Şimdi Ara

Hacettepe Otomotiv mi ODTÜ Kimya Mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hacettepe Otomotiv mi ODTÜ Kimya Mühendisliği mi?

(En Son Oy Tarihi: 24.12.2020)
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki bölüm arasında inanılmaz ikileme düştüm.Her ikisine karşı inanılmaz bir ilgi veya nefretim yok.Hangisi hakkında fikir toplasam kimisi çok övüyor kimisi tavsiye etmiyor.Benim yerimde olsanız imkanı, bölüm gelecekteki durumu, yurt dışı imkanları açısından hangisini yazardınız?Bu bölümlerde okuyan, okumuş tanıdığı olan vs. yardımcı olabilirse çok iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Angelopsss

Hacettepe otomotivi sadece otomotiv olarak görmemek gerekiyormuş. Bir konu var bu bölüm Hakkında sürekli uplanıyordu. O konudan bilgi alabilirsin.

Aynen hocam savunma sanayi için vs. otomotiv yazmak daha iyi gibi şuan gözümde sizin de sıralamanız yakındı bana siz ne düşünüyorsunuz?
    Hocam savunma sanayiinde bu iki bölümü karşılaştırmak bile yanlış. Hacettepe otomotivde zorunlu almanca hazırlık ve zorunlu mercedes benz stajıda kalkmış. Kısaca genel olarak bir makina mühendisliği bölümü olmuş. Ankara'da olması ve ingilizce bir bölüm olması çok büyük avantaj. Şahsen ben kimyaya ilgim olmadığı için bu ikisini kıyaslamazdım hocam. 7.sınıftan bu yana aynı fikirdeyim. Eğer burayı seçersem umarım oradan savunma sanayiine geçebilirim. Şuanlık en uygun bu gibi görünüyor hocam sıralamama (mf4 22.8K) Sizin hedefiniz nedir?

Hocam savunma sanayiinde bu iki bölümü karşılaştırmak bile yanlış. Hacettepe otomotivde zorunlu almanca hazırlık ve zorunlu mercedes benz stajıda kalkmış. Kısaca genel olarak bir makina mühendisliği bölümü olmuş. Ankara'da olması ve ingilizce bir bölüm olması çok büyük avantaj. Şahsen ben kimyaya ilgim olmadığı için bu ikisini kıyaslamazdım hocam. 7.sınıftan bu yana aynı fikirdeyim. Eğer burayı seçersem umarım oradan savunma sanayiine geçebilirim. Şuanlık en uygun bu gibi görünüyor hocam sıralamama (mf4 22.8K) Sizin hedefiniz nedir?

Hocam aslında hep makine kazanmak odaklı çalıştım 23.5k geldi sıralamam bu sıralarda olursam direk hacettepe otomotiv yazacağım diyordum ama tercih dönemi kafam karıştı biraz ODTÜ'yü çok istediğim için.Kimisi de çok övdü kimya mühendisliğini.Ama şimdiye kadar geleceğimi makine düşünerek planladım o yüzden tutarsa otomotiv olacak muhtemelen.

• Ağlayan Koala kullanıcısına yanıt
    Bende odtü makina hayaliyle çıkmıştım hocam. Odtü ismi kafanızda yer ettiği için sizi arada bırakıyor ama kimya mühendisliği, makina hayali kuran birine uygun olacağını sanmıyorum. Hacettepe şuan bizim sıralamaya en uygun mühendislik gibi görünüyor. Eğer saf arabalar ile ilgili olsaydı pek seçmeyi düşünmüyordum ama genel olarak öğrenciler bir makina mühendisi olarak yetiştirildiğinden şuan burası gayet mantıklı. Zaten abet akreditasyonu alma potansiyelide bulunuyormuş. Almasa da sorun yok ama alırsa tadından yenmez yurt dışı düşünenler için. Hayırlısı olsun hocam tercihlerde yazarsanız yine konuşuruz. Aynı bölüme gidebiliriz sonuçta.

Bende odtü makina hayaliyle çıkmıştım hocam. Odtü ismi kafanızda yer ettiği için sizi arada bırakıyor ama kimya mühendisliği, makina hayali kuran birine uygun olacağını sanmıyorum. Hacettepe şuan bizim sıralamaya en uygun mühendislik gibi görünüyor. Eğer saf arabalar ile ilgili olsaydı pek seçmeyi düşünmüyordum ama genel olarak öğrenciler bir makina mühendisi olarak yetiştirildiğinden şuan burası gayet mantıklı. Zaten abet akreditasyonu alma potansiyelide bulunuyormuş. Almasa da sorun yok ama alırsa tadından yenmez yurt dışı düşünenler için. Hayırlısı olsun hocam tercihlerde yazarsanız yine konuşuruz. Aynı bölüme gidebiliriz sonuçta.

Hocam sizinle birebir aynıyız tercih zamanı aynen konuşuruz tekrardan detaylı şekilde.

• up up up

Orijinalden alıntı: izmirindağları

otomative ilgin varsa otomativ kimyaya ilgin varsa kimya

Çok mantıklı geldi hocam bence de bu ikilemde kalanlara baya faydası olacağını düşünüyorum bu yorumunuzun

Kimyager maddelerin kimyasal niteliklerini molekül yapılarını ve bunların ne şekilde değiştirilebileceği ve her cins kimyasal örneğin analizi konusunda çalışmalar yapar

Kimya mühendisi ise kimyagerlerin çalışmalarını ekonomik ve büyük ölçeklerde ( tonlar ) ürünlere dönüştürmek için gerekli üretim süreçlerini ve fabrikaları tasarlar bunu yaparken kimya fizik ve matematik bilgisini kullanır

bunu okuduktan sonra tekrar karar ver, odtü ve hacettepe karşılaştırması yapacak olursakta zaten cevap belli, mühendislik okuyorsan itüde odtüde okuyacaksın bu bir gerçek !

Orijinalden alıntı: tenefüseÇıkanMüdür

Hacettepe otomotivde almanca ve ingilizce hazirlik zorunlu

Hocam almanca hazırlık artık zorunlu değilmiş isteğe göre okunuyormuş

Orijinalden alıntı: tenefüseÇıkanMüdür

Hacettepe otomotivde almanca ve ingilizce hazirlik zorunlu

almanca hazırlık artık zorunlu değil isteğe bağlı.
    HACETTEPE OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ (MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ) KONUSUNA GİTMEK İÇİN https://forum.donanimhaber.com/hacettepe-universitesi-otomotiv-muhendisligi-makine-muhendisligi-bilgi-10k-25k-arasi-iceri--127501376-11
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.