Şimdi Ara

İTÜ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ SORU CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu dediğiniz marketing vb. yapmak istemeyen biri endüstri mühendisliğinden neler yapabilir ? Daha teknik ve mühendislik içeren bir kariyer yolu olarak ne olabilir. Benim bildiğim bir data science var, ne dişünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemalimyapmaz C kullanıcısına yanıt

hocam data science en mantıklı işlerden birisi. benim de ilgim olan bir alan, yine iş/ satış analistligi de oldukça data iceriyor ve onları analiz etmen gerekiyor. it kısmına bakabilir vs. yine marketingin data kısmıyla ugrasabilirsin, HR analitiği olabilir vs. çok fazla seçenek var

• Sehoka kullanıcısına yanıt

hocam devam zorunluluğu ilk 2 sene derslerinde çoğunluğunda var diyebilirim. son sene derslerinde çok daha az. okul hayatım boyunca 25 30 kere falan derse gitmisimdir MAKSİMUM ilk 2 sene online olduğu için, geçen dönem de hibritti vs 

hocam işletme üzerinden yuruyeceksen mantıklı ama eğer ben inşaat mühendisligi yapacağım yanında da işletme diplomam olsun diyorsan boşa efor bence. inşaat yeterince ağır çünkü ve alacağın dersler de çok isinej yaramaz. ileride MBA yapmak çok çok daha mantıklı olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 26 Temmuz 2023; 13:2:26 >
  • Baslangic maaşları ve vs Boğaziçi işletme ?

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

Hocam cevap için teşekkürler. Mezunlardan avrupa ülkelerinde master vb yapan da var sanırım(özellikle Almanya). Yurt dışı imkanı nasıl genel olarak?

• hocam başlangıç maaşı gördüğüm kadarıyla 25ten başlıyor gibi en düşük son temmuz zammından sonra. 32 ile başlayan da vardır, dolarla alan da gördüm bir şirkette.

Boğaziçi işletme hakkında çok bilgim yok ama çalıştığım şirkette Boğaziçi işletme okuyan birisi İTÜ işletme muh yazarım demişti. (nedenini hiç sormadım) Bence 2si de cok iyi bölüm, bogazicinin marka değeri inanılmaz. biraz daha ne iş yapmak istediğine bağlı bence. eğer data, it vs düşünüyorsan işletme muh daha mantıklı olabilir. işletmenin alanları tam nelerdir bilmiyorum bizim ofisteki tüm marketing ekibi işletme mezunuydu sanırım.

@meoxxx hocam Almanya'ya başvuru yapıp da ret yiyen görmedim. çok fazla kişi gitti geçen sene. çoğu Münih tekniğe gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 26 Temmuz 2023; 15:37:26 >
  • Çap imkanları nasıl

Data , it felan ya da başka bir şey düşündüğümüze nasıl karar vericez

• kolay bölüm olduğu için yüksek ortalama ile diğer bölümlerle çap yapmak diğer bölümlere nazaran daha kolay.

• parti mühendisliği. az parti yapın artık kardeşim yetişemiyoruz afterlarınıza

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim sorum bölümle alakalı olacak.
    Derslerde gördüğünüz bilgileri kullanıyormusunuz?
    Yani olasılık ve dif denk gördünüz diye düşünüyorum. Bunlar bir işe yarıyor mu

Ben inşaat mühendisliği okuyorum ve şunu diyebilirim ki derslerin neredeyse hepsi bir işe yaramıyor.

Diğer mühendislerde de derslerin %80 i gereksiz mi diye merak ediyordum bazen.
    Şuan enjeksiyon sistemi çiziyorum ve mühendis olmam bir şey ifade etmiyor. Göz kararı soldiworks de kalıp çiziyoruz. Bazı kalıplar milyon lira kâr getiren kalıplar oluyor hatta. 0 mühendislikle

• sen lol bölümünde sürekli QQ konuları açıyordun, ne ara büyüdün de üniversiteye girdin 

hocam güzel yerlerde işe giriliyor fakat 25-30k gerçekten tatmin edici değil. bu konuda ne düşünüyorsunuz? maaş katlanıyor mu tecrübeyle (tr şartları için konuşuyorum)

• pandie kullanıcısına yanıt

hocam Türkiye son 2 yılda tamamen battığı için maalesef ki maaşlar tatmin edici değil. en büyük dedigimiz şirketlerin bile ilk yillarinda bir tık sıkıntı çekiliyor artık. maaş katlanarak artıyor bence, özellikle artık ara zamlar bile %34 falan arttığı için(bu hazirsn bizim şirket 34 yaptı, 40 alan biri 14k zam aldı mesela sırf ondan) maaş uçurumları açılmaya başladı.

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

hocam derste öğrendiğim en ufak bir bilgiyi daha kullanmadım diyebilirim. çevremde kullanan da görmedim. bir aşinalık yaratıyordur maksimum o kadar.

• hocam uniyi bile bitirdik ocakta mezun, yaşlandık valla eski zamanlar aklıma geliyor arada  

• Barınma vs imkanlar ne düzeyde hocam üniversite yurdu var mı

Hocam valla bu durum beni üzüyor. 17 sene eğitim bişeye yaramıyor nerdeyse. Ama diplomana bakıp da işe almıyor bazı şirketler

• Bu konu niye pek talep görmemiş yav. Bu arada yazılanları okudum senin adına sevindim @Mithrandir. . Tabii ki daha iyilerini hak ediyor olabiliriz ama şartlar belli maalesef. Bu konuyu görmüşken yazmak istedim. Umarım bölüm hem iş hayatıyla hem de akademiyle daha uyumlu hale getirilir. Aynı zamanda sadece ismimizin değil, öğretimin ve fakültenin değerinin artması dileğiyle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.