Şimdi Ara

ITÜ Kimya Muhendisligi vs Marmara EE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ITÜ Kimya Muhendisligi vs Marmara EE

(En Son Oy Tarihi: 27.2.2025)
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü Kimya Müh hocam, hem 1 kontenjanı ben boşaltıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden birakiyorsunuz hocam :) Geçen sene 34le kapatmis bu sene 32yim gelirmi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimya mühendisliği ilginiz yoksa cidden sarmaz,bence bölüm kararını verin önce.En azından müfredata bakın,bir fikriniz oluşur en azından.
  • Hocam fizik ve matematik ağırlıklı olduğu için ilgimi çekti daha çok matematige ilgim var CENG istiyordum ama Istanbul içi çok iyi yerler gelmiyor sizin öneriniz nedir 32k siralama için?

• manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik istediğinizi düşünürek yazıyorum,yoksa istiyorsanız Boğaziçi Kimya,Bilkent Matematik,iTÜ mbg gibi bölümler de yazabilirsiniz ama bunlara ilginiz olmalı yoksa cidden Türkiye'de sıkıntı bu bölümler veya istiyorsanız mimarlık,eczacılık falan da olur.Yani ne istediğinize bağlı aslında olay,bilgisayar mühendisliği istiyorsanız yazın.Eğer ilginiz varsa ilk sene 3.5+ ortalama yapın ve yatay geçiş yapın daha kaliteli bir üniversiteye.Benim tavsiyem budur size,biraz riskli ama bilgisayar mühendisliği istiyorsanız da heyecan aramaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yatay riskli geliyor biraz bir de ıngilizce eğitimi olarak yazacağım bilgisayar muhendisligi bana ne verebilir 30k üstü yerlerde? ITU'nun hazirligida çok iyi olmamasına rağmen onlara göre daha daha iyidir.Sırf ıngilizce değil tabi kimya muhendisligide ilgimi cekti.Bogazici kimyada guzel duruyor kimya dersini severdim ama daha çok kimya bilimi ağırlıklı olacağı için ezberinde yüksek olabileceğini düşünüyorum.Muhendislik dersleri bu konuda kişisel olarak daha yakın duruyor hocam bilgiden ezberden ziyade kullanmak on planda olduğu için.Muhendislik ozelinde başka öneriniz varmidir hocam yine elektrik elektronik dersleride bana uygun olduğu için araştırıyorum ama ordada çok iyi bir üniversite gelmiyor.Bilgisayar istememen nedenide yine matematige ilgimden yoksa bugüne kadar kodlamayla yazilimla ilgili birşey yapmisligim yok bir kac kez internette derslerini izledim yapabilecegimi hissettim ama bu puanla neresi yazılır bilemiyorum kendimi 15-25k aralığına fokuslamistim önerileriniz nedir?

• Bu arada Marmara Ee 30 la alıyormuş hocam 60ken 70 olmus kontejan gelme ihtimali nedir acaba ?

• up up
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın geç cevap için,bakamıyordum foruma pek.Önerilerimi zaten yazmıştım üstte,bilgisayar mühendisliği istiyorsanız onu yazın çünkü yazılım sektöründe çalışacaksanız ve bilgisayar mühendisliği dışında bölüm okursanız 1-2 adım geriden başlayacaksınız.30k üstü bölüm size çok şey vermez ama odtü/boğaziçi gibi okullarda okuyan arkadaşların en büyük farkı network oluyor,onun dışında eğitim olarak verilen şey hemen hemen aynı,önemli olan üstüne koyabilmek ama dediğiniz gibi kimyaya ilgiliyseniz ve marka bir üniversitede okumak istiyorsanız itü kimya mühendisliği sizin için mantıklı tercih gibi duruyor.Son olarak üniversite değil bölüm seçin önce,ondan sonra karar verirsiniz zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.