Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geomatik müh. ing hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerekli özveriyi verebilirim derslere,ingilizceye.
  • arkadaşlar uçak mühendisliğini tavsiye eder misiniz itü için? sizce uçak mı makine mi çok arada kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelesscase

quote:

Orijinalden alıntı: casper7

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

18822 sıralamam var İTÜ'de olursa Uzay Mühendisliği , Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olur ancak.Gemi İnşaat gördüğüm kadarıyla sıralaması yükselen bir bölüm.Önemini kaybetmiş gibi duruyor.
    O yüzden Uzay Mühendisliği düşünüyorum ama değer mi bilmiyorum.Bölüm isteklerimi karşılıyor uydu tasarımı filan.Ama işsiz de kalmak istemiyorum.
    Bilgilendirirseniz sevinirim.

uzay mühendisliğiyle ilgili sorun varsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.

Siz itü uzay mühendisi mezunu veya okuyanı mısınız? İş olanakları nasıl? Yaklaşık ne kadar maaş ile başlar?
    Şimdiik bu kadar :D Teşekkürler :)

evet 1. sınıf öğrencisiyim, uzaya çıkmıyor muhtemelen astronot da olmuyoruz bu yüzden iş yok Türkiye'de diyenlere bakma, bildiğim kadarıyla iş sıkıntısı yok bende öğretim görevlileriyle, mezunlarla konuşarak geldim ama neticede mühendissin çoğu şey sana bakar ki en az 5 yıl sonra mezunsun hazırlık okursan bunu da göz önüne almak lazım.Giriş maaş konusunda 2.000-3.500 arası deniyor ama tam bir bilgim yok girmeyi hedeflediğin şirketin mühendis maaşlarını inceleyerek daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin.

Hmm sağol. Sorduğum kişiler devam eden projeler olduğunu ve bu projelerde öğrencilere yer verildiğini söyledi.Böyle bir olanak var dimi? Bir de staj nasıl oluyor?Herkes staja girebiliyor mu?

Staj konsunda elbet bi sıralama oluyo şirketlerin(tusaş tai aselsan thy vb.) fakültemize özel kontenjanları var bu kontenjana göre yerleşiyorsun.Ama zannetmiyorum ki staj yapamayasın elbet yaparsın bende henüz yapmadığım için pek bir bilgim yok. Farklı bölümlerde şirketler kontenjan ayırıyor mu onu bile bilmiyorum yani bu konuda biz baya avantajlıyız.Fakültede bir çok proje var isteyen herkes katılabilir hazırlık sınıfında bile.İster roket ister uçak olsun ilgilenmen yeterli.

Bilgiler için teşekkürler :)

Rica ederim, iyi tercihler

• arkadaşlar,bir İTÜlü abiniz olarak,amerikada top 50 üniversitesinde master yaptım.ve şuan abd de çalışıyorum.kesinlikle İTÜyü tavsiye ederim.İTÜnün BOEING,ROCKWELL gibi çok önemli firmalarla anlaşması vardır.tanıdıklarım arasında BOEINGde çalışan,NASAda çalışanlar var.vaktim olursa,p.m atarsanız yanıtlamaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: italgeniii

quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

quote:

Mimarlık düşünüyorum sıralamam 8349 .
    itü ing. bu sıralamayla zor gözüküyor . önümde odtü (bildiğiniz gibi sadece ing.) ve itü tür. tercihleri duruyor .
    itü mimarlık hakkında bilginiz var mı , ingilizce olmaması büyük sorun olur mu bir de geçen sene 4 kişi tür. den ing. e geçmiş sanırım bu da düşünülebilir mi ?
    şimdiden teşekkürler

Ben Elektrik Mühendisliği bölümündeyim. Mimarlık bölümüne de ilgim vardı aslında tercih döneminde ama burayı seçtim. Bölümler arası geçiş mümkün ama zaten %30 ingilizce olan herkes türkçe olan dersleri de ingilizce alabiliyor. %100 seçtiği için pişman olan çok arkadaşım var ben de dahilim bu gruba Yani bence ingilizce kısmı dert olmamalı. ODTÜ İTÜ karşılaştırmasında bence yaşayacağın şehre göre karar vermen daha mantıklıdır. Ama Taşkışlaya girip oranın büyüsüne kapılmayan mimar adayı çok azdır. Bir de İstanbulun en güzel yerlerinden birinde olması da cabası. Karar senin tabi ki

Teşekkürler cevap için.

Ankara'da yaşıyorum ama eskiden beri İstanbul'da okuma hayali var bende

Edit : Bir de İng. bölümünden neden memnun olmadığınızı merak ettim de ..

Hocam merhabalar , ben 7k oldum sinavda . Itu bilgisayar dusunuyorum fakat ingilizce olmamasi cok canimi sıkıyordu . Fakat siz de yazmissiniz , forumdan birkac abiyle de konustum sanirim tum dersleri ingilizce alabiliyormuşuz . Gercekten bu dogru mun? O zaman ingilizceler neden okadar yuksek ?

Ekonomik durumumuz iyi sayilir , ingilizceye ilgim de var . Sizce kurslarla vs ingilizce bilgisayar okumus kadar iyi olabilr miyim %30 ingilizcede ?

Sonuçta bu puanları öğrenciler belirliyor ve belli bi düzeyde puan almış öğrencilerde hep girmişken en iyisi olsun madem mantığıyla hareket edildiği için durum bu yani. Çevrenize de anlatmanız genelde zor olur %100 kazandım ama 30a gitcem diye . Neden ingilizce kurs alacağınızı anlayamadım yani itü hazırlıkta mesleki ingilizce verilmiyor veya bu 30luk oran size öğretilecek olan ingilizce değil derslerin ingilizce olan kısmı. Yani ortada kursluk bir durum yok bana kalırsa ama hobi olarak gidebilirsiniz tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: gofdelisi

Yatay gecisle mimarliga gecmek cok mu zor yani calissam mimarliga veya herhangi bi bolume gecebilirmiyim?

ben şu anda yatay geçiş için uğraşıyorum. zaten çok duymuşsundur ama şöyle söyleyeyim, bütün umutlarını yatay geçişe bağlama. çok çok zor olmadığı gibi çok çok kolay bir şey de değil, o yüzden olmama ihtimali de var. geçiş yapamama ihtimalini de göz önünde bulundurarak tercih yapmanı öneriyorum. bir şekilde geçerim, sıramın yettiği bölüme gireyim mantığıyla hareket senin için kötü sonuçları olabilir. belki geçiş için önemli olan ilk iki-üç döneminde o bölümde olduğunu hissetmeyeceksin ama eğer ki geçemezsen, sonra hiç düşünmeden yerleştiğin bir bölümde kalmış olacaksın. ben tekstil mühendisliğindeyim, bu bölümü araştırarak, bilerek seçtim. makina mühendisliğine geçmek istiyorum, oldu ki geçemezsem tekstil mühendisliğinde kaldığım için değil makina mühendisliğine geçemediğim için üzüleceğim. sen de o bölümde kaldığın için üzüleceğin değil, geçiş yapamazsan yapamadığın için üzüleceğin bir bölüme yerleş derim.

onun dışında, dediğim gibi, çok çok kolay değil, çok çok zor da değil. belki duymuşsundur, "yatay geçiş yapmak için çalışacağına ygs/lys'ye çalış, derece yaparsın" sözlerine kulak asma. sonuçta burada da çok farklı şeyler görmüyoruz ilk seneler için. özellikle de irregular olursan, ders programını hafifletip ortalamanı yüksek tutma şansın da var. ha, tabii ne olur, diğer arkadaşlarından daha fazla çalışman gerekir, düzenli çalışman gerekir, icabında yaz okullarına kalman gerekir. bunlar da işin içinde olan şeyler. mimarlık makina mühendisliğinden daha farklı olarak biraz daha yüksek ortalama isteyen bir bölüm, 3.50-3.70 aralığında yapmak çok kolay değil; ama ona göre kendini ayarlaman gerekiyor.

Hmmm anladim ama pilotluk istiyorum yani makina,uzay,ucak,matematik,elektrik,bilgisayar bu bolumlerden mezun olmam lazim ve istanbulda ozeller tutuyor hep ozelden mezun olanlarida thyde pek ise almiyolar bu yuzden cok skintiliyim yatay gecis icin gidicem muhtemelen ama dedigin gibi duzenli caliscam hatta kutuphanede geceleyebilirim herseye varim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eger derslerini biriktirmeyip gunu gunune calisirsan kutuphanede gecelemeye ihtiyacin olmaz zaten. Hedefinin olmasi zaten bunlari az bucuk gerceklestirmeni saglar, onun disinda sabirli olman gerekiyor. Eger yeteri kadar calisabilecegini dusunuyorsan gel derim. Ben de cok istekli girdim, hatta hazirliktaki bos zamanimi degerlendirmek icin yazdan belli basli derslerin notlarini toparlamistim ama onlari vize zamanina kadar acmadim. Bir anda ortam degisince pratikte uygulamak biraz zor olsa da donemin sonuna dogru toparlayip en azindan belli dersleri AA BA getirmeyi basardim. Getiremediklerimden bazisini bu yaz, bazisini da diger donemler alip telafi edecegim.

Ama tekrar ediyorum, bence gecememe ihtimalini de dusun derim. Ona gore bir bolume yerles. Mesela sen ne kadar iyi ortalamaya sahip olursan ol, gecisler sana gore degil genele gore oluyor. Hani, olmasi zor ama, diyelim ki senin ortalaman 3.65 olsun, 15 kisinin daha yuksekse makinaya onlar gecer, ya da diger bolumlere. Osys gibi degiskenlik gosteriyor. Siralaman uyuyorsa tekstil muhendisligini tavsiye ederim, birkac mesaj yukarida anlatmaya calismistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 10 Temmuz 2013; 11:33:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

Eger derslerini biriktirmeyip gunu gunune calisirsan kutuphanede gecelemeye ihtiyacin olmaz zaten. Hedefinin olmasi zaten bunlari az bucuk gerceklestirmeni saglar, onun disinda sabirli olman gerekiyor. Eger yeteri kadar calisabilecegini dusunuyorsan gel derim. Ben de cok istekli girdim, hatta hazirliktaki bos zamanimi degerlendirmek icin yazdan belli basli derslerin notlarini toparlamistim ama onlari vize zamanina kadar acmadim. Bir anda ortam degisince pratikte uygulamak biraz zor olsa da donemin sonuna dogru toparlayip en azindan belli dersleri AA BA getirmeyi basardim. Getiremediklerimden bazisini bu yaz, bazisini da diger donemler alip telafi edecegim.

Ama tekrar ediyorum, bence gecememe ihtimalini de dusun derim. Ona gore bir bolume yerles. Mesela sen ne kadar iyi ortalamaya sahip olursan ol, gecisler sana gore degil genele gore oluyor. Hani, olmasi zor ama, diyelim ki senin ortalaman 3.65 olsun, 15 kisinin daha yuksekse makinaya onlar gecer, ya da diger bolumlere. Osys gibi degiskenlik gosteriyor. Siralaman uyuyorsa tekstil muhendisligini tavsiye ederim, birkac mesaj yukarida anlatmaya calismistim.

Anladim risklide bir durum daha tercihlere var iyice dusunucem soylediklerinide cok tesekkur ediuorum

• Rica ederim.

• ee İTÜ ODTÜ Mimarlık hakkında başka fikirleri olan yok mu ?
  • quote:

ee İTÜ ODTÜ Mimarlık hakkında başka fikirleri olan yok mu ?

Ne diyelim ki ? ODTÜ'nün kampüsünü İTÜ'lü bir mimar tasarlamıştı.Arama motorundan bulursun.Başkada bir şey bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

quote:

Ne diyelim ki ? ODTÜ'nün kampüsünü İTÜ'lü bir mimar tasarlamıştı.Arama motorundan bulursun.Başkada bir şey bilmiyorum

Bi münakaşa için ideal bi cevap ama mantıklı bi kıyasa girince anlamsız gözüküyor hocam . O ne öyle ahkam keser gibi

• quote:

onu bunu bilmem de itü mimarlığın binası çok güzel. araştırmışsan görmüşsündür belki taşkışla binası. tuvaletinden bile boğaz seyredilebilen biyer :D
    ben okurken değişiklik olsun diye her dönem oradan bir ders almaya çalışırdım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

onu bunu bilmem de itü mimarlığın binası çok güzel. araştırmışsan görmüşsündür belki taşkışla binası. tuvaletinden bile boğaz seyredilebilen biyer :D
    ben okurken değişiklik olsun diye her dönem oradan bir ders almaya çalışırdım. :)

Binasına baktım adresi , manzarası , mimarisi , tarihi 10 numara . Bi de bu aralar çevremdekilere danışıyorum bir tane olumlu fikir söyleyen yok , klasik tıp hukuk

• italgeniii kullanıcısına yanıt
    İTÜ'de eğitimi verilmeye ilk başlanan bölümlerden birisi mimarlıktır, okulun sitesinde mimarlık eğitiminin 1847'de başladığı yazıyor (http://www.itu.edu.tr/?itu-hakkinda/tarihce - beşinci paragraf). Zaten fakülteler kodlarını alırken -bildiğim kadarıyla- kuruluş sırasına göre alıyor, mimarlık fakültesinin de kodu 02. O yüzden 200 yıla yakındır süregelen bir eğitim var. Taşkışla da bana kalırsa Gümüşsuyu ile Maçka binalarından daha güzel bir binadır, konum olarak da merkezi ve güzel bir yerdedir (Gezi Parkının arkası ). Uzaktan biri olarak bunları söyleyebiliyorum, mimarlık fakültesinde ya da mimarlık bölümünde okuyan bir arkadaş olursa çok daha güzel bilgiler verebilir.

ODTÜ Mimarlık hakkında bir bilgim yok, sonuçta orası da ODTÜ, İTÜ'den kötü eğitim vereceğini sanmıyorum ama çok da ekstrası yoksa seçimi İstanbul-Ankara eksenine kaydırabilirsin.

• Zaten şu anda iş büyük oranda şehir seçiminde . Ailemin de Ankara'da olması İTÜ ye gitmek istememe rağmen bunu zorlaştırıyor .

Bir de şu forumda bir kişi bile bulamadım İTÜ mimarlıktan o da ayrı bi mesele işte
  • İTÜ mimarlık iyidir, zordur, mezun olunca illa ki 4 yılda ve yüksek ortalamayla falan değil de ilgiyle ( projeler, yarışmalar aktiflik yani ) mezun olunca çok hızlı iş bulursun, buradan mezun arkadaşlarımdan biliyorum ama zordur. ODTÜ iyi okul sonuçta ama mimarlıkta iddiası ne kadar bilemem ama bir şekilde mimarlık denince akla İTÜ ve Mimar Sinan gelir diğer üniversitelerden önce.
  • quote:

Zaten şu anda iş büyük oranda şehir seçiminde . Ailemin de Ankara'da olması İTÜ ye gitmek istememe rağmen bunu zorlaştırıyor .

Bir de şu forumda bir kişi bile bulamadım İTÜ mimarlıktan o da ayrı bi mesele işte

bana sorarsan mevzu sadece şehir değil, tüm boğazı olduğu gibi gören sınıflarda tarihi taşkışla binasında mimarlık okumakla diğerlerini karşılaştırırken biraz düşün derim.

mimarlık öğrencisi değilim ama sınıflarında bolca bulunmuş biri olarak yardımcı olabileceğim bir sorun varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtko

quote:

Zaten şu anda iş büyük oranda şehir seçiminde . Ailemin de Ankara'da olması İTÜ ye gitmek istememe rağmen bunu zorlaştırıyor .

bana sorarsan mevzu sadece şehir değil, tüm boğazı olduğu gibi gören sınıflarda tarihi taşkışla binasında mimarlık okumakla diğerlerini karşılaştırırken biraz düşün derim.

mimarlık öğrencisi değilim ama sınıflarında bolca bulunmuş biri olarak yardımcı olabileceğim bir sorun varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım?

Hocam mesele şu : İTÜ nün İngilizcesini kaçırdım puan yetmiyor . Sonra İstanbulda kalcak yer falan büyük sıkıntı olack gibi duruyor ,trafik , masraflar vs . İTÜ nün mimarlığı güzel yerde ama küçük bina kampüs hayatı yok ,bu sorun olabilir .

• 10binlik İşletme Mühendisliği 13bine düşer mi?
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.