Şimdi Ara

###İTÜ 2012 GİRİŞLİLER (*83 kişi*)## (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.183
Cevap
27
Favori
140.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

hoca yorumlarına baktım ing- sabiha bahar avcı, fiz-tevfik açıktepe iyiymiş am öbürleri hakkında pek bi şey bulamadım
    kim- barış kışkan,mat-cihangir özemir,res-aysun köroğlu

hocalari nerden ogrendin acaba?

crn itü yaz google a ders koduna göre bak 10 binli fana ders kodu varya onlardan bak.
  • murettep kullanıcısına yanıt
    tesekkurler hocam
  • sabah 8.30 da ing102 dersim var oryantasyon 1.30 da ders var mı şimdi ?
  • quote:

sabah 8.30 da ing102 dersim var oryantasyon 1.30 da ders var mı şimdi ?

yarın açılış töreni var ve açılış töreni süresince ders işlenmez. ancak açılış töreni ne zaman, kaç saat sürecek bu konuda bir bilgim yok. öğlen saatlerinde olabilir diye tahmin ediyorum, bu durumda sabahki dersin işlenir. sen git derim, boşuna yoklamada sıkıntı olmasın. çünkü bugün bazı dersler işlenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

yarın açılış töreni var ve açılış töreni süresince ders işlenmez. ancak açılış töreni ne zaman, kaç saat sürecek bu konuda bir bilgim yok. öğlen saatlerinde olabilir diye tahmin ediyorum, bu durumda sabahki dersin işlenir. sen git derim, boşuna yoklamada sıkıntı olmasın. çünkü bugün bazı dersler işlenmiş.

Mat281 fiz101 ing102 ve etk101 fiz101L ve kim101L dersleri için ne kadar devam zorunluluğu olduğuna nereden bakabilirim?
    Birde bizim(1.sınıf) aldığımız dersleri(aynı gün aynı saat) üst sınıflar da alamıyor mu?Eğer alabiliyorlarsa bugünkü dersler onlar için yapılmıştır diye düşünüyorum.Çünkü bugün ve yarın her bölümün oryantasyonu var ve yarın açılış töreni var.1.Sınıftan herkesin bu nedenle kaçırdığı en az bir ders var.Bence 1.sınıflar için bugün ve yarın yoklama almayacaklar.En azından öyle umuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar cevap gelmeyince tekrar soruyorum bil101e muafiyetinden geçtim görünüyorum ama ders kaydımda var gözüküyor.muaf olup da ders kaydında görünmeyen var mı?(saat olarak yok ama en aşağıda bil101e bilmemne bilmemne diye yazıyo)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikli Vatoz

quote:

quote:

Mat281 fiz101 ing102 ve etk101 fiz101L ve kim101L dersleri için ne kadar devam zorunluluğu olduğuna nereden bakabilirim?
    Birde bizim(1.sınıf) aldığımız dersleri(aynı gün aynı saat) üst sınıflar da alamıyor mu?Eğer alabiliyorlarsa bugünkü dersler onlar için yapılmıştır diye düşünüyorum.Çünkü bugün ve yarın her bölümün oryantasyonu var ve yarın açılış töreni var.1.Sınıftan herkesin bu nedenle kaçırdığı en az bir ders var.Bence 1.sınıflar için bugün ve yarın yoklama almayacaklar.En azından öyle umuyorum.

ing 102 için dediğim gibi %80 devam zorunluluğu var, yani sadece üç hafta derse gitmeme şansına sahipsin. ki ingilizce dersleri mevcut açısından az sayılı dersler olduğu için hoca sınıfa daha hakimdir, yoklamanın güme gitme şansı yok. almayan hoca da çok nadirdir, belki de yoktur. o yüzden derse devam edin. fizik lab konusunda tam bir bilgim yok ama kimya labda devamsızlık olayı yok. 5 deney yapılır, sanırım 2 deneye girmeyen kalıyordu, bu 2 girmeme hakkının da bir tanesi raporlu, öteki mazeretsiz. hatırladığım kadarıyla böyleydi, zaten deneyin başındaki quize yetişemezseniz asistanlar genelde quize almazlar, bazıları deneye de almıyormuş. quiz 50, deney 50 puan. sonrasında onların ortalaması alınıyor. fiz 101, %70 devam zorunluluğu. lineer cebir ve etik hakkında bir bilgim yok, onları zaten ilk derste hocanız söyler, kaçırırsan bile ninova'ya derslerin syllabusları konuyor, oradan bakarsın, orada mutlaka yazar. mesela benim lineer cebir hocam ninovaya sınıfı açmış, syllabus'u da koymuş, %70 diyor. benimki 261e ama fark edeceğini sanmıyorum. zaten %70 olayı genel bir şey, çoğu derste ortak uygulanır.

üst sınıflar birinci sınıf derslerini alabilir tabii ama çok çok büyük kısmının pek işi kalmıyor. mesela, şu anda kim 101e dersinin kontenjanlarında halen yer var ve sistem tüm öğrencilere ikinci kez açılmasına rağmen dolmadı. o yüzden %90 falan birinci sınıftır, gerisi de ortalamasını yükseltmek isteyen ya da bir türlü veremeyen ikinci sınıf öğrencileri falandır.

yoklama konusuna bir şey diyemem, her hoca dönem içinde her şey normal iken bile farklı davranıyorken bu gibi bir durumda ortak bir hareket beklemek yanlış olur. bazısı almıştır, bazısı almamıştır. yarın ben gideceğim yine de her ihtimale karşın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ing 102 için dediğim gibi %80 devam zorunluluğu var, yani sadece üç hafta derse gitmeme şansına sahipsin. ki ingilizce dersleri mevcut açısından az sayılı dersler olduğu için hoca sınıfa daha hakimdir, yoklamanın güme gitme şansı yok. almayan hoca da çok nadirdir, belki de yoktur. o yüzden derse devam edin. fizik lab konusunda tam bir bilgim yok ama kimya labda devamsızlık olayı yok. 5 deney yapılır, sanırım 2 deneye girmeyen kalıyordu, bu 2 girmeme hakkının da bir tanesi raporlu, öteki mazeretsiz. hatırladığım kadarıyla böyleydi, zaten deneyin başındaki quize yetişemezseniz asistanlar genelde quize almazlar, bazıları deneye de almıyormuş. quiz 50, deney 50 puan. sonrasında onların ortalaması alınıyor. fiz 101, %70 devam zorunluluğu. lineer cebir ve etik hakkında bir bilgim yok, onları zaten ilk derste hocanız söyler, kaçırırsan bile ninova'ya derslerin syllabusları konuyor, oradan bakarsın, orada mutlaka yazar. mesela benim lineer cebir hocam ninovaya sınıfı açmış, syllabus'u da koymuş, %70 diyor. benimki 261e ama fark edeceğini sanmıyorum. zaten %70 olayı genel bir şey, çoğu derste ortak uygulanır.

üst sınıflar birinci sınıf derslerini alabilir tabii ama çok çok büyük kısmının pek işi kalmıyor. mesela, şu anda kim 101e dersinin kontenjanlarında halen yer var ve sistem tüm öğrencilere ikinci kez açılmasına rağmen dolmadı. o yüzden %90 falan birinci sınıftır, gerisi de ortalamasını yükseltmek isteyen ya da bir türlü veremeyen ikinci sınıf öğrencileri falandır.

yoklama konusuna bir şey diyemem, her hoca dönem içinde her şey normal iken bile farklı davranıyorken bu gibi bir durumda ortak bir hareket beklemek yanlış olur. bazısı almıştır, bazısı almamıştır. yarın ben gideceğim yine de her ihtimale karşın.

Bugün sadece saat 2 de oryantasyon var sabah ders olmaz diye düşünmüştüm.Perşembe sabahları ing102 dersim var.Şimdi 2 kere daha gitmez isem o dersten kalmış mı olacağım?Siz irregular olduğunuzu söylemiştiniz.Geçen dönem sizin ing dersinde ilk hafta yoklama alınmış mıydı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Birde sistemde haftalık ders programında ders kodunun hemen sağında yazan numaralar ne anlama geliyor?Mesela fiz101-02
    02 ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikli Vatoz -- 12 Eylül 2013; 22:43:16 >

• quote:

Bugün sadece saat 2 de oryantasyon var sabah ders olmaz diye düşünmüştüm.Perşembe sabahları ing102 dersim var.Şimdi 2 kere daha gitmez isem o dersten kalmış mı olacağım?Siz irregular olduğunuzu söylemiştiniz.Geçen dönem sizin ing dersinde ilk hafta yoklama alınmış mıydı?

alındı, alınır da. 30 kişi falan oluyor ki bir kısmı da gelmeyince sınıfta 15-20 kişi ancak bulunuyor. bu durumda yoklama almak da kolay, takip etmek de kolay. yalnız, bugün sadece bazı derslerin işlendiğini duydum. dediğim gibi hocalar dönem içinde bile belli bir standart tutturamamışken, bu gibi bir durumda ders işlenmesi, üstüne de yoklama alınması konusunda ortak bir hareket beklememek lazım. ha oldu ki işlendi, 5 ders saati daha gitmeme şansın var, 6 ders saatinden sonra kalıyorsun maalesef. tabii her hocanın uygulama elastikiyeti farklı olabilir; ama ben en kötü ihtimal, her derste yoklama alan ve yoklama kuralına aynen sadık kalacak bir hoca için konuşuyorum.

onun hesabını da şöyle yap, ing 102 dersi haftada 3 saat, tüm dönemde 42 saat yapıyor. bunun %20'sini alırsan 8,4 gibi bir şey yapıyor, 8 saatte kalmıyorsun. 9 saat olunca kalıyorsun. mesela, benim hocam yukarıda bahsettiğim tarzdaydı. her ders yoklama alıyordu ve yoklama kuralına da aynen bağlı kalacağını söylemişti. 8 derse gelmezseniz bir şey olmaz, 9 olunca bırakırım demişti.

o numaralar ne anlama geliyor açıkçası bilmiyorum, bir fikir de yürütemedim ama önemli bir şey değil. karşıma çıkmadı hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 12 Eylül 2013; 22:46:59 >

• Yarın şimdi açılış mı var ders mi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umidigo

Yarın şimdi açılış mı var ders mi var ?

ikisi de var. açılış töreni süresince ders yok ama açılış töreni birkaç saatlik bir şey olacaktır diye tahmin ediyorum. öğleden sonraki dersler olur.
  • Arkadaşlar ITB dersleriyle ilgili bir sorum olacak.Sistem seçtiğim dersi verdi.Burada herhangi bir pürüz çıkmadı.Ancak seçtiğim ders bölümümün ders planında İngilizce olarak gözüküyor.Örneğin ITB 020 kodlu dersi aldım diyelim. Ancak ders planında ITB 020E olarak gözüküyor. Bu noktada bir sıkıntı çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnaSua

Arkadaşlar ITB dersleriyle ilgili bir sorum olacak.Sistem seçtiğim dersi verdi.Burada herhangi bir pürüz çıkmadı.Ancak seçtiğim ders bölümümün ders planında İngilizce olarak gözüküyor.Örneğin ITB 020 kodlu dersi aldım diyelim. Ancak ders planında ITB 020E olarak gözüküyor. Bu noktada bir sıkıntı çıkar mı?

Sıkıntı olmaz diye biliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben eylül yeterlilik sınavında itiraz ile geçtim otomasyon ders atamalarını ne zaman yapar?bilgisi olan arkadaşlar yardımcım olursa sevinirim.

• sabah 4 kişiyle ders yaptık ing102 de hoca sadece dersin işleyişini sınavları falan anlattı. 9 saatte kalıyomuşuz bugün gitmesem 3 saati gitmişti
  • quote:

sabah 4 kişiyle ders yaptık ing102 de hoca sadece dersin işleyişini sınavları falan anlattı. 9 saatte kalıyomuşuz bugün gitmesem 3 saati gitmişti

İyi bak, iyi ki git demisim. benim de sabahki giris dersinde oryantasyon varmis, gitmiyorum. Ogleden sonra resim dersine gidecegim.

• quote:

Arkadaşlar ITB dersleriyle ilgili bir sorum olacak.Sistem seçtiğim dersi verdi.Burada herhangi bir pürüz çıkmadı.Ancak seçtiğim ders bölümümün ders planında İngilizce olarak gözüküyor.Örneğin ITB 020 kodlu dersi aldım diyelim. Ancak ders planında ITB 020E olarak gözüküyor. Bu noktada bir sıkıntı çıkar mı?

Ders planinda ingilizce gosterilen bir dersi zaten turkce alamiyorsun diye biliyordum ama almissin. %30'da okumadigim icin tam bilmiyorum ama etraftan duydugum hep su sekilde: ingilizce gosterileni turkce alamazsin ama turkce gosterileni ingilizce alabilirsin. Sen ogrenci islerini arayip sorustur, sakatlik cikmasin.

• Sağolun arkadaşlar@JasoNBuraK, @hmac
  • quote:

Sağolun arkadaşlar@JasoNBuraK, @hmac

Savaş ben tam tersi algılamışim. Sıkıntı olabilir..

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.