Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
26
Favori
79.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boQ7niz

Orayantasyonu birinci sınıflara yapacaklar mı acaba?

hersene yapılıyor galiba, ama ders saati olduğu için ben gitmemiştim mesela. Oryantasyon da lab.lar geziliyor sanırsam, ama bunları gidip kendinde görebilirsin istediğin zaman. Hocalarla tanışma kısmına gelince kon111 dersi çok iyi bir derstir.Her hoca gelip kendi alanıyla ilgili sunum yapar, sorularınızı alır, yapacağınız şeylerle ilgili fazla hardcore olmadan yüzeysel anlatırlar. Bölüme karşı bilginiz ve güveniniz çok daha fazla artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

Orijinalden alıntı: eLysi0n

quote:

Kendi şirketlerini kurarken ne üzerine kurmuşlar?

onu sormadım , malesef soran da olmadı :(

otomasyon üzerine, ısıtma-soğutma sistemleri üzerine bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar kontrol mühendisliğinin önemini 4. sınfılar ve iş hayatındaki mühendisler bilir. Hiç ummadığınız yerlerde kontrol mühendisi yüksek rakamlarda çalışabilir. Örneğin: elektrk santrallerinde elektriğin eşit ve sabit dağıtımını bir kontrolör olan PLC ile yapıyorlar. Bunu programlamakta kontrol mühendisinin işidir. Ki böyle ok öneml, bir görevi yapan mühendisinde alacağı maaş 4bin tl++ olmaktadır. Ama buraya iş ilanı verilirken direk kontrol müh. diye değilde elektrik,elektronik, elektrik-elektronik müh. die bir ilan görebilirsiniz. Altında aranan özelliklere baktığınızda PLC programlama bilgisine sahip, deneyimi olan gibi bir yazı gördüünüzde, artık bunun sizin iş ilanı olduğunun farkına varmalısınız. Sizi rahatlatacaksa kontrol ile ilgili iş ilanlarında güç elektroniği, otomasyon, sinyalizasyon, gömülü sistemler.. gibi anahtar kelimeleri gördüünüzde o işi almanızın mümkün olduğunu düşünebilirsiniz

mertcanavar kontrol çapı zor mudur ? çünkü elektrik veya elektronikte okuyan yapar kontrol çapını bizden bir adım önde olur.

aslında kontrol muhendisi , elektriğe çap yapsa daha mantıklı olur diyorum yada zor gibi görünüyor olabilir ama elektronik haberleşmeye çap yapmalı.

bunların 2 si aynı anda yürür mü sence?

senin uçak çapın nasıl gidiyor bu arada , zor mu temposu nasıl ?. okul yeni açıldı ama fikir olusmustur biraz .

• quote:

mertcanavar kontrol çapı zor mudur ? çünkü elektrik veya elektronikte okuyan yapar kontrol çapını bizden bir adım önde olur.

aslında kontrol muhendisi , elektriğe çap yapsa daha mantıklı olur diyorum yada zor gibi görünüyor olabilir ama elektronik haberleşmeye çap yapmalı.

senin uçak çapın nasıl gidiyor bu arada , zor mu temposu nasıl ?. okul yeni açıldı ama fikir olusmustur biraz .

Kontrol çapı zordur, yapılırsa güzel olur. Ancak, çapı kazanmak zaten zor ve yapmak ayrı bir zor. Bir öğrencinin bir bölüme çap yapma olayı özeldir. Mesela kontrol-elektrik çapı güç elektroniğine süper gider. Uçak-kontrol çapının savunma sanayii için ideal olduğu düşüncesindeyim. Kontrol-elektronik çapına gelince, bence gereksiz.
    Benim uçak çapı yeni başladı, dilekçeler zart zurt derken bu hafta öldüm. Şuanda gelecek pek parlak gözükmüyor, okul zaten 1 yıl uzuyor ancak 2 yıl uzamasında diye 2 ders ala ala gidersem, 3.sınıftaki ağır kontrol derslerinden korkuyorum. Yaz okuluna gidersem de, tatil kalmıyor, malum çap bölümününde stajını yapmak zorunlu.
    Bir de bunlar yetmezmiş gibi çoğu dersin sadece belli bir dönem ve belli bir saatte açılması, ilerleyen dönemlerde bana sıkıntı çıkaracak gibi duruyor. 4.yarıyılı bi atlatayım(EMAG,SİSMOD,ÖLÇME), o zaman belli olacak herşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

quote:

Kontrol çapı zordur, yapılırsa güzel olur. Ancak, çapı kazanmak zaten zor ve yapmak ayrı bir zor. Bir öğrencinin bir bölüme çap yapma olayı özeldir. Mesela kontrol-elektrik çapı güç elektroniğine süper gider. Uçak-kontrol çapının savunma sanayii için ideal olduğu düşüncesindeyim. Kontrol-elektronik çapına gelince, bence gereksiz.
    Benim uçak çapı yeni başladı, dilekçeler zart zurt derken bu hafta öldüm. Şuanda gelecek pek parlak gözükmüyor, okul zaten 1 yıl uzuyor ancak 2 yıl uzamasında diye 2 ders ala ala gidersem, 3.sınıftaki ağır kontrol derslerinden korkuyorum. Yaz okuluna gidersem de, tatil kalmıyor, malum çap bölümününde stajını yapmak zorunlu.
    Bir de bunlar yetmezmiş gibi çoğu dersin sadece belli bir dönem ve belli bir saatte açılması, ilerleyen dönemlerde bana sıkıntı çıkaracak gibi duruyor. 4.yarıyılı bi atlatayım(EMAG,SİSMOD,ÖLÇME), o zaman belli olacak herşey.

uçak çapını bitirirsen hangi şirketlerde çalışabilirsin?
    diger mesajlarında hedefim aranan adam olmak demiştin. maaşın ne kadar olur acaba?
    ben bu maaş konusunu da baya takmıs durumdayım aslında. hazırlık dahil 5 sene okuyup 2 bin almak istemiyorum. işe girer girmez 4-5 bin alacak halim yok ama 2-3 senelik iş hayatından sonra da 2 milyar almak istemiyorum.
    geçen seneki mezunlarla konuşmuşlugun vardır , onlar iş bulabilmişle mi acaba haberin var mı? birde bu seneki son sınıflarda hava nasıl , iş kaygıları var mı bilgin varsa paylaşır mısın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLysi0n -- 23 Eylül 2011; 19:55:47 >

• Okuldaki elektrik mühendisleri kulubunun autocad eğitimi bizim işimeze yarar mı? Öğrenirsek faydası olur mu?
  • quote:

uçak çapını bitirirsen hangi şirketlerde çalışabilirsin?
    diger mesajlarında hedefim aranan adam olmak demiştin. maaşın ne kadar olur acaba?
    ben bu maaş konusunu da baya takmıs durumdayım aslında. hazırlık dahil 5 sene okuyup 2 bin almak istemiyorum. işe girer girmez 4-5 bin alacak halim yok ama 2-3 senelik iş hayatından sonra da 2 milyar almak istemiyorum.
    geçen seneki mezunlarla konuşmuşlugun vardır , onlar iş bulabilmişle mi acaba haberin var mı? birde bu seneki son sınıflarda hava nasıl , iş kaygıları var mı bilgin varsa paylaşır mısın ?

Uçak çapından sonra TAI,THY Teknik,ROKETSAN,HAVELSAN gibi şirketlerde daha kolay pozisyon bulabileceğimi düşünüyorum. Benim istediğim kontrol müh. olmak, anadalım tehlikeye düşmediği sürece çapa devam edeceğim. Maaşımın ne kadar olacağını bilemem, o benim kendimi ne kadar geliştirdiğime bağlı (ingilizce, teknik bilgi, projeler, kendini iyi tanıtma). Maaş konusuna şimdi takman saçma bence, kendine güvenin olsun. Bir kere İTÜden mezun olacaksın, o bile iş bulmanda öncelik demek. 2-3 senelik iş hayatından sonra 2 milyar alman sana bağlı birşey. Geçen seneki mezunlarla konuşmuşluğum maalesef çok az. Bildiklerimden 2si yurtdışında yükseklisansta, 4ü İTÜ'de yüksek lisansta, 1i SIEMENSte. Yüksek lisanstakilerden birkaçı İTÜ Arı teknokentteki şirketlerde çalışmaktalar. Birkaç mezunlarda dier şirketlerde çalışmaktalar. Aldıkları maaşlar ise iyi seviye de. Bu seneki son sınıfları merak etmişsin, kulüp odamıza uğrayıp kendin konuşmayı deneyebilirsin.

• quote:

Okuldaki elektrik mühendisleri kulubunun autocad eğitimi bizim işimeze yarar mı? Öğrenirsek faydası olur mu?

Derslerimiz için diyorsan hayır, ancak öğrenmenin zararı olmaz. İlerde ummadığın yerde işine yarar. Bence istiyorsan kesinlikle git.
  • Sizlere söylediğim şirketlerin kontrol mühendisliğine direk olarak ihtiyaç duymasu ve bunu desteklemek üzere sadece kontrol mühendisliğine yönelik lab. açmalarına yeni bir örnek daha;

Rockwell Automation İTÜ’ye 600 Bin Dolarlık Laboratuvar Açıyor
    05 Ekim 2011
    Dünyanın önde gelen Endüstriyel Otomasyon firması Rockwell Automation'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya CEO'su Keith Nosbusch ve beraberindeki heyet, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi ile İTÜ Kontrol Mühendisliği’ndeki 'Hareket Kontrolu ve Otomasyonu' laboratuvarına yapılacak olan 600 bin dolarlık yatırımı görüştü.

İTÜ Rektörlüğünde gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fevzi Ünal, Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Usta, Kontrol Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Gökaşan, Bölüm Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ali Fuat Ergenç, Rockwell Automation’dan Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya CEO'su Keith Nosbusch, Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan (1998 Yılı İTÜ Elektrik Bölümü Mezunu), Prof. Dr. Seta Boğosyan (University of Alaska Fairbanks) Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Hedwig Maes, Güney Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Direktörü Urs T. Marti katıldı.

Heyetler arası görüşmede, kurulacak laboratuvarın, üniversite ile işbirliğinin ilk aşaması olması ve bu işbirliğinin artarak devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Görüşme sonrası, Keith Nosbusch, Elektrik Elektronik Fakültesi’nde düzenlenen seminerde İTÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler ile biraraya geldi. Nosbusch, ileri teknoloji ürünü olan endüstriyel otomasyon araçlarının İTÜ öğrencileri tarafından öğrenilmesinin ve kullanılmasının firmanın Türkiye'deki varlığını arttıracağını ve yeni iş imkânlarını doğuracağını belirtti. Firmanın çalışma sahalarını ve gelecek planlarını anlatan Nosbush, İTÜ’nün çok disiplinli bir alt yapısı olduğunu, kurulacak olan laboratuvarda öğrencilerin alan derslerini yapmalarının yanı sıra laboratuar ortamında en yeni teknolojiyi kullanacaklarını söyledi.

İTÜ Elektrik Fakültesi Kontrol Mühendisliği Bölümü’ne kurulacak olan laboratuvarın Şubat 2012 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

http://www.itu.edu.tr/tr/Haber/?8ccfb4ad-ff7f-4c91-8a73-87edf0b99198

• Merhaba, ben suan bilg. programcılıgı 2. sınıf ögrencisiyim istanbul aydın üni (tam burslu), bu sene, malum 2 yıllıklar için dgs sınavı var ve ösym nin sitesinden dgs broşürüne baktım, kontrol mühendisliğine geçebildiğimi gördüm, zaten bi bilg. mühendisliği ile birde kontrol mühendisliğine geçebiliyorum diğer bölümler tırt, paylaştıgın yazıyı okudum ve bölüm benimde çok hoşuma gitti, etrafın bilgisayar mühendisi kaynaması bölüme olan ilgimi epey azalttı, şimdi benim merak ettiğim bi konu var, dgs ile geçeceğimden(inş ) acaba çap veya yandal yapabilme gibi bir şansımız oluyor mu, kredileri sayıp yaklaşık 3 sene kadar daha okuyacagım diye biliyorum ama çap olanagımız var mı bilmiyorum, bu konuda da bilgilendirme verebilirsen nasıl mutlu olurum anlatamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Opeth

Merhaba, ben suan bilg. programcılıgı 2. sınıf ögrencisiyim istanbul aydın üni (tam burslu), bu sene, malum 2 yıllıklar için dgs sınavı var ve ösym nin sitesinden dgs broşürüne baktım, kontrol mühendisliğine geçebildiğimi gördüm, zaten bi bilg. mühendisliği ile birde kontrol mühendisliğine geçebiliyorum diğer bölümler tırt, paylaştıgın yazıyı okudum ve bölüm benimde çok hoşuma gitti, etrafın bilgisayar mühendisi kaynaması bölüme olan ilgimi epey azalttı, şimdi benim merak ettiğim bi konu var, dgs ile geçeceğimden(inş ) acaba çap veya yandal yapabilme gibi bir şansımız oluyor mu, kredileri sayıp yaklaşık 3 sene kadar daha okuyacagım diye biliyorum ama çap olanagımız var mı bilmiyorum, bu konuda da bilgilendirme verebilirsen nasıl mutlu olurum anlatamam

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,

www.sis.itu.edu.tr sitesinde yönetmeliklerden çap ve yandan senato esaslarına baktığımda dgs ile ilgili bir madde göremedim. Engel yok sanırsam, ama yine de
    öğrenci otomasyonunu arayıp bilgi almanızı öneririm İTÜ Öğrenci İşleri Dekanlığı Tel: 0212 285 34 00

• Benim bir sorum vardı. Bu abb bursu ile ilgili . Bu bursun avantajları neler?İlk defa geçen sene başlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boQ7niz -- 4 Kasım 2011; 22:07:45 >
  • Neyi kontrol ediyordununuz siz

Tamam tamam biliyorum iğrenç; sınıftan bi arkadaş kontrolde de onu sinir ediyorduk böyle
  • quote:

Benim bir sorum vardı. Bu abb bursu ile ilgili . Bu bursun avantajları neler?İlk defa geçen sene başlamış.

Geçen sene verilmeye başlandı, ben de başvurdum. Öncelikle parası yüksek bir burs :D, bunun yanısıra staj yapma kolaylığı vb. şeyler sağlar diye düşünmekteyim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 8 Kasım 2011; 19:16:27 >
  • O haftada hergün birşey var. Kontrol ve Otomasyon Kulübü biraz geç kaldı gezi için.
  • quote:

O haftada hergün birşey var. Kontrol ve Otomasyon Kulübü biraz geç kaldı gezi için.

Bayağı bir geç cevap yazıyorum ama, gezileri biz değil firmalar boş oldukları zamana ayarlıyor. Umarım bundan sonrakilere gelebilirsin
  • Savunma sanayisindeki şirketlere bir gezi vardı ve katıldım.
    Kontrol müh. olarak direk çalışabileceğimiz savunma şirketlerinde

En başta Tübitak-Sage geliyor.http://www.sage.tubitak.gov.tr/
    - Kontrol birimi var; güdüm kontrol ve seyrüsefer sistemlerinde görev almaktayız.Zaten güdümlü füze dediğimizde kontrol olmazsa olmaz. En son yaptıkları SOM projesi ile, füze istenen bir rotayı takip edebilmekte. ( 10 yıl önce Amerika zaten yapmıştı diyenleriniz olabilir, ama bu tamamen Türk yapımı).

Aselsan
    -Zaten belirtmiştim, ama gidip gördüklerimi yazmak istedim; kontrol olarak tank kulesi için yapılan atış kontrol sistemlerini örnek vercem. Tabi bunun yanında bir sürü projesi var ama benim hoşuma giden oydu . İnsansız araçlardan..........

Vestel Savunma
    -İnsansız hava aracı ile uğraşmaktalar ve bu uçağın bildiğiniz üzere bir otopilotu var.

Meteksan Savunma
    - Otomasyon projelerinde görev almaktayız. Bitmiş 2 projelerinden gemi yara tedavi simülasonu ile yangın simülasyonu var. Bu simülasyonlar gerçek bir hareketli sistem, bilgisayar değil sadece.

Gemi yara tedavisini açayım: Gemiler bir yerden su almaya başladığında mürettebat o yarayı nasıl kapayacaklarını öğrenip, öğrendiklerini uygulamaya yarıyor.
    Sistem çalışmaya başladığında bina( bir geminin gövdesinin 3 katlı bir kesiti ), suya batırılıyor, farklı açılarda döndürülüp sallandırılıyor, bir de bazı yerlerinden içeriye basınçlı su veriliyor. İşte bunu otomatik olarak önceden ayarlayıp otomasyonunu yapmış oluyoruz. Yangın simülatörü de gerçek bir binanının belli bölgelerinde ayarlı bir şekilde yangın yaratılmasıyla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 11 Şubat 2012; 0:49:07 >

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 28 Haziran 2012; 19:08:33 >
  • up zamanı geldi artık
  • mekatronik mühendisliğinin İTÜ versiyonu.. Yazılır güzeldir okunur ve iyi bir iş bulunur
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.