Şimdi Ara

İTÜ neden forumda sevilmiyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Düşman

itü'yu araştırmadım valla, ama bu sene odtu kazanmış biri olarak odtü'nun muhteşem bi okul olduğunu söyleyebilirim. university ranking sitelerine bakınca egitim olarak odtü'nün itu den önde olduğunu görebilirsin, bu zaten çıplak bi gerçek bana kalırsa ama önemli olan sosyal imkanlar bence daha çok bu ikisi arasında kıyas yapıyorsak. sosyal imkanları inanılmaz, toplulukları çok aktif, okul inanılmaz ucuz. bedava Japonca kursu da var, 100 liraya tenis kursu da.. saymakla bitmez gercekten, üniversiteyi üniversite yapan şey kanımca bu. buralar meslek okulu değil, o yüzden sana katacağı çok şey olmalı. bi okulun farklı görüşleri barındıran bi kimliği olmalı ki itü'yu ziyaret etmiş biri olarak bence aralarındaki temel fark bu, odtü'de hoşgörüyü öğrenmek zorundasın. farklı bi doku var. kac okulda sosyalist düşünce topluluğu ile mescit isteyen insanlar aynı anda ilan dağıtabilir bunu düşünmek lazım.
    İtüyü araştırmadım diyorsun sonra odtü ile karşılaştırmaya çalışıyorsun, yanlış yapıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Aksini kimse söylemiyor İTÜ iyi bir okul ve size bir çok şey katar ancak top okul değil Türkiyede ilk 5 arasına girmez, Dünyada ilk 500 arasına girmez. Top ne demek iyice öğrenin
  • Üzerine alınmış birileri. Anlat bakalım çok biliyorsan, neye göre hangi üniversiteler top, hangileri değil ve üniversite ne işe yarar, neden gidilir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    2 bölümü hariç diğerleri 10 bin sınırında bile değil.
    Top demek zirve demektir, en iyi 3 hadi bilemedin 5 üniversiteye top diyebilirsin. Bunlar da ülkenin top üniversiteleri olur dünyanın değil. Boğaziçinde okuyan biri olarak söylüyorum ülkenin top üniversitesi ancak dünyanın değil. Ben gerçeklerle yüzleşiyorum siz de yüzleşin
  • sistem mit'te ve harvard'da aynı değil, alakası bile yok. ABD'de üni geçiş sınavı SAT diye bir şey var. 400 puan İngilizce, 400 puan Matematik, 400 puan da writing toplam 1200 puan alınıyor. writing önemli değil ancak ingilizce ve matematikten 800 puanda 790+ yapamayan biraz zor görür mit ve harvard'ı. okul burs da vermiyor.
  • itü'yü arastirmadim, itü'yü yerinde gördüm, öğrencileriyle hocalarla kulüpleriyle yerinde konuştum, bahsettiğim şey de eğitim değil ortam zaten. ortamla ilgili ve odtü ile ilgili sorusu olanlar mesaj atabilir, konuşuruz.

• Aquess kullanıcısına yanıt
    aynen öyle meslek lisesi mezunu adam gelip itü çöp diye başlık açabiliyor burada çok ciddiye alınmamalı burası
  • dünyada ilk 500de olmadığını kabul ediyorum fakat türkiyede nasıl ilk 5te itü olmaz
  • Buradakiler kendilerini bi halt zannediyorda ondan. Dhde konulara bakınca ilk binde 10bin dhli olması gerekiyor. 3-5 trollün elinde buralar, ciddiye almayın

• itü’yü genelde itü mezunları pompalıyor aman tanrım mükemmel diye. realite ise türkiye’de bir üniversite olduğu ve türkiye’deki diğer herşey gibi vasat olduğu. illa türkiyede okunacaksa ve mühendisliğe girilecekse boğaziçi odtü itü koç bilkent ytü bunlar bilinen üniversiteler. 100% burslu tutuyorsa vakıf olanlar kesinlikle daha mantıklı. cebinde bol para varsa daha az burs oranlarıyla da bence itü yerine koç bilkent yazılabilir diye düşünürüm hatta. ama sonuç olarak bu 5-6 üniversitenin hepsi birlikte vasat denebilir. sonuç olarak stanfordda okumuyorsunuz. şimdi dünya bu 5-6 üniversiteyle sınırlıymış gibi bir kabul alıp, sonra da türkiye’deki herşeyin en iyi ihtimalla vasat olduğunu da inatla bi kenara atıp, hayır hayır, itü MÜKEMMEL bir üniversite diyen itü’de okuyan ve mezunu olan arkadaşlar bu inkar dolu garip tavırlarla sadece itü nün reputasyonunu aşağı cekiyorlar diye düşünüyorum.

• Ben üniversite mezunuyum zaten, yüzleşmem gereken bir gerçek yok. Hiçbir iş veren sıralamaları bilmiyor ya da umursamıyor, her türlü sektörde de itülüler var. Okul ismi bile henüz iş deneyimin yokken daha fazla yere mülakata çağrılmanı sağlıyor sadece.

• gunners49 kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa ilk 5 değil de 6. 7. Ama çok başarılı köklü bir okul.

• Bana kalirsa sakladıkları imkanlar bakımından ilk 5 koç bilkent sabancı boğaziçi odtü,,, arkasından itü özyeğin ytü tobb gibi yerler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 7 Eylül 2018; 14:47:57 >
    İtü rezalet bir okul çöp yuvası dediğimi hatırlamıyorum
    iyi bir okul dedim kaliteli mezun verir dedim. Ancak top bir okul değil dedim. Bu yüzden dediklerin çok saçma. İyi üniversitenin mezunları burada iş bulur güzel yerlerde çalışır. Aralarında potansiyeli yüksek olanlar çok iyi yerlere gidebilir. Top üniversite mezunları ise microsoft, nvidia, intel gibi yerlerde çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 7 Eylül 2018; 15:11:32 >
  • Öyle dediğini ben de söylemedim zaten, basit bir soru sordum sadece.

• gunners49 kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi sabancı odtü koç bilkent

Bu 5 liden hangisinin yerine sokacaksın itüyü?

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    Bu benim de merak ettiğim bir soru ancak bunlardan sonraki segmente konulabilir.

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    bölümden bölüme değişir bu sıralama ee de ayrı ceng de ayrı olur bu sıralamalar.x üniversite büyüktür y üniversiteden mantığı yanlış bir mantık. tabii ki özellikle mühendislikte üniversitenin ismi çok önemli bu 6-7 üniversitede sıralamalar bölümden bölüme değişir örneğin ceng de itü ilk 5te olduğu aşikar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunners49 -- 7 Eylül 2018; 16:11:51 >
  • İTÜ'ye puanları yetmediklerinden dolayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşman kullanıcısına yanıt
    200k yapan bile itü kazanıyor knk
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.