Şimdi Ara

İTÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DÜŞÜNENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neden bilgisayar mühendisliği istediğimizi, ilerde ne tür bir iş yapmak istediğimizi yazalım. Farklı şeylerden de (okul, yurt, burs) bahsedebiliriz.

Ben eleme metoduyla seçtim. Çok ilgili değildim yazılıma vs ama seviyordum. İlerde arge çalışmaları yapan bir şirkette çalışmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Ben de İTÜ bilgisayar müh. yazacağım sanırım. odtü makina olmazsa büyük ihtimal itü deyim bende . tercihlerden sonra haberleşelim .
  • AgelX kullanıcısına yanıt
    Tamamdır reyiz

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende orayı düşünüyordum hocam ama gerek ekşi de okuduklarım gerek forumda ust sınıflardan okuduklarım beni çok soğuttu aslında.

Çok yoğun dersler, sektörde ise yaramayan gereksiz diye tabir ettikleri dersler.Bunları dusununce biraz daha sorguladım o yoğun teknik bilgi de insanı sogutuyor.Bolumde yüksek miktarda inek diye tabir edilen ot insanların da yoğun olduğu da belirtiliyor.Bu gibi bir ortam boğar beni, tıpta da sevmediğim yonlerden biriydi bu.Derse yönelik değil biraz da kendini geliştirmeye yönelik bolumleri daha cok istiyorum.Surekli odev odev bir yere kadar.Bu konuyu öğrencilerle de tartıştık haklısın cevabını bolca aldım.Bunlar benim kişisel gorusum sizlerinkine saygı duyarım.

Ayrıca telefonla gorustugum iyi okul mezunu mühendislerin bu ülkede mühendise değer verilmiyor tercih etme söylemleri beni daha da dusundurdu.

Okul olarak itünün ovulmemesi yabancı dil ve vizyon konusunda sorunlar olduğunu söylemeleri yüzünden artık tercih etmeme noktasına geldim.

Tamam güzel okul ve bölüm ama bu sorunlar gerçekten dusunduruyor.iyi etiketi var doğrudur ama ben artık mühendis olmalı mıyım diye düşünmeye başladım.Sakın okulu yerin dibine bastırmaya calıstıgım anlaşılmasın ben duyduklarını arastırdıklarımı söylüyorum okulu çok fazla ovende var emin olabilirsiniz ve okul gerçekten guzel ama sanki benim gibi birine hitap etmiyor gibi.

Ayrıyeten su an tıp okuyorum bırakıp geçecektim.Sınava yeniden girip farklı mesleklere girmeyi dusunuyorum.1 sene daha kaybı göze aldım o derece sogudum.

Sizin bu konular hakkında bilgileriniz var mı varsa neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 26 Temmuz 2016; 14:07:41 >

• V3tra kullanıcısına yanıt
    İtü, bilkent ve odtünün bir tık altında kalıyor ama kötü değil tabi. Tıp ve mühendisliğin dışında hangi alanı düşünüyorsunuz hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı. yok mı artıran

• Ben de gelmeyi istiyorum seneye!!!

• inşallah

Siz içinizi fazla karartmışsınız bence İTÜ BİLGİSAYAR diyoruz ne kadar kötü olabilir ki. Benim çevremdeki insanlarda öyle kimse yaptığı meslekten memnun değil. Mühendisler tıp öneriyor tıpçılar ise mühendislik öneriyor. Böyle durumlarda içimizden ne geliyorsa onu yapmaya dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

Derslerin yoğun olması konusuna gelirsek, bence bölümün donanım üzerine yoğunlaşması da güzel bir şey eğer bu dersler olmasa yazılım mühendisinden farkımız olmazdı diye düşünüyorum.

Sektörde kullanmadığımız derslerin olmasının zararını anlayamıyorum. Bu ilkokulda bunlar nerde işimize yarayacak demekten farksız bana göre.

İnek insanlar her yerde var zaten bu konuda sizin durumunuzda karşılaştırırsak tıpında farklı olduğunu düşünmüyorum zaten sizde demişsiniiz.

Mühendisliğe değer verilmiyor ülkemizde o konuda haklısınız da kendimizi yurtiçiyle sınırlı tutmamalıyız bence dünya büyük...
    Yabancı dilin ise kişide bittiğini düşünüyorum. Diğer vakıf üniversiteleri ve odtü bu konuda çok daha iyi olabilir ama oralara gidemediğim için kendimi eksik hissetmem.

Vizyondan kastınızın ne olduğunu anlamadım? Bilmediğim bir durumu varsa üzülürüm sonuçta tercih listemde olan bi okul :D

Benim düşüncelerim bunlar bazıları çok olumlu pembe gözlük ardından olabilir ama tercih dönemi geldi ve benim tercih yapmam gerekiyor. Sizde umarım hayırlı olanı tercih edersiniz.

• Hocam biraz gözüm açıldı mfyi bırakıyorum 1 sene daha yiyecem.Bakalım nolacak ama saydığım şeyler kesinlikle önemli etkenler.

• AgelX kullanıcısına yanıt
    Benim kişisel olarak istemedigin şeyleri içeriyor memnunsan gidebilirsin tercih meselesi sonuçta.

Kendini tr ile sınırlamasan bile itü yurtdışı konusunda diğer okulların çok gerisinde.Belki birkaç sene mühendislik yapıp o şekilde yurtdışı şirketine gidebilirsin.Tabii ki de itü Marka bir okul.

Tamamen kişisel şeyler sen çok motivesindir işi başarırsın ama ben bu şartları istemiyorum dedigim gibi tercih meselesi.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suplav -- 6 Kasım 2016; 14:43:55 >
  • Odtü tutsa ben de düşünürdüm ama itü geliyor ancak

• prostagma kullanıcısına yanıt
    Siralama kacti?

• 6,8

• Neden bu mesleği istiyorsun kısmına bir şey dememissiniz neden istiyorsunuz?

Bu mesleğe uygunluğunuzu nasıl olctunuz.

Ben knight online de hile yazabilmek icin sectim baska bi nedeni yok

• quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Neden bu mesleği istiyorsun kısmına bir şey dememissiniz neden istiyorsunuz?

Bu mesleğe uygunluğunuzu nasıl olctunuz.

Yazılıma ve donanıma ilgim var,yaratıcılığın bu meslekte ön planda olduğunu düşünüyorum ayrıca çalışma ortamı geniş tek kötü yönü maaşlar düşük!!!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.