Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
304
Cevap
8
Favori
37.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Öncelikle iyi eğlenceler. Araç kiralama konusunda ne kadar tecrübelisiniz bilmiyorum ama ana detayları yazıyım da garanti olsun. Eğer tecrübesizseniz lütfen belirtin. Aşağıdakilere ek olarak dikkat etmeniz gereken birkaç temel durum daha var. Onları da yazarım.


    Buchbinder konusunda uyarıyım. Stuttgart havaalanındaki ofisinin puanı 2,8. Bir araç kiralama firması için çok çok düşük. Yılda 6-7 kez farklı ülkelerde araç kiralıyorum ilk defa bu kadar düşük puanla karşılaştım... Ciddi şikayetler var. 1 yıldız verenlerin sayısı 5-4-3-2 verenlerin toplamından daha fazla. İptal edebiliyorsanız edip başka firmadan kiralayın derim. Ben Google puanı 4'ün altında olanlardan araç kiralamıyorum.


    Buchbinder'de günlük 200 km yani 9 gün toplamda 1800 km limit var. 1800'den Sonraki her km için 40 Cent ücret alıyorlar. Yani toplamda 2000 km yol yapsanız ekstradan 80 euro ödersiniz. (200 x 0,40) Skyscanner'dan baktım Buchbinder'deki sadece birkaç seçenekte sınırsız km hakkı var. Umarım kiralarken buna dikkat etmişsinizdir. Sınırsız km hakkı yoksa rotanızın toplam kaç km olduğuna bakarak ödeyeceğiniz ekstra ücreti hesaplayabilirsiniz.


    Ayrıca Skyscanner araç kiralama platformu değil. O da Economybookings, Discovercars, Rentalcars, Yolcu360 gibi platformlara yönlendiriyor. Hangi siteye yönlendirilerek kiraladığınıza ve kiralama şartlarına tekrar bakın, detaylar önemli.


    Aracı yurtdışına çıkartmak için belirli bir ücret alıyorlar. Ve bunu önceden bildirmeniz gerekiyor. Firmaya bildirmeden ve yurtdışı çıkış bedelini ödemeden Almanya'dan çıkarsanız yüksek bir ceza ödersiniz.





  • Selamlar, burada bir cevher varmış haberim yokmuş meğerse. Aylardır yabancı forumlar videolar ve çeşitli araştırmalar yaptım bu bilgileri bulabilmek için. Ancak yine de bir çok konuda aydınlandım, burada yazan herkese teşekkürler.


    Nisan ayında iki arkadaş ve eşimle otururken bir italya fikri ortaya atıldı. Sonrasında bir plan yaptık, yunanistan üzerinden arabayla italyaya geçmek ve italyayı gezip avrupa üzerinden türkiyeye dönmek şeklinde. Planımız şu şekilde netleşti, 19 ağustosta istanbuldan yola çıkıp yunanistan otobanı üzerinden hızla igoumenitsa'ya geçmek, gece 11 feribotuyla italya brindissiye sabah inmek. İşimizi prime zamanda şansa bırakmamak için biletleri aldık feribottan, kamaralar pahalı olduğu için rahat koltuklardan satın aldık. 4 kişi bir araba 4 koltuk 400 euro civarında tuttu.

    Sabah Brindissi'ye indikten sonra fazla oyalanmadan bir kaç saatlik bir yolculukla Napoli'ye geçip o bölgede 1 günlük bir zaman diliminde pizzası, "baba"sı, kısacası mutfağı ve belki pompei falan görmeyi planladık. Ertesi gün toskana bölgesindeki kır yollarını ve country side'ını dolanarak floransaya geçerken 1 gün harcayacağız ve Floransa'da 2 gün kalacacağız. Sonrasında Roma'ya geçip 2 gün de orada harcayacağız. Bu arada tabi bu geçtiğimiz yerlerin mutfaklarını tadıp abartmadan tarihi yerlerini rahat bir şekilde gezmeyi düşünüyoruz.

    Venedik'te durmayı düşünmüyoruz hiçbirimize ilgi çekici gelmedi.

    Avrupa üzerinden dönerken bir gün Zagreb'de bir gün de Sofya'da kalacağız. Tabi dönüş yolunu özellikle günlük sürüş saatini hesaba katarak üç parçada aşmak mantıklı geldiği için iki durakta aşmayı planladık.


    Tatil vakti ve kaldığımız yerdeki süreler +1 olabilir çok hoşumuza giderse ama totalde 14 gün kadar vaktimiz olacak.


    Kalacağımız yerlerde airbnb'den haritadan bakıp giden insanların yorumlarına bakarak çok ucuz olmayan ama pahalı da olmayan ve problemli bölgelere yakın olmayan yerlerden seçmeye çalıştık. Burada bir sorum var, sanırım park yeri konusunda herkesin bıraktığı yerlere bırakmamalı, güvenlikli falan park yerleri seçmeliyiz ? Okuduğum kadarıyla bunu tavsiye etmişsiniz. Otel tutmadığımız için park yeri seçmeliyiz, burada bir site paylaşılmış onu kaydettim.


    Şehirler konusunda, şehirlerde gidecek yerler konusunda ve özellikle denenmesi gereken tatlar ve mutfak konusunda önerilerinize açığız.


    İlk defa italyaya gittiğimiz için çok detay spesifik lokasyonlarda uzun vakit geçirmektense bilinen şehirler üzerinden bir gidelim diye düşündük. Ama şahsen bir sonraki geziyi eşimle toskana özelinde baharda geçirmeyi planlıyorum.


    Vize konusunda fikrinizi merak ediyorum. Ben ve iki arkadaşım büyük şirketlerde mühendis ve uzman olarak çalışıyoruz, üçümüz de daha önce shengen bölgelerine çıktık geldik, iş ve ya turizm sebepleriyle. Eşim çalışmadığı için ona ben sponsor olacağım, ona göre belgeleri falan başvuruya ekledik. 22 haziranda belgeleri teslim ettik. Anladığım kadarıyla bu aralar süreler uzamış. Eksik evrak falan yoksa ret yeme olasılığımız bulunduğumuz şartları ve tecrübelerinizi düşünecek olursak, yüksek mi ?





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, Brindisi yerine bazı günlerde bari'ye daha ucuz bilet bulmak mümkün. 2 hafta önce 4 yolcu bir araç 241 euro ödedim. ayrıca koltuk için ekstra para vermeyin. güverteden aldığınızda istediğiniz yerde yani o para verdiğiniz koltuklarda da oturabiliyorsunuz. şahsen deneyimledim. birde internetten almak yerine igomenitsa'da feribot bilet satan şirketler hayli fazla. internetten fiyat kontrolü yapıp oradan alabilirsiniz. akşam saat 7 de igoumenitsada olsanız size yeter. feribotlar çoğunlukla 9 buçuktan sonra kalkıyor. bu bölgede inmişken (puglia) gezmeden gitmek biraz talihsizlik gibi olmuş bence. Bari, Lecce, Polignano a mare, Alberobello, Matera'yı mutlaka görmelisiniz diye düşünüyorum. Pompei bilet lişi başı 26 euro. onun yerine amalfi sahillerini dolaşmanızı öneririm. arabaya çadırda koyarsanız kamp alanlarında çok güzel tatil yapabilirsiniz.

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    İyi yolculuklar.


    Araç kiralama hakkında bir uyarı yapayım:

    İnternetten kiraladığınız fiyat bazen havada kalıyor. Havalimanında ofise gidip kiralama işlemlerine başladığınızda size ekstralar satmaya çalışıyorlar. O ortamda insan düşünmeden onay veriyor ve dönüşte teslimat sırasında internet fiyatından çok farklı bir fiyatla karşılaşıyorsunuz. O yüzden arabayı alırken size önerilen ekstraları reddedin, internette hangi hizmetleri seçtiyseniz onlara bağlı kalın. Hatta internette seçtiğiniz hizmetlerin dökümünün çıktısını alın.

  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Rotanızda hata var: Brindisi, Napoli, Floransa, Roma şeklinde yazmışsınız. Roma ile Floransanın yerini değiştirin. Haritaya bakarsanız anlayacaksınız. Güneyden kuzeye Roma Floransadan önce geliyor.


    Brindisiden Napoliye birkaç saatlik yol demişsiniz. Öyle pek birkaç saatlik yol değil. Haritadan bakın 367 km yolunuz var. En az 4 saatlik yol eder ama aralarda yol çalışmaları oluyor ve tıkanmalar oluyor. En az 5 saat öngörmek lazım. Ağustos ayı Avrupa için tatil dönemi olduğu için yollarda ekstra kalabalık olacaktır.


    Feribotlar hiçbir zaman belirtilen varış saatinde varamıyor. Feribot vardıktan sonra Feribottan çıkmak da Feribotun büyüklüğüne göre epey zaman alıyor. Küçük feribot ise daha hızlı boşalıyor. Feribot çıkışlarında İtalyan polisi kontrol yapıyor. (Gümrük kontrolü değil). Bu kontroller bazen çok uzuyor.


    Airbnb kiralama hakkında da çok olumlu görüşüm yok. Birçok Airbnb kiralamada sorun yaşadım. Airbnb kiraladığınız yerler otel değil. Ev sahipleri baştan savma hizmet veriyor. İnsanlar evden bozma yerlerini kiraya veriyor(özellikle İtalya'da). Böyle bir seyahat için kesinlikle önermem. Başınıza neler geleceğini öngörmek imkansız. Otelde kalsanız daha rahat edersiniz. Ev sahipleri ortada yok, bir takım acayip yöntemlerle check-in oluyorsunuz. Artık şansınıza kalmış. :)


    Otopark konusunda her zaman kapalı parkları tercih edin. Güvenli oluyorlar. Gittiğiniz şehirde Google haritada "parcheggio" şeklinde ararsanız bütün otoparklar ortaya çıkar.


    Gittiğiniz şehirde "ZTL" lere dikkat edin. O bölgelere girmeyin ceza yazarlar.





  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Bir araç kiralama tecrübesi yazayım:


    Bolonya havalimanında 2 geceliğine Avis den araç kiraladım. Fiyat Panda (berbat bir araba)


    Veronaya gideceğim 2 gece kalıp Bolonya havalimanında teslim edeceğim.


    İnternetten rezervasyon yaptım: 32,23 €


    Aracı teslim ederken ödediğim: 157 €


    Cünkü gerekmeyen hizmetleri almışım.


    Demek istediğim bu. :))))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Temmuz 2023; 12:3:19 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Selamlar bilgiler için çok teşekkürler. Rotayı ben yanlış ifade etmişim haklısınız önce roma sonra floransa'ydı gece geç saatte dikkat edememişim :)


    Airbnb yerine açıkçası ben de otel istemiştim ama diğer iki arkadaş tüm seyahatlerinde airbnb'de kaldıklarını söylediler, ben hiç kalmadım açıkçası ama memnun olduklarını ifade ettiler. Ödemelerin yarısı alındı zaten ama seçerken yorumlara puanlara konumlarına özellikle dikkat etmeye çalıştık. Umuyorum ki bir sorun yaşamayız.


    Otopark konusunda sanırım sizin bir öneriniz site vardı (https://www.parkopedia.it) oradan da faydalınırım ayrıca dediğiniz gibi "parcheggio" şeklinde de aratırım. Kapalı otopark bakacağız bunu da not aldım çok teşekkürler.


    Brindissi Napoli arasını 3 saat olarak hesaplamıştık ama tabi trafik hesaba çok katmadık haklısınız. Bu durumda 5 saat olarak hesaplıyorum. Evet bunları yeni öğreniyoruz ne yazık ki:) Roma ve Floransa'ya bir buffer zaman ayarladığımız için aslında kaybedilen zaman çok önemli olmayacaktır ama Napoli'ye bir gün ayırmıştık orayı sıkıştıracaktır bu durumda.





  • denizkent D kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, çıkmamız gereken spesifik bir gün vardı 19 ağustos, o nedenle özellikle o güne bakmak durumunda kaldık. Arkadaşlardan biri için özellikle o gün başlaması gerekiyordu. Baya site yorum baktık araştırdık hatta arnavutluktan bile sefer baktık ama tabi schengen gir çık konuları yüzünden eledik. Gittiğimiz dönem yoğun bir dönem olduğu için ortak karar olarak internetten alıp yerimizi garantilemeyi amaçladık çünkü orada bir şekilde hesapladığımızdan fazla zaman kaybetseydik konaklama rezervasyonlarda sıkıntı ihtimali ortaya çıkıyordu. Bu nedenle aslında biraz da igoumenitsa'da daha uyguna bilet bakma fikri aklımızda olmasına rağmen elemek durumunda kaldık. Gerçi bilemiyorum belki her zaman bilet oluyordur orada ve internetten belirli bir sayıda satıyorlardır ama işte %100 emin olamayınca böyle olmak durumunda kaldı. Koltuklara 5 euro verdik ek olarak, kamara çok pahalı geldi tabi gereksizdi yani.


    Puglia bölgesine bir gün ayırabiliriz aslında, bunu konuştuk ama netleşmedi. Rezervasyonları birer gün ileri atıp buraya bir gün açabiliriz. Benim de bu bölgedeki bir kaç yer dikkatimi çekmişti ve önerildiğini görüyorum burada da Bari'nin mutfağı falan da övülmüş (Benim özellikle dikkatimi çekti burası tabi:)) Bunu gündeme getireceğim bizimkilere.


    Pompei yalan olur o zaman gerek yok o paralara. Amalfi sahilleri bana da mantıklı gelmişti. Tabi biz Napoli'ye bir gün ayırmıştık aslında ama trafik falan çok yoğun olabileceğini öğreniyoruz şimdi otobanlarda özellikle. Zaman ayırabilmeyi çok isterim açıkçası, bana kalsa bir gün daha uzatır ve buraları da gezerim ama bakalım konsey neye karar verecek. Napoli'ye bir gün yeter demişlerdi ne yazık ki :)





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Planlamadan, vizeye başvurmadan önce yazsaydınız o tarihleri tavsiye etmezdim ama artık vizeye başvurulmuş, feribot biletleri alınmış. İyi eğlenceler.


    Öncelikle Airbnb'yi pek tavsiye etmiyorum. Booking bu konuda çok daha iyi. Booking'ten otel veya ev bakarken ücretsiz otopark filtresini seçin. Eğer istediğiniz gibi bir seçenek bulamazsanız ücretsiz otopark yerine sadece "otopark" filtresini seçin ve yorumları okuyun. (yorumları da "park" yazarak filtreleyin) Bazı oteller, evler ücretsiz otopark var diyor ama yorumları okuduğunuzda çok kalabalık bir bölgede bulunduğunu ve boş yer bulmanın imkansız olduğunu öğreniyorsunuz. Otopark konusunda ilk önceliğinizin güvenlik olmasına gerek yok. Önceliğiniz yanlış yerlere park etmemek ve boş yer bulabilmek olmalı. Ücretli kapalı otoparkları çok nadiren, mecbur kalınca kullanyorum. Otoparka verilen yüksek ücretler çok gereksiz geliyor. ÜCretsiz otopark seçeneği olan bir konaklama bulup arabayı bıraktıktan sonra şehri geziyorum.


    Ayrıca Airbnb'deki ev sahipleri bir gecelik konaklamalara pek sıcak bakmıyorlar. Her gün temizlik, çarşaf değişimi gibi şeylerle uğraşmak istemiyorlar. Bu platformun temel mantığı minimum 3-5 günlük konaklamalara doğru kaymış durumda.


    Konaklamadan tasarruf etmek istiyorsanız, gündüz şehir merkezlerini gezdikten sonra merkeze 20-30 km mesafelerdeki mahallelerde, kasabalarda, küçük şehirlerde kalabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış. Merkezde 1+1 otoparksız eski bir ev günlük 100 euroyken yarım saat yol gidip bahçeli, barbekülü dublex villada 50 euroya kalabiliyorsunuz. Ama bunu Roma'da yapmayın. Roma'nın gecesi ayrı bir güzel. Gündüz gezdiğiniz yerleri gece de görün. Bunun için merkezde bir otele yüksek ücret ödemeye değer.


    İgoumenitsa'ya zamanında ulaşabilmek için iyi planlama yapın. Yaz aylarında sınırlar aşırı yoğun oluyor. Bir de 19 Ağustos haftasonuna geliyor. Haritalar bu mesafeyi 10 saat olarak hesaplasa da molalar dahil en iyi ihtimalle 14 saatte ulaşacağınızı tahmin ediyorum. Ek olarak feribotlar da çok kalabalık olacağı için araç girişlerinde uzun kuyruklar olacaktır. Riske etmeyin bol bol zaman kalacak şekilde planlama yapın.


    Yunanistan'da yemeği fast foodla geçiştirmeyin mutlaka Yunan restoranında yemek yiyin.


    İtalya'daki rotanızı ya yanlış planladınız ya da buraya yazarken kafanız karıştı. Napoli'den kuzeydeki Toscana'ya gidip sonra tekrar güneye inerek yolu uzatacak şekilde yazmışsınız. Ek olarak Napoli'de gezmek, kalmak, zaman harcamak yerine o zamanı başka şehirde kullanmanızı tavsiye ederim. Rotanız üzerindeki Siena olabilir. Yolu 100 km uzatarak Verona ya da Bled Gölü (Slovenya) olabilir. Yolu biraz daha fazla uzatırsanız sayılacak onlarca seçenek var. İtalya'nın her yeri, her şehri ayrı güzel zaten.


    Dönüş yolunda Venedik'ten zaten geçeceksiniz. Bence arabayı Mestre bölgesinde, ya da anakarada yakın bir yerlerde bırakıp Venedik'e gidin 4-5 saat gezin derim. Oraya kadar gitmişken birkaç saat de olsa görülmeli.


    Bütçe önemliyse Yunanistan ve İtalya'da çok yüksek otoban ve otopark ücretleri ödeyeceğinizi hesaba katın.


    İtalya'da yakıt alırken kendiniz doldurun. Pompacıdan yardım isterseniz yaklaşık %10 daha fazla para ödersiniz. Ayrıca İtalya'daki self servis yakıt istasyonlarının çoğu para üstü vermiyor. Deponuzda 30 euroluk boş yer varsa otomata 50-100 euro atmak gibi bir hata yapmayın.


    Daha yazılacak bir çok şey var ama aklıma gelen en önemlileri bunlar.





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    hocam, İstanbuldan çıktığınızı varsayarsak igoumenitsa'ya 1000 km araç kullanacaksınız üstüne 7-8 saat gemi yolculuğu sonrası o gün için çok fazla plan yapmayın 3-4 saat gezin ve dinlenin pert olursunuz. sonrası gün için yoğun plan yapabilirsiniz. floransa 2 gün çok fazla bence. kalan 1 günü puglia için ayırın. tavsiye. :)

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Senelerdir bu forumda takılırım çeşitli başlıklar gördüm ama bu kadar spesifik bir başlık olabileceği aklıma gelmemişti, bilsem kesin buraya yazardım, dün tesadüfen gördüm.


    Otopark konusunda söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler. Airbnb geri döndürebileceğimizi sanmıyorum, muhtemelen iade edilebilir ama diğer iki arkadaşı ikna edemedim. Dediğim gibi bana kalırsa otelde kalmak iki yıldızlı bile olsa daha mantıklıydı ama yanaşmadılar. Yine de iade edilebilir durumda o nedenle tekrar bir şansımı deneyeceğim. Otoparklı otel konusu çok mantıklı çünkü.


    Yunanistan'a çıkarken çok erken çıkmayı düşünüyoruz. Mümkünse Selanik'te bir öğle yemeği yedikten sonra non stop devam edip akşam saatlerinde 21.00 gibi varırız diye düşünüyoruz ki orada da bir akşam yemeği yeriz diye düşünmüştük. Ancak kuyruklar söz konusuysa ki tarih ve haftasonu olması nedeniyle olacaktır haklısınız, biraz daha erken çıkıp igoumenitsa'ya daha zamanlı varacak şekilde değiştirelim planı. En azından liman civarında güzel bir akşam yemeği yemek isterim şahsen. Tabi yemek için başka öneriniz varsa yol üzerinde onu da öğrenmeyi çok isterim.


    Otoban ücretleri konusunda burada bir site paylaşılmış: https://www.viamichelin.com. Burada otoyol ücretleriyle benzini falan da hesaplıyor sanırım. Yakıt konusunu not aldım çok teşekkürler. Biz doldururuz ve para üstü almama konusunda da dikkatli oluruz.


    Bu aralar turistik vize konusunda italyanın tavrı nasıl sizce peki ? Zor verdiklerini bol reddettiklerini okuyoruz.





  • denizkent D kullanıcısına yanıt

    Gemide dinlenmek zor diye anlıyorum ? Yani biz uyuruz sabaha dinç oluruz diye düşünmüştük aslında. O bölgeyi her halükarda gezebiliriz ve 1 gün ekleyebiliriz. Genel olarak hızlı bir şekilde her yeri gezmektense dinlenerek çok merak ettiğimiz yerleri gezelim dedik ve o yüzden floransaya 2 gün verdik ya da roma'ya iki gün verdik. Hatta sanırım dün yazarken atladım, tuscany için de bir gün bir gece verdik oralardaki tarihi ortaçağ köylerini dolanır bağından bahçesinden şarap içeriz diye. Kırsalından da bir gecelik bir airbnb ayarladık. Kısacası hızı düşük bir gezi olsun istedik genel olarak. Zaman konusunda çok büyük endişemiz yok puglia bölgesi için bir gün ayırabiliriz ayrıca dönerken de venedik'e biraz zaman ayrılabilir denmiş, onu da mantıklı görüyorum.


    Tabi bunlar vizenin olumlu sonuçlanmasına bağlı biraz da, daha önce defalarca gittik geldik sorun yaşamadık vize alırken ama bu sene böyle ortalık karışık, bu kadar heveslenmişken inşallah bir terslik olmaz.


    Tavsiye için çok teşekkürler :)





  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Selanik'te öğle yemeği yemeyin. Cok fazla zaman kaybınız olur. Otoban üstünde mola noktaları var oralarda bir şeyler atıştırırsınız. Ben Igoumenitsa'ya 5 saat önce giderim. Sabah 06:00 da Anadolu yakasından arabaya binmiş gidiyor olurum. İlk yaptığım şey check-in olmaktır. Önce check-in işlerini bitirin. Sonra Igoumenitsanın bir sokağı var bütün restoranlar orada, bir restorana girip akşam yemeğinizi yiyin. Cok güzel deniz mahsüllleri yiyebilirsiniz. Feribot saatinden 2 saat önce limana giriş yapmalısınız. Liman girişinde de araç kuyruğu oluşuyor. Ağustos ayı hem çok kalabalık hem de çok sıcak oluyor.


    Puglia bölgesine gitmeyin (ayrıca gidilmesi gereken bir bölgedir). Zaman kaybedersiniz. Zaten ağustos ayında Puglia da sıcaklıklar 40 ve üstü dereceye çıkıyor. Sokakta bile yürünmüyor.


    Feribotta uyursunuz ama çok kaliteli uyku olmuyor. Feribotun içine girince de kabin satın alabilirsiniz (çok daha ucuz oluyor) ama ağustos ayında boş kabin bulmanız imkansız. TIR şöförlerinin biletleri kabinli biletler. Onlardan artan kabinleri satıyorlar ama yüksek sezonda kabin imkansız.


    Arkadaş Venedik'i çok seviyor herkesi Venedik'e yönlendiriyor. İtalya'da her yer çok güzel, Venedik'e gelene kadar bir sürü görülmeye değer yer var. Siz kendi planınızı uygulayın. Floransa için 2 gün çok fazla diyen arkadaşı Allah'a havale ettim. :))


    Floransa çok önemli bir yerdir. Bugün konuşulan resmi dil Floransa İtalyancasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 22 Temmuz 2023; 21:22:7 >




  • antylwa kullanıcısına yanıt

    Feribot biletinizi önceden internetten almakla çok doğru yapmışsınız. Ağustos ayında feribotların doluluğunu görünce ne kadar doğru yaptığınızı anlayacaksınız. Araba biletleri bitiyor, İgoumenitsa'da düdük gibi kalırsınız.

  • antylwa kullanıcısına yanıt

    "Brindissi Napoli arasını 3 saat olarak hesaplamıştık ama tabi trafik hesaba çok katmadık haklısınız."


    Otobanda basar gideriz diye düşündünüz herhalde ama İtalya'da ana otobanlar çok kalabalık oluyor. Nadiren çok hızlı gidilebiliyor.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Evet öyle yapalım, çıktı alıp gideyim en güzeli. Ekstra şoför aldık sadece, Araç 13.500 ekstra şoförle 15.5a geliyor. Onun yerine mini sigorta mı alsak acaba ? Ben arabayı aldıktan sonra başka birinin aracı kullandıgını nerden bilecekler ki ? Ekstra şoförü iptal mı etsek ?

  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Kaza yaparsanız ya da polis çevirmesine denk gelip ceza yerseniz öğrenirler. Aracı başkası kullanırken kazaya karışırsanız sigortanız geçersiz olur.


    Buchbinder'den yaptığınız rezervasyonu iptal etmeyi düşünmüyor musunuz?

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    Hayır neden iptal edelim ki ? 2 şoför olarak aldık zaten. Kötü firma mı anlamadım neden böyle bir soru sordunuz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 25 Temmuz 2023; 8:8:16 >
  • zingfth kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajımı görmemişsiniz sanırım.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156371572




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 25 Temmuz 2023; 11:10:27 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.