Bildirim
İtü Geomatik mi Yıldız metalurji mi yoksa seneye kalmak mı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ben yildiz metalurji derim. is imkani daha fazla diye dusunuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başka bi arkadaşa bu yorumu yapmıştım kopyalıyorum :
Çevremde baya bi harita mühendisi var geomatik haritanın avrupada kullanılan adı zaten.İş sıkıntısı yok tabi 4 yılı bomboş geçirirsen,yani bomboştan kastım evden okula okuldan eve sadece derslerimi geçeyim dersen özelde öyle çok parlak işlerde çalışamazsın,fakat devlete girersin şu anda kpssde 70+lar atanıyor(batıda bir yer için 74+)bu 5 sene sonra 78-79lara belki daha yukarılara dayanır çünkü kurumlar baya eleman aldı.Ama o 4 yılını dolu dolu geçirirsen yani gidip programlama,netcad,arcgis vs.gibi programları öğrenirsen kulüplerde aktif olursan,stajlarını iyi yerde yaparsan özelde gayet güzel maaşlarla işe girersin.Hatta ingilizcenin yanına rusça veya arapça koyarsan yurt dışı projelerde 4000-6000tl arası maaşlarla çalışabilirsin.Devlette de kurumuna göre genelde 2800-3800 arası maaşlar.Fakat bu meslek için biraz doğayla barışık olman lazım 7-8 saat arazide kaldığın günler olacak,yani bu araziden kastım hani böyle sazlık,otlukların içine korkmadan girebileceksin adam senin eline bi tane gps verecek kımıldamadan dur diyecek öyle yani. Ayrıca böyle inşaat işinde çalışmazsan GIS(coğrafi bilgi sistemleri) ile ilgili kuruluşlarda masa başında da çalışabilirsin.Mesela google earth gibi programları falan tasarlarlar genelde şehirlerin 3 boyutlu imar planlarını hazırlıyorlar.İstersen harita genel komutanlığında da subay olarak çalışabilirsin onlar da alıyor,ya saysam bitmez baya geniş bi iş sahası var,itü de gayet güzel bi okul bence git.
Not1:ben o arkadaşa git demiştim çünkü aklında seneye kalma fikri yoktu seneye iyi yapacağına inanıyorsan belli hedeflerin varsa seneye kal
Not2:Başlıkta sorduğun soruya cevap verecek olursam itü geomatik derim yukarıda açıkladım zaten
-
3 sene harita(geomatik) müh. okudum bu sene sırf idealim olan Mülkiye'ye girmek için bıraktım. Kesinlikle tavsiye ediyorum İTÜ Geomatik'i.
İş imkanı ve maaşlar konusunda hiç bir sıkıntın olmaz, ekstradan İTÜ İnşaat fakültesi diploması taşırsın hem öğrencilikte hem çalışırken bir ayrıcalığın olur.
Herhangi bir sorun varsa sorabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: seyub
3 sene harita(geomatik) müh. okudum bu sene sırf idealim olan Mülkiye'ye girmek için bıraktım. Kesinlikle tavsiye ediyorum İTÜ Geomatik'i.
İş imkanı ve maaşlar konusunda hiç bir sıkıntın olmaz, ekstradan İTÜ İnşaat fakültesi diploması taşırsın hem öğrencilikte hem çalışırken bir ayrıcalığın olur.
Herhangi bir sorun varsa sorabilirsin.
sen itü de mi okuyodun? iş sıkıntısı olmaz diye duydum ama ne kadar doğru bu ücretler genelde hangi seviyede oluyo bu tarz şeylerde aydınlatırsan sevinirim -
quote:
Orijinalden alıntı: sonics093
Başka bi arkadaşa bu yorumu yapmıştım kopyalıyorum :
Çevremde baya bi harita mühendisi var geomatik haritanın avrupada kullanılan adı zaten.İş sıkıntısı yok tabi 4 yılı bomboş geçirirsen,yani bomboştan kastım evden okula okuldan eve sadece derslerimi geçeyim dersen özelde öyle çok parlak işlerde çalışamazsın,fakat devlete girersin şu anda kpssde 70+lar atanıyor(batıda bir yer için 74+)bu 5 sene sonra 78-79lara belki daha yukarılara dayanır çünkü kurumlar baya eleman aldı.Ama o 4 yılını dolu dolu geçirirsen yani gidip programlama,netcad,arcgis vs.gibi programları öğrenirsen kulüplerde aktif olursan,stajlarını iyi yerde yaparsan özelde gayet güzel maaşlarla işe girersin.Hatta ingilizcenin yanına rusça veya arapça koyarsan yurt dışı projelerde 4000-6000tl arası maaşlarla çalışabilirsin.Devlette de kurumuna göre genelde 2800-3800 arası maaşlar.Fakat bu meslek için biraz doğayla barışık olman lazım 7-8 saat arazide kaldığın günler olacak,yani bu araziden kastım hani böyle sazlık,otlukların içine korkmadan girebileceksin adam senin eline bi tane gps verecek kımıldamadan dur diyecek öyle yani. Ayrıca böyle inşaat işinde çalışmazsan GIS(coğrafi bilgi sistemleri) ile ilgili kuruluşlarda masa başında da çalışabilirsin.Mesela google earth gibi programları falan tasarlarlar genelde şehirlerin 3 boyutlu imar planlarını hazırlıyorlar.İstersen harita genel komutanlığında da subay olarak çalışabilirsin onlar da alıyor,ya saysam bitmez baya geniş bi iş sahası var,itü de gayet güzel bi okul bence git.
Not1:ben o arkadaşa git demiştim çünkü aklında seneye kalma fikri yoktu seneye iyi yapacağına inanıyorsan belli hedeflerin varsa seneye kal
Not2:Başlıkta sorduğun soruya cevap verecek olursam itü geomatik derim yukarıda açıkladım zaten
seneye kalma fikrim az da olsa var tamam yükseltirim puanımı falan ama öyle net bi idealim de olduğu söylenemez şuraya gireyim diye. yine itü de bi müh yazıcaz sonuçta. metalurjiyi daha çok düşünüyodum ama geomatik öne çıkmaya başladı ve sanki geomatik yazarım diye düşünüyorum
-
Hayır ZKÜ'de okuyordum. Sayısaldım hiç bir bölüm ilgimi çekmiyordu TM'den tercih yapınca puanım kesiliyordu bende çalışmadım elime o zaman 96k sıralama gelmişti çok araştırdım en uygun bölüm Haritaydı. TM'den tercihin önü açılınca doğal olarak ben de bıraktım.
Harita'da üniversite çok önemli değil şu şekilde önemli değil ben girdiğimde sadece 9 üniversitede vardı, bunların çoğunda 2. öğretim yoktu ve mezunlar çok rahat iş buluyordu hangi üniversite olursa olsun.
Ancak İTÜ'nün artıları bariz var, çok iyi hocalardan ders alırsın,kendine güvenin artar, çok daha iyi bir çevren olur, bu toprakların en eski teknik okulunda eğitim görürsün.
İş sıkıntısına gelince mezun olmadan çalışan tanıdığım üst devrelerim vardı adamlar 1.5 bin TL maaş alıyorlardı diplomasız, tabi diploma olmadığı için şartlar zordu. Diyeceksin niye adam diplomasız haritacı alıyor çünkü Harita mühendisinin tercihi o kadar çok ki koşulları sevmediği işi yapmıyor iş verende el mahkum sahada öğrencileri çalıştırıyor.
Maaş meselesi okurken ki başarından öte çalışma hayatındaki başarına bakar. Dil bilmen pek bi işine yaramaz, belki arapça veya rusça ama gerek görmüyorum ben. Haritacılık programlarını bilmelisin, Net-Cad, Map İnfo vs. ayrıca bir yazılım dili bilsen bu sana ciddi bir artı sağlar ama bu eğitimlerin hepsini sana İTÜ'nün vereceğini düşünüyorum.
Sen eğer işini titiz yaparsan, işini severek yaparsan iş verenin işini zamanında ve en mükemmel şekilde halledersen alacağın maaşın sonu yok. Özel sektör aşşağı yukarı aynıdır bütün mühendisliklerde 1.5, 2 bin Tl ile başlanır senin iş yapabilme kapasitene göre kısa sürede katlanır. İşini bilen bir harita mühendisi 30 yaşına ulaşmadan 4.000 TL gelir elde edebilir.
Ama bence asıl önemli mesele şu sen matematik ve geometri den hesaplamalardan, virgülden sonra en az 4 hane(örneğin 345,834.6129) sayılarla çalışmayı seviyor musun?
Doğayı seviyor musun?
Yarın şirket şehir dışında bir yerde ihale aldığında orada bulunman gereken geceler olabilir, bunu yapabilir misin?
Sen kimyadan(metalurji) mı hoşlanıyorsun karışık 9 10 haneli hesaplamalardan(geomatik) mı?
Objektif olursak İTÜ her zaman iyidir ama tercihini sevdiğin alana göre yapmalısın.
Sevmiyorsan para ve iş var diye sakın yazma hayatından bezersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyub -- 19 Temmuz 2012; 14:00:32 >
-
quote:
Hayır ZKÜ'de okuyordum. Sayısaldım hiç bir bölüm ilgimi çekmiyordu TM'den tercih yapınca puanım kesiliyordu bende çalışmadım elime o zaman 96k sıralama gelmişti çok araştırdım en uygun bölüm Haritaydı. TM'den tercihin önü açılınca doğal olarak ben de bıraktım.
Harita'da üniversite çok önemli değil şu şekilde önemli değil ben girdiğimde sadece 9 üniversitede vardı, bunların çoğunda 2. öğretim yoktu ve mezunlar çok rahat iş buluyordu hangi üniversite olursa olsun.
Ancak İTÜ'nün artıları bariz var, çok iyi hocalardan ders alırsın,kendine güvenin artar, çok daha iyi bir çevren olur, bu toprakların en eski teknik okulunda eğitim görürsün.
İş sıkıntısına gelince mezun olmadan çalışan tanıdığım üst devrelerim vardı adamlar 1.5 bin TL maaş alıyorlardı diplomasız, tabi diploma olmadığı için şartlar zordu. Diyeceksin niye adam diplomasız haritacı alıyor çünkü Harita mühendisinin tercihi o kadar çok ki koşulları sevmediği işi yapmıyor iş verende el mahkum sahada öğrencileri çalıştırıyor.
Maaş meselesi okurken ki başarından öte çalışma hayatındaki başarına bakar. Dil bilmen pek bi işine yaramaz, belki arapça veya rusça ama gerek görmüyorum ben. Haritacılık programlarını bilmelisin, Net-Cad, Map İnfo vs. ayrıca bir yazılım dili bilsem bu sana ciddi bir artı sağlar ama bu eğitimlerin hepsini sana İTÜ'nün vereceğini düşünüyorum.
Sen eğer işini titiz yaparsan, işini severek yaparsan iş verenin işini zamanında ve en mükemmel şekilde halledersen alacağın maaşın sonu yok. Özel sektör aşşağı yukarı aynıdır bütün mühendisliklerde 1.5, 2 bin Tl ile başlanır senin iş yapabilme kapasitene göre kısa sürede katlanır. İşini bilen bir harita mühendisi 30 yaşına ulaşmadan 4.000 TL gelir elde edebilir.
Ama bence asıl önemli mesele şu sen matematik ve geometri den hesaplamalardan, virgülden sonra en az 4 hane(örneğin 345,834.6129) sayılarla çalışmayı seviyor musun?
Doğayı seviyor musun?
Yarın şirket şehir dışında bir yerde ihale aldığında orada bulunman gereken geceler olabilir, bunu yapabilir misin?
Sen kimyadan(metalurji) mı hoşlanıyorsun karışık 9 10 haneli hesaplamalardan(geomatik) mı?
Objektif olursak İTÜ her zaman iyidir ama terchini sevdiğin alana göre yapmalısın.
Sevmiyorsan para ve iş var diye sakın yazma hayatından bezersin.
hocam gerçekten sağol. sen yazmadan da kimyayı daha çok seviyorum diye düşünüyodum zaten ama geomatik daha sıcak geliyo :) başka forumlarda falan da geomatik ile ilgili pek konu yok anlattıkların çok yardımcı oldu. kafamda iyice netleştirdikten sonra sanırım geomatik yazıcam
-
itü geomatik yada seneye kal derim ben de.. -
quote:
Orijinalden alıntı: cryfreedomm
itü geomatik yada seneye kal derim ben de..
Sayın bilir kişi şöyle bir şey sorayım size
Bana Geomatik ve Metalürji'nin alan derslerinden birer tane söyler misin? Hani tercih tavsiyesinde bulanacak kadar hakimsiniz ya.
Ha birde seneye kalsa hangi güzel bölüme gidecek onun hakkında da bilgi verseniz. -
Peki yildiz harita muh nin itu ye gore bir eksigi falan varmidir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigeran -- 19 Temmuz 2012; 14:25:58 >
quote:
Orijinalden alıntı: Bigeran
Peki yildiz harita muh nin itu ye gore bir eksigi falan varmidir?
Var. Mesela İTÜ'de İnşaat Fakültesi diye ayrı bir Fakülte diploması alırsın buna oran bölüme ve bu sektöre üniversite içi ayrılan para daha fazladır keza Öğretim Elemanı da aynı şekilde.
Ama YTÜ'de çok iyi bir üniversite, kadrosu sağlam. -
quote:
quote:
Bana Geomatik ve Metalürji'nin alan derslerinden birer tane söyler misin? Hani tercih tavsiyesinde bulanacak kadar hakimsiniz ya.
Ha birde seneye kalsa hangi güzel bölüme gidecek onun hakkında da bilgi verseniz.
@ seyub usta bu ne yaman çelişki
az önce sen de aynı tavsiyede bulunmuştun ( ! )
bu arada ailem inşaat sektöründe, özellikle kamu kurumları taahhüt işleri
1-2 yıl öncesine kadar ihale şartnamelerinde şantiye yada anahtar teknik personel olarak Har. Müh. yokken, şimdi belirli büyüklükteki bir çok projede şart koşulan bir mühendislik dalı oldu..
sen bana dalmaya mı niyetlisin anlayamadım ?
daha iyi yada severek yapılacak daha iyi bir meslek söz konusu olduğunda insan hayatında bir yıl ciddi bir zaman kaybı olamaz ; bir ömür yapılacak mesleğin seçimi söz konusu olduğunda..
-
quote:
quote:
quote:
Ha birde seneye kalsa hangi güzel bölüme gidecek onun hakkında da bilgi verseniz.
1-2 yıl öncesine kadar ihale şartnamelerinde şantiye yada anahtar teknik personel olarak Har. Müh. yokken, şimdi belirli büyüklükteki bir çok projede şart koşulan bir mühendislik dalı oldu..
daha iyi yada severek yapılacak daha iyi bir meslek söz konusu olduğunda insan hayatında bir yıl ciddi bir zaman kaybı olamaz ; bir ömür yapılacak mesleğin seçimi söz konusu olduğunda..
Ben 3 yıl bunun eğitimi gördüğüm için tavsiyede bulundum
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben 3 yıl bunun eğitimi gördüğüm için tavsiyede bulundum
anlaştık o zaman
arkadaşımıza da seçiminde isabet diliyorum..
-
ben gecen sene kazandim itu geomatigi sana onerecegim yer tabiki geomatik. detaylari pm attim
Ben olsam İTÜ Geomatiği tercih ederim fakat Yıldız metalurjide iyi bir bölümdür. Kuzenim yıldız mezunu şu anda büyük firmada dış ticaret müdürü olarak çalışıyor.
Hakkında inşallah hayırlısı olur -
yorumlar için teşekkürler, başka bilgisi olan öneren kimse yok mu? -
Hocam senin kafa karışık (herkesde olduğu gibi)neyse tercihlerinden de kafanda hedefin olmadığı anlaşılıyor.Sıralaman tahminim 30bin-50bin arası o aralıktan çok rahat bir şekilde 2.sene 10bin'e girilebilir ama ben illa bu sene gideceğim diyorsan İtü geomatiği düşün derim.(çalışma şartlarını filan araştırırsan baya iyi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: 06_EMRE
Hocam senin kafa karışık (herkesde olduğu gibi)neyse tercihlerinden de kafanda hedefin olmadığı anlaşılıyor.Sıralaman tahminim 30bin-50bin arası o aralıktan çok rahat bir şekilde 2.sene 10bin'e girilebilir ama ben illa bu sene gideceğim diyorsan İtü geomatiği düşün derim.(çalışma şartlarını filan araştırırsan baya iyi olur.
evet çok karışık kafam. seneye girme konusunda emin değilim bu sene yerleşmeyi tercih ediyorum. itü geomati ten de bayağı emindim ama son zamanda kafam iyice karıştı kararsızım
Benzer içerikler
- deniz ulaştırma işletme mühendisliği maaş
- türü bakımından diğerlerinden farklıdır
- acl hangi bölüm
- izmir'deki en iyi dershaneler
- bromlu suyun rengini ne giderir
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X