Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan13

8997 sıralama ile itü bilgisayar türkçe gelir mi?

Belli olmaz usta, elektronik seçcek olup ingilizce dalgasından dolayı bilgisayara gelenlerden dolayı taban sıralaması artabilir

hani top kontenjanları arttı falan, millet tıpa gitsin.. Gider değil mi ?
  • Selam gençler

ÖSS açıklanmış (adı her neyse işte ya da), yine uğrayayım bu konuya dedim

Bana sorularınız filan olursa mention atıp ya da alıntı yapıp sorarsanız gözden kaçırmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 3 Temmuz 2013; 17:26:02 >
  • Ben de İTÜ'yle ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim bu arada. (3. sınıf)
  • İTÜ Tercih Günleri 12-15 Temmuz arasında olacak:

http://www.itu.edu.tr/tasarim/js/random/kapak/kapak-06.jpg
    https://www.facebook.com/events/540592942667294/

İzmir, Bursa ve Ankara'da da yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ben de İTÜ'yle ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim bu arada. (3. sınıf)

Hocam 7153 siralamam var . Itu bilgisayar nasildir , turkcesine yetiyor puanim turkce cok kotu olur mu ? Mezun olunca nasil islerde calisabiliriz , maaslar nasildir ve yuksek lisans yapabilir miyiz ?

Zannedildiği gibi bir "tam Türkçe" eğitim yok. %100 İngilizce ve %30 İngilizce olmak üzere iki program var. %30 İngilizcede lisans derslerinin en az %30'u İngilizce alınmak zorunda. Fakat bu %30 oranının yalan olduğunu söyleyebilirim. Ders planında Türkçe gözüküp, sadece İngilizcesi açılan ve bu nedenle herkesin İngilizce almak zorunda kaldığı dersler oluyor. Özellikle son 3 yıldır Türkçe açılan bölüm derslerinin sayısında azalma olduğunu söyleyebilirim.

%100 İngilizce program kazanamazsanız bile çok şey kaybetmezsiniz. Ben de %30 İngilizce programda okumama rağmen, şimdiye dek, bir SNT (Sanat) dersi, bir seçmeli Temel Mühendislik dersi ve bir elektronik dersi dışında tüm dersleri İngilizce aldım. Ayrıca, İTÜ'de İngilizce eğitimin ekstrem bir kazancı da pek yok. İngilizce eğitim açısından henüz bir ODTÜ, bir Boğaziçi Üniversitesi çıtasında değiliz. Bunda hem hocalar hem de yeterli altyapı kazanamayan öğrenciler etkili.

Şartları sağlayıp, sınavı kazanıp, kabul edildikten sonra yüksek lisans tabii ki yapabilirsin. Bunun kolay bir iş olmadığını söyleyeyim ama. Hocalarımızın ince eleyip sık dokuduğunu biliyorum. Bir hocamız derste, yüksek lisans kabulleri için öğrencilerin bölüm derslerindeki harf notlarını dikkatli incelediklerini söylemişti. Neyse, kazanıp lisans eğitimine başla, derslerine aksatmadan ve bıkmadan gereken özeni göster de, umarım sonu istediğin gibi olur. :)

Maaş sorusu zor bir soru. Sana bağlı, gireceğin yere bağlı. Fakat Türkiye şartlarında özel sektörden kimse yeni mezun, tecrübesiz bir mühendise 1500-2000 TL'den yüksek bir maaş vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Temmuz 2013; 20:29:06 >

• Arkadaşlar meteoroloji bölümü hakkında bilgisi olan var mı ? Ben bu konuda cok hevesliyim.Önerir misiniz acaba ?
  • quote:

quote:

Ben de İTÜ'yle ve İTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim bu arada. (3. sınıf)

Hocam 7153 siralamam var . Itu bilgisayar nasildir , turkcesine yetiyor puanim turkce cok kotu olur mu ? Mezun olunca nasil islerde calisabiliriz , maaslar nasildir ve yuksek lisans yapabilir miyiz ?

teoska'dan farklı bir kaç şey diyeceğim.

İTÜ mezunu 2.7 ortalamanın üstünde mezun olduysan (2.7'nin altı İTÜ Bilgisayar için yüksek lisans başvurusu yapamıyor zaten) yüksek lisansa kabul alıyorsun zaten. Yani her başvuran İTÜ'lüyü alıyorlar nerdeyse (istisnalar hariç - disiplin suçu, başka benzer şeyler vb.).

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra bugün için konuşursak, herhangi bir yerde tecrübesiz olarak başladığında 2000-2500 arası ortalama bir maaş alırsın.

Ayrıca İngilizce eğitim konusunda da arkadaş hangi hocalara denk gelmiş bilmiyorum ama bölümümüzdeki hocalarımızın çoğunun ingilizcesi gayet iyi düzeydedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

quote:

İTÜ mezunu 2.7 ortalamanın üstünde mezun olduysan (2.7'nin altı İTÜ Bilgisayar için yüksek lisans başvurusu yapamıyor zaten) yüksek lisansa kabul alıyorsun zaten. Yani her başvuran İTÜ'lüyü alıyorlar nerdeyse (istisnalar hariç - disiplin suçu, başka benzer şeyler vb.).

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra bugün için konuşursak, herhangi bir yerde tecrübesiz olarak başladığında 2000-2500 arası ortalama bir maaş alırsın.

Ayrıca İngilizce eğitim konusunda da arkadaş hangi hocalara denk gelmiş bilmiyorum ama bölümümüzdeki hocalarımızın çoğunun ingilizcesi gayet iyi düzeydedir.

Ben bizim hocaların İngilizcesi kötü demedim. Oradaki eleştirim hazırlık sınıfını falan da içeriyordu, okul geneli için diyorum.

Yüksek lisans için söylediğin şeyin tam aksini bir gün OOP'de bu konuları hocayla (Sanem Sarıel) konuşurken söylemişti. Bilmiyorum, notları yüksek tutalım diye gözümüzü korkutmak için de söylemiş olabilir.

Maaş konusunda söylediğin şeye de katılmıyorum. Aynı şeyi geçen sene de tartışmıştık sanki. Türkiye'de hiçbir özel firma tecrübesiz bir mühendise o paraları başlangıç için vermez. Ne mezunu olursa olsun. Eğer ilk işimde 2000 TL'nin altında başlarsam seni bulurum yalnız.

Ekleme: Bizim bölümde telaffuzu kulak tırmalayacak derecede bozuk bir hocadan ders aldım ama, yok değil hani. İsim vermeyeyim burada da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2013; 0:20:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bizim hocaların İngilizcesi kötü demedim. Oradaki eleştirim hazırlık sınıfını falan da içeriyordu, okul geneli için diyorum.

Yüksek lisans için söylediğin şeyin tam aksini bir gün OOP'de bu konuları hocayla (Sanem Sarıel) konuşurken söylemişti. Bilmiyorum, notları yüksek tutalım diye gözümüzü korkutmak için de söylemiş olabilir.

Maaş konusunda söylediğin şeye de katılmıyorum. Aynı şeyi geçen sene de tartışmıştık sanki. Türkiye'de hiçbir özel firma tecrübesiz bir mühendise o paraları başlangıç için vermez. Ne mezunu olursa olsun. Eğer ilk işimde 2000 TL'nin altında başlarsam seni bulurum yalnız.

Ekleme: Bizim bölümde telaffuzu kulak tırmalayacak derecede bozuk bir hocadan ders aldım ama, yok değil hani. İsim vermeyeyim burada da.

Benim neredeyse (bu hariç olanlar 1-2kişi filan 50-60 kişide) hiçbir arkadaşım 2000'nin altında işe başlamadı, tecrübe konuşuyor

Hoca kim faceten yazsana

• quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

Hepinize iyi günler,

Arkadaşlar 8000 sıralama ile Elektronik&Haberleşme yada Endüstri Mühendisliği gelir mi? Buna ek olarak üst düzey hangi bölümler seçilebilir ?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

@Meniz

EHM ve Endüstri'yi kazanman zor gözüküyor malesef. Elektronik ile Endüstri açıkçası benim gözümde uç meslekler ne yönden tavsiye istiyorsun anlaşılmıyor. Ama Endüstri'ye gitmeyi de düşündüğüne göre İşletme Mühendisliği'ni de düşünebilirsin. Detaylı bilgi alttaki linkte hoşuna giderse yazarsın.

http://isletmemuhendisi.blogspot.com/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Şu maaş konusunda emin misiniz?gecen yılki tercih döneminde bölüme gitmiştim de orda bir yrd Doç hocayla konuşmuştum,cogu staj yaptıgı yerlerde ise giriyor cogunun da maaşı baya iyi olarak başlıyorlar demisti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Hepinize iyi günler,

Arkadaşlar 8000 sıralama ile Elektronik&Haberleşme yada Endüstri Mühendisliği gelir mi? Buna ek olarak üst düzey hangi bölümler seçilebilir ?

@Meniz

EHM ve Endüstri'yi kazanman zor gözüküyor malesef. Elektronik ile Endüstri açıkçası benim gözümde uç meslekler ne yönden tavsiye istiyorsun anlaşılmıyor. Ama Endüstri'ye gitmeyi de düşündüğüne göre İşletme Mühendisliği'ni de düşünebilirsin. Detaylı bilgi alttaki linkte hoşuna giderse yazarsın.

http://isletmemuhendisi.blogspot.com/

bu sıralamaya gelir mi

İtü İşletme Müh. mi Bilkent İşletme/İktisat mı

Türkçesi(%30 ingilizce daha doğrusu) 9730'dan kapatmış gelir bence. Bilkent'te İngilizce'yi daha iyi öğreneceğin kesin ama İtü'de mühendislik/teknik yönünden elde edeceğin bilgi daha fazla olacaktır. Alacağın eğitimde çok büyük farklar olacağına inanmıyorum bu yüzden İstanbul/Ankara,kampüs hayatı gibi faktörleri karşılaştırarak seçmeni öneririm. İki bölümün de mezunlar yönünden iyi ve kötü örnekleri var.

• quote:

Peki İtü Ehm yada Endüstri olmazsa Ytü nasıldır?

Bu bölümlerin türkçelerinin dahi gelme ihtimali yok mu ? Malum tıp kontejyanları falan arttı..

Bu bölümler ilk 6 binden alıyor yani Tıp kazanıyorlar zaten pek etkileyeceğini sanmam kontenjan artışlarının. İstanbul'da Tıp kazanamadığı için seçenler tanıyorum tabiki ama az bir kesim onlar. Bu yüzden tercihlerini iyi yap derim alternatiflere yönel. Ytü konusunda konuşmam yanlış olur forumda elbet oralarda okuyan vardır ararsan bulursun diye düşünüyorum. Bol şans tercihlerde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Peki İtü Ehm yada Endüstri olmazsa Ytü nasıldır?

Bu bölümlerin türkçelerinin dahi gelme ihtimali yok mu ? Malum tıp kontejyanları falan arttı..

Bu bölümler ilk 6 binden alıyor yani Tıp kazanıyorlar zaten pek etkileyeceğini sanmam kontenjan artışlarının. İstanbul'da Tıp kazanamadığı için seçenler tanıyorum tabiki ama az bir kesim onlar. Bu yüzden tercihlerini iyi yap derim alternatiflere yönel. Ytü konusunda konuşmam yanlış olur forumda elbet oralarda okuyan vardır ararsan bulursun diye düşünüyorum. Bol şans tercihlerde.

Ehm geçen sene 7000 lerdeydi tıp kontejyanı artınca istanbulda kazanan sayısıda artacak öyle olursa biraz daha geri düşme ihtimatli olmaz mı

6400 ile kapattı geçen sene ayrıca bu sene İngilizcesi kapandığı için Türkçesine kayanlar olursa daha da yükselmesi olası. Tıp kontenjanları geçen sene de arttı ama İtü mühendislikleri yükselişte birkaç yıldır. İmkansız demiyorum ama çıkmazsa sevmediğin bir bölüme gitmemek için alternatiflere yönel diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

quote:

quote:

Şu maaş konusunda emin misiniz?gecen yılki tercih döneminde bölüme gitmiştim de orda bir yrd Doç hocayla konuşmuştum,cogu staj yaptıgı yerlerde ise giriyor cogunun da maaşı baya iyi olarak başlıyorlar demisti.

Hoca ne bilecek hangimiz kaça işe girdik

Daha önceden çok az part-time gibi tecrübesi olanlar da var, hiç tecrübesi olmayan da var, benim gibi 3. sınıfta işe başlayan mezun olduğunda da orda çalışmaya devam eden de var.

2000 lira alan arkadaşım da var, 2500 lira alan arkadaşım da var, 3500 lira alan arkadaşım da var, daha mezun olmamış hala öğrenci olup 3000 alan arkadaşım da var, mezun olup 3000'e başlayanı da var (bunlar farazi örnekler değil, hepsi birebir arkadaşımdır ). Hepsinde ama tecrübe farklılığı var bunların. Ben daha 3. sınıfta öğrenciyken 1500 liraya başlamıştım mesela. Bizim bölümden mezun olduktan sonra da 2000'nin altına işe girenini (1 tane istisna hariç, çok özel sebepleri var onun da) görmedim.

• quote:

Hepinize iyi günler,

@Meniz

Hocam sıralamları filan hiç bilmiyorum kaçla nereye gidilir ama istemediğin bölümü yazma
    Buraya girip burdan geçiş yaparım diye okumayacağın bir bölüme kesinlikle girme.

Neye meraklısın, neyi sevmezsin gibi sorulara cevap verirsen sana yaz veya yazma diyebileceğim bölümler olabilir.
    Yani kitap okumayı sevmiyosan hukuk/tıp yazma gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

quote:

quote:

quote:

Hoca ne bilecek hangimiz kaça işe girdik

Daha önceden çok az part-time gibi tecrübesi olanlar da var, hiç tecrübesi olmayan da var, benim gibi 3. sınıfta işe başlayan mezun olduğunda da orda çalışmaya devam eden de var.

2000 lira alan arkadaşım da var, 2500 lira alan arkadaşım da var, 3500 lira alan arkadaşım da var, daha mezun olmamış hala öğrenci olup 3000 alan arkadaşım da var, mezun olup 3000'e başlayanı da var (bunlar farazi örnekler değil, hepsi birebir arkadaşımdır ). Hepsinde ama tecrübe farklılığı var bunların. Ben daha 3. sınıfta öğrenciyken 1500 liraya başlamıştım mesela. Bizim bölümden mezun olduktan sonra da 2000'nin altına işe girenini (1 tane istisna hariç, çok özel sebepleri var onun da) görmedim.

geliyorlar konuşuyoruz dedi valla hoca ordan biliyor sanırımteşekkür ederim cevap için

• MF-3 BAŞARI SIRALAMAM 15043
    MF-4 BAŞARI SIRALAMAM 15663

DİŞ HEKİMLİĞİ KAFAMIN KÜÇÜCÜK BİR KÖŞESİNDE AMA % 90 MÜHENDİSLİK DÜŞÜNÜYORUM.. ÇOK SEÇENEĞİM OLMASADA....Ama hangisiNİ SEÇECEĞİM..
    İTÜ- ELEKTRİK
    İTÜ-İNŞAAT
    YILDIZ T.Ü - ELEKTRONİK HABERLEŞME
    ÖZYEĞİN Ü.- ELEKTRİK ELEKTRONİK

mezuniyetten ve y.lisanstan sonra 5-6 yıl tecrübe için çalışıp 150.000 -400.000 tl arasıda sermayeyle kendi şirketimi kurmak isityorum... yardımcı olursanız sevinirim
  • İTÜ Tercih Günleri başlıyor diye bir haber vardı sitede. Buraya isteyen herkes gelebiliyor mu ? Önceden randevu falan mı alınması gerekiyor yoksa ? Daha yeniyiz bir gidip görmek istedik. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırarım Boynuzunu İblis

İTÜ Tercih Günleri başlıyor diye bir haber vardı sitede. Buraya isteyen herkes gelebiliyor mu ? Önceden randevu falan mı alınması gerekiyor yoksa ? Daha yeniyiz bir gidip görmek istedik. :)

İsteyen herkes gidiyor randevu yok.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.