Şimdi Ara

İTÜ de okuyacak birisine ev için semt önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene istanbula gideceğim fakat istanbulda tanıdığım hiç kimse yok.Eve çıkabileceğim birisi de yok ne yazık ki.İTÜ'nün yurtlarına başvuracağım ama çıkmama ihtimali de var.Bu durumda eve çıkmak kalıyor benim için.Ayazağaya ulaşım konusunda rahat semtlerde evler bakıyorum internetten.Ama istanbulu bilen birilerinden de öneri almam gerekiyor.Lütfen yardımcı olun.
    Seyrantepe semt olarak nasıldır?Antalyada yaşıyorum ve buradan bir tanıdığımızın evi var orada kiralamayı öneriyor.Sizce seyrantepe öğrenci için uygunmudur?
    Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler
    NOT:Eve çıkarsam tek başıma kalmak zorundayım çünkü hiç tanıdığım yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ugurcip

maslak'ta evler biraz daha pahalı olur. mecidiyeköy'den ev bakabilirsin hem okula bir durak metro ile hemde merkezi bir yerde. boğaza taksime beşiktaşa nişantaşına 10 dakika.

cevap attığınız için çok teşekkür ederim pek umutlu değildim cevap konusunda.
    Babam seyrantepedeki ev için baskı yapıyor kendisininde istanbul hakkında hiçbir bilgisi yok ama tanıdık önerdi diye üsteliyor burayı tutalım diye.kağıthane-seyrantepe hakkında bilginiz var mı?
  • orada asagı yukarı 400-600 vereceksin ve cevreden hic hosnut olmayacaksın. fakat durumun varsa 200 lira daha çok kira ver. hem muhit olarak cok iyi, hem de eve istedigin insanları sok, hiçbir zaman laf olmayacak bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha fazla öneri bekliyorum lütfen yorum atmaktan çekinmeyin.Yardımınıza ihtiyacım var.
  • beyazdalga kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yazdıklarını okudum ve de itü yakınında oturan bi kişi olarak sana bi kaç tavsiye vermek isterim. Öncelikle sınavdaki başarından dolayı seni tebrik ederim. Seyrantepe konusunda bilgi istemişsin. Seyrantepe okula çok uzak olmamakla birlikte öğrenci için çok tavsiye edebileceğim bi yer değil maalesef. Nedeni seyrantepede genel olarak tutucu bi halk oturduğu için bi öğrenci yaşamı konusunda sorun yaratabilir. Sana okula daha yakın ve de daha havadar semtlerden Hacıosman veya Tarabyaüstü semtlerini öneririm. Bu semtler seyrantepeye göre daha temiz ve orman ve de boğaza yakın olduğundan dolayı daha havadar semtlerdir. Ayrıca 1000 tl gibi bir bütçen var ise zaten bu semtlerden de çok rahatlıkla kendine göre bi ev tutabilirsin bence. Ayrıyetten bu bu semtlerden Maslak kampüsüne metro hattıyla 10-15 dk ya çok rahat ulaşabilirsin.(Tabi bu kolaylık seyrantepede de oturduğun yere göre geçerli olabilir.). Bi başka konuda tek başına kalma konusu. Bence tek başına yaşamak biraz sorun yaratabilir senin için. Çünkü bir evi tek başına çekip çevirmek zor olur özellikle bir öğrenci için. ayrıyetten evde tek başına canının sıkılma ihtimali de çok yüksek. Sana tavsiyem istanbul da okuyan arkadaşlarınla beraber eve çıkman. Bu arkadaşların da itü de okumak zorunda değil. Yıldız Teknik, Boğaziçi ve de birçok özel üniversite birbirlerine çok uzak mevkilerde değil. Bundan dolayı bu üni.lerde okuyan arkadaşlarınla da aynı eve çıkablirsin. Şuana kadar aklıma gelenler bunlar. Eğer aklında başka soru varsa hiç çekinmeden sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbyks -- 31 Temmuz 2013; 16:31:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş bende itüde okuyorum(bu yıl hazırlık okudum).ilk yıl eve çıkma yurda git derim illa okul olmasına gerek yok.ben bu yıl cemaatin mecidiyeköydeki yurdunda kaldım.odaların kalabalık olması dışında sıkıntı çekmedim(namaz işi senin isteğine kalmış yani :D).ama sen eve çıkacaksan 4 levent öğrenci semtidir.metro güzergahındadır.Bizim okuldan çok kişi var orda eve çıkan ya da mecidiyeköye bak orada ucuza ev bulursan orada uygun.hazırlık okuyacak mısın onuda yazsaydın iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sauron -- 31 Temmuz 2013; 22:56:07 >
  • cevaplar için çok teşekkür ederim,geç cevap verdiğim içinse kusuruma bakmayın.Şimdi öncelikle ben zaten itünün yurtlarına başvuracağım fakat bu sene kontenjanların çok az olduğu söyeniyor ve az olmasa dahi çıkmama ihtimali var.Bu durumda eve çıkmak zorundayım o yüzden bir yandan da ev araştırıyorum :).Ve de eve çıkabileceğim birisi şu an için yok 1 tane samimi arkadaşım istanbul üniversitesi eczacılığı kazandı ama onunla eve çıkarsam ulaşım sorun olacak onun için.
    ozanbyks hacıosman ve tarabya taraflarınıda ekledim listeme sürekli olarak ev araştırıyorum zaten biraz da oralara bakacağım.Cevap için teşekkürler.
    kdfh ben daha önce istanbulda bir süre yaşadım ve o süre içerisinde yurtta kaldım yani yurt konusunda biraz deneyimim var.Fakat maslak taraflarını pek bilmiyorum.Ayrıca cemaate pek karışmak istemiyorum dediğin gibi 4 levente bakıyorum ama evler biraz pahalı fakat şans işi belki bütçeme uygun hoş bir ev çıkar.
    mehmetefendi zaten gölet yurtlarını en üst sıraya yazacağım umarım çıkar ama kontenjan biraz az pek umutlu değilim..

Cevaplar için hepinize teşekkür ederim.

• sana yardımcı olmak görevimiz
  • Metroya yakın yerlere bak, en kötü bir süre kalırsın o arada hem İstanbul'u öğrenip hem de okuldan ev arkadaşı bulur kendine başka bir yere çıkarsın, Seyrantepe'de yola yakın yerlerin çok kötü olacağını sanmıyorum çünkü Mecidiyeköy'de metroya yakın evler son derece pahalı olur ve metroya uzak yerde oturursan da misal Gülbağ, derse yetişme, yürüme, başka bir vasıta derken okulu boşlayabilirsin. Hacıosman'da metroya yakın ev bulabilirsen herhalde o da iyi olur bir de oralarda yurtlar da var sanırım okulun dışıdaki yurtları hiç düşünmüyor musun?

Orijinalden alıntı: wampirrr

Metroya yakın yerlere bak, en kötü bir süre kalırsın o arada hem İstanbul'u öğrenip hem de okuldan ev arkadaşı bulur kendine başka bir yere çıkarsın, Seyrantepe'de yola yakın yerlerin çok kötü olacağını sanmıyorum çünkü Mecidiyeköy'de metroya yakın evler son derece pahalı olur ve metroya uzak yerde oturursan da misal Gülbağ, derse yetişme, yürüme, başka bir vasıta derken okulu boşlayabilirsin. Hacıosman'da metroya yakın ev bulabilirsen herhalde o da iyi olur bir de oralarda yurtlar da var sanırım okulun dışıdaki yurtları hiç düşünmüyor musun?

cevap çok geç oldu çok özür dilerim eğer olurda okursanız lütfen cevabınızı benden esirgemeyin.
    Okul dışında neredeki yurtlara başvurabilirim oraya yakın?Kayıt için okula gittiğimde orada yardımcı olurlar mı sizce?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.