Şimdi Ara

İTÜ Hazırlık Sınavı Bilgilendirme (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
9
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı? Puanlandırma, bölümler (Reading,speaking vs..). Örnek soruların nerde bulunabileceği. Yardımcı olabilirseniz çok Makbule geçer

• http://www.ydy.itu.edu.tr/duyuru/gecmis-yeterlilik-sinavi-sorulari/

2 oturum şeklinde yapilir. Ilk oturum restatement ve reading bölümlerini içerir. Restatement dediğim kısımda 15 tane cümle gelir karşınıza test şeklinde. Aşağıdakilerden hangisi yukarıda yazan cümle ile aynıdır gibi bir bölümdür. Linkten bakınca anlarsın hemen. Sonra kitapçığın devamında 4 tane reading bulunur. 30 soru reading. Her biri 1.5 puan. Ilk aşama 45 soru 60 puandır.

2.oturum ilk oturumdan 2 gün sonra yapılır. Önce ilk oturum sonuçları açıklanır. 60 üzerinden 30'u geçerseniz 2.oturuma girmeye hak kazanırsınız. 2.oturumda listening ve writing bölümleri vardır. Öncelikle listening yapılır. Size konu başlıklarını içeren bir kağıt verilir başta. Yaklaşık 8-9 dklik bir konuşma metni vardır. Bu sürede konu başlıklarına göre önemli olduğunu düşündüğünüz kısımları (tarihler, maddeler vs.) kendi anlayacağınız şekilde not alırsınız. Ardindan soru kağıdı dağıtılır. 10 soru bulunur her biri 2 puan. Tuttuğunuz notlardan faydalanarak o bölümü yaparsınız. Not tutmak zorunluluk değildir , isterseniz tutmazsınız ama tarihleri ya da sayısal verileri akılda tutmak zor oluyor. Ben her şeyi yazmıştım . Listeningden sonra writing bölümü vardır son olarak 20 puanlık. Örneğin der ki "Üniversitede evde kalmak ile yurtta kalmak" ile ilgili compare contrast essayi yazın. Ardından aşağıda 6 tane madde sıralar. Mesela

-Para

-Konfor

-Eğlence

-Temizlik

-Güvenlik

-Zaman/Para Yönetimi gibi salladım şıkları

Bunlardan 3'unu de içinde bulunduran bi essay yazmanı ister 250 kelimelik. Ayrıca önemli bir şey de var ilkinde olduğu gibi. 2.asamada da 40 üzerinden 20'yi geçmelisiniz ve toplam puanınız da en az 60 olmalı hazırlığı atlamak için

Başarılar

Önemli Edit : 75'i geçerseniz ING 101 dersinden muaf olursunuz onun yerine ING102 alırsınız ancak muaf olduğunuz için AA almış sayilmazsiniz odtudeki gibi. Yalnızca 101 yerine 102 alırsınız.
  • http://www.ydy.itu.edu.tr/duyuru/gecmis-yeterlilik-sinavi-sorulari/

2 oturum şeklinde yapilir. Ilk oturum restatement ve reading bölümlerini içerir. Restatement dediğim kısımda 15 tane cümle gelir karşınıza test şeklinde. Aşağıdakilerden hangisi yukarıda yazan cümle ile aynıdır gibi bir bölümdür. Linkten bakınca anlarsın hemen. Sonra kitapçığın devamında 4 tane reading bulunur. 30 soru reading. Her biri 1.5 puan. Ilk aşama 45 soru 60 puandır.

2.oturum ilk oturumdan 2 gün sonra yapılır. Önce ilk oturum sonuçları açıklanır. 60 üzerinden 30'u geçerseniz 2.oturuma girmeye hak kazanırsınız. 2.oturumda listening ve writing bölümleri vardır. Öncelikle listening yapılır. Size konu başlıklarını içeren bir kağıt verilir başta. Yaklaşık 8-9 dklik bir konuşma metni vardır. Bu sürede konu başlıklarına göre önemli olduğunu düşündüğünüz kısımları (tarihler, maddeler vs.) kendi anlayacağınız şekilde not alırsınız. Ardindan soru kağıdı dağıtılır. 10 soru bulunur her biri 2 puan. Tuttuğunuz notlardan faydalanarak o bölümü yaparsınız. Not tutmak zorunluluk değildir , isterseniz tutmazsınız ama tarihleri ya da sayısal verileri akılda tutmak zor oluyor. Ben her şeyi yazmıştım . Listeningden sonra writing bölümü vardır son olarak 20 puanlık. Örneğin der ki "Üniversitede evde kalmak ile yurtta kalmak" ile ilgili compare contrast essayi yazın. Ardından aşağıda 6 tane madde sıralar. Mesela

-Para

-Konfor

-Eğlence

-Temizlik

-Güvenlik

-Zaman/Para Yönetimi gibi salladım şıkları

Bunlardan 3'unu de içinde bulunduran bi essay yazmanı ister 250 kelimelik. Ayrıca önemli bir şey de var ilkinde olduğu gibi. 2.asamada da 40 üzerinden 20'yi geçmelisiniz ve toplam puanınız da en az 60 olmalı hazırlığı atlamak için

Başarılar

Önemli Edit : 75'i geçerseniz ING 101 dersinden muaf olursunuz onun yerine ING102 alırsınız ancak muaf olduğunuz için AA almış sayilmazsiniz odtudeki gibi. Yalnızca 101 yerine 102 alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chane -- 12 Temmuz 2017; 10:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chane kullanıcısına yanıt
    Eywallah hocam gayet detaylı açıklamışsınız. Listening anladığım kadarı ile note taking formatında sorulmuş. Sormak istediğim sadece note taking mi var yoksa listening in test olan kısmıda mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlamengoMuhammed

Eywallah hocam gayet detaylı açıklamışsınız. Listening anladığım kadarı ile note taking formatında sorulmuş. Sormak istediğim sadece note taking mi var yoksa listening in test olan kısmıda mevcut mu?

Test olarak dinlerken yanıtlama gibi yok, yalnızca note taking var

Ne demek
    Sınavın zorluğu ne derece?1 aylık test atölyesinde eğitim almaya ihtiyaç var mı onsuz çalışarak geçirlir mi, 2 senedir ing ile uğraşmıyorum ondan önce ingilizcede ortalamanın biraz üstü diyebilicek seviyedeydim

hocam note taking beni zora sokacak gibi. Tavsiye debilecegin note taking kaynağı olarak ne önerirsin. Altyapım var ama listening im iyi değil özellikle note taking vVkit de var gibi çalışmak için
  • Fleur-de-lys kullanıcısına yanıt
    test atölyesi dediğiniz itü nün hazırlık sınavı önce si 1 aylık verdiği ücretli eğitim mi oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk arkadaş her şeyi yazmış ama bende şunu ekliyim eğer ayarlayabilirseniz 75i geçmeyin ve ing 101 alın hem kolay ders hem de direk 102 alırsanız sıkıntı çekebilirsiniz.Geçen sene girmiştim kolaydı ilkinden 40 ikincisinde 31 almıştım hiç çalışmadan tabi önceden iyi bir temelim vardı.Özellikle listening extra kolaydı 2 kişiyle sınavda tanışmıştık sınavdan sonra hepimizde listening çok kolaydı demiştik.

Listening kısmı için sunuda yapabilirsiniz duyduklarınızı türkçe olarak not alıp soruları öyle cevaplayabilirsiniz daha kolay gelmişti not tutmak bu şekilde şahsen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam note taking beni zora sokacak gibi. Tavsiye debilecegin note taking kaynağı olarak ne önerirsin. Altyapım var ama listening im iyi değil özellikle note taking vVkit de var gibi çalışmak için

www.ituyayinlari.com.tr
    GEAR UP FOR PROFICIENCY (3. Baskı)
    http://www.ituyayinlari.com.tr/kitapdetay.asp?KitapID=536&gear-up-for-proficiency

Ben sınavdan önce bunu çözmüştüm içinde yeteri kadar deneme var. Ayrıca geçmiş sınavları da çözersen hemen alışırsın. Bana da çok zor geliyordu başta, 2-3 deneme çözünce sisteme alışıyosun sonra gerisi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleur-de-lys

Sınavın zorluğu ne derece?1 aylık test atölyesinde eğitim almaya ihtiyaç var mı onsuz çalışarak geçirlir mi, 2 senedir ing ile uğraşmıyorum ondan önce ingilizcede ortalamanın biraz üstü diyebilicek seviyedeydim

ODTÜ , Boğaziçi, Bilkent'e göre oldukça kolay bir sınav. Ben hazırlık okurken baktım hazırlık eğitimi çok yetersiz bu nedenle vakit kaybetmeden geçmeliyim diye düşündüm. Verdikleri kitaplardaki kelimeleri çıkardım yaklaşık 300 tane. Sonra
    İngilizce Konu Anlatımı - Özer Kirazyoutube
    İngilizce Konu Anlatımı
    https://www.youtube.com/watch?v=Y-5LT-dRPpM
    buradan grammer konularını hallettim, bir öncedeki arkadaşı cevaplarken gönderdiğim kitabı çözüp öyle geçtim. Üstelik benim ingilizcem o kadar iyi de değildi. B1 ( Pre-Intermediate) başlamıştım. 1 aylık emek ile bence rahatça geçilir.

• mares626 kullanıcısına yanıt
    eywallah dostum bende öyle yapıyodum geçmişte işe yaroyor

Bide sınav formatı değişmez değil mi yine bu formatta gelir?

Ek olarak sitede 2 3 sınav var geçmiş yıllara ait Peki daha önceki yıllara ait sorular maçkadaki kırtasiyede mi ne varmış diye gördüm bi yerde doğruluğu var mıdır hocam varsa hangi kırtasiyedeir?

Edit: ek olarak o kitabı nerden edinebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlamengoMuhammed -- 12 Temmuz 2017; 12:9:28 >
  • FlamengoMuhammed kullanıcısına yanıt
    Sınavın değişeceğini sanmam zaten değişiklik olcaksa yabancı diller bölümünün sitesinde önceden duyurulur.

Eski sınavlar kırtasiyede olabilir şuana kadar neye ihtiyacım olduysa okulla ilgili okuldaki kırtasiyelerden aldım oda vardır diye tahmin ediyorum.

Diğer arkadaş hangi kitaptan bahsetmiş emin değilim ama ing 101 ve 102 nin kitapları Maçka da satılıyordu onuda muhtemelen ordan bulursunuz

Ama eğer geçen seneki zorlukta sınav gelirse çok kasmanıza gerek yok işi sağlama almak için internetteki sınavları çözmeniz bile yeter şahsen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler hocam ama çalışma disiplinini daha iyi sağlayabilmek adına gitmeyi düşünüyorum bir de kitaplarını almak için falan bakalım

• FlamengoMuhammed kullanıcısına yanıt
    Yok özel bir kurs,itü hazırlık için eğitim veriyorlar googlelayabilirsin

• Fleur-de-lys kullanıcısına yanıt
    YARARLI KONU

UPPPPPPPPPP
  • quote:

YARARLI KONU

UPPPPPPPPPP
    Hocam sınavı geçebildiniz mi ? Geçtiyseniz hangi kaynakları kullandınız ? Ya da hazırlık okuduysanız önerir misiniz ?
  • Hocam hazirligi atladim ben temel vardi zaten. 500 tl ye itunun surekli egjtim merkezi sitesinde macka da 8 9 gunluk gunde 6 saatlik bir hizlandirma programi oluyor sinavdan once temelin varsa kesinlikle oneririm git takil 1 hafta sinavi gecebilirsin tavsiye ederim detaylar itü nin surekli egitim merkesi adli sitesinde vardir

• quote:

Hocam hazirligi atladim ben temel vardi zaten. 500 tl ye itunun surekli egjtim merkezi sitesinde macka da 8 9 gunluk gunde 6 saatlik bir hizlandirma programi oluyor sinavdan once temelin varsa kesinlikle oneririm git takil 1 hafta sinavi gecebilirsin tavsiye ederim detaylar itü nin surekli egitim merkesi adli sitesinde vardir
    Hocam derslerde İngilizce anlamak zor oluyor mu ? Daha önce hiçbir şekilde İngilizce ders dinlemedim.
  • B2-C1 seviyesi İngilizcem var. hazırlık okumak klasik olan '1 sene rahatsin' düşüncesiyle cazip gelse de,bana bir şey katmayacak gibi geliyor. Ayrıca şu 2 ayda sıkıntıdan patladım, tanımadığım bir şehirde eğer arkadaş ortamı kuramazsam iyice bıkarım 1 sene geçmez. Ancak hazırlık okumadan direkt bölüme geçmeye de korkuyorum acaba yeterli olur mu diye çünkü akademik olarak hiç pratik yok. Bir de bölüme başlayınca arkadaşlık konusunda sıkıntı çeker miyim diye düşünüyorum. İTÜnün mühendislik ve hazırlık kampüsleri de farklı o da bir eksi.

Neyse teşekkür ederim, umarım anlayabilmişimdir derdimi.

• Lil Peep L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sana diyeceğim şu ki ortam istiyorsan hazırlık oku. Hazırlık okumak sana birşey kattı mı dersen ilk dönemden sonra evet gerçekten ingilizcem gelişti ama hazırlık okumasam da sağlam bi çalışmayla profu geçebilirdim heralde. İlk dönem hazırlığı geçen arkadaşlarım oldu. Dediklerine göre lisansta hiç arkadaşları yok, tanıdıkları hep hazırlıktan. Çünkü sınıflar sabit değil. Kampüsün farklı olması çok da sorun değil aslında. Metroya atladığın zaman yakın sayılır. Bana soracak olursan, ingilizcen çok iyi değilse hazırlık oku. Başlayabilirsen B1'den başlamanı tavsiye ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.