurmalısın ve tabiki çok çalışmalısın ama bu düşüncelerle geçersen blg. mühendisliğine çok başarılı olamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

bilgisayar mühendisliğinde o kadar kazanabilirsin ama en az 6-7 sene tecrübeli olmalısın. yada kendi şirketini kurmalısın ve tabiki çok çalışmalısın ama bu düşüncelerle geçersen blg. mühendisliğine çok başarılı olamazsın

şöyle diyeyim
    oturup inek gibi bir yığın not ezberlemek yerine zor bir türev integral sorunu zekamla mantığımla çözmeyi yeğlerim
  • 1. bu konunun yeri burası değil. eğitim ve sınavlarda alt başlık var silinir zaten yakında konun.
    2. eğer doğru anladıysam tıpta okuyorsun. şöyle güzel bir deyim var şey yapılmış şeyin davası olmaz diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

quote:

Orijinalden alıntı: AquaSs

Bu soru nedense bana çok komik geliyor.

neden 18 19 yaşında birinin meslekleri yeterince bilememesi mi
    akrabalarının ailesinin durmadan aynı şeyi söyleyip gençlerin onlara inanması mı?
    saçma sapan eğitim sisiteminden geçip meslekler hakkında en ufak bir bilgi verilmemesi mi?
    bu yaşta biri meslekleri tam anlamıyla bilemez öğrenemez çevre baskısına açıktır ama işin içine girdikçe gerçeği görmeye başlıyo insan

+999999999999

• rahatlık istiyosan ikiside değil.rahatlık deyince benim aklıma en uygun eczacılık geliyor onun dışındakiler sözel puanıyla alan yerler zaten, onları geçtim.

öncelikle tıp zordur diye bir algı var ama odtü-itü-boğaziçindeki bölümlerden zor değil.odtü ee de okuyan 3-4. sınıfa giden birini bul, sor."en az çapadaki öğrenci kadar çalışıyodur + zaten çoğu son sınıfta iş öğrenmek için çeşitli yerlere giriyorlar bunu eklersek iki katı zor bence.tıpın ise 2 yıl daha uzun olması nedeniyle dezavantajı var.

hadi birini seçtin mezun oldun diyelim.mecburi hizmete gitmek bana koymaz diyosan tıpta daha çok para kazanırsın çünkü amcamdan biliyorum o 1500-2000 ile girdiğiniz maaşlar anında artmıyor en az 2-3 sene içinde normal maaş alabilirsin, o da patronun gözüne girebilirsen.

birde özel sektörde çalışanlarını köle gibi çalıştıran patronlarda var.20 günlük yaz tatilinin ortasında "rusyadan müşteri geldi seninle görüşmek istiyorlar" diye istanbula çağırabilirsin.

tabii buna karşın doktorlarında nöbet derdi var.gecenin üçünde kalbi duran adamı hayata döndüreceksin.aynı şey işte.

kısacası para, saygınlık ve rahatlık(30-35 yaşından sonra) istiyorsan bunlara katlanman gerekecek.emin ol bunlara ben canlı tanık oldum.ikna olmadıysanda odtü ye veya herhangi bir devlet hastanesine gidip sor adamı dövmezler ya

• up
  • Elektrik Mühendisliği. Net 3-4 yıl kendini geliştir. 10bin lira maaşi var ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlimShay

Elektrik Mühendisliği. Net 3-4 yıl kendini geliştir. 10bin lira maaşi var ;)

nasıl bu kdr emin konuşabiliyorsunuz tanıdık fln var mı?
  • Birbirinden çok fazla farklı 2 bölüm tıpı da iyi bi mühendisliği de herkes yapamaz neyi seviyosan artık

• Var tabii. Kuzenım odtu ee mezunu:)

• Ya arkadas su soruyu soranlara cok gicik oluyorum. Doktoluk mu muhendislik mi seceyim dersen ikisinde de basarili olamazsin. Ikisinin de apayri nedenleri var secilmeleri icin. Sirf para icin doktorluga girersen muhtemelen okuyamazsin. Ben tip fakultesinde okudugum icin degil ama etrafimda cok tip okuyanlar oldugu icin anlatiyorlar. Kafanda kesin bisey yoksa tercih bile yapma bence. Ilk 15 bine girip tercih yapacagi yeri nasil bilmez bir insan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende katkı yapayım :D

Ekşi de okudum ve o kadar hosuma gitti ki sonradan bu konuyu görecekler icin paylasayım

"allah ilmi isteyene, zenginliği istediğine verir."
    arkadaşlar tercih yaparken bu cümleyi dikkate alın.
    sakin olun ve gayet rahat yapın tercihlerinizi.
    biliyorum bir çok kriteriniz olacak ve uzun uzun düşünüp karar vereceksiniz.
    para konusunu kafanıza takmayın, yukarıdaki cümle bildiğim kadarıyla hadistir ve umarım birazcıkta olsa sizi rahatlatmıştır.
    aşırı hoşuma giden ve doğruluğuna inandığım bir yaklaşımdır ayrıca.
    zaten şöyle bir durum var hangi meslekte olursanız olun işinizi iyi yaptınız mı para sizi takip edecektir.
    kesinlikle üniversiteleri, üniversite yaşantısı marjinalleştirmeden alın bu kararınızı.
    ha bir de para konusunda "ben para için iş yapmam ama yaptığım iş para yaparsa o başka" felsefesini benimserseniz sorun yok demektir.
    üniversite seçerken aklınız para ve para eksenli bir şeye takılır diye yazdım bunları.

şimdiden hepinize başarılar.
    umarım faydalı olmuşumdur..

Söyledigi soz hadis olsun veya olmasın gayet güzel bir söz.Biraz arastırdım anlam olarak sıkıntı yok "Kulun iradesi şart-ı adi olduğu için aslında her meselede (sadece zenginlikte değil, ilimde de hidayette de mülkiyette de vs...) Allah dilediğini dilediğine verir amma cüzi ihtiyariye bir şart-ı adi avansı verildi ise bu avans zenginlikte verilmemiştir ilimde verilmiştir, hidayette verilmiştir idarecilikte verilmemiştir gibi ayrımlara gidemeyiz."

Demem o ki bunu okuyan kisi sen gelecekte hayallerinde ne goruyorsun kardesim onu sec bu kadar.Mesela bende su hep olur Hani boyle hareketli müzikler olur adamı gaza getiren onları dinlerken gelecekte ne olmak istedigimi dusundugumde istedigim meslekte bir konuma gelmisim ve cok zevk alıyorum baska meslekte kendimi mutlu olarak dusunemiyorum yani bir tutku ile hayal ediyorum müzigin etkisiyle veborada olmalıyım diyebiliyorum, yani ne bilim belki sadece bende oluyordur ama yinede paylasmak istedim :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.