Şimdi Ara

İTÜ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ SORULARINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda bu mühendislik ile ilgili pek bilgi olmadığı için bana yazan bazı arkaşlarla olan konuşmalarımı atıyorum buraya belki merak eden okumak isteyen olur.Ayrıca bu mühendislik ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

-------------------------------------------------

Merhaba hocam sanirim imalat muhendisliginde okuyosun bolum hakkinda goruslerini almak istedim birde kafama takilan birkac soru var yanitlarsan cok sevinirim. Öncelikle bolumun makinadan farklari neler hocam ders plani cok farklimidir ne gibi dezavantajlari vardir
    İmalat daha cok uretim ustune bir muhendislik gibi bu bolumden mezunlar tasarim arge gibi konular yerine uretim agirlikli mi calisiyorlar
    Tai roketsan vb savunma sanayi sirketlerinde is bulma ihtimali dusukmudur bu kuruluslarin arge bolumunde calisamazlar mi

----------------------------------------------------
    Maximuss_one

Merhaba evet imalat mühendisliğinde 1.sınıfım ben. Ben aslında hep itü makineyi istemiştim ama sınav sonuçları gelince ancak yıldız makineye ve itü imalat mühendisliğine girebiliyordum. Bu bölümü seçememdeki en etkili faktör itünün kendisiydi. İtü gerçekten yıldızla karşılaştırılmayacak bir üniversite bunu gidince daha iyi anlıyorsun.

İmalat mühendisliği aslında endüstri mühendisliğiyle makina mühendisliği arasında bir bölüm. Ders programlarına bakarsan ne kadar benzer bölümler olduklarını görürsün. Puanının düşük olmasına bakma, puanı adı çok duyulmadığı için düşük. Bu bölüm aslında tabiri caizse tam bir f/p bölümü yani makine ve endüstri bölümlerine çok benziyo hatta dersleri hep aynı ama puanı düşük. Ayrıca bu bölüme girmeden önce yaptığım araştırmalarda başka üniversitelerde bu bölümün olmadığını gördüm ve tüm türkiyede sadece itüden imalat mühendisi çıkması iş bulma konusunda çok avantajlı (birde gazi ünüversitesinde vardı ama onu saymıyorum bile alt seviye bir üniversite çünkü). Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, itüde imalat mühendisliğini bazı büyük şirketlerin ortaklaşa itüden bu bölümü açmasını istemesiyle açıldığını bir yerden okumuştum. Yani türkiyede yılda sadece 50kişi imalat mühendisi olarak çıkıyor ve bunlar doğrudan büyük fabrikalarda görev alıyorlar. Ford, arçelik gibi kimiside yurt dışına gidiyor mercedese falan.
    Tasarım arge olayları aslında makine mühendisliğiyle daha ilişkili ama imalat okuyarak da argeyle ilgilenebilirsin bu bir engel değil.
    Roketsan gibi savunma sanayilerinde de çalışılabilir ama itü öğrencileri genellikle arçelik, bosch ve araba fabrikalarda ford mercedes gibi yerlerde çalışıyorlar. Savunma sanayiinde genellikle odtülüler var.
    Makineden ders olarak farkları mesela makinede statik 1 ve 2 mukavemet 1 ve 2 termodinamik 1 ve 2 derslerini alıyorsun imalatta sadece 1 olanları alıyorsun 2leri almıyorsun. Almadığın 2lerin yerine daha çok endüstri dersleri var. Bu bakımdan makine bölümünden daha kolay diyebilirim.
    Yazımın en başında hep makineyi istemiştim demiştim ama okula başlayınca aslında imalat bölümünün bana daha uygun olduğunu gördüm. Puanım makineyi tutsaydı makine yazardım evet ama puanları eşit olsaydı imalat yazardım. Bu yanlış bir şey aslında ama puan olayı insanları çok etkiliyor.
    Başka sorun olursa sorabilirsin.
    ---------------------------------------------------

Peki cok saol hocam birde bolume geldim diyelim eger begenmessem yatay gecis zor olur mu ilk sene genelde havuz dersleriymis burda yuksek ortalama yapmak zor mu
    Sen su an o dersleri goruyorsun sanirim
    Birde hocam ilk sene hazirlik nasil gecmesi falan zor mudur ozellikle eger ocakta gecebilirsem tekrar sinava hazirlanmak mantiklimidir sence tekrar yerlesirsem bir daha hazirlik okumama gerek kalmaz herhalde
    -----------------------------------------------------------------
    Maximuss_one

Yatay geçiş zor olur. Yani çok hayallere kapılma.
    Bölümü beğenip beğenmeyeceğini aslında anca 3.sınıfta anlayabilirssin çünkü bölüm dersleri 3.sınıfta tam anlamıyla başlıyor.1 ve 2 havuz dersleri alıyosun. Ama tabi puanının tuttuğu başka bir bölüme hatta başka bir üniversiteye direk geçiş yapabiliyosun diye biliyorum. İtü içinde daha yüksek puanlı bir bölüme geçiş yapabilmen için baya bi ortalama kasman gerekebilir. Bu iş de kolay gibi gözüküyo ama değil.

Hazırlık olarak en kolay üniversitelerdendir itü. Okumanı da tavsiye etmem, zaten intermediate düzeyinde ingilizcen varsa pek bi şey öğrenemiyosun.
    Öyle ocakta geçerim sonra tekrar hazırlanırım falan gibi çılgın fikirleri bence kafandan çıkar. O tür şeyler hiç bir zaman planladığın gibi gitmez. Ya doğru dürüst çalış ve ilk senende gir ya da mezuna kal ve bir sene daha normal çalış.
    ----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------

Bu bölümün açılma amacı aslında fabrika yöneticileri yetiştirmek.Şimdi bak makina mühendisi daha çok teknik bilgiler alıyor ama yönetici olması için gereken dersleri almıyor.Bu adamları fabrika yöneticisi yapmak istemiyor fabrika sahipleri.

Endüstri mühendisi ise az bir teknik ders alıyor ama daha çok yönetim için ders alıyor.Bu sefer de fabrika yöneticiliği için aldığı teknik bilgi yetersiz kalıyor. Endüstri mühendislerinin yöneticilik yapabileceği alanlar daha geniş. Ama imalat mühendisleri direk fabrika yöneticiliği için ders alıyor.

Yani büyük bir şirketin yönetim kademesine bir mühendis alınacaksa bu imalat mühendisi olur. Çünkü yetiştirilme amacı bu.Ama tabiki bu dediğim sadece büyük fabrikalar için geçerli. Küçük ölçekli fabrikalar için bu pek farketmiyor.Bi makinacı alıp geçiyorlar.

Ayrıca itü bu bölümü fabrika sahiplerinin özel isteğine göre açtığını okumuştum bir yerde.Emin değilim tabi.

• Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benefsaneyimm -- 4 Ağustos 2016; 1:34:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benefsaneyimm

oncelikle tebrik ederim siralaman boyle guzel bolumleri tutturabilecek yerde oldugu icin. gel gelenim kafandaki karisikliklara . eger imkanin varsa yani yildiz teknik makine tutuyor ise kesinlikle tercihini bu yonde kullanman taraftariyim.oncelikle makine okuyacaksin yonelim imkanlarin ve ufkun cok daha genis olacak bu farki sakin kucumseme ! kendini imalat gibi sikici bir yonelimle darlamayacaksin. ayrica yildiz teknikte makina hala efsane yildiz kampusunde , (sehir disindansaniz sehrin gobeginde) yildizda dersleri cok daha rahat gececegine ituye kiyasla capa yandala firsat bulacagina eminim. ve ayrica yurtdisi olanaklari icin yildizin erasmus ofisi de en az itu kadar gelismis durumda . kesinlikle yildiz teknigi kucumsemeyin. umarim en hayirlisini secersin ama yildiz teknigi asla kucumseme ve tercihini bu yonde kullan... .mechanical engineering baskadir !

not: itu makine ogrencisiyim. imalattan cok sayida arkadasim var.

Hocam konuyu sanırım hiç okumamışsın
    Ben zaten itü imalat öğrencisiyim. Bana imalat hakkında soru soran arkadaşlara genel bilgiler verdiğim bir konu açmak istedim sadece. Ayrıca imalat bölümünden çok memnunum ve iyi ki yıldız makinayı seçmemişim diyorum.Ek olarak yönelim imkanı ufak falan diyerek imalat mühendisliğini bu şekilde yargılamak mantıklı değil. Puanlara ve bölümün tanınmışlığına göre yargıda bulunuyorsunuz, bu yanlış. Çoğu mühendislik zaten temelde aynı.

• Maximuss_one kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş rakip eliyo bu mevzuyla alakalı Her konuya bu mesaj atmış ayırıca yetmemiş bi de pm den aynı mesajı atmış

• Hayir zaten bilincindeyim cevabimin alakasiz oldugunu . Sadece baska bi forumda bi kardesime yazdigim cevabi ilgili yerlere spamliyim dedim. Yanlis anlasildiysak affola herkes icin hayirlisi olsun iyi aksamlar ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba okulunuz ve bölümünüz mükemmel :)

bende sizin alt seviye olarak gördüğünüz Gazi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliğinde okuyorum 2.sınıfa geçtim babam Bu sektörde olduğu için küçüklükten beri tezgahların kokusunu alarak yetiştim

alt seviye dediğiniz üniversitemde kaç tane 3 eksen cnc ,5 eksen cnc ,cnc freze ,cnc torna, manuel torna, manuel freze olduğunu biliyor musunuz yada hepsini boş verin 5 eksen cnc ye sahip misiniz ? :)

FNSS, ASELSAN , ROKETSAN, MKE ve çoğu firma ile iş birliği yapılyor bizde de

kesinlikle İtü 'ye laf atmıyorum :)

gidemedim netim yetmedi :D :D

evet bölümümüzün puanı çok düşük ben zaten çok daha iyi bir sıralama ile girdim tek tercih yaptım. gelen öğrenci profilide pek umrumda değil
  • Gazi alt seviye bir üniversite öyle mi ? Allah Allah güldürdün yavrum bee
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü inşaat veya metalurji
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • Vay be ne kadar az mesaj atılmış, ben de bu sene imalat mühendisliği ya da işletme seçmeyi düşünüyorum. Tecrübelerini okudum, sonraki yıllarda neler yaşadın peki?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.