Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
162.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vadi hangi gün açılıyor arkadaşlar? En erken hangi gün girebiliriz yurda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

araştırdım dersleri
    Ayrık matematik : bilgisayar programlaması için gerekli şeyler
    ...
    bulanık mat : çöp
    ...
    Alınabilecek ayrık, ...
    Ayrığın açılmaması kötü olmuş, en yararlı bu olur demişlerdi.
    Kompleks hocası öyleyse uğraşılmaz onunla da, işi gücü bırakıp bütün dönem kompleks fonk çalışmayalım
    ...
    En azından ... ayrık falan alsaydık da ilerde bişeyler yaparsak ufkumuz açık olurdu bir dahaki dönem mi alsam, açılır mı acaba o zamana ayrık?

Tekrar söyleyeyim.

Ayrık Matematik dersine bulaşma. İlla istiyorsan al da, sonra beklediğin gibi güzel geçmeyebilir.

Bizim bölüm dersimiz o. Baya can yaktı. Seveni de pek görmedim. Ben de zamanında CB ile geçtim; ama tamamen tesadüf, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Çoğu arkadaşım da ya kalmıştı ya da orta hâlli notlarla geçmişti. Gönül rahatlığı ile 80 bekleyen arkadaşım (Kendisi bölümün sağlam öğrencilerinden biridir.), 8 (sekiz) aldı; sınav kağıdına baktığında da ya kıldan tüyden şeylerden puan kırıldığını görmüş ya da doğru yanıt hiç beklediği gibi değilmiş. Zaten dersi veren hocaların notu iyi değil.

Aslında derste önemsiz şeyler anlatılmıyor; fakat fazla soyut. Lise matematiğindeki mantık konuları ile başlanıyor, sonra daha farklı konulara giriliyor: önermeler, ispat yöntemleri, kümeler, bağıntı ve fonksiyonlar, graflar, ağaçlar... Sınavlar can yakabiliyor işte. Ayrıca, bir noktadan sonra onu ispatla, bunu ispatla soruları uyuz etmeye başlıyor.

Derste anlatılan şeyler doğrudan programcılığa katkı sağlayacak şeyler değil. İlerki yıllarda bazı derslerde algoritmaların anlatılmasında kullanılıyor bu ağaç yapıları, graflar falan. Ama ben son sınıfa gelmiş biri olarak Ayrık Matematik dersinde öğrendiğim şeylerin birebir işe yaradığını görmedim. Dediğim gibi, sadece ağaçlar ve graflar karşıma çıktı sonraki dönemlerdeki bazı derslerde, o kadar.

Bulanık Mantık dersi için çöp demişsin de, ben almadım gerçi ama, Ayrık Matematik dersinden daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Tabii, "Fuzzy Logic" de denilen bu alan ile ilgileneceksen işe yarayabilir.

Ekleme: Ayrık Matematik dersinin ufuk açtığını söyleyenin alnını karışlarım.

teşekkürler, ben dememiştim gerçi EE mühendisiyle konuşuyordum yabancı ona sormuştum ne alıyım diye, ayrık matematik önermişti ama her yerde aynı işlemiyor demek Modern fizik akar o zaman

• Ee fakültesinde staj yapmış olan var mı? Defterin şablonu nasıl olmalı? Nette bir tane var ama epey eski.

Dönem içinde defter aklıma gelmedi sonra ulaşırım diye düşünmüştüm var mı konuda bilgisi olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Vadi hangi gün açılıyor arkadaşlar? En erken hangi gün girebiliriz yurda?

7 Eylül.
  • Ders programı 8'inde belli oluyor derslerde o gün başlayacak biraz saçma değil mi? Sabah neye göre kalkmalıyız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarik13

Ders programı 8'inde belli oluyor derslerde o gün başlayacak biraz saçma değil mi? Sabah neye göre kalkmalıyız?

İlk gün gitmeyiverin. Zaten böyle olur büyük ihtimal.

Belki o tarihi 7 Eylül'e çekerler.

Çekmezlerse de 8 Eylül'de, sabah çok erken saatte açıklanabilir. Erken kalkıp, programınıza bakarsınız. Öğleden sonra dersiniz varsa ona gidersiniz, kampüste kalmıyorsanız.
  • 1) 8 9 eylülde oryantasyona gitmemenin bir zararı var mı ?oryantasyonun içeriği nedir?
    2) 1. döneme başlayacaklar tekrardan web kaydının açılmasından yararlanabılır mi ve otomatik gelen 1. donem ders programını değiştirebilir mi?
    3)12 13 eylüle kadar yani ilk hafta derslere girmezsek çok bir şey kaybeder miyiz?
  • BIL20132014-EXEMPTION-MUAFIYET dersine hoş geldiniz!

Şu ana kadar hiçbir şey yapmadıysanız yapmanız gereken ilk şey, hakkınızda bilgi edinebilmemiz için ders içindeki profil sayfanızı düzenlemektir

webmaile bu mesaj gelmiş, ne yapmalıyım, kesin giriyor muyum yani muafiyete, hazırlığı yeni geçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

BIL20132014-EXEMPTION-MUAFIYET dersine hoş geldiniz!

Şu ana kadar hiçbir şey yapmadıysanız yapmanız gereken ilk şey, hakkınızda bilgi edinebilmemiz için ders içindeki profil sayfanızı düzenlemektir

webmaile bu mesaj gelmiş, ne yapmalıyım, kesin giriyor muyum yani muafiyete, hazırlığı yeni geçtim

2013-2014 diyor hocam orada, 2015 daha açılmadı bekliyoruz hala. En azından ben öyle biliyorum.

• -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    bende de öyle çıktı hocam da bu mesaj geldiğine göre belki otomatik kayıt yaparlar

• masa70 M kullanıcısına yanıt
    1- Oryantasyon bölüm dersinin ilk gününde oluyor. Bizim hem ders hem oryantasyon yapmışlardı, ders de sohbet havasında geçmişti
    2- Hiçbir şekilde olmuyor, ne danışmanla yapabiliyorsun ne de add/drop haftasında
    3- Gitsen daha iyi olur tabi
  • muafiyete katılımcı sayısı 1525 gözüküyor, bu herkesin gireceği anlamına mı geliyor?
  • Merhaba arkadaşlar, bugün ders kayıtlarının başladığını haber verdi bir arkadaşım. Ben ders eklemeye çalışınca "You have no Registration Time Ticket. Please contact the registration administrator for your time ticket." diyor. Sorun bende mi, yoksa otomatik dersler atanacağından mı böyle diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steelpanther

Merhaba arkadaşlar, bugün ders kayıtlarının başladığını haber verdi bir arkadaşım. Ben ders eklemeye çalışınca "You have no Registration Time Ticket. Please contact the registration administrator for your time ticket." diyor. Sorun bende mi, yoksa otomatik dersler atanacağından mı böyle diyor?

Bugünkü ders seçimi 4. sınıf, ÇAP ve yandalların ders seçimiydi.Hazırlığı 1 sene okuyup geldiysen bu dönem otomasyon derslerini atar.
  • D.Howard_12 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ben de öğrenci işlerini arayıp sormuştum. O arkadaşım geçen dönem ders almış o yüzden alabiliyormuş.
  • Edit: önceki mesajlarda sorulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpKhanate -- 25 Ağustos 2014; 18:47:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Beyler bil101 ile ilgili son birşey daha sormak istiyorum

https://bil.bb.itu.edu.tr/mod/choice/view.php?id=9

Burada kayıt olmaya çalıştım ama sanırım geçen şubat ayınınkini gösteriyor bu.Bu seneninki daha açılmamış mı?Ayrıca tarihi istediğimiz bir güne seçebiliyoruz sanırım.Hemen dolma ihtimali var mı?

Bende de aynı ya açılmadı mı daha. Yoksa bitti mi. Zaten geçen dönem de kaçırmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

muafiyete katılımcı sayısı 1525 gözüküyor, bu herkesin gireceği anlamına mı geliyor?

Hangi muafiyet?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -FoundeR- kullanıcısına yanıt
    bil101e
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.