Şimdi Ara

ITU ehb, endüstri vs YTÜ bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep bilgisayar mühendisi olmak isteyen, yazılıma ilgisi olan birisi olsanız; 3-5k arası bir sıralama bekliyorsanız ve itü ce gelmesi zor görünüyor ise hep istediğiniz mesleği yapmak için nispeten daha kötü bir üniversite olan ytü'de bilgisayar mı okurdunuz yoksa itü'de ehb ve endüstri gibi diğer mühendisliklere kendinizi yakıştırmaya mı çalışırdınız? (İngilizce sıkıntım yok ytünün %30 olayı pek etkilemez)

• Hocam ben 7 8k bekliyorum bana bile ytü bilgisayar mühendisliği yazmak sıralamayı hafif çöpe atmak gibi geliyor ama o aralıkta bilgisayar mühendisliği yok Galatasaray düşünürseniz belki orası var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtü’ye gider yazılım tarafında kendimi geliştirirdim. Yazılımcı olarak çalışmak istiyorsun sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben İtü seçerdim hocam. İtü çok sevdiğim için kendi adıma endüstri seçerdim. Yukarıda arkadasın dediği gibi okuduğunuz sırada kendinizi yazılım konusunda iyi gelistirebilirsiniz. Size faydası daha çok olacak.

• İlk8kMf İ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bana da sıralamayı çöpe atmak gibi geliyor, Galatasaray'ın da fransızca eğitimi mühendislik alanında pek bir işime yaramayacak gibi duruyor.
  • Itü'ye gidip yazılım alanında kendimi geliştirsem bile başka bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun birisi ile ne kadar iyi olursam olayım sonuçta aramda bir fark olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staaaaap1 -- 28 Haziran 2019; 11:33:7 >
  • Yazılım geliştirici arayan şirketlerler bölüm sınırlaması koymuyor. Gerekli olan bilgisayar programlarını ve programlama dillerini biliyor mu bilmiyor mu yabancı dili var mı yok mu buna bakıyor. Yazılımı çok çok seviyorsan yazılım mühendisliği okuyabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam bence bilgisayar mühendisi olmak istiyorsanız başka bir bölüme gitmek zor yolu seçmek olacaktır. Zira bahsettiğiniz diğer programlarda yazılıma dair oldukça az bilgi edineceksiniz ve bölüme ait dersler de sizi oyalayacaktır. Bununla birlikte o derslerde edindiğiniz bilgiler ileride yazılıma yöneldiğinizde çöp olacaklar. Dolayısı ile sırf geliyor diye başka bölüm yazmak bana mantıklı gelmiyor.
  • Sadece ama sadece yazılım istiyorsan tabikide bilgisayar yerine yazılım mühendisliği yazmak daha mantıklı. Yoksa benim part time çalıştığım yerde bile saçma sapan bölümlerden mezun uygulama geliştiriciler vardı.

• Sıralamanıza göre bir ihtimal itü bilgisayar gelebilir. Gelmez ise endüstri tercih ederseniz her alanda çalışabilirsiniz, endüstricileri her alana yerleştiriyorlar.Bireysel olarak yazılıma yönelirsiniz. İtü ehb okuyup da olabilir yine yazılıma yönelirsiniz. Ben şahsen biraz daha garantici olmak için endüstri seçebilirdim, her alanda çalışabileceğinden dolayı. Ama zor bir karar gerçekten.
  • Bence olmaz hocam. İtü'de okumussunuz, eğer hakkıyla okuduysanız sertfika vb kendinizi gelistirdiyseniz, yabancı dil 2 - 3 tane biliyırsanız , neredeyse 2 mühendis mesleğiniz olmus oluyor 4 sebebiniz var benim gözümde mesela.

• O sıralamadan ytü yazmayın derim hocam. İtü ehb gayet güzel bir bölüm. Ben geçen sene itü bilgisayarın ardından itü ehb yazacaktım sonra mezuna kalmaya karar verdim.

• Herkese çok teşekkür ederim .
  • Hocam maddi durumunuz iyiyse Koç %50 falan tutarsa git derim ben Yıldız Tekniğe gitmek sıralamanı harcamak olur .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.