Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rumi.

Uzay Müh.2 sınıf gençler. Yardım ederim, +rep'imi alırım

3-5 bişey yazayım bari

1)Hazırlık ingilizceniz kötü değilse okumayın ( Hangimiz kötü ki zaten, değil mi?)
    2)Prof diye bir sınavımız var geçemezsen lisansa almıyorlar, sıka sıka geçeceksiniz yani. ( Çok kolay bir sınav ama rahat olun.)
    3)Oldu da hazırlık okudunuz, a ve b kurundasınız, ( bu arada hazırlıkta 4 kur var, a ve b ocak ayındaki profa girip lisansa başlıyor. Bu insanlara irregular diyoruz, bendeniz de bir irregular öğrencisiyim, zor olmuyor. c ve d olanlar, bu grubun ingilizce seviyesi kötüdür. Alfabeden başlarlar öğretmeye, tavsiye etmem ) ocakta geçmeye bakın, ocakta geçemezseniz b kuruna alıp devam ettiyorlar. Kötü şeyler bunlar, alt kura düşmek falan
    4)Ola ki lisansa başladınız, işte can alıcı nokta geliyor, yatacağım diye düşünmeyin. Fizik ilk vizesi geldikten sonra görürüm o yatanları.
    5)Yatarsanız nolur, abi benim ortalamam 2 yi geçemedi ne bok yiyecem diye burada dert yanarsınız
    6)@teoska'yı sevin. Soru sorun. Cevap veriyor. Adam yemiyor(muş)
    7)2. Sınıflara soru sormak daha avantajlı özellikle hocalar açısından.
    8) Hocalar demişken itüye geldim hocalar iyidir diye düşünmeyin, tonla boktan hoca var. Biz napıyoruz, o hocaların derslerine gitmiyoruz...
    9)Şimdi lisansa başladınız, hazırlık okumadınız benim tavsiyeme uyup, ( anne baba ısrar eder oku diye, o-ku-ma-yın) otomasyon denilen bir yer var. Garip bir yer, bazen azar yiyorsunuz falan. Neyse orası sizin için dersleri atıyor. Evet, ilk dönem ders seçimi yok :(, saatler boktan gelebilir hazırlıklı olun.
    10) Bu kadar yeter, heyecan yapmayın, girmek kolay çıkmak zordur, unutmayın.

Estağfurullah.

Proficiency her zaman kolay denk gelmez ama. Oda arkadaşım hazırlık sınıfında kalmış, 1 yıl daha çalışmış; ama Proficiency'i hâlâ verememiş. Yarın, daha doğrusu bugün sabah, temmuz sınavının 2. aşaması var işte. İlk sınavda 40 almış, bunda da Essay kasarsa geçer umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burlero

Bu arada Popüler Konular'da en çok mesaj alan üniversite biziz.
    (sürekli en baştaydık gördüğüm kadarıyla)

İTÜ farki tabi

Not: daha okula gidemedim bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul of a lion

Tam anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın. Şimdi irregular olursak üni.yi 4,5 senede bitirme şansımız mı doğuyor yoksa sadece bir dahaki dönemin derslerini mi hafifletmiş oluyoruz?

4,5 yılda bitirebiliyorsun, evet.

Aynı zamanda bir dahaki dönemin derslerini de hafifletmiş oluyorsun. Tabii bu, hiç alttan dersin kalmayacağını varsayarsak olabilecek bir şey. Olmaz da umarım.

Hatta güz ve bahar yarıyıllarında biraz daha fazla üstten ders alırsan, hatta yaz okuluna da kalırsan, 4 yılda bile bitirebilirsin. Benimle aynı yıl giren ve benim gibi Irregular olan (tek yarıyılda hazırlık sınıfı okuyan) bir arkadaşım böyle yapa yapa bu haziranda bitirdi mesela, şu an mezun.

Ben de Irregular'dım ve normalde 2015 Ocak ayında (4,5 yıl) bitirecektim okulu da, alttan bir dersim yüzünden sonraki bahar yarıyılına uzadı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Temmuz 2014; 2:03:51 >

• İtu mimarlik 2014 giris beni de ekleyin

• Burlero kullanıcısına yanıt
    Siz soruları böyle cevapladıktan sonra olmaz mı konu popüler hocam?

Emeğine sağlık,bütün İTÜ'lü abi ve ablalarımın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Siz soruları böyle cevapladıktan sonra olmaz mı konu popüler hocam?

Emeğine sağlık,bütün İTÜ'lü abi ve ablalarımın...

Aynen ya çok yyardımcı oldular daha şimdiden çok sagolsunlar hakikaten ya

• Teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacak. İtühazırlık diye bir sitede dereceye girmek için 8 yarıyılda bitirme şartı getirilmiş diye yazmış, irregular olunca 9 döneme çıkıp bu imkanı kaçırır mıyım? Böyle bir haber duydunuz mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacak. İtühazırlık diye bir sitede dereceye girmek için 8 yarıyılda bitirme şartı getirilmiş diye yazmış, irregular olunca 9 döneme çıkıp bu imkanı kaçırır mıyım? Böyle bir haber duydunuz mu?

Ben irregular öğrenciler derece listesine giremiyor diye birşey duymuştum. O yüzden irregular'lığı önermeyenler vardı. Ama tam şartları hakkında fikrim yok.

@-Sniper-@Masiva95
    Estağfurullah arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burlero -- 24 Temmuz 2014; 2:18:01 >
  • Hocam Bilgisayar benim de eklerseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekuyucak

Hocam Bilgisayar benim de eklerseniz sevinirim :)

Ekledim, neyse arkadaşlar ben yavaştan yatayım. Öğlen 1.30 dersine kalkamayınca kötü hissediyorum sonra.
    Hadi iyi geceler hepinize.
  • arkadaşlar ingilizce 0, yok , lisede 12 13 gibi notlarım vardı o kadar kötü

hazırlıkta sorun yaşar mıyım bir senede biter dimi kalmam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

Bence hazırlık gereksiz vakit kaybı, eğer ki İngilizce'niz yetiyorsa direk geçin.

@teoska
    Bu arada bu sene %30'un tavan puanı %100'ü geçmiş bizim bölümde. Birisi 517 puan ile girmiş %30'a.

Kardeş sen hazırlık okudun mu?
    Bir de hazırlık gereksiz diyorsun ama İngilizce bilmeden de bölüme girmek mantıklı mı?
    Zor olan zaten anlama ve konuşma bence. Yani pratik. Kaç kişide bu düzeyde İngilizce vardır ki?
    Bir de hazırlık atlama sınavı zorluk derecesi açısından nasıl oluyor? Nasıl, ne zaman başvuruyoruz? Listening, speaking gibi kısımlar var mı sınavda?
    Biraz fazla oldu ama tecrüben varsa bizi aydınlatırsan süper olur.

• Merhabalar
    Bu sene sırf bu universiteye gelebilmek icin mezun kaldim.
    İnanin burda yazilanlari okudukca bir yanim burkuldu bir yanim ise hirslandi.
    Hepinizi cokca tebrik ederim.
    Umuyorum ki seneye buna benzer bir konuda bende aranizda olurum.
    Saygilarimla.

• Ekonomi yok mu hiç çok yalnızım
    Bu arada yurt için bölüme ayrılan kontenjana ve sıralamaya bakılıyormuş zaten bölüm 40 kişi çoğu İstanbul'dan gelir ben şehir dışından geliyorum bölüme de ilk sıralarda girdim galiba. Kesin yurt çıkar diyebilir miyiz?
  • Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    Derece yapıcam diye girmeyin okula, benden tavsiye

• Gençler konuyu açan arkadaşamızla da konuştum. Rehber hazırlıyacağım yarın. Merak ettiğiniz konuları konudan takip etmek zor olur, ilk mesaja yerleştiririz. Özellikle şu olsa iyi olur dediğiniz konu varsa pmden atın rehbere ekleyeyim.

undefined pm atmaya üşendim. Seninde aklına gelirse, ilk mesajda olması iyi olur dediğin konular. Pm me.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 24 Temmuz 2014; 3:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Teşekkür ederim.

Sıralamaya girmeme, derece listesinde yer almama olayı o.

Bunun için okulu uzatmamanız ve ara dönemde bitirmemeniz, yani Irregular bitirmemeniz gerekiyor. Ha, dönem başına üstten daha fazla kredi ala ala okulu 4,5 yerine 4 yılda bitirirseniz olabilir.

Derece yapmayacak olmak için de çok üzülmeyin bence. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleymans

arkadaşlar ingilizce 0, yok , lisede 12 13 gibi notlarım vardı o kadar kötü

hazırlıkta sorun yaşar mıyım bir senede biter dimi kalmam

İşini ciddiye alırsan, işin bilincinde olursan, sadece okula bağlı kalmadan çalışırsan sorun olmaz. Yıl sonunda bitirirsin hazırlık sınıfını, Proficiency'de gerekli puanı alıp.

İTÜ'nün hazırlık sınıfı eğitimi öyle çok zor değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereksiz Adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulkur

Beyler itü bilgisayar ing. Kazandım hazırşık okumam avantaj nıdır değilmidir

Bence hazırlık gereksiz vakit kaybı, eğer ki İngilizce'niz yetiyorsa direk geçin.

@teoska
    Bu arada bu sene %30'un tavan puanı %100'ü geçmiş bizim bölümde. Birisi 517 puan ile girmiş %30'a.

Kardeş sen hazırlık okudun mu?
    Bir de hazırlık gereksiz diyorsun ama İngilizce bilmeden de bölüme girmek mantıklı mı?
    Zor olan zaten anlama ve konuşma bence. Yani pratik. Kaç kişide bu düzeyde İngilizce vardır ki?
    Bir de hazırlık atlama sınavı zorluk derecesi açısından nasıl oluyor? Nasıl, ne zaman başvuruyoruz? Listening, speaking gibi kısımlar var mı sınavda?
    Biraz fazla oldu ama tecrüben varsa bizi aydınlatırsan süper olur.

Hazırlık atlama sınavı(proficiency exam) ile ilgili bildiklerimi paylaşayım ben. Öncelikle bu 2 aşamalı bir sınav. Normalde iki sınav arasında 1 gün ara oluyor ama akademik takvime göre eylülde yapılacak sınavda oturumlar 2 günde olup bitecek.Ayrıca ikinci sınava girebilmek için ilk sınavdan en az 30 almak gerekiyor.Aksi halde ikinci sınava giremiyorsunuz. Sınav genelinde başarılı sayılabilmek için ise 1.aşamadan min 30, ikinci aşamadan min 20 olmak üzere toplamda 60 puan almak gerek.
    Sınav kayıt ve başvuru tarihleri şöyle.

Eylül 2014
    Kayıt Tarihleri: 25-29 Ağustos 2014
    Sınav Tarihleri: 04 & 05 Eylül 2014

1.aşama yani ilk sınav restatement(15 soru) ve reading(30 soru) kısmından oluşuyor. Restatement'ta soru kökünde bir cümle verilir. O cümleye en yakın anlama gelen şıkkı bulmamız istenir.Reading'te ise okuduğumuzu anlama açısından bir metin veriliyor ve arkasından bu metinle ilgili sorular soruluyor.

2. aşamada listening(10 soru) ve writing(toplam 40 puan) bölümleri var.Listening'te bir metin sadece 1 kere okutuluyor. Bu esnada biz gerekli notları alıyoruz. Daha sonra metinle ilgili 10 soruyu cevaplandırmamız isteniyor.Writing'te ise birbirinden farklı 3 konu veriliyor.Bunlardan biri seçilerek 250-300 kelimelik essay(kompozisyon) yazmak gerekiyor. Yüksek puan alabilmek için birazcık süslü kelimeler kullanmakta fayda var.

Bu sınava hazırlanmak için itü-yabancı diller yüksekokulu kırtasiyesinde birol çetinkaya'nın hazırlık kitabı satılıyor.Ben fotokopisini 15 liraya almıştım.Tam olarak sınava yönelik örnekler var.Tavsiye ederim.

Faydalı olabilecek birkaç link,

http://istdilakademisi.com/itu-proficiency-materyal-ofisi.html
    http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=9951
    http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=3374

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 24 Temmuz 2014; 3:42:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Soprannaturale

Ekonomi yok mu hiç çok yalnızım
    Bu arada yurt için bölüme ayrılan kontenjana ve sıralamaya bakılıyormuş zaten bölüm 40 kişi çoğu İstanbul'dan gelir ben şehir dışından geliyorum bölüme de ilk sıralarda girdim galiba. Kesin yurt çıkar diyebilir miyiz?

"Kesin" hiçbir zaman denmez. Ne olacağı belli olmaz çünkü. Zaten bu, İTÜ tarafından yapılmış resmî bir açıklamada yer alan bir bilgi değil. Yani İTÜ'nün yurt yerleştirmelerinde tam olarak nelere baktığı, neye göre yerleştirdiği resmî olarak açıklanmıyor. Sadece şimdiye dek olan gözlemlere dayanarak bölüme ön sıralardan girenlere istedikleri yurdun asil listeden çıktığını söyleyebiliyoruz. Bu açıdan bakacak olursak, senin yurt şansının yüksek olduğunu söyleyebilirim.

Ama asla "Kesin yurt çıkar sana, merak etme, rahat ol" falan demem.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.